Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Przestań udawać głupa. Jakoś ludzie mają czas i chęci by pisać o The Last of Us przez 124 strony, w przypadku innych turbo exów tych chęci starcza na dwie strony. IMO to o czymś świadczy.

Z resztą po co ja się produkuje, zapewne jesteś kolejnym fanem plejstejszyn, które te gierki zlał, co nie przeszkadza w ich broneniu.

wytlumacze ci, bo widze ze placenie zamultiplayer cie uwstecznilo:

1.nie udaje glupa, zadaje tobie te same pytania co Ty mi. Ja ci na nie odpowiedzialem, ty nie potrafisz sie przyznac ze nie grasz w te gry, ale wiesz ze swieca pustkami bo nikt o nich nie pisze na jednym forum w internecie. cool.

2. ludzie maja czas pisac o TloU bo dla wielu jest przelomowe a ogolnie na topie. Gdyby wychodzily po 5 gier na rok, kazdy temat bylby bardziej obfity, nikomu sie nie chce prowadzic dyskusji na temat kazdej gry w ktora gra nie wiadomo jak dlugo, nawet Tobie, wiec kolejne fail.

3. nie jestem fanem plejstejszyn. w odroznieniu od ciebie, ja konsole szanuje, a nie jestem jej fanem. na xboxie tez gralem i go szanuje za to ze dane mi bylo hmmm przejsc ze 3-4 gry, ale tylko multiplatformy, bo exy byly strasznie nudne. 

wiesz, trzeba zrozumiec ze konsola taka jak psx zaskarbila sobie ogromny sentyment, Sony zyskalo dozgonny respekt u wielu graczy. i zamiast to uszanowac, ze dla kogos bedzie to zawsze symbol rozrywki, to probujesz sie wepchac z butami i z jadem wywalczyc sobie respekt dla microsoftu. niczym chciwa baba z radomia wyrywasz cos, zamiast podejsc do sprawy z dystansem i szacunkiem do drugiej strony. to nie xbox byl pierwszy. to nie na xboxie za szczyla grales w crasha, spyro, gex'a, residenta, itd, wiec sie nie dziw, ze sony ma swoich fanow. kiedy plujesz w nich jadem odpowiadaja ci tym samym, wiec co sie dziwisz. widocznie nigdy nie skumasz czym jest sentyment i dla ciebie najwazniejsze bedzie miec zawsze racje. najwieksza wada xboxow byla zawsze jego wojujaca spolecznosc. a z reszta, dam ci przyklad po samym sobie, bardzo cie lubie, czasem masz trafne na uwagi, i z reguly na inne tematy sie z toba zgadzam, ale tutaj masz ewidentnie jakies kompleksowy bol dupy wlasciwie nie wiadomo o co. ze komus sie podoba uncharted...

Edytowane przez Najtmer

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A i jeszcze jedno, ostro spoznione ale mimo wszystko.

Czes ty baranie. JSRF jest lepsze od oryginalu. Myslalem tak samo jak ty, ale dopoki nie wyszla wersja HD JSR bylem w takim samym bledzie. Future odpalam od czasu do czasu, ogranie JSR HD bylo kopem w ryj.

Opublikowano
Jak nie beda ludzie pisac o tym crapie w tym temacie to tez nie bede nic na temat tego kupska wspominal.

Ale o kupsku jakim są gearsy *(aka bieganie od murku do murku ) jest okej ?

*miałem do czynienia z każdą odsłoną z czego skończyłem aż dwie.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

No pewnie. W jednej grze jest dobry gejpley, w drugiej jest grafika. Wybor ciezki jak cholera. To, ze jakis baran widzi tam ufokow i sterydy, a w drugiej grze wspanialego bohatera i jego niesamowite przygody malo mnie interesuje - tak samo jak inni ludzie oderwani od rzeczywistosci.

Opublikowano

Guerilla Games podobno próbowało dać port Killzone 2 na xbox360, ten sam co jest na PS3, oto co wyszło:

już nawet nie piszę co by było z Killzone 3, widać która konsola rządzi, jest silniejsza

Edytowane przez mersi

Opublikowano

W jednej grze jest dobry gejpley, w drugiej jest grafika.

