Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

no poki co na starcie PS4 ma tyle do zaoferowania, ze az zal na Twoje pytanie odpowiadać. ^^

Fanow Xboxa DriveClub, Killzone i Infemous raczej nie przyciągnie.

poki co jedyne czym wygrali to swietny marketing (przy tym co MS zaprezentowal wielkiego problemu nie mieli), marka i ceny.

Jeżeli chodzi o same gry to jest marnie. Na tyle slabo, ze kupujac PS4 na starcie na bank nie kupie zadnego exa.

Szkoda, ze nie dali wstecznej kompatybilności, MS wtedy w ogole moglby konsoli na początku do sprzedaży nie szykować. ^^

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

@ Andrew 

Widzisz tym się różnimy to tak jak zostawić swojego kapitana na polu walki i iść to wroga bo akurat teraz wygrywa....

Hahahaah ;)

Tylko wcześniej ten kapitan dobierał się w nocy do Ciebie... Ot cała różnica.

Opublikowano

takie pytanie - ktoś wie ile lat ma don?

14, wywnioskowałem to po jego postach, +/- 2 lata

Opublikowano

Jeżeli chodzi o same gry to jest marnie. Na tyle slabo, ze kupujac PS4 na starcie na bank nie kupie zadnego exa.

Tylko kto kupuje konsole z myślą o tylko o starcie? I grał ktoś z Was w te exy, że pisze, że jest marnie? Są już recenzje? Po tym, ile gier na wyłączność oferuje PS3, zdrowo myślący gracz nie zwątpi w exy na PS4, chyba że nagle  Tsunami zaleje wszystkie studia Sony.

Opublikowano

Też uważam że stawianie obok siebie gier AAA i digital only jest mocno przesadzone. Nie ta liga panowie, nie ta liga. Odnośnie exów na PS4 i Xbone, to obaj gracze nie wyłożyli jeszcze wszystkich kart i wstrzymam się z wyrokiem.

Support 360 przez Microsoft to śmiech na sali racja. Historia zatoczyła koło.

Opublikowano

Jak mam jeden lokal, w którym sprzedają mi 3 rodzaje pizzy, każda jest dobra i warta swojej ceny oraz drugi lokal, gdzie również sprzedaja 3 rodzaje pizzy, ale poza tym mają w menu jakies czerstwe tortille, sałatki, które są na dodatek drogie i nikt ich nie zamawia to rozumiem że drugi lokal jest sporo lepszy?

A co jeśli sprzedają tylko jedną i to średnią pizzę (Judgment) a w drugiej 2 czy 3 za(pipi)iste (TLOU, Beyond, GT6) i dodatkowo masz inne niezłe do wyboru?

Beyond i GT6 daleko od bycia świetnym. Na pierwszego w ogóle lachę kładę po tym co przeczytałem w najnowszym PSXE, GT6 natomiast to kotlet, który miejscami smakuje dobrze a miejscami jak stadionowy żużel. Judgment  rzeczywiście jakiś grejt nie był, więc oferta PS3 mimo wszystko jest lepsza.

Daruj sobie, to samo czytałem rok temu. Taki macie wybór że z niego w ogóle nie korzystacie.

Potem wychodzą kwiatki jak ze Starhawkiem że pare tygodni po premierze w temacie na forum nikt się nie wypowiada, a Sony zaczyna wrzucać gierki do Plusa albo sprzedawać sam multiplayer.

Kocham Twoją tendencję do wypowiadania się za wszystkich posiadaczy PS3. Kupiłem Starhawka na premierę, więc Twoja teoria jest o kant dupy potłuc <stosując Twoją logikę>. Bo ja korzystam z tego wyboru bardzo chętnie (tak, kupuję każdą odsłonę Disgaea na premierę, i co teras?), ale widać - Ty masz dane z całego świata, co kto kupuje.

Człowieku, wchodzę w dział PS3 co dzień i widzę jak jest. 90% ruchu w tym subforum to tytuły multiplatformowe. (pipi)lion razy wrzucacie tu te swoje śmieszne listy z gierkami, a jak chce się o nich czegoś więcej dowiedzieć to szukam temat na forum i się okazuje że albo ma parenaście postów (Disgea) albo 8 stron, z czego 7 napisane jeszcze przed premierą gry (Twisted Metal). Wyciągam więc wnioski, że spora część gierek Sony to takie zapychacze przegrywające walke o czas i pieniądze posiadaczy PS3.

A to że sam kupujesz, no wiesz, równie dobrze może to być zwiazane z tym że jesteś redaktorem ps3site.

