Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Eh Jaczes chodzi o to, że to M$ jako pierwszy dał porządnego online na konsole co wymusiło na innych dążenie do tego samego, bo to co miał DC było ok tylko ok, ale były to pierwsze kroki w dobrym kierunku, a dopiero M$ pokazał jak to powinno wyglądać na konsolach.

xbox>ps2 ...no ja pier.dole takie rzeczy tylko na tym forum  :confused:

(pipi)e bo ktoś ma inne zdanie niż Ty ? przecież nie może tak być PS2 było takie super jak ktoś może w ogóle twierdzić inaczej :/

Nie zaraz się  zabije! 

Edytowane przez Soul

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A Ty Ficus kupiles Xboxa jak się ukazal ? Masz jakies porównanie tych dwóch konsol czy takie samo jak Xbox360/PS3 ?

Kwestia gustu - dla mnie pomimo tego, ze uważam ze PS3 ma lepsze gry singlowe, ze znacznie lepsza grafika w exach, bardziej zróżnicowane gry, to Xbox 360 jest wciąż lepsza konsola i bardziej udana, jeżeli chodzi o całokształt.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dales sobie wyprac mozg, taka prawda.

Opublikowano

alez xbox360 technologicznie jest sto razy bardziej przemyslana konstrukcja niz ps3 i o tym wielokrotnie pisalem.

ja wiem, ze czasem o tym czy lubimy daną konsolę czy nie decyduje jedna gra i dla tej jednej gry najblizszej naszemu sercu kupujemy daną konsolę i reszta sie nie liczy ale obiektywnie patrzac to nawet wstyd pisac ze caloksztalt xbox1>ps2. Ilosc gier wartych ogrania i super exów na ps2 no (pipi)a chyba jest 20-30razy wieksza niz na pierwszej konsoli billa.

Opublikowano

Nie ilość a jakość i to coś się liczy.

PS2 złe nie było, lecz wolałem pierwszego iXa 

tumblr_m9ncpjJbDp1qf0ade.gif

Opublikowano

PS2 miało i to, i to. 

i jakość, i ilość

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

XBOX JAK OŚĆ

warto zawsze pamiętać jak zostawiono xa z niczym, gdy ps2 dostawał nadal świetne gierki, zupełnie inne podejście do klienta.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Nie miało Halo, Ninja Gaiden i XBL'a ;<

Opublikowano

Tak samo teraz, M$ totalnie olal xbotow, a oni nadal go kochaja xD

Opublikowano

Super. Oprócz tych dwóch gier mieliście coś jeszcze? Forze?

Opublikowano

Tak, byla wtedy namiastka Gran Turismo xd

Opublikowano

Ludwes - a nie możesz się po prostu cofnac pare stron wcześniej. Xbox przez to, ze miał mocniejsze bebechy i swietne srodowisko programistyczne zabijal grami, wszytskimi, od party games, bijatyk, przygodowek konczac po najlepsze wyścigi i fpsy. Nawet multiplatformy z wiadomych wzgledow wygladaly lepiej na Xie.

(PES 4 na Xie wygladal o wiele lepiej niż jego odpowiednik z PS2, a Konami wtedy za specjalnie nawet się nie staralo)

Rozumiem,ze jak ktoś posiadal tylko PS2 przez te lata to tego nie wie, ale każdy kto zainwestowal wtedy w ta konsole wolal gierczyc na niej.

Granie w pile online w ligach, gdy przedstawiciele Sony twierdzili, ze Multiplayer nie jest az tak istotny przesadzilo, ze jako caloksztalt wolalem Xa od konsoli Sony.

XBOX JAK OŚĆ

warto zawsze pamiętać jak zostawiono xa z niczym, gdy ps2 dostawał nadal świetne gierki, zupełnie inne podejście do klienta.

Przesiadka dla mnie była czyms oczywistym, podobnie jak po kupnie Xboxa 360 naprawdę miałem w pompie tytuly ukazujące się na PS2 i Xboxie 1.

Edytowane przez easye

Opublikowano

dziwka na grafike z ciebie jak widzę i głownie tym sie kierujesz prz wyborach konsol i to sprawia wg ciebie czy dana konsola jest lepsza od drugiej, chu.j z jakoscia gier, wazne ze xbox1 byl mocniejszy i mial ladniejsze kilka gierek od tytułow z ps2. Teraz tez z wywieszonym jezorem czekasz na next geny pomimo tego ze pewnie przez pierwszy rok nie wyjdzie na nich nic wartego przesiadki tylko same tępe bencharki graficzne.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Nie można patrzeć na zachowanie microsoftu  z poziomu kogos kto zaraz ma odłożone 2000 zł a nową konsole i gry, bo to niesprawiedliwe i nie zmienia faktu że osierocno mnostwo graczy.

Trzeba być niezłym palantem by nie widziec czyjegoś ch,uja w swojej (pipi)e z powodu pliku pieniedzy  w kieszeni.

Easye, jestes troche frajer, hehe.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

No i co z tego, że gry multiplatformowe wyglądały lepiej na NOWSZEJ konsoli?

Sprawdzałem tamtą listę. I co widzę? Halo, Forze, PGR, Ninja Gaiden i jakieś nieznane tytuły.

Jaczes dobrze to ujął: wymieniłeś nawet te exclusivy, których nikt nie zna. Na PS2 jest w (pipi) tytułów eksluzywnych. I wcale nie trzeba wypisywać ich na siłę. Po prostu exy na PS2 w większości przypadków to znakomite gry. A nie jakies Kung Fu [coś tam].

Poza tym, który to Tony Hawk był xboxowym exclusivem?

Opublikowano

2ka - Ty nie znasz, bo w ogole jak Ficus Xa na oczy nie widziales. Rozumiesz już ?