Ale Uncharted spełnia oba te warunki :whistling:

Opublikowano

W jednej grze jest dobry gejpley, w drugiej jest grafika.

Ale Uncharted spełnia oba te warunki :whistling:

Buahahahahahaha xDDD

iks0WwiEfkVc9.gif

Edytowane przez Ins

Opublikowano

dobra wyhamuj wścieklizne macicy, bo chyba mnie nie zrozumiałeś.

dead nation przeszedłem 4 razy i splatynowałem, zagrywałem się w renegade ops, outland, lara gol, skończyłem limbo. bankowo sięgnę po walking dead i journey. 

nie napisałem, że te gry są słabe, tylko żeby nie stawiać ich na równi z największymi pudełkowymi.

przypomnij nam może, kiedy zaczeła się twoja przygoda z grami znafco ?

Sorry batory, ale podałem Ci konkretne gry, a ty mi z jakimś Outland, Journey czy TWD wyskakujesz i dalej piszesz o grach, które lizałeś przez papier. Poza tym nie pisałem o grach które trzeba 50 razy przejść żeby dobić do przyzwoitego czasu gry, ale jak już pisałem - jesteś ograniczony do najgorszej platformy cyfrowej dystrybucji i wiesz o grach arcade tyle co reprezentacja Polski w piłce nożnej o finale mistrzostw świata. 

I kiedy bym przygody z grami nie zaczynał to i tak znam się lepiej od Ciebie, heh.

Opublikowano

@Ins

Akurat Gearsy to był jeden z tytułów, dzięki którym miałem kiedyś się zaopatrzyć w X'a. Niestety po chwyceniu osobiście pada i pograniu ponad 2 godziny, stwierdziłem, że nie warto, tym bardziej jak wcześniej ograło się Alan Wake i nie było już nic interesującego. Po twoich wpisach można założyć, że miałeś podobnie z Uncharted, który jak dla mnie jest genialną serią :P

Opublikowano

Ja tam sie nie jaralem Uncharted, a tym bardziej nie kupowalem konsoli z tego powodu. PS3 mam od premiery, anczartedy kupowalem z czystej ciekawosci i z braku laku (wtedy), no i kaplica ogolnie. Poczatkowo bylem zachwycony U2 (podobnie jak COD4), ale tak samo bylem zajarany efektami w Transformersach, ten sam typ wow efektu. Po skonczeniu sesji/seansu ogarnia czlowieka zenada jak pomysli czego doswiadczyl :P

Opublikowano

ten temat to jest jedno wielkie pierdolenie o szopenie :confused:

czasami tu wchodze ale serio... jak może tyle ciagnąć AŻ TAK jałową dyskusje?

jedni pokazują plusy sony, drudzy plusy MS.. nikt sie  znikim nie zgadza, ten temat jest gorszy niż "religia" - ale osobniczy piszący są podobni - każdy wchodzi tu z własnym zdaniem, i nikt nie zamierza wyjść z innym niż wszedł, więc wszelakie argumenty (i te sensowne i te głupie) są jak grochem o ściane

serio

tylko donsterydo na tym zyskuje bo kasa leci na konto za reklamowanie xboxa, reszta userów tylko traci tu czas

Mam ci przypomnieć posty które wypisywałeś w CW zanim dostałeś bana?

wiesz, trzeba zrozumiec ze konsola taka jak psx zaskarbila sobie ogromny sentyment, Sony zyskalo dozgonny respekt u wielu graczy. i zamiast to uszanowac, ze dla kogos bedzie to zawsze symbol rozrywki, to probujesz sie wepchac z butami i z jadem wywalczyc sobie respekt dla microsoftu. niczym chciwa baba z radomia wyrywasz cos, zamiast podejsc do sprawy z dystansem i szacunkiem do drugiej strony. to nie xbox byl pierwszy. to nie na xboxie za szczyla grales w crasha, spyro, gex'a, residenta, itd, wiec sie nie dziw, ze sony ma swoich fanow. kiedy plujesz w nich jadem odpowiadaja ci tym samym, wiec co sie dziwisz. widocznie nigdy nie skumasz czym jest sentyment i dla ciebie najwazniejsze bedzie miec zawsze racje. najwieksza wada xboxow byla zawsze jego wojujaca spolecznosc. a z reszta, dam ci przyklad po samym sobie, bardzo cie lubie, czasem masz trafne na uwagi, i z reguly na inne tematy sie z toba zgadzam, ale tutaj masz ewidentnie jakies kompleksowy bol dupy wlasciwie nie wiadomo o co. ze komus sie podoba uncharted...