Innymi słowy, X360 w tym roku to zwyczajna budka z kebabem prowadzona przez starą, poczciwą panią Beatkę, gdzie PS3 w 2013 roku to Arpege z Francji ;]

Fajne porównanie, myślę że ładnie odnosi się do sytuacji z PS3 rok temu.

Support 360 przez Microsoft to śmiech na sali racja. Historia zatoczyła koło.

W jaki sposób zatoczyła? Xbox - support 4letni, X360 - support 8 letni.

Opublikowano
Jeżeli chodzi o same gry to jest marnie.

Patrz a ja mogę to samo powiedzieć o XO i co teras ? Obie firmy w tym temacie wypadają mizernie na chwilę obecną  tyle że Sony przez poprzednie generacje pokazało że będzie serwować gierki do samego końca a MS cóż zobaczymy jak to będzie na razie postępują tradycyjne lejąc na koniec generacji na posiadaczy swojej konsoli.

Opublikowano

Mazzeo, to ze jakas gra nie ma x posotow nie znaczy o jej braku swietnosci czy faktu przeciwnego.

Ja np. w temacie o TLoU napisalem chyba 3 posty, z czego 2 dotyczyly bugow, a jeden to ocena na 9/10. Twoim zdaniem ta gra to zapychacz? Nie kazdy ma czas zeby pisac posty, co innego jak niektorzy ich wala kilogramami, szczegolnie o grach ktore nie wyszly ("Titanfall (pipi)o!"  :teehee: )

Opublikowano

Oczywiście :) Gra multiplayer, na temat której ludzie napisali od premiery parenaście postów jak w przypadku Twisted Metal i Starhawk o niczym nie świadczy :)

W przypadku TM to nawet ludzie pytają czy W OGÓLE ktoś w to jeszcze gra, pare tygodni po premierze. Nikt nie odpisuje, na pewno nie maja czasu bo graja właśnie!!

Opublikowano

W jaki sposób zatoczyła? Xbox - support 4letni, X360 - support 8 letni.

Chodzi pewnie o brak wsparcia konsoli gdy zbliża się kolejna.

Opublikowano

Oczywiście :) Gra multiplayer, na temat której ludzie napisali od premiery parenaście postów jak w przypadku Twisted Metal i Starhawk o niczym nie świadczy :)

W przypadku TM to nawet ludzie pytają czy W OGÓLE ktoś w to jeszcze gra, pare tygodni po premierze. Nikt nie odpisuje, na pewno nie maja czasu bo graja właśnie!!

a grales ze wiesz jak wyglada frekwencja na serwerach, czy tak se piszesz bo widzisz na ze na forum psx extrim nikt nie gra, wiec to slabe gry?

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Przestań udawać głupa. Jakoś ludzie mają czas i chęci by pisać o The Last of Us przez 124 strony, w przypadku innych turbo exów tych chęci starcza na dwie strony. IMO to o czymś świadczy.

Z resztą po co ja się produkuje, zapewne jesteś kolejnym fanem plejstejszyn, które te gierki zlał, co nie przeszkadza w ich broneniu.

Opublikowano

Wiadomo, że o niektórych grach będzie pisać się dużo. Nie porównujmy TLoU do Starhawka, bo to klasa premium ze zwykłą, co było widać po tym, że Sony nie bardzo reklamowało Starhawka. Gra też nie była tak udana jak Warhawk, ale to nie znaczy, że nikt tego nie kupił,że nikt w to nie gra. Ja ogrywam mnóstwo gier, ale o nich nie piszę na forach bo po prostu rzadko kiedy się udzielam. Zgaduję, że dużo ludzi tak ma, zwłaszcza jak wejdzie się w jakiś temat i trafi na trolling - normalnym odechciewa się pisać. Zwłaszcza tutaj, gdzie każdego nowego nazywa się randomem i stara poniżyć ;) Ja rozumiem, że starasz się jakoś ratować, ale pls, oceniać zainteresowanie grę po ilości postów na tym forum? Heh. Co by nie było - NIE, Starhawk to nie jest gra którą można zestawić w pojedynku z Halo czy GeoW, ale to fajny dodatek do Uncharted, GT, GoW czy innych gier jeśli ktoś szuka takiej gry. No i nie każda gra musi sprzedawać się w 3-4 milionach. Dark Souls poszło w ponad 2 na wszystkie platformy, a zarobiło mnóstwo hajsu dla Namco/From Software. Czasami mam wrażenie, że CoD, GTA czy Halo spieprzyły optykę patrzenia na rynek gier i wszystko co <5mln jest do olania.

