Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Pamiętam jak dostałem xboxa od brata, ten pierwszy pad był mega drętwy, przez co nie chciało mi się na tej konsoli grać. Problemem było też, że sporo gierek, było też na PC, a jako, że byłem w tedy graczem również PeCetowym, to wolałem pograć na monitorze w jeszcze większej jakości.

Co by nie było, PS2 wspominam milej, znacznie milej, jakość gier ekskluzywnych mocno przebijała te od xboxa. Na PS2 było wszystko, gra z każdego gatunku i to u mnie wygrało. Żadna konsola nie miała IMO tyle świetnych gier.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

ale soul patrz obiektywnie, ja rozumiem i to pisalem chyba 2 strony temu - mozna kochac jakas konsole tylko i wylacznie dlatego ze jest na niej jeden kochany tytul ale to nie swiadczy ze obiektywnie ta konsola jest lepsza.

To tak jakbym napisal ze vita to najlepszy handheld swiata i nie bylo lepszego bo ma w2048 bo jestem fantolem tej serii,a 3ds to smiec bo ma słabą grafę, gorsze parametry, każda multiplatforma wygląda gorzej i nie ma wipeouta.

Opublikowano

Soul, nie bede z toba dyskuowal, dla ciebie niedoyebane transformersy baya sa lepsze od the movie z '86

Opublikowano

ja xboxa synek nawet na chaie przez 2 miesiace na chacie mialem kiedys jak kumpel wyjechal do roboty za granice, przerobiony, na verbatimach chyba 60 gier....wlaczylem halo, po chwili wylaczylem i juz nigdy nie wlaczylem, sporo pogralem w pgr2 i tyle z wielkich tytułów i wrocilem do mojej ps2 :D

HALO 1 i 2ka były najlepszymi FPSami w swoim czasie. Swietna grafika, możliwość kooperacji, ogromny swiat, wielkie batalie, pojedynki online - pierwszy FPS na konsolach który tak został przyjęty, którego gracze PC nawet zazdrościli. Wiec zastanawiam się  do jakiego FPSa niby wrociles na PS2 ? Do killzona ? :teehee: ( granie z botami jest fajniejsze niż granie online?)

Halo: Combat Evolved - 97%

Halo 2 - 95%

Killzone - 70...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dobra, skończ już z tym Halo. Każdy przecież wie, że Halo FTW

trollface

. Nie musisz już tak często o tym wspominać.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

A po (pipi) ktoś, kto nie przepada za FPSami ma wracać do jakiegoś na innej konsoli?

Tutaj to Ficek ujął to całe gadanie niemal idealnie:

To tak jakbym napisal ze vita to najlepszy handheld swiata i nie bylo lepszego bo ma w2048 bo jestem fantolem tej serii,a 3ds to smiec bo ma słabą grafę, gorsze parametry, każda multiplatforma wygląda gorzej i nie ma wipeouta.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

ale soul patrz obiektywnie, ja rozumiem i to pisalem chyba 2 strony temu - mozna kochac jakas konsole tylko i wylacznie dlatego ze jest na niej jeden kochany tytul ale to nie swiadczy ze obiektywnie ta konsola jest lepsza.

Ale Ficuś dla mnie jest, masz coś nie tak w głowie, że by to pojąć ????????????????????????

Ogólnie PS2 było lepszą konsolą i zgadzam się z tym co piszesz, lecz nie dla mnie przestałem czuć magie playstation, tak wiem, że było więcej gier więcej konsol się sprzedało i w ogóle ah i oh lecz ja w tedy już siedziałem przy Halo i miałem wy(pipi)ane co tam na PS2 jest (pipi) jego mać. 

To jest forum można sobie tu pisać co się chce. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Kazdy rozgarnięty czlowiek wie, ze Black, Time splitters > halo

Opublikowano

Dobra, skończ już z tym Halo. Każdy przecież wie, że Halo FTW

trollface

. Nie musisz już tak często o tym wspominać.

