Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Sony już miało cały rynek w garści i co?

i to była złota era gamingu, a co ?

Acha.

Gdyby nie MS i ich wizja grania w sieci do tej pory pewnie latalbys do kumpla by pograc na splicie.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Acha.

Gdyby nie MS i ich wizja grania w sieci do tej pory pewnie latalbys do kumpla by pograc na splicie.

Widzę że niektórzy znają alternatywną rzeczywistość skoro wypowiadają się z takim przekonaniem "co by było gdyby"..... :ninja:

Opublikowano

niektorzy po prostu siedza w konsolami od lat i dokladnie pamietaja podejscie japonczykow do grania w sieci.

Gdy na rynku ukazal sie Xbox, a MS wprowadzil warunek dla wszystkich tworzacych gry, kazda gra z multiplayerem Online, tegie glowy Sony twierdzily, ze to nie jest popularny kierunek.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ale to sega wprowadzila netplay :>

SEGA Z JAPONII XBOCIE

Ambasadorzy gier wideo jak ja grali w QIIIA, PSO, etc po sieci juz od 1999 roku :>

Wtedy, kiedy ty grales w fife road to world cup na klawiaturze i myszce :>

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

W 99 to ja napierdalalem na szaraku w PESa i szykowalem sie na PS2, a Sega wtedy juz nikogo nie obchodzila.

Edytowane przez easye

Opublikowano

W 99 to ja napierdalalem na szaraku w PESa i szykowalem sie na PS2, a Sega wtedy juz nikogo nie obchodzila.

Sega Dreamcast

Premiera JP: 27 listopada 1998

Am.Płn.: 9 września 1999

EU: 14 października 1999

Premiera PES: 2001

No faktycznie niezly z ciebie znawca.

Jeszcze jedzie po dreamcascie, ja pyerdole, jaki zal.

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

Gdyby nie Microsoft to dalej gralibyśmy na splicie, easye? To w takim razie je.bać microsoft :confused:

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Jaczes, wiesz dobrze, ze chodzi mi o ISSa, jeden (pipi). W FIFE tez pogrywalem, ale przeciez Konami do PESa 6 bylo zawsze blizsze mojemu sercu.. Dostales naprawde skretu macicy odkad ukazal sie TLOU, fan bijatyk, a nawet Killer Intinct troluje. Lol.

Sega zas byla za(pipi)ista konsola, tylko niestety nikt jej nie mial bo wszyscy PS2 wybierali, a pozniej Xboxa.

Edytowane przez easye

Opublikowano

W FIFE GRAL JAK BYLA GUWNEM

Opublikowano

No pewnie, chyba w 98 pierwszy raz zrobili wersje z halowa pilka nozna (szkoda, ze od tego odeszli) a RTWC cioralismy dla smiechu, by popatrzec na strzaly z polowy.

Opublikowano

Gdyby nie Microsoft to dalej gralibyśmy na splicie, easye? To w takim razie je.bać microsoft :confused:

E tam w zamian dzięki MS mamy mult$ coś za coś........

Opublikowano

Uwielbiam takie skrajne wypowiedzi.

Mate5 rozumiem,mze nie grywasz online w ogole ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Sony już miało cały rynek w garści i co?

i to była złota era gamingu, a co ?

Acha.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sega_Net_Work_System

"Trochę" wcześniej niż premiera Xboksa. I także z Japonii i ponownie SEGA. Także ten, ekhm. Nie wiem w czym MS był pionierem.

Opublikowano

To Ms pokazal jak powinna wygladac infrastruktura sieciowa na konsolach.

To oni od 1 konsoli twierdzili, ze przyszlosc gier jest w sieci.

To oni nakazywali tworcom tworzenie kodu sieciowego niemalze do kazdego tytulu.

To oni wprowadzili grupy, spolecznosc, latwa komunikacje, osiagniecia itp.

Moze nie byli pionierami pomyslu, ale to oni pierwsi zaimplementowali wszystko w taki sposob.

Sony przez cala generacje zas probuje dogonic konkurencje.

Dlatego popieram wnioski Ravena, gdyby nie konkurencja, moze tego bysmy nie mieli.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Uwielbiam takie skrajne wypowiedzi.

Mate5 rozumiem,mze nie grywasz online w ogole ?

split screen > online

Opublikowano

To Ms pokazal jak powinna wygladac infrastruktura sieciowa na konsolach.

To oni od 1 konsoli twierdzili, ze przyszlosc gier jest w sieci.

To oni nakazywali tworcom tworzenie kodu sieciowego niemalze do kazdego tytulu.

To oni wprowadzili grupy, spolecznosc, latwa komunikacje, osiagniecia itp.

Moze nie byli pionierami pomyslu, ale to oni pierwsi zaimplementowali wszystko w taki sposob.

Sony przez cala generacje zas probuje dogonic konkurencje.