A gry kupuję tak sobie, bo je zbieram i lubię grać. Z moją pracą to ma mało wspólnego, przecież media dostają wersję promo.

Opublikowano

Po tym co chciał uczynic Microsoft przekreslam ta konsole na starcie - zreszta i tak dawno przekreslilem :D PS4 dla coreowego gracza to jedyny sluszny wybor. Jesli o mnie chodzi to i tak po wakacjach przechodze na PC, ale PS4 tez zapewne kupie.

Opublikowano

No ja biore PS4 na premiere, bo MS zrazil mnie konkretnie ... ale chyba nie kupie zadnego exa bo wszystkie wydaja sie tak slabe, ze szkoda gadac =/ Myslalem, zeby moze Shitzone'a wziac ale ten ostatni gejplej byl tak zalosny, ze chyba poczekam na wersje z Plusa.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

dzisiaj widziałem jak ziomek na mojej ulicy biegł z xboxem bo wszyscy rzucali w niego kamieniami, dlaczego?

Opublikowano

A tymczasem w M$

http://www.ppe.pl/news-23256-czyzby_microsoft_planowal_powrot_do_starej_polityki_.html

"Musimy po prostu porozmawiać otwarcie z ludźmi, pokazać im, czym jest nasz system. To dla nas wstyd, że nasi klienci nie wiedzą, gdzie zmierzamy wraz z Xboksem One. Trzeba we właściwy sposób pokazać Wam, czym są prawdziwe nowości następcy 360 i co się z nimi wiąże.

Ludzie sądzą, że oddaliliśmy się od cyfryzacji, na której tak na zależało. Tak wcale nie jest. Po prostu zrobiliśmy coś dla ludzi, coś o co nas prosiliście. Tak samo jest z opcją Family Sharing, nie usuwamy tej opcji całkowicie i bardzo prawdopodobnym jest, że ta funkcja powróci w przyszłości. O ile będziecie tego naprawdę chcieli. 

Potrzebujemy więcej rozmawiać o tym co robimy, ponieważ ludzie kompletnie inaczej odbierają nasze działania. Gdy zobaczyłem petycję o powrót niektórych funkcji Xboksa One, pomyślałem, że ludziom naprawdę podobały się te cyfrowe nowości. Te dodatkowe funkcje, to prawdziwa nowa generacja, ale być może ludzie chcą jakiegoś połowicznego rozwiązania. 

Jeżeli choć część naszych klientów była podekscytowana nowymi rozwiązaniami, musimy pomyśleć nad powrotem części z nich" 

To nie koniec Gwałtu to tylko krótka przerwa.

Edytowane przez Niewidoczny

Opublikowano

next round ruc,hania niedługo

Opublikowano

A niech ruch. aja tych betonow. Sama przyjemność na to patrzeć.

Edytowane przez pop

Opublikowano

MS ma pretekst by wrócić do tematu w końcu jego konsumenci sami tego chcą co udowodnili petycją :teehee:

Opublikowano

MS ma pretekst by wrócić do tematu w końcu jego konsumenci sami tego chcą co udowodnili petycją :teehee:

Możliwe, ale tak przynajmniej będzie ciekawie. Chętnie zobaczyłbym jak sobie radzi taki Xone, czy ludzie kupiliby by to czy nie.

Opublikowano

Niedlugo wroca do tych swoich rozwiazan. Uzasadnienie maja. Klienci tego oczekuja.

Opublikowano

Ta petycja na kilometr (pipi)ie akcją marketingu MS, tak jak ludzie klaszczący na prezentacji co udawali fanów, a na prawdę byli pracownikami koncernu. Jakoś na forach nie widać ludzi płaczących "ja chce DRM!" "nie chce używek!" itp. pierdół, więc skąd się nagle wzięli ci twórcy petycji?'

MS sam sobie stworzył taką podkładkę, aby powrócić po czasie do ruchania klientów i z uśmiechem stwierdzać "użytkownicy sami tego pragną!"

Opublikowano

Ponownie cytuję post Musiola:

Fajnie, że MS się ogarnał, ale przykre, że ludzie w ciągu godziny zapomnieli o tym, że dymał ich bez mydła i sugerował kupno X360 jeśli nie mają sieci. Chamstwo, bucówa i pogarda dla ludzi zostały odpuszczone po jednym wpisie. No po prostu super. Nie wyszła im opcja z wrzuceniem ludzi do wrzątku (DRM, 24h online check) to stosują metodę podgrzewania wody żabie w garnku - zmiany będą stopniowo wprowadzane, o czym świadczy cytat Whittena:

Finally, Whitten could not give any reassurance that Microsoft will not change its policies in the future.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.