Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Hyhy, widzę konsolowcy dostali kilka promocji na swe platformy, które za rok będą przeżytkiem, i teraz usilnie próbują sobie wmówić, że oferty mają lepsze od SSS, mimo tego, że podane przykłady nawet jeszcze nie trafiły do daily deal. :D Że w innych sklepach od dawna można było je kupić taniej to też szczegół.

No ale na pewno inwestycja w shooterka działającego w 23fps i 720p do grania padem na wiekowym sprzęcie, którego następca nie będzie nawet wstecznie kompatybilny jest lepsza od podobnej inwestycji w tę samą grę na PC, która ruszy w 60+ fps i detalach na jakich tylko sprzęt pozwoli...

Oj złe niedobre blaszakowce i ich okrutna propaganda.

PS. Z ciekawości, jakie exclusive'y na X360 zostały przecenione w tym XBL Sale?

trollface_17-403125921.jpg

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

O kurcze, Suavek, nie spodziewałem się po Tobie takiego posta :).

T30SNEY.jpg

Właśnie, kompatybilność wsteczna, ważna kwestia. Rozmawiamy teraz o grach w sprzedaży cyfrowej. Jak ja za 5 lat kupię nowy PC/laptop, to na 90% zagram w dzisiaj zakupione na Steamie gry. Jeśli Ty MaZZeo za to za rok kupisz nowego Xboksa One...

Opublikowano

PS. Z ciekawości, jakie exclusive'y na X360 zostały przecenione w tym XBL Sale?

trollface_17-403125921.jpg

Forza Horizon i Judgement.

Opublikowano

Ja piszę o cenach, a wyskakujecie z czymś kompletnie innym. Nie interesuje mnie że gra jest tylko w 720p,, na XBL gram ze znajomymi i nietrudno znaleźć czwórkę do Borderlandsów 2, za to na Steamie jak patrzę na swoją friendlistę to nadal żyją w epoce kamienia łupanego i łupią (lol) w CS 1.6 i Source. 720p ze znajomymi >>>>> 1080p full detale samemu lub z randomami. I nie majacz mi Suavek tymi cenami - wiesz dobrze że na konsolach dzięki opcji kupna i sprzedaży możesz przechodzić nowiuśkie gry niskim kosztem i ten fakt kładzie na łopatki jakiekolwiek steamowe wyprzedaże, z których nigdy już nie odzyskasz pieniędzy i na które musisz czekać miesiącami.

Gierki które zawsze działają fajna sprawa, sam teraz przechodzę San Andreas na lapku kupione nawet nie pamietam jaki czas temu za grosze na steamie i szkoda że nowe konsole nie mają wstecznej kompatybilności. Aczkolwiek to zależy od częstotliwości wracania do takich tytułów po latach. Czy w kupione na Steamie Borderlandsy 2 będę miał ochotę zagrać za 5 lat? Szanse na to są mniej niż zerowe. Z resztą, do prawie żadnej małej gierki kupionej na XBLA nie wracam, po przejściu wypada ona z dysku.

Opublikowano

Ale o co ta dyskusja? MaZZ ma rację. Promocja to promocja i XL rozyebał w tym przypadku Steama, a to że jest ich więcej na platformie Valve to już swoją drogą.

Opublikowano

Tak roz(pipi)ał, że jak nie będzie MSP, nie kupisz już Far Cry za 37 zł, a za 49 zł. I to ta druga cena jest prawidłowa. Zresztą poczekajmy i zobaczymy co Steam zaoferuje, sam zazwyczaj wolę kupować paczki z grami, w tedy wychodzą naprawdę groszowe sprawy.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Tak roz(pipi)ał, że jak nie będzie MSP, nie kupisz już Far Cry za 37 zł, a za 49 zł. I to ta druga cena jest prawidłowa. Zresztą poczekajmy i zobaczymy co Steam zaoferuje, sam zazwyczaj wolę kupować paczki z grami, w tedy wychodzą naprawdę groszowe sprawy.

Ale co mnie (pipi)ancka obchodzi co będzie? :D

Opublikowano

No oczywiście, że nie ma racji, bo próbuje tutaj przekazać, że promocje na XBL! > promocje na gierki na Steam :teehee:.

Tak w ogóle:

pXOVu7b.png

Proszę, Borderlands 2 przebite przez Steam Summer Sale (oczywiście pamiętając o tym, że i tak było taniej już w kilku innych miejscach). Tomb Raider też na pewno będzie w promocji. Far Cry 3 mógł być, ale tylko -40% (19 euro), więc słabo. Z innych ciekawych - Dark Souls za 7,5 euro.

