Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Dalsza dyskusja nie ma sensu, bo znowu wkraczamy w obszary wkładania w usta słów, które nie padły, ale pasują pod idiotyczne teorie. Taka dyskusja z DonBalonem.

Wypraszam sobie osobiste podjazdy ;)

Edytowane przez balon1984

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Djuuud, po pierwsze, to masa gier z cyfrowej dystrybucji jest dużo lepsza od gier pudełkowych

to wymień przynajmniej 10 gier z xbl lepszych od halo, girs, forza , wiedźmin, bioshocka, rdr......... 

http://leviathyn.com/games/lists/2013/03/11/top-10-xbox-live-arcade-games/

5s w Google. Teraz pewnie okaże się, że ta i tamta gra nie liczy się. Taka a taka też nie, bo to multiplatformy a dodatkowo jeszcze ze 2 inne też się nie liczą, bo i tak nie zagrałbyś w nie. Zgadza się?

Opublikowano

Ale my rozmawiamy o grach czy o jakimś marketingowym potencjale? Sorry, ale nie wykoleisz tej dyskusji. Nie obchodzą mnie wasze durne sprzeczki, fakt jest taki, że jak piszecie o ex'ach to po stronie PS3 wymieniacie gry w które nikt z was nie zagra, gry z PSS itp. a jak przychodzi do X360 to zaczynacie robić jakieś śmieszne klasyfikacje.

Gry są po to żeby grać i w nosie mam czy developer ma je zamiar wydać w pudełku czy w cyfrowej dystrybucji. Jak są dobre, to je kupuję, a w tym roku na X360 kupiłem 3 ex'y z czego z dwoma spędziłem już 90h. Tyle z mojej strony panowie. 

Widzisz żeby zagrać we wszystkie bardzo dobre exy na ps3 w dniu premiery trzeba byłoby wydać w tym roku z 1500 złotych. Jak mogłeś kupić trzy exy skoro na xgów.nie wyszedł tylko jeden??

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Mnie najbardziej smieszy to, ze xboty najpierw pisza o tym, ze gry sa najwazniejsze ("co mnie obchodzi stale polaczenie z internetem, nie jestem biedakiem, gry sa najwazniejsze"), a po chwili pisza, ze PS3 jest gorsze od X360 bo ma gordza infrastrukture sieciowa. Zdecydujcie sie w koncu. Najwazniejsze sa gry czy cos innego?

Opublikowano

Jezu, Mazzeo, tak ciężko skumać, że mowa tutaj o wyborze? Jeśli na PS3 jest nie wiem, 20 eksów, a na Xbox 360 z 5, to niezależnie od tego czy osoba A lubi RPG czy FPS, czy osoba B łyka coś innego, na konsoli Sony jest po prostu większy wybór i różnorodność, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ktoś jara się Ratchetem, ktoś Disgaea D2, a ktoś inny GT6.  A jaką różnorodność mają jeśli chodzi o Xbox 360? Czy fan gier RPG znajdzie coś na X0 dla siebie? Czy fan platformówek znajdzie coś dla siebie? Czy fan sportu znajdzie coś dla siebie? Tak, tak i tak.

Tylko plis, nie wyjeżdżaj mi z tym co było 2-3 lata temu, bo mowa jest o tym roku.

Bo to, czy Ty wzgardzisz japońskimi RPGami ma najmniejsze znaczenie w kontekście tego, że każdy znajdzie coś dla siebie. I walczyć z tym to jest już wyższa forma głupoty. Ogólnie to objeżdżanie Sony za to, że robi to co przy PSOne i PS2 jest psychiczne na maksa. Wspierają konsolę tak długo jak im się to opłaca, bo wiedzą, że na day one nawet nie 10% posiadaczy PS3 nie rzuci się na PS4, więc spokojnie te 2 lata mogą się starać o PS3. Każdy jest zadowolony, ale nie betony z obozu MS.

Daruj sobie, to samo czytałem rok temu. Taki macie wybór że z niego w ogóle nie korzystacie.

Potem wychodzą kwiatki jak ze Starhawkiem że pare tygodni po premierze w temacie na forum nikt się nie wypowiada, a Sony zaczyna wrzucać gierki do Plusa albo sprzedawać sam multiplayer.

Czyli teraz argumentem xbotów na exy na PS3 jest "i tak nikt ich nie kupi"? 

Kocham ten temat ;]]

Jak zwykle nic nie rozumiesz.

Jak mam jeden lokal, w którym sprzedają mi 3 rodzaje pizzy, każda jest dobra i warta swojej ceny oraz drugi lokal, gdzie również sprzedaja 3 rodzaje pizzy, ale poza tym mają w menu jakies czerstwe tortille, sałatki, które są na dodatek drogie i nikt ich nie zamawia to rozumiem że drugi lokal jest sporo lepszy?

