Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Kur.wa ludzie co tu sie kłócić, który płatny multi jest lepszy? Trzeba po prostu napisać, że  płącenie za coś, co powinno być darmowym standardem na konsoli to złodziejstwo ot co :/

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Zeratul chyba nawet tego nie czytał.  :mellow:

Opublikowano

Z konfy lutowej PSM wynikało że z GAIKAI będziesz mieć podobnie ale każdą grę jaką chcesz będziesz mógł przetestować, bez łaski i zasobności znajomych.

Jakoś tak:

Try for free without installing it, buy only when you love it
Opublikowano

Uzytkownicy PS+ od samego poczatku mieli dostep do takiego "ficzera". Fakt, ze nie kazda gre mozna bylo w ten sposob przetestowac ale zazwyczaj byly (albo sa) to glosniejsze tytuly. I zawsze bylo to 60min.

15min... to info to chyba jakis fake mimo wszystko.

Opublikowano

[Troll mode on]

Ja bym nie wierzyl Sony w te bajki, jako mozna wierzyc bandzie hipokrytow ktorzy wprowadzaja platny online po 7 latach!!!!111111

[off]

Opublikowano

http://www.eurogamer.pl/articles/2013-06-20-tworca-serii-fez-o-relacjach-z-producentem-konsol-xbox

Phil Fish, twórca gry Fez, wypowiedział się krytycznie na temat polityki firmy Microsoft dotyczącej gier niezależnych.

Zapytany przez dziennikarza serwisu Polygon o platformy docelowe gry Fez 2, odparł tylko: „Na pewno nie Xbox”.

Fez został ciepło przyjęty przez dziennikarzy oraz graczy

Pierwszy Fez ukazał się w 2012 roku na Xboksie 360. Niedługo po premierze opublikowano pierwszą łatkę do gry, która okazała się wadliwa, więc została usunięta. Za jej powtórne wprowadzenie, Microsoft wymagał ponownej opłaty za aktualizację.

Deweloper zaznaczył wtedy, że ustalone przez firmę kwoty były zdecydowanie za wysokie dla niezależnych twórców. Stosunki pomiędzy firmą z Redmond a Fishem nie uległy od tamtego czasu poprawie.

Fez trafił też po pewnym czasie na PC - zadebiutował na Steamie w maju bieżącego roku.

Phil Fish podkreślił swoje negatywne nastawienie do następcy Xboksa 360.

- Nie, nie sądzę, żeby to cokolwiek zmieniało - poinformował twórca po zrezygnowaniu przez Microsoft z polityki blokowania gier używanych i wymagania łączenia konsoli Xbox One z siecią. - Wciąż nie zmienili swojego nastawienia do gier niezależnych.

Fish wyraził z kolei zainteresowanie PlayStation 4. Uznał, że za wcześnie jeszcze na ostateczne osądy, jednak jego zdaniem - Sony prezentuje odpowiednie nastawienie do mniejszych zespołów deweloperskich.

- Wszystko sprowadza się do tego jak producent konsoli by mnie traktował. Microsoft jasno pokazuje, że nie chcą takich jak ja na swojej platformie. Nawet nie mogę samodzielnie publikować tam gier. Ale na PS4 - mogę. Tak po prostu. Microsoft nie pozwoli mi tworzyć na ich sprzęt. A Sony, wręcz przeciwnie - powiedział Fish.

Deweloper zaznaczył, że nastawienie do niezależnych twórców staje się ważniejszym elementem na rynku konsol. Podkreślił również, że samo określenie „indie” staje się coraz bardziej nieistotne, a nawet szkodliwe.

- Myślę, że to określenie jest coraz bardziej krzywdzące. W pewnym okresie jeszcze czemuś służyło, ale teraz scena niezależna przerosła tę definicję - powiedział twórca. - Gry to po prostu gry. Nie chcę, by oceniano moje produkty przez pryzmat tego, ilu ludzi przy nich pracowało, albo jaki był budżet. To nie powinno mieć znaczenia dla gracza.

Fish został zapytany przez dziennikarza o Fez 2, lecz odpowiedział wyłącznie, że „gra istnieje” i będzie czymś „zupełnie nowym”.

- Fez 2 będzie dla Feza tym, czym Zelda 2 była dla pierwszej Zeldy, ale z jeszcze większą ilością różnic - zaznaczył. - Chciałem po prostu wrócić do tego świata, chciałem rozbudować uniwersum i mitologię. To na pewno nie będzie przerabianie pomysłów. Obie gry będą naprawdę różne, więc niewiele elementów mogłoby zostać przeniesionych - zakończył deweloper.

