Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

A co to ma do rzeczy, PS2 było wcześniej na rynku i było dłużej wspierane od Xboxa. Ten rok jest końcem tej generacji, jeden uśmierca starą konsolę, a drugi jeszcze daje jej pożyć.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Ps3 było mocno krytykowane na starcie za brak gier i wtedy nikt nie mówił że x360 jest rok dłużej na rynku. Dodatkowo sony daje nam najlepszy exowo rok w tej generacji a x360 najgorszy. Dodatkowo posucha na x360  trwa od 2010 roku gdzie mamy tylko definition of insanity - HALO, GEARS OF WAR, FORZA.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Exów na X brak to fakt ratują go Multiplatoformy, grunt, że jest w co grać i że nowe konsole ruszają jeszcze w tym roku. 

Opublikowano

No chyba nie Twoja xD

multiplatoform, dobry dinozaur ;]

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

jak ktoś nie umie czytac to o czym tu dyskutować.

Polece z wywieszonym jezorem, jak tylko się okaze ze nowy silnik FIFY zarządzi, jak ten w 2009r.

Graficznie nie widać roznic, ale gameplay to zupełnie inne doznania. wiec skoncz (pipi)ic.

Jako fan pilki nożnej zainwestuje w PS4 choćby dlatego.

Poza tym nie jara mnie granie w Battlefielda z kupa na ekranie z polowa graczy, bo konsolki już nie wyrabiają.

Te dwie gry to dla mnie rok grania.

Przeczysz sobie kolego. Dla ciebie jak pojawia sie nowa generacja to od razu konczy stara.Twoje słowa. Nie dziwie sie, bo firma MS ma ciebie od dłuższego czasu w pupie. Do dzis ludzie grają na PS2 i podobnie bedzie z PS3. Dlaczego? Bo Sony nie olewa klientów z dnia na dzien jak MS i supportuje konsole tak dlugo jak sie da. Masz olbrzymi bol dup.ska z tego powodu.

Edytowane przez pop

Opublikowano

No chyba nie Twoja xD

multiplatoform, dobry dinozaur ;]

No nie wiem ja tam obie konsole będę miał w tym roku;]

Opublikowano

Przeczysz sobie kolego. Dla ciebie jak pojawia sie nowa generacja to od razu zaczyna sie nowa. Twoje słowa. Nie dziwie sie, bo firma MS ma ciebie od dłuższego czasu w pupie. Do dzis ludzie grają na PS2 i podobnie bedzie z PS3. Dlaczego? Bo Sony nie olewa klientów z dnia na dzien jak MS i supportuje konsole tak dlugo jak sie da. Masz olbrzymi bol dup.ska z tego powodu.

haha - z logiki chyba miałeś pale, co ? Gdzie sobie przecze ? Bo inni ludzie graja na PS2, a ja nie gram ? ^^

boli mnie dupa, ze oni graja ? :teehee:

jak wyjdzie PS4 nie będę gral na PS3, tyle w temacie.

Edytowane przez easye

Opublikowano

LAST OF US

GRAN TURISMO 6

BEYOND TWO SOULS

GOD OF WAR ASCENSION

NI NO KUNI

YAKUZA 5

SLY COOPER 4

TALES OF XILLIA

PUPETEER

RATCHET AND CLANK INTO NEXUS

MLB 13 THE SHOW

RAIN

DISGAEA D2

DRAGONS CROWN

UNTIL DOWN

Wow, aż mi się boner zrobił.

Z tej listy ledwo dwie gry kupiłem i wiecej nie mam zamiaru.

Dzień po przejściu TLOU na survivalu PS3 leci na allegro.

Dat osom ps3 year.

Opublikowano

haha - ale logika POP. Gdzie sobie przecze ? Bo inni ludzie graja na PS2, a ja nie gram ? ^^

boli mnie dupa, ze oni graja ?