Ghost Recona nie kojarzycie ? Fable nie znasz ? Jest Set Radio ? Oddworda ? Panzer Dragon ? te tytuly nic Ci nie mowia ? Pewnie jedyne konsole jakie miałeś w swoim zyciu to  Sony, wiec o czym tu rozmawiać ?

dziwka na grafike z ciebie jak widzę i głownie tym sie kierujesz prz wyborach konsol i to sprawia wg ciebie czy dana konsola jest lepsza od drugiej, teraz tez z wywieszonym jezorem czekasz na next geny pomimo tego ze pewnie przez pierwszy rok nie wyjdzie na nich nic wartego przesiadki tylko same tępe bencharki graficzne.

Ale (pipi). Napisalem już - dla mnie same gry jak i możliwość pogrania w nie przez siec sprawily ze ta konsola była lepsza.

No i się popisales. Zreszta o czym będę z Toba dyskutowal, dla Ciebie FORZA 5 wygląda średnio.

Nowa generacje kupie choćby dla nextgenowej FIFY I Battlefielda.

Jeżeli skok będzie taki jak opisują recenzenci (nowa FIFA podobno jest zupełnie innym doznaniem) to nie wyobrażam sobie grania w nia na 360tce.

Nie można patrzeć na zachowanie microsoftu  z poziomu kogos kto zaraz ma odłożone 2000 zł a nową konsole i gry, bo to niesprawiedliwe i nie zmienia faktu że osierocno mnostwo graczy.

Trzeba być niezłym palantem by nie widziec czyjegoś ch,uja w swojej (pipi)e z powodu pliku pieniedzy  w kieszeni.

Easye, jestes troche frajer, hehe.

Xboxa 360 w lutym (chyba od razu jak pojawil się w polskich sklepach) kupiłem za 1450 zl z PGR w pakiecie.

To był kolejny swietny start, nie dość ze rok wcześniej z mega grami, to jeszcze z 2 razy tansza konsola niż PS3.

Nie trzeba mieć także zawsze kasy odlozonej, wystarczy sprzedac stara konsole, dolozyc trochę, ewentulanie kupic w ratach.

Dlatego tym bardziej mnie dziwi jakich idiotow obecnie zatrudniaja do promcji Xbox One.

Edytowane przez easye

Opublikowano

(pipi).a co za tepa dzida xbox>ps2 xD zamknijcie temat

Opublikowano

ja xboxa synek nawet na chaie przez 2 miesiace na chacie mialem kiedys jak kumpel wyjechal do roboty za granice, przerobiony, na verbatimach chyba 60 gier....wlaczylem halo, po chwili wylaczylem i juz nigdy nie wlaczylem, sporo pogralem w pgr2 i tyle z wielkich tytułów i wrocilem do mojej ps2 :D 

zreszta gamerankings:

xbox1 - 21 pozycji ze srednia ponad 90%

ps2 - 49 pozycji ze srednia ponad 90%

jakbym liczyl od sredniej ponad 80% to by byla jeszcze wieksza przepasc

Opublikowano

O czym ja będę z xbotami dyskutował. Skoro dla Was Wiedźmin, SC Conviction to exclusivy, to ja nie mam pytań.

Ficuś:

"Weź, kto bierze pod uwagę średnią ocen na metacriticu lub gamerankinsgu.

Halo, headset rulez."

Opublikowano

Super. Oprócz tych dwóch gier mieliście coś jeszcze? Forze?

A po co mi więcej skoro to mi wystarczyło ? 

Tak trudno to pojąć, nie wolą PS2 od X to coś jest ze mną przecież nie tak.....

Za(pipi)iste to forum jest, oczywiście jeszcze minus na dostawałem, za to, że mam inne zdanie. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

DAVE CZEZKY OBALA MITY 5

Najlepsza wersja Ninja Gaiden 1 jest na... PS3!

GINCIE XBOTY

tumblr_m5qqusISAp1r04g55o1_400.gif

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

No i co z tego, że gry multiplatformowe wyglądały lepiej na NOWSZEJ konsoli?

Sprawdzałem tamtą listę. I co widzę? Halo, Forze, PGR, Ninja Gaiden i jakieś nieznane tytuły.

Jaczes dobrze to ujął: wymieniłeś nawet te exclusivy, których nikt nie zna. Na PS2 jest w (pipi) tytułów eksluzywnych. I wcale nie trzeba wypisywać ich na siłę. Po prostu exy na PS2 w większości przypadków to znakomite gry. A nie jakies Kung Fu [coś tam].

Poza tym, który to Tony Hawk był xboxowym exclusivem?

To ze nie znasz tych gier to tylko świadczy o twojej ignorancji, bo wypowiadasz se na temat konsoli i gier której nie posiadales...

Ja miło wspominam również crimson skies

A tak btw w Londynie został otwarty sklep xbox :) otworzyła go sieciowka Game i tylko do promowania xboxa, najlepsze jest to ze te nowe wersje xboxa były w sprzedaży po £100

Opublikowano

No cóż, jesteś w mniejszości. Szanuję twoje zdanie, ale trudno je zrozumieć. ;]

up: No dobra, z tych gier to jeszcze Fable kojarzę. Ale ta część przecież pojawiła się na PC. Tak więc...

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

DAVE CZEZKY OBALA MITY 5

Najlepsza wersja Ninja Gaiden 1 jest na... PS3!

GINCIE XBOTY

tumblr_m5qqusISAp1r04g55o1_400.gif

Nie masz pojęcia o czym piszesz, a jedyny mit jaki obaliłeś to, że kumaty z Ciebie gość.

Edytowane przez Soul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.