Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Aż jedna gra warta uwagi w jaką nie pogram na PS4. Forza 5.

PS: nie wierze, że wmontowali w ten filmik LocoCycle. 

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Filmik fajny, tylko ten LocoCycle jest zbędne. Już lepiej było dać urywki z teasera z halo 5.

Doszedłem do wniosku, ze bardzo dobrze że dostaniemy XO, w przyszłym roku. A to dlatego, że w tym kupię PS4 i będę mógł sobie powoli odkładać hajs na dekoder. A tak nie stać by mnie było aby kupić dwie konsole na raz i miał bym dylemat po którą sięgnąć najpierw.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

PS4 też ma taki filmik (według mnie ciut hm "ciekawszy"):

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ten xboxowy ma lepszą muzę, ten od pleja o wiele lepiej zmontowany.

Opublikowano

Nie wierzę, że można być aż takim betonem. Forzę wybrałeś tak na chybił trafił z tych wszystkich, żeby była chociaż jedna, co?

Ja tam widzę od cholery gier na obu platformach, na obu są tez eksy warte uwagi. Nigdy nie pojmę jak można hejtować daną konsolę. Dzięki konkurencji obie konsole tak dużo zyskały (pamiętacie, że jak PS3 startowało, to nawet trofeów nie było) w tej generacji. Możnaby napisać, że dzięki PS4 Microsoft odszedł od swoich chęci "wydymania", jak to wszyscy napisali (ja bym powiedział, że cofnęli się do teraźniejszości, bo za bardzo w przód wybiegli i nikt ich nie zrozumiał). Konkurencja to same plusy dla nas. Sony już miało cały rynek w garści i co? Gdyby nie konkurencja ze strony X360 to PS3 mogłoby zostać tym miernym czymś, czym było na początku (za jedyne $599).

Opublikowano

Możnaby napisać, że dzięki PS4 Microsoft odszedł od swoich chęci "wydymania", jak to wszyscy napisali (ja bym powiedział, że cofnęli się do teraźniejszości, bo za bardzo w przód wybiegli i nikt ich nie zrozumiał).

Że co ? w takiej formie jak chciał to zrobić MS wątpię by to kiedykolwiek przeszło. Teraz będą próbowali to rozłożyć na raty i wcisnąć nam w innej (być może bardziej łatwo strawnej) formie.

Opublikowano

Ten xboxowy ma lepszą muzę, ten od pleja o wiele lepiej zmontowany.

Ten od pleja ma świetny wstęp. Reszta jest lepsza w montażu od mikrosoftu.

Opublikowano

Możnaby napisać, że dzięki PS4 Microsoft odszedł od swoich chęci "wydymania", jak to wszyscy napisali (ja bym powiedział, że cofnęli się do teraźniejszości, bo za bardzo w przód wybiegli i nikt ich nie zrozumiał).

Że co ? w takiej formie jak chciał to zrobić MS wątpię by to kiedykolwiek przeszło. Teraz będą próbowali to rozłożyć na raty i wcisnąć nam w innej (być może bardziej łatwo strawnej) formie.

Oni chcieli zrobić Steam w wydaniu na konsole (i wyprzedzić tym samym Steam na tym polu). PC przeżywa mały renesans (gdzieś były jakieś słupki sprzedaży PC, idą do góry co roku), a dystrybucja cyfrowa jeśli nawet jeszcze nie wiedzie prymu, to jest znaczącą częścią rynku i wciąż rośnie. To nie było takie głupie. W łagodny sposób próbowali przejść z pudełek na dystrybucję cyfrową, wciąż sprzedając pudełka, ale wprowadzając always online DRM dzięki czemu płyta w napędzie mogła być tylko raz, przy instalacji. Niestety checki co 24 godziny nie były zbyt rozsądnym posunięciem (nawet na PC tego nie ma), a i ceny jakoś tak nie miały równać do promocji ze Steama (choć o tym nic nie wiadomo). Do tego dodać ogromną pewność siebie, dezinformację i słaby sposób przekazania tej, hm, wizji, no i mamy co mamy. Ogromny hejt i niezrozumienie. Zaczekajcie jeszcze 7 lat, nie ma szans, by następne konsole nie poszły w tą stronę. Tak jak przeżyliśmy taśmy, dyskietki, CD-ROMy, DVD, tak w niepamięć odejdą w ogóle tradycyjne nośniki, ewewntualnie będą stanowiły tylko instalator gierki. M$ zobaczył ten trend i chciał wkroczyć na ten rynek, wybiegli w przyszłość. Ale na razie nikt tego nie chce, więc wrócili do tego co było, i tak jak do PlayStation prawie 20 lat, tak do PlayStation 4/Xbox One za rok znowu ze zmianą gry będzie się wiązała zmiana płyty w czytniku.

Opublikowano

Problemem był przekaz, a raczej totalny brak przekazu. Dodajmy do tego idiotyczne wypowiedzi jak " jak chcesz grać offline, to kup x360" i to wystarczyło. To mogłoby wypalić, ale Microsoft zrobił wszystko mega nieudolnie. Całą otoczką Xbox One zajęli się kretyni i wyszło jak wyszło.