Logika jest prosta. Jak wiem, ze konsole, ktora mam dana firma supportuje mimo, ze wydaje w miedzy czasie nowa to nie musze mieć parcia na kupno od razu tej nowej. Jezeli mam konsole, której firma nie supportuje od dłuższego czasu i ma mnie w pupie to oczywistym jest, ze lecę z wywieszonym jezorem do sklepu by kupic te nowa. Proste. Ty tego nie zrozumiesz bo raz lecisz głownie na grafikę i na sam fakt posiadania tej nowej, lepszej i supportowanej ( tylko tak sie tobie wydaje) xD

Edytowane przez pop

Opublikowano

Co nas obchodzi jaką grę z tej listy kupisz? To jest lista porównująca eksy wychodzące w tym roku na PS3 i X360. A jak widać, PS3 w tej kwestii masakruje xkloca.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

Dokładnie. On nie ma, a duża rzesza osób ma.

Opublikowano

LAST OF US

GRAN TURISMO 6

BEYOND TWO SOULS

GOD OF WAR ASCENSION

NI NO KUNI

YAKUZA 5

SLY COOPER 4

TALES OF XILLIA

PUPETEER

MLB 13 THE SHOW

RAIN

DISGAEA D2

DRAGONS CROWN

UNTIL DOWN

Wow, aż mi się boner zrobił.

Z tej listy ledwo dwie gry kupiłem i wiecej nie mam zamiaru.

Dzień po przejściu TLOU na survivalu PS3 leci na allegro.

Dat osom ps3 year.

no super, ty wybierasz dwie, ktos inny trzy, ktoś inny 5, ktoś inny dwie, i jest fajnie.

Teraz widzisz liste x, i jeden wybierze 2, inny zadnej nie wybierze, trzeci też.

Kumasz, proporcja.

Opublikowano

Co nas obchodzi jaką grę z tej listy kupisz? To jest lista porównująca eksy wychodzące w tym roku na PS3 i X360. A jak widać, PS3 w tej kwestii masakruje xkloca.

Napiszę to samo jak znów jakiś klapek stwierdzi że "żadna gra poza FM5 z XONE mnie nie interesuje", czyli za jakieś 1, góra 2 strony tego tematu.

Opublikowano

no super, ty wybierasz dwie, ktos inny trzy, ktoś inny 5, ktoś inny dwie, i jest fajnie.

Teraz widzisz liste x, i jeden wybierze 2, inny zadnej nie wybierze, trzeci też.

Kumasz, proporcja.

Nie nie kumam, bo jak zwykle w takich wyliczankach z łatwością wypisujecie tytuły które potem macie serdecznie w dup.ie. 99,9% z was i tak łyknie jakegoś Battlefielda, Batmana czy inną multiplatformę, a o MLB, Disgea czy Ratchet & Clank zapominacie aż do momentu jak łaskawie Sony wrzuci je do plusa.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Wy xboty nie wyliczacie, bo nie macie czego. ;]

Opublikowano

haha - ale logika POP. Gdzie sobie przecze ? Bo inni ludzie graja na PS2, a ja nie gram ? ^^

boli mnie dupa, ze oni graja ?

Logika jest prosta. Jak wiem, ze konsole, ktora mam dana firma supportuje mimo, ze wydaje w miedzy czasie nowa to nie musze mieć parcia na kupno od razu tej nowej. Jezeli mam konsole, której firma nie supportuje od dłuższego czasu i ma mnie w pupie to oczywistym jest, ze lecę z wywieszonym jezorem do sklepu by kupic te nowa. Proste. Ty tego nie zrozumiesz bo raz lecisz głownie na grafikę i na sam fakt posiadania tej nowej, lepszej i supportowanej ( tylko tak sie tobie wydaje) xD

Sluchaj, jw. (pipi) mnie obchodzi na co masz parcie, a na co nie. Wszystkie swoje konsole zawsze sprzedawałem z końcem generacji, odzyskiwalem czesc floty, kupowałem nowa. 

Tak samo będzie teraz i zrobie to choćby dla 1 FIFY, która grafika na bank nie powali, ale będzie to najlepsza FIFA jaka wyszla pod względem gameplayu.

Ty zas możesz grac sobie i 10 lat na PS3 i jarac się ze dostajesz wciąż swietne porty, gdy ja będę ogrywal ich lepsze wersje. Na pewno dupa od tego mnie nie boli, tymbardziej nie odczuwam zazdrości, ze grasz na starej generacji, w gry które według Ciebie sa lepsze.