Fez to platformowa gra niezależna, której cechą charakterystyczną była umiejętność obracania światem gry, by rozwiązywać zagadki i pokonywać przeszkody. Jej kontynuacja zapowiedziana została w ubiegłym tygodniu.

Tak jak mówiłem, na chwilę obecną to PS4 ma przewagę pod względem gier, bo jest bardziej otwarte na deweloperów niezależnych. Podobne nastawienie ma współtwórca Skulls of the Dragon, który mówi, że umowa z MS to "podpisanie paktu z diabłem".

Idę jednak o zakład, że już wkrótce przeczytamy news o tym, że MS idzie na rękę Indykom, pozwalając na samodzielne wydawanie gry i nie pobierając opłat za patche. ;) Stanie sie to bardzo szybko.

Opublikowano

Z konfy lutowej PSM wynikało że z GAIKAI będziesz mieć podobnie ale każdą grę jaką chcesz będziesz mógł przetestować, bez łaski i zasobności znajomych.

Jakoś tak:

Try for free without installing it, buy only when you love it

Próbowaliście kiedyś tego GaiKai w ogóle? Bo już czytałem, że PS4 super bo wsteczna kompatybilność, a tutaj lipa, jakieś GaiKai :/. Mam nadzieję, że Sony położyło sporo $$$ na stół i zainwestowali w tą technologię, bo jak miesiąc temu na moim łączu 45 mbps próbowałem grać w cośtam to były takie lagi podczas sterowania, że odechciało mi się po całych 100 sekundach. No i te artefakty w mocno ruszających się obrazach, zupełnie jakby się film na youtube w 720p oglądało a nie grało w grę. A fakt, że wsadzą to do prawdopodobnie najpopularniejszej, tylko zwiększy ilość użytkowników, co raczej nie wpłynie pozytywnie na wydajność.

Opublikowano

Cholera, pomyliłem z OnLive, masz rację :(. Niemniej niesmak do usługi jako takiej pozostał. Nawet tak małe opóźnienia jak rzędu kilkudziesięciu milisekund są niesamowicie wyczuwalne.

Opublikowano

Gralem na Gaikai jakis czas temu i tragedii nie było :P

Opublikowano

Nie liczcie na to, że na starcie wszystko będzie działać tak, jak należy. Na pewno będą jakieś problemy.

Opublikowano

Uzytkownicy PS+ od samego poczatku mieli dostep do takiego "ficzera". Fakt, ze nie kazda gre mozna bylo w ten sposob przetestowac ale zazwyczaj byly (albo sa) to glosniejsze tytuly. I zawsze bylo to 60min.

15min... to info to chyba jakis fake mimo wszystko.

nie każdą?....przecież tam jest chyba tylko okolo 20 tytułów,z czego nie ma chyba gry nowszej niż roczna-no chyba,że ostanio jakąś dodali.

Opublikowano

Dokładnie 34 pozycje Klik

E: A na kanadjskim/USA store jest już 119 pozycji Klik

Opublikowano

Podobno możemy liczyć na obniżkę ceny Xone jeszcze przed premierą, Microsoft ma też podobno nieco zmodyfikować wygląd konsoli.

1012099_530537887002691_225565213_n.jpg

Opublikowano

Próbowaliście kiedyś tego GaiKai w ogóle? Bo już czytałem, że PS4 super bo wsteczna kompatybilność, a tutaj lipa, jakieś GaiKai :confused:. Mam nadzieję, że Sony położyło sporo $$$ na stół i zainwestowali w tą technologię, bo jak miesiąc temu na moim łączu 45 mbps próbowałem grać w cośtam to były takie lagi podczas sterowania, że odechciało mi się po całych 100 sekundach. No i te artefakty w mocno ruszających się obrazach, zupełnie jakby się film na youtube w 720p oglądało a nie grało w grę. A fakt, że wsadzą to do prawdopodobnie najpopularniejszej, tylko zwiększy ilość użytkowników, co raczej nie wpłynie pozytywnie na wydajność.

mam podobne wątpliwości, dlatego też sceptycznie podchodze do "nieskończonej mocy" XO poprzez wrzucanie niektorych obliczeń do chmury

Opublikowano

@zdjęcia które dał Yeti.