Opublikowano

PC przeżywa mały renesans (gdzieś były jakieś słupki sprzedaży PC, idą do góry co roku)

Czy aby na pewno (źródło CDA z dzisiaj) ?

Firma analityczna Gartner opublikowała raport, z którego wynika, że w drugim kwartale tego roku sprzedało się tylko 76 milionów pecetów, co jest spadkiem o 10,9% w porównaniu do analogicznego okresu roku ubiegłego.

Winnymi tego stanu rzeczy są tablety – koszty ich produkcji, a więc i ceny, spadają, w związku z czym zaczynają dominować na rynku.

Analitycy Gartnera twierdzą co prawda, że zaobserwowany spadek jest największy w historii,

ale gorsze wyniki zanotowano wcześniej – z danych firmy IDC opublikowanych w kwietniu wynikało, że w pierwszym kwartale tego roku wynosił on aż 13,9%.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ale PS4 bezawaryjne nie jest. Lekkie obawy mozna mieć.

Ja pier.dole, jeszcze nie było premiery konsoli, a ten już wie co jest awaryjne XDDD

Zluzuj schaby-napisał że można mieć LEKKIE obawy, a nie że wie co jest awaryjne.

Opublikowano

PC przeżywa mały renesans (gdzieś były jakieś słupki sprzedaży PC, idą do góry co roku)

Czy aby na pewno (źródło CDA z dzisiaj) ?

Firma analityczna Gartner opublikowała raport, z którego wynika, że w drugim kwartale tego roku sprzedało się tylko 76 milionów pecetów, co jest spadkiem o 10,9% w porównaniu do analogicznego okresu roku ubiegłego.

Winnymi tego stanu rzeczy są tablety – koszty ich produkcji, a więc i ceny, spadają, w związku z czym zaczynają dominować na rynku.

Analitycy Gartnera twierdzą co prawda, że zaobserwowany spadek jest największy w historii,

ale gorsze wyniki zanotowano wcześniej – z danych firmy IDC opublikowanych w kwietniu wynikało, że w pierwszym kwartale tego roku wynosił on aż 13,9%.

Pecetow moze i sie sprzedaje mniej (co jest zrozumiale), ale gier sprzedaje sie wiecej.

Opublikowano

Sony już miało cały rynek w garści i co? 

i to była złota era gamingu, a co ?

Opublikowano

Za czasów PS2. No chyba mi nie powiesz, że początek PS3 należał do udanych?

PSX też było złotą erą. Konkurencji nie brakowało (N64, DC).

SNES też. I też była Sega Genesis.

Opublikowano

Za czasów PS2. No chyba mi nie powiesz, że początek PS3 należał do udanych?

PSX też było złotą erą. Konkurencji nie brakowało (N64, DC).

SNES też. I też była Sega Genesis.

Konkurencji to dużo powiedziane.. ;)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

jak microsoft dostawał wiatru w żagle, to sony zaczynało się psuć. przypadek?

Opublikowano

To zalezy czego potrzebujesz. Wiadomo, ze kazdy hardkorowiec wezmie mocnego peceta/ konsole, ale sa kazuale, ktore korzystaja glownie z netu + klient poczty i angry birds od czasu do czasu. A do tego nie jest potrzebny PC z gtx 770 ;] Sam zamiast laptopa wybralbym tablet

Opublikowano

Taka ciekawostka. Z pomiarów na beyond3d wynika, że Forza 5 na E3 nie trzymała pełnych 60fps, mimo tylko kilku aut na trasie i przedpotopowego oświetlenia (+ odbicia otoczenia na karoserii samochodów w 20fps, co już też dawno było widać na gameplayu 60fps z gamersyde).

do boju :P

Edytowane przez Emet

Opublikowano

e tam, na premiere na pewno bedzie w 60 FPS. Maja chlopaki czas to doklepac.

Opublikowano

Mark of Kri 2 qrva! zróbcie tą grę !

A co do PS2 i best konsoli ever to pfff.......

DC oczywiście niema sobie równych. 

Ja rozumiem, że można dużo dobrego o DC pisać, ale że konsola, jak wspaniała by nie była, żyjąca w krajach zachodnich około DWA lata, jest jako całość lepszym sprzętem, niż konsola, na która ostatnia gra wychodzi po 13 latach po premierze, a przynajmniej 5 lat z jej życia to złoty okres, to już pier.dolenie ze złośliwości w stosunku do Sony. Ale to Sonyboty niby są zawzięte i nienawidzą MS, a fani Xboxa mają zawsze wszystkie konsole i dla nich liczo siem GRY a nie konsole.

The Gateway 3 niech kuhwa zrobią.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

The Gateway 3 niech kuhwa zrobią.

Prędzej doczekamy się restartu aniżeli kontynuacji skoro dwóch pierwszych odsłon nie wydali do tej pory w HD.

Opublikowano

Nie wierzę, że można być aż takim betonem. Forzę wybrałeś tak na chybił trafił z tych wszystkich, żeby była chociaż jedna, co?

Ty (pipi)a wrona widzę masz problemem ze zrozumieniem że ktoś może mieć inne zdanie niż Ty xD

Opublikowano

loco-cycle gra dla dałnów na dałnowatą konsole, deal with it

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.