Wiec nadal nie rozumiem, gdzie niby sobie przecze ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ja tak twierdzę i mam do tego prawo tak jak Ty masz prawo sądzić na odwrót, czegoś takiego jak Halo 2 na XBL to ps2 na oczy nie widziało, a dla mnie było to mega przeżycie bo nigdy PC graczem nie byłem więc......

Halo Halo Halo. Maszyna od MS nie widziała takich gier jak God of War, Okami czy Shadow of the Colossus. A te gry to lepsze przeżycie niż multi w jakiejkolwiek grze. PS2>reszta konsol

Opublikowano

Skoro tak twierdzisz, to pewnie musi być prawda.

Opublikowano

Jezu, Mazzeo, tak ciężko skumać, że mowa tutaj o wyborze? Jeśli na PS3 jest nie wiem, 20 eksów, a na Xbox 360 z 5, to niezależnie od tego czy osoba A lubi RPG czy FPS, czy osoba B łyka coś innego, na konsoli Sony jest po prostu większy wybór i różnorodność, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ktoś jara się Ratchetem, ktoś Disgaea D2, a ktoś inny GT6.  A jaką różnorodność mają jeśli chodzi o Xbox 360? Czy fan gier RPG znajdzie coś na X0 dla siebie? Czy fan platformówek znajdzie coś dla siebie? Czy fan sportu znajdzie coś dla siebie? Tak, tak i tak.

Tylko plis, nie wyjeżdżaj mi z tym co było 2-3 lata temu, bo mowa jest o tym roku.

Bo to, czy Ty wzgardzisz japońskimi RPGami ma najmniejsze znaczenie w kontekście tego, że każdy znajdzie coś dla siebie. I walczyć z tym to jest już wyższa forma głupoty. Ogólnie to objeżdżanie Sony za to, że robi to co przy PSOne i PS2 jest psychiczne na maksa. Wspierają konsolę tak długo jak im się to opłaca, bo wiedzą, że na day one nawet nie 10% posiadaczy PS3 nie rzuci się na PS4, więc spokojnie te 2 lata mogą się starać o PS3. Każdy jest zadowolony, ale nie betony z obozu MS.

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

xboty są głodzone i popychane patykiem  w jajka, po wypuszczeniu  z klatki na premiere x1 zeżrą wszystko co bedzie na podwórku.

Opublikowano

akurat większość na start bierze PS4.

Niestety nie przez exy :(

Edytowane przez easye

Opublikowano

Musioł:

RPG - State of Decay

Platformówki - Battle Block Theatre 

:P

Fajne są te wasze tendencyjne wyliczanki gdzie wrzucacie gry, których nikt z was nie kupi i jednocześnie pomijacie wszystko co wychodzi na X360, ja mogę z w 5 sekund sobie też wyliczankę na X360 zrobić:

State of Decay

Battle Block Theatre

Sam & Max

Judgement

WSOP: Full House Pro

Ascend: Hand of Kul

Charlies Murder

Też już trochę inaczej wygląda, nie?

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

LAST OF US

GRAN TURISMO 6

BEYOND TWO SOULS

GOD OF WAR ASCENSION

NI NO KUNI

YAKUZA 5

SLY COOPER 4

TALES OF XILLIA

PUPETEER

MLB 13 THE SHOW

RAIN

DISGAEA D2

DRAGONS CROWN

UNTIL DOWN

aż jedna gra o strzelaniu, która jest po części platformówką. xboty nie mają tu czego szukać. 

Opublikowano

A może to jest tak, że Mazz wyraża swoje zdanie na temat wartości jakie dla niego mają te gry? Ja też nie licząc TLOU niespecjalnie mam ochotę grać w cokolwiek z tych tytułów, które bardziej jawią mi się jako zapychacze niż gierki naprawdę warte ogrania. Oczywiście nie mam zamiaru dyskutować z tym, że te gry dla wielu, to must have, ale być może jest tak, że jak ktoś świadomie kupuje konsolę Micro, to może nie specjalnie interesują go gry SONY. Ja na obu konsolach bawiłem się podobnie, ale tak jak na Xa nie miałem ochoty ogrywać jRPGów, kolejnej kontynuacji Gearsów, ścigałek itp. tak samo nie mam ochoty tego robić w przypadku analogicznych tytułów na PS3. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.