Żal.pl

Jakimi to ludzie qrvami są to szkoda słów, zrobią wszystko, że by się z kogoś po nabijać i jeszcze czerpią z tego satysfakcję i przyjemność  po gratulować! Zamiast cieszyć się ze swojego, to wolą innym do(pipi)ać.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Dokładnie 34 pozycje Klik

E: A na kanadjskim/USA store jest już 119 pozycji Klik

Kupiłeś plusa na kanadyjskim koncie,żeby pograć w te triale?

Nie rozumiem tej ogólnie podjarki trialami, przecież na Xbox Marketplace masz triale każdej gry arcade (dosłownie każdej), które możesz włączać ile razy chcesz i kiedy chcesz, z których wiele oferuje wiecej niż godzinę gameplayu.Jesli chodzi o gry pudełkowe, to również masz więcej dem na Markecie.

Odpaliłem triala z Plusa pograłem 5 min-następnego dnia chciałem pograć dalej, okazało się, że nie mogę gdyż 60 minut odlicza się od uruchomienia i nie stopuje po wyjściu z gry.

Opublikowano

@zdjęcia które dał Yeti.

Żal.pl

Jakimi to ludzie qrvami są to szkoda słów, zrobią wszystko, że by się z kogoś nabijać i jeszcze czerpią z tego satysfakcję i przyjemność z cierpienia innych po gratulować!

:teehee:

Widzę, co niektórzy już psychicznie nie wytrzymują tej nagonki na Xdone.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Mówisz o naśmiewaniu się z korporacji M$ Soul? I o czyim cierpieniu? 

Opublikowano

Tak po dluzszych przemysleniach mysle ze ta cala operacja MS miala sens i to wszystko bylo zaplanowane. Microsoft poprostu chcial pokazac prawdziwe oblicze Sony jako japonskiej korporacji ktorej zalezy tylko na naszych pieniadzach. Dlatego gadal na prawo i lewo o DRM i always on liczac ze Sony zrobi to samo. Jakby Japonce oglosili ze DRM i always on jest konieczne bo developerzy gry chmura bla bla i takie tam to MS by wyskoczylo z postem na pol internetu YOU HAVE BEEN TROLLED SONY! i ze to wszystko nie prawda i ze oni kochaja gry i graczy i ze obiecuja ze beda klepac Halo do konca swiata i jeden dzien dluzej we wszelkiej dostepnej postaci. No ale widac ten plan byl zbyt genialny, wyprzedzajacy nasze czasy i nie poszlo tak jak mialo byc  :ermm: Biedny MS nieslusznie zostal skarcony niewidzialna reka kapitalizmu oraz wolnej konkurencji. Ale wszystko bedzie dobrze mam nadzieje ze lepsza czesc swiata (hej hej USA) nie da sie zaslepic i kupi Xbox one na dzien premiery w takich ilosciach ze Microsoft zarobi tone $$$$$ i bedzie mogl dalej opracowywac innowacje i przyszlosciowe rozwiazania, jakze przyjazne dla konsumentow :devil:

Opublikowano

Adi - nie czaje o co Ci chodzi. Dałem tylko info - na Twój post że jest około 20 pozycji. W CW się nie udzielam bo mnie nie interesują te wasze wojenki konsolowe.

Dodałem info o kanadyjskim PSS bo sa różnice tak samo jak na XBL (oferta polskiego marketu do oferty marketu w USA).

Opublikowano

@ yeti

Wiesz, co za dużo to nie zdrowo, mam dość kurestwa które mnie otacza na co dzień jeszcze tu mi potrzebne.

Może inaczej biegnie sobie dzieciak i naglę się wywrócił, ktoś się niego śmieje, dzieciak wstał pobiegł dalej czysto i gładko a ktoś dalej się z niego śmieje.....

Edytowane przez Soul

Opublikowano

K.r.e.stwo to chciał zafundować nam wlasnie MS.

Edytowane przez pop

Opublikowano

@Soul

Porównywanie biegnącego dziecka do miliardowej korporacji która agresywną polityką chciała wyciągnąć od graczy jak najwięcej hajcu jest troszku nie na miejscu.

Opublikowano
Jakimi to ludzie qrvami są to szkoda słów, zrobią wszystko, że by się z kogoś po nabijać i jeszcze czerpią z tego satysfakcję i przyjemność  po gratulować!

po pierwsze pisze sie "pogratulować" - jak zwykle bez spacji

po drugie - złapałeś wielkiego bulwersa, a nie widzisz że xboty też bez przerwy jadą po sony i wyśmiewają sie ile wlezie ? do tego służy ten temat 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.