Nie, jak zwykle nie wiem czy trollujesz, czy jesteś taki głupiutki ;]

Ja z tej listy z poprzednich stron mam zamiar zakupić koło połowę tytułów

TLOU - kupię

GoW: A - kupię w przyszłości, na razie odpocznę bo dopiero co skończyłem Ghost of Sparta

Sly 4 - kupię bo kocham tego szopa, niech tylko stanieje

Ninokuni - kupuję

Na resztę poczekam z ocenami.

Mazzeo nie rozumie, że niektórzy kupują gry, które ich zainteresowały w późniejszym terminie. Wg niego jak nie mam tej gry day one, to w ogóle ona nas nie ciekawiła.

I przestań gadać o tym, że nikt w te tytuły nie gra - Sly 4, Xilla, GoW: A, TLoU, Ninokuni (przynajmniej na zachodzie) sprzedały się dobrze. 

Czerstwych sałatek nie lubię ergo na PS3 poza TLOU i Ascension nie mam co szukać w tym roku.

Ooo właśnie, pogrubiłem najważniejszą część tego posta ;]

Innymi słowy, X360 w tym roku to zwyczajna budka z kebabem prowadzona przez starą, poczciwą panią Beatkę, gdzie PS3 w 2013 roku to Arpege z Francji ;]

No ale spoko, wyprawny w bojach xbot takie coś jak dużą ofertę różnorodnych gier obróci w jakiś sposób w wadę. Oni to potrafią!
Opublikowano

Ale my rozmawiamy o grach czy o jakimś marketingowym potencjale? Sorry, ale nie wykoleisz tej dyskusji. Nie obchodzą mnie wasze durne sprzeczki, fakt jest taki, że jak piszecie o ex'ach to po stronie PS3 wymieniacie gry w które nikt z was nie zagra, gry z PSS itp. a jak przychodzi do X360 to zaczynacie robić jakieś śmieszne klasyfikacje.

Gry są po to żeby grać i w nosie mam czy developer ma je zamiar wydać w pudełku czy w cyfrowej dystrybucji. Jak są dobre, to je kupuję, a w tym roku na X360 kupiłem 3 ex'y z czego z dwoma spędziłem już 90h. Tyle z mojej strony panowie. 

Ale skąd Ty masz pojęcie w co ja zagram? Sorry panie wszechwiedzący, ale to Ty ciągle tutaj implikujesz każdemu, że wiesz co kto kupi i w co zagra, wszystko przyrównując do Mendrka.

Opublikowano

Djuuud, po pierwsze, to masa gier z cyfrowej dystrybucji jest dużo lepsza od gier pudełkowych

to wymień przynajmniej 10 gier z xbl lepszych od halo, girs, forza , wiedźmin, bioshocka, rdr......... 

5s w Google. Teraz pewnie okaże się, że ta i tamta gra nie liczy się. Taka a taka też nie, bo to multiplatformy a dodatkowo jeszcze ze 2 inne też się nie liczą, bo i tak nie zagrałbyś w nie. Zgadza się?

no nie zgadza się, bo jak się dobrze wczytać, to widać, że odnoszę się też do multiplatform. 

podajesz mi listę 10 najlepszych gier z xbl według jakiegoś tam zestawienia, ale ja nie o to pytałem. 

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Właściwie z tego co Don wypisuje  wynika że sony tworząc god of war ascension, last of us, gran turismo 6, ni no kuni,  beyond two souls, yakuza 5, tales of xillia popełnia błąd a microsoft olewa x360 dla dobra graczy. 

Opublikowano

no nie zgadza się, bo jak się dobrze wczytać, to widać, że odnoszę się też do multiplatform. 

podajesz mi listę 10 najlepszych gier z xbl według jakiegoś tam zestawienia, ale ja nie o to pytałem. 

Sam nie wiesz o co Ci chodzi. Mogę Ci podać kilka gier, które można spokojnie obok tych pudełkowych postawić: Trials Evolution, State of Decay, LIMBO, Mark of the Ninja itp.

A teraz wytłumacz dlaczego nie mam racji.

Opublikowano
Trials Evolution

jedyny EX z xboxa w którego z wielką chęcią bym zagrał i bardzo żałuje że nie ma go na ps3 :/

Opublikowano

nie masz racji, ponieważ te gry są mniej rozbudowane, ich proces twórczy jest znacznie tańszy i mniej wymagający, mają mniejszą zawartość. 

sorry, ale takie limbo to fajna, klimatowa minigierka w starym stylu na 3 godziny. stawianie tego obok rdr, czy burnouta jest niepoważne. 

Opublikowano

nie masz racji, ponieważ te gry są mniej rozbudowane, ich proces twórczy jest znacznie tańszy i mniej wymagający, mają mniejszą zawartość. 

sorry, ale takie limbo to fajna, klimatowa minigierka w starym stylu na 3 godziny. stawianie tego obok rdr, czy burnouta jest niepoważne. 

Już Ci to kiedyś pisałem i napiszę jeszcze raz - ***** się znasz na grach. I to co napisałeś tylko to potwierdza. Nie trzeba wydawać 80 mln $ żeby zrobić świetną grę, nawet taką napakowaną zawartością, np. w Trialsa mam nabite chyba 30h, w State of Decay 34h, Mark of the Ninja jako skradanka zjada na śniadanie ostatniego Hitmana itp. Ale rozumiem, że skoro grasz tylko na PS3, gdzie najlepsze noty zbierają gry z PSS w które nie pograsz więcej niż 3h, to możesz tego nie ogarniać.