Czasami mam wrażenie jakoby to był jedyny argument w dyskusji niezależnie od tematu. Można gadać o (pipi)e marynii, a na koniec i tak wyskoczy ktoś "Halo to najlepszy FPS".

Time Splitters w 4 osoby na jednej konsoli > Halo.

tumblr_inline_mi2gm17FPq1qz4rgp.gif

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

Ale Ficuś dla mnie jest, masz coś nie tak w głowie, że by to pojąć ????????????????????????

Ogólnie PS2 było lepszą konsolą i zgadzam się z tym co piszesz, lecz nie dla mnie przestałem czuć magie playstation, tak wiem, że było więcej gier więcej konsol się sprzedało i w ogóle ah i oh lecz ja w tedy już siedziałem przy Halo i miałem wy(pipi)ane co tam na PS2 jest (pipi) jego mać. 

To jest forum można sobie tu pisać co się chce. 

Jasne,że możesz pisać co chcesz,ale nie dziw się,że spotyka Cię krytyka.To,że masz swoje zdanie,nie oznacza,że nie może być ono chu.jowe.

Edytowane przez Ader

Opublikowano

Nie wiem dlaczego niektóre xboty dziwią się że coraz więcej ludzi przechodzi na strone sony. Prześledźmy działania sony i microsoftu w 2013 roku.

PS3 ma w tym roku najlepszy line up exów w tej generacji konsol. W 2013 wyjdzie:

LAST OF US

GRAN TURISMO 6

BEYOND TWO SOULS

GOD OF WAR ASCENSION

NI NO KUNI

YAKUZA 5

SLY COOPER 4

TALES OF XILLIA

PUPETEER

RATCHET AND CLANK INTO NEXUS

MLB 13 THE SHOW

RAIN

DISGAEA D2

DRAGONS CROWN

UNTIL DOWN

W ps plus wychodzą coraz mocniejsze gry sprawiając że ludzie zastanawiają się czy sony opłaca się ta usługa. PS4 ma być o 100$ tańsze i mocniejsze od xbox one oraz wspiera niezależnych developerów. 

Na x360 wyszedł w tym roku tylko 1 ex gears of war judgment robione przez Polaków ze średnią ocen 79%. Microsoft próbował wyru.chać starając się wprowadzić blokade używek i obowiązek podłączania konsoli do internetu co 24 godziny. Dopiero massowy sprzeciw i hejt graczy zmusił na nich zmiane decyzji. Z microsoftu wyleciał Don Mattrick.

Microsoft stracił o w 2013 roku reputacje szacunek graczy. Widać to preorderach konsol w których zdecydowanie prowadzi ps4. Nawet na rynkach USA i UK, zdominowanych wcześniej przez microsoft prowadzi ps4. Co jakiś czas pojawiają się informacje że preoredy ps4 zstały wyczerpane.W wszystkich ankietach co do wyboru konsoli ps4 prowadzi 8 do 2. 

Mnie ta sytuacja i postępowanie nie dziwi gdyż od E3 2010  microsoft skupił się na casualach i kinect. Microsoft zszedł na psy i tyle w tym temacie.

Opublikowano
Jasne,że możesz pisać co chcesz,ale nie dziw się,że spotyka Cię krytyka.To,że masz swoje zdanie,nie oznacza,że nie może być ono (pipi).owe.

I wzajemnie, odkryłeś Amerykę..........

Nie wiem jakoś wasze (pipi)owe zdanie toleruje i nie zalewam was minusami, wam (pipi) ciężko pojąć. 

@ Andrew 

Widzisz tym się różnimy to tak jak zostawić swojego kapitana na polu walki i iść to wroga bo akurat teraz wygrywa....

Edytowane przez Soul

Opublikowano

No ale to nie ja się dziwię,na te wszystkie posty,tylko Ty,więc jednak nie ja potrzebowałem oświecenia.

Opublikowano

Nie potrzebowałem go kapitanie oczywistość, bo takie Polactwo obserwuje na tym forum już bardzo długo. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

@ Andrew 

Widzisz tym się różnimy to tak jak zostawić swojego kapitana na polu walki i iść to wroga bo akurat teraz wygrywa....