Dlatego popieram wnioski Ravena, gdyby nie konkurencja, moze tego bysmy nie mieli.

No dziwne, żeby nie pokazywał jak to ma wyglądać skoro czasy Dreamcasta a X360 to jednak trochę inne czasy jeśli chodzi o technologię internetową. Strzelam, że gdyby SEGA wprowadzała swoje rozwiązania sieciowe, zrobiłaby to tak samo, z może i lepiej. No bo czemu by nie.

Fakt, Sony goniło konkurencję, ale od momentu gdy pozbyli się betonów - bardzo szybko doskoczyli do MS.

Opublikowano

Musiol, wiekszosc rzeczy MS wprowadzil juz w 2001 wraz ze startem Xboxa 1.

Tak czy siak lepiej miec wybor i mozliwosc pogrania z kims w sieci, nawet w kooperacji, niz latac z padem do kumpla.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ta, my mielismy fajne rozwiazania, a oni fajne gry.

Trzeba bylo udawac, ze X ma fajne exy xDDDDD

Opublikowano

Tak czy siak lepiej miec wybor i mozliwosc pogrania z kims w sieci, nawet w kooperacji, niz latac z padem do kumpla.

Pisałem o X360 bo w jednym ciągu wymieniłeś achievementy i zakładanie rozbudowanych party, a z tego co wiem - Xbox miał tylko grę przez sieć (jeśli się w czymś mylę to mnie popraw).

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

DAVE CZEZKY OBALAM MITY 4

Lancer, Retro Lancer, HB, BOLTOK, PISTOL to pistoleciki na KAPISZONY

Sila ognia rowna zeru, mozna strzelac do typa, a on nawet nie dostanie animacji.

A mazzeo zlykal moj trolling jak niemka sperme xd

DaveCzezky > tumblr_mhzccxKw6n1qe9ug4o1_500.gif < xboty

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

Pisałem o X360 bo w jednym ciągu wymieniłeś achievementy i zakładanie rozbudowanych party, a z tego co wiem - Xbox miał tylko grę przez sieć (jeśli się w czymś mylę to mnie popraw).

nie tylko - już wtedy mieli komunikacje przez headset, rozbudowana strone www dla spolecznosci, profile, możliwość wysylania wiadomości itp.

Ta, my mielismy fajne rozwiazania, a oni fajne gry.

Trzeba bylo udawac, ze X ma fajne exy xDDDDD

Masz naprawdę siano w glowie. Twoj PS3 z TLOU nie zmieni nagle historii. Xbox 1 miał jedne z najlepszych exow, dlatego mimo ogromnego hejtu na ta konsola zyskala ogromna popularność. Obronila się wlasnie grami, sam z glowy mogę Ci wymienić pare szpil, których na próżno było szukac gdzie indziej z rewelacyjna jak na tamte czasy grafa (nawet pececiarze w 2001 roku nadzwic się nie mogli jak wygladal Dead Or Alive 3), a od MS wtedy dostałem takie szpile jak Project Gotham Racing, Rallisport Challenge 2, Ninja Gaiden, Kung Fu Chaos, Jet Set Radio Future, HALO, Forza Motorsport, Fable, Dead or Alive 3, APEX, Otogi 2, Tao Feng,

nowy Tony Hawk, seria Tom Clancy (Ghost Recon 2 i 3 byl chyba wtedy exem), Jade Empire, Oddword, Unreal nowy, Tony Hawk 2ka i wiele wiele innych, ktore pewnie wylecialy mi z glowy.

Edytowane przez easye

Opublikowano

DAVE CZEZKY OBALAM MITY 4

Lancer, Retro Lancer, HB, BOLTOK, PISTOL to pistoleciki na KAPISZONY

Sila ognia rowna zeru, mozna strzelac do typa, a on nawet nie dostanie animacji.

A mazzeo zlykal moj trolling jak niemka sperme xd

DaveCzezky > tumblr_mhzccxKw6n1qe9ug4o1_500.gif < xboty

rr3z2kx.gif

Opublikowano

DROP THE BOMBSHELL

yxtf.jpg

Opublikowano

Jaki wybór, skoro gier ze split screenem jest znacznie mniej niż kiedyś, właśnie przez rozbudowane usługi sieciowe? Fun z gry na jednej kanapie > fun z gry przez słuchawkę. Akurat mam ten plus, że mogę sobie pograć z bratem i raczej bez sensu byłoby kupowanie drugiej konsoli i granie ze sobą przez ścianę. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Niby jest ten ss w kilku grach obecnej generacji, ale mało i często upośledzony.

Opublikowano

easye wymienil prawie same crapy o ktorych nikt nie pamieta xD

TAO FENG <OK> xDDDDDD

Jest Set Radio Future, ktore bylo gorsze 10 razy niz wersja na dc <ok>

ITD ITP

MOWIE JAK JEST

Edytowane przez Jaczes

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.