No ciekaw jestem jak te gry oceniasz skoro w większość z nich nie grałeś  :D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

don sterydo, znasz sie na grach? piszesz to w cv albo portalach randkowych?

Opublikowano

A całe to pier.dolenie sprowadza się do jednego, że każdy ma inny gust i nikomu się nie dogodzi do końca.

Opublikowano

A całe to pier.dolenie sprowadza się do jednego, że każdy ma inny gust i nikomu się nie dogodzi do końca.

Raczej do tego, że jak ktoś w grach Arcade zatrzymał się w rozwoju na Tetrisie, to nie powinien o nich się wypowiadać   ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

dobra wyhamuj wścieklizne macicy, bo chyba mnie nie zrozumiałeś.

dead nation przeszedłem 4 razy i splatynowałem, zagrywałem się w renegade ops, outland, lara gol, skończyłem limbo. bankowo sięgnę po walking dead i journey. 

nie napisałem, że te gry są słabe, tylko żeby nie stawiać ich na równi z największymi pudełkowymi.

przypomnij nam może, kiedy zaczeła się twoja przygoda z grami znafco ?

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Don, mówisz tak jakby na ps3 nie było gier arcade, indie . Druga sprawą jest to że konsole kupuje się dla exów AAA takich jak Gears of War, Last of Us czy Super Mario Galaxy. Więc z racji tego że na x360 nie wychodzą już takie gry starasz się zmienić termat na gry arcade. Prawda jest taka że na PS# jest zdecydowanie więcej exów wartych ogrania niż na x360 i twoje piep.rzenie  tego nie zmieni.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

jeszcze shanka mam na celowniku i super stardust. w to mark of ninja i trials zagram, jak kupie xboksa. narazie jest za dużo gier na ps3

Opublikowano

takie pytanie - ktoś wie ile lat ma don?

Opublikowano

Ja to mam z Meat Boyem :(

Meat Boy jest na PC. Trialsy z resztą też. Nie widzę problemu.

@Yano 27 jakoś.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Z całym szacunkiem i nie ujmując wspaniałości gier z cyfrowej dystrubucji only, to śmiem twierdzić że gdybyśmy w tej generacji mieli tylko takie gry, to pewnie dziś nikt nie miałby już konsoli (tylko jakiegoś smartfona, albo coś gro-pochodnego).

Gry z cyfrowej dystrybucji nawet jeśli są perełkami, wciągają i wygrywają nagrody (jak Journey, które wygrało na BAFTA), to jednak nie dorównają rozmachowi grom AAA. To nie jest przypadek, że gry z cyfrowej dystrybucji ograniczają się do niej tylko. To rynek i pokora sprawia, że nie ryzykuje się wydania tego w pudełku. Spójrzmy na wspomniane Journey i That Game Company. Mimo, że Journey "tyle wygrało", i nie potrzebuje dodatkowego marketingu, to jednak gdy zdecydowano się wydawać je w pudełku, Sony upchało Journey z Flow i Flowerem. Bo Sony umie rozdzielić - to są gry z cyfrowej only, do pudełek i AAA potrzeba coś więcej. Także nie odwracajmy porządku do góry nogami - AAA sobie, a Digital Only sobie - AAA główne danie, Digital Only dobre na deser :)  Aha, długość grania w nie, nie oznacza że są nagle złożone - godziny spędziłem na Jetpack Joyride, ale to tylko dlatego że ma wciągający gameplay na wolną chwilę :)

Oczywiście polemnika donredaktora ma drugie dno i każdy kto obserwuje jego aktywność, wie że całym sobą stoi za MS (czyli jego sponsorem), nawet w obliczu ogromnych faili które ostatnio popełnił gigant z Redmont. Chodzi o wyniesienie na piedestał gier z XBLA, by przykryć choć trochę fakt, że MS olał graczy nie wspierając od dłuższego czasu konsoli dużą ilością tytułów na wyłączność. XBLA miały osładzać to - nie bójmy się wreszcie tego nazwać dosadnie - lecenie z klientami w ciu*a, ale niestety tak nie jest. Bo jednak desery zamiast obiadów to raczej marna strawa. Jednak na szczęście ludzie zaczęli to dostrzegać i MS prędzej czy póź niej będzie musiał zmienić politykę.

Opublikowano

myć może to olewanie graczy to specjalna sprytna zagrywka na zasadzie "jak nie będą mieli w co grać na 360 to kupią odrazu XO"

pytanie tylko czy użytkowników Xa nie będzie potem troche szczypało z tyłu po kolejnej dawce ruchania

edit

i w sumie ważniejsze pytanie - czy wygłodzeni gracze xoboxa nie rzuca sie na ps4 zamiast na XO

Edytowane przez Yano

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.