Andrew to były xbot? O_o

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

dziwka na grafike z ciebie jak widzę i głownie tym sie kierujesz prz wyborach konsol i to sprawia wg ciebie czy dana konsola jest lepsza od drugiej, chu.j z jakoscia gier, wazne ze xbox1 byl mocniejszy i mial ladniejsze kilka gierek od tytułow z ps2. Teraz tez z wywieszonym jezorem czekasz na next geny pomimo tego ze pewnie przez pierwszy rok nie wyjdzie na nich nic wartego przesiadki tylko same tępe bencharki graficzne.

Dokładnie. Jak gość jara sie tylko grafika to o czym z nim w ogóle dyskutować? Wychodzą next geny to poleci z jeziorem do sklepu tylko dlatego bo to next gen. Nieważne,ze przez rok, a nawet dwa nic nie zaprezentują, ważne, ze nowa. Tragedia.

Opublikowano

Nie przypominam sobie....

Nie wiem dlaczego niektóre xboty dziwią się że coraz więcej ludzi przechodzi na strone sony. 

Do tego pisałem.

Ja w HALO czy NG nie grałem dla grafu tylko dla za(pipi)istego gameplayu. 

pop 

Twoje słowa idealnie pasują do Ciebie gdzie wolisz się jarać kolejny KZ który prócz grafy nic ciekawego sobą nie reprezentuje niż Titanfallem który grafę ma taką sobie ale za to gameplayowo wymiata. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

jak ktoś nie umie czytac to o czym tu dyskutować.

Polece z wywieszonym jezorem, jak tylko się okaze ze nowy silnik FIFY zarządzi, jak ten w 2009r.

Graficznie nie widać roznic, ale gameplay to zupełnie inne doznania. wiec skoncz (pipi)ic.

Jako fan pilki nożnej zainwestuje w PS4 choćby dlatego.

Poza tym nie jara mnie granie w Battlefielda z kupa na ekranie z polowa graczy, bo konsolki już nie wyrabiają.

Te dwie gry to dla mnie rok grania.

Edytowane przez easye

Opublikowano

@ Andrew 

To mnie zmyliło.

Opublikowano

PS3 ma w tym roku najlepszy line up exów w tej generacji konsol. W 2013 wyjdzie:

....

Na x360 wyszedł w tym roku tylko 1 ex...

Ale bierzesz pod uwagę, że to jest ósmy rok życia X360, a PS3 ma dopiero swój siódmy? Nie próbuję bronić X'a, bo nie ma na nim już nic co by mnie interesowalo, ale to twoje (pipi)enie o miażdżeniu przez PS3 pod koniec generacji jest debilne i trzeba przesunąć je na przyszly rok. Zobaczymy ile wtedy wyjdzie exów na Chlebak.

Opublikowano

square ale bzdura, liczy si e obecna sytuacja na rynku i zapotrzebowanie milionów na gry  a nie przekroczenie terminu spożycia konsoli.

Ps2 było pierwszei  zostało na dłużej, co za śmeiszne gadanie.

Opublikowano

@ Andrew 

Andrew to były xbot? O_o

W poprzedniej generacji i tej najpierw kupiłem xboxa/x360 a dopiero potem ps2/ps3. Gdy wyszło ps3 to śmiałem sie z naiwniaków płacących 2800 złotych. Ostro krytykowałem sony i ps3 za beznadziejny start i cene z kosmosu. Widać że krytyka graczy przyniosła skutek i to na ps3 jest najwięcej exów wartych ogrania. Dlatego mam nadzieje że xboty się obudzą,zaczną myśleć i przestaną żreć (pipi) serwowane przez microsoft twierdząc że smakuje jak czekolada. 

Opublikowano

To co jedno mamy brać pod uwagę a drugie nie ? 

Opublikowano

A nie bierzesz pod uwagę, że w przypadku obu konsol, to koniec tej generacji ?

Otóż to. Wiszę Ci plusa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.