O czym ty piszesz w ogóle. Ja odpowiadam jedynie na te durne i nudne już teksty, że tu mnie dymają, tam mnie dymają, tu od przodu tu od tyłu, pisane często z jakimś niezrozumiałym zacieszem na gębie przez osoby posiadające jedynie słuszną konsolę.

Kur.wa, gram sobie codziennie, friendlista wieczorami jest pełna, jest z kim grać, nie tylko w exy, nikt generalnie nie narzeka, poprzedni rok IMO był najlepszy w historii Xboxa 360, w 2013 roku wygląda sporo gorzej i próbuje mi się wciskać od x stron że sytuacja tego sprzętu wygląda tak

1qdhvobr.vichan.gif

Tak jakby gry w ogóle przestały wychodzić, zapominajac kompletnie że 95% biblioteki obu sprzętów to multiplatformy, które wychodzą i będą nadal wychodzić, więc o co te kruszenie kopii, o 5%? I kiedy raczę zauważyć, że z tej listy 15 gier eksluzywnych na PS3 ledwie dwie kupię/kupiłem to oczywiście pluje jadem.

Jeśli już wspominasz o szacunku to ja tu widzę jego brak głównie ze strony tych osób właśnie

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

console wars to sniezna kula, ktora sie powieksza wraz z iloscia przepychanek. a pociski w strone xboxa nie zaczely sie od tego ze xbox ma fajne gry, tylko od tego ze ktos sie staral WMOWIC ze sa w chu.j lepsze i sony to go.wno przy tym. tak to wyglada w ogolnym rozrachunku wg mnie. widzisz, ja nie uwazam ze wii nie ma fajnych, nietuzinkowych gier. ma i za to szanuje je. to ze ma mase syfu pomijam, bo mnie to nie interesuje i staram sie myslec o konsoli w pozytywnym swietle. to ze ludzie tak nie robia po obu stronach sprowadza cala sprawe do dwoch wyjsc. albo madrzejsi ustapia, albo ten shitstorm sie nigdy nie skonczy. wiem ze tez duzo razy prowokowalem, ale byly to juz odpowiedzi na szyderstwo wzgledem mojej opinii. najchetniej bym olal ten temat, ale pech chce ze tylko tutaj toczy sie zywa dyskusja na temat gier. szkoda ze to doszukiwanie sie wad w grach a nie ciekawa dyskusja.

Opublikowano

console wars to sniezna kula, ktora sie powieksza wraz z iloscia przepychanek. a pociski w strone xboxa nie zaczely sie od tego ze xbox ma fajne gry, tylko od tego ze ktos sie staral WMOWIC ze sa w chu.j lepsze i sony to go.wno przy tym. tak to wyglada w ogolnym rozrachunku wg mnie. widzisz, ja nie uwazam ze wii nie ma fajnych, nietuzinkowych gier. ma i za to szanuje je. to ze ma mase syfu pomijam, bo mnie to nie interesuje i staram sie myslec o konsoli w pozytywnym swietle. to ze ludzie tak nie robia po obu stronach sprowadza cala sprawe do dwoch wyjsc. albo madrzejsi ustapia, albo ten shitstorm sie nigdy nie skonczy. wiem ze tez duzo razy prowokowalem, ale byly to juz odpowiedzi na szyderstwo wzgledem mojej opinii. najchetniej bym olal ten temat, ale pech chce ze tylko tutaj toczy sie zywa dyskusja na temat gier. szkoda ze to doszukiwanie sie wad w grach a nie ciekawa dyskusja.

Sam sobie odpowiedziałeś dlaczego jest to najlepsze IP na FPE. 