A co do tego, czy będziesz chciał grać czy nie. Najpierw piszesz, że za 5 lat będziesz miał w du,pie B2, a zaraz o tym, że grasz w GTA SA ;). Tutaj chodzi o sam fakt, że na PC masz wybór i jeśli będziesz chciał, zawsze możesz wrócić do gry. I nie odwracaj kota ogonem, że my odwracamy kota ogonem, bo kompatybilność wsteczna pojawiła się tylko jako dodatek do długich wymienianek cen.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

no konsola wyglada zdecydowanie ladniej niz Xbox One.

Opublikowano

a ja powiem że dla mnie obie konsole to "meh" - zarówno XO jak i ps4 nie powalają wyglądem, ale też nie są jakieś specjalnie szpetne

mogłbym powiedzieć ze XO to wielkie pudło-wywietrznik , ale to czepianie sie na siłe 

w PS4 jedna rzecz ktróra naprawde jest fajna to rozmiar - konsola jest mniejsza niż PS3 slim ! a przecież do tej pory zarówno ps2 jak i ps3 przy premierze pierwszych modeli były ogromnymi kobyłami, więc bardzo fajnei że teraz już na początku jest niewielka, za pare lat slim może być jeszcze ciekawszy

Opublikowano

No mnie dalej rozwala, iż choć konsola jest tak dużo mniejsza od Xbone (i to o ile, skoro jest mniejsza od PS3S), to i tak ma wewnętrzny zasilacz... w przeciwieństwie do XBONE. What the hell.

Opublikowano

What the hell to będzie jak trzeba będzie wiatrakami obudowywac w lato żeby pograć albo jak sie podzespoly zaczna topic po kilku godzinach grania. Obym sie mylił

Opublikowano

Jakie to Sony by nie było w ostatnich latach, to jednak doświadczenie w produkcji sprzętu mają jednak o wiele większe.

Opublikowano

What the hell to będzie jak trzeba będzie wiatrakami obudowywac w lato żeby pograć albo jak sie podzespoly zaczna topic po kilku godzinach grania. Obym sie mylił

Po raz kolejny. Czy to samo trzeba robić z laptopami z którymi podzespoły zastosowane w PS4 mają dużo wspólnego? Biorąc pod uwagę jeszcze to, że nadal w takim PS4 będzie więcej miejsca niż przeciętnym lapku, to bym się nie martwił. Inna sprawa, że ew. awarie mogą mieć miejsce, ale raczej przez błędy konstrukcyjne niż to, że obudowa jest mała.

Zastanawiający jest za to XO, ale przy założeniu, że nie wsadzili tam poradzieckich podzespołów, a sprzęt niemal identyczny jak w PS4, to wielkość obudowy i osobny zasilacz, to pewnie dmuchanie na zimne. Bardzo prawdopodobne, że po otworzeniu XO testujący zobaczą prawie puste pudło, ew. jakiś system pasywnego chłodzenia (XO najcichszą konsolą?). 

Opublikowano

Ale PS4 bezawaryjne nie jest. Lekkie obawy mozna mieć.

Ja pier.dole, jeszcze nie było premiery konsoli, a ten już wie co jest awaryjne XDDD

Opublikowano

Ja pjerdole, a jakas konsola jest bezawaryjna ? Beton.

Opublikowano

Nintendo słabo się psują

edit. W ogóle to żaden producent nie robi sprzętu z założeniem "niech przetrwa minimum 5 lat", ma przeżyć do końca gwarancji, a wszystko ponadto to bonus.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Racja, ale nie jest to sprzet bezawaryjny. Tak samo jak nie bedzie PS4 i Xbone. Wazne by tylko nie bylo tak jak w przypadku X360 ... zreszta od czego jest gwarancja.

Opublikowano

Po raz kolejny. Czy to samo trzeba robić z laptopami z którymi podzespoły zastosowane w PS4 mają dużo wspólnego? Biorąc pod uwagę jeszcze to, że nadal w takim PS4 będzie więcej miejsca niż przeciętnym lapku, to bym się nie martwił. Inna sprawa, że ew. awarie mogą mieć miejsce, ale raczej przez błędy konstrukcyjne niż to, że obudowa jest mała.

Większość lapów jest za "gorąca" a im dalej w las tym tylko więcej problemów. Zapewne niejeden tutaj mógłby to potwierdzić. 

Opublikowano

To teraz porównaj gabaryty przeciętnego lapa do PS4. Odejmij jeszcze te laptopy, które mają osobne grafiki (układy SLI włącznie) i wyżej niż w PS4 taktowane procki. Nie słyszałem też, żeby skala psucia się przeciętnych lapków była porównywalna do tej z X360, a zwykle taki komputer jest włączony dłużej niż przeciętna konsola.

Opublikowano

Z drugiej strony większość lapów nie jest katowana grami gotującymi podzespoły wyciskającymi wszystkie soki. Ja tam mam obawy co do ciepła PS4. Ale to taka pisanina póki co. 

Opublikowano

Mi chodziło głównie o wbudowany zasilacz. Lapki grzeją się jak po(pipi)ane, a zasilacze mają na zewnątrz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.