Opublikowano

DAVE CZEZKY OBALA MITY 6

Dowolne Gearsy sa nudniejsze od dowolnego Uncharted

Opublikowano

DAVE CZEZKY OBALA MITY 6

Trudno sie nie zgodzic, ukonczone 3 czesci Uncharted i jedna GOW (2)

4 czesci Gears of War nie kupilem - crap - glosowanie portfelem, podobnie zresztą jak God Of War, tyle ze on jest troche ciekawszy - poczekam az dadza w plusie.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Ha, to akurat jest kwestia gustu. Gearsy są brudne, brutalne i napakowane dobrymi trybami w multi. Uncharted jest bardziej cukierkowe ale też lekkie i przyjemne. Obie gry są liderami w swojej kategorii. 

Sam Evan Wells (CEO ND) przyznał kiedyś, że gdyby nie wprowadzenie pewnych rzeczy w Gearsach to sam nie wiedziałby jak opracować model rozgrywki w Uncharted.

Teraz ona będzie głową Xbox Development?

120130711171728.jpg

Julie Larson-Green, w M$ od '93. 

Larson-Green is a twenty-year veteran of Microsoft. She is also the newly appointed head of Xbox development, or more specifically, she is now the executive in charge of the Devices and Studio Engineering Group which oversees the Xbox. 

http://n4g.com/news/1309539/sexists-angry-that-julie-larson-green-is-now-head-of-xbox-development

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Próbowałem grać w Uncharted prawie rok temu, nie wytrwałem nawet dwóch godzin. Nie miałem wtedy za bardzo ochoty i czasu na gry, trzeba dodać, ale sama sztuczność wymiany ognia mnie odrzuciła. Może kiedyś dwójkę i trójkę ogarnę, by zobaczyć, czym się tak zachwycali/co tak hejtowali niektórzy. Spokojnie, do tego czasu dawno wspomnienia z TR wywietrzeją. Zakupu PS3 nie planuję w najbliższym czasie, a na przygodę mam ochotę, to kupiłem i gram :>.

Porownujesz U1 do tombraidera? Serio? Jeszcze po 3 latach hejtowania okazuje sie ze wgl nie grales w U2 xD kuwa brak slow.

Ps. Widze ze temat znowu wrocil na wllasciwe tory czyli uncharted. Naprawde tak was pupa boli ze to taka dobra gra.

Opublikowano

DAVE CZEZKY OBALA MITY 6

pisze to osoba, która 3ki nie widziała na oczy.

Powodzenia w przechodzeniu.

Ziew.

Uncharted 3 jest tak samo fajne jak Judgment :sorcerer:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Próbowałem grać w Uncharted prawie rok temu, nie wytrwałem nawet dwóch godzin. Nie miałem wtedy za bardzo ochoty i czasu na gry, trzeba dodać, ale sama sztuczność wymiany ognia mnie odrzuciła. Może kiedyś dwójkę i trójkę ogarnę, by zobaczyć, czym się tak zachwycali/co tak hejtowali niektórzy. Spokojnie, do tego czasu dawno wspomnienia z TR wywietrzeją. Zakupu PS3 nie planuję w najbliższym czasie, a na przygodę mam ochotę, to kupiłem i gram :>.

Porownujesz U1 do tombraidera? Serio? Jeszcze po 3 latach hejtowania okazuje sie ze wgl nie grales w U2 xD kuwa brak slow.

Ps. Widze ze temat znowu wrocil na wllasciwe tory czyli uncharted. Naprawde tak was pupa boli ze to taka dobra gra.

ja ogralem 1 2 i 3 i TR >U

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano
Mam ci przypomnieć posty które wypisywałeś w CW zanim dostałeś bana?

tak

Opublikowano

Singiel Uncharted (1-3) >>>>>>>>> singiel Gersy (1-3)

A dokładniej Gearsy naprawdę spoko gra ale oparta w 99% na strzelaniu i 1 % na przesuwaniu wajchy to dla mnie za schematycznie.

W Uncharted można sobie postrzelec, poskakac, powspinac, rozwiązać jakieś zagadki + fabuła moim zdaniem tez lepsza oraz współczesne czasy ale to już mocno subiektywnie.

W multi nie gram więc milczę ale z tego co widziałem to Gearsy multi >>>>> Uncharted multi.

Czyli w sumie prawie jak całą generację. Do gier siglowych lepsze Ps3, do multi X360

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.