Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

pamietam, zdania nie zmienilem. Slabe. W skali od 1 do 10 maks 7.

i w zyciu nie odalbym lat grania w najlepsze wyscigi pokroju PGR 3, Forzy, Forzy Horizon za czekanie na GT5/6 na dodatek w takim wydaniu jakie funduje Polyphony  ^^ Ostatnio chodzily plotki, ze zastanawiaja sie nad wydaniem 6tki na PS4. Swietny pomysl, na next genach tez chce pojezdzic autami z PS2 ! :teehee:

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano
O tym by pozbyć się sprawdzania gierek co 24h trzeba będzie pobrać łatkę , przynajmniej dotyczyć będzie to partii konsol rzuconej na start.

A ile to roboty ? tak wiem nie wszyscy mają net i coś tam jeszcze. 

Największym kłamcą póki co jest Czeski i te jego obalanie mitów, pamiętam jak grało się w GOW 2 i waliło oporowe HS mało przez Headseta gruchy nie zwalił tylko po to, że by parę lat później wejść na forum i pisać, że Unachrted jest lepiej bo w GOW też są kapiszony.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

He, co oni mają z tym ru.cha.niem w du.p.ę pewno jakieś kompleksy....

Jak można skreślić coś co jeszcze nie ujrzało światła dziennego ? no jak qrva? I jeszcze pisać coś o dymaniu -_- 

No właśnie jak ?  A tu co krok widzi się brak exów na PS4, to nic, że na start zapowiedziano 3, a dalej mamy świetnie wyglądają InFamous ( IMO lepiej nawet od KZ ), zapowiedziane The Order od naprawdę zdolnego teamu, no ale exów ni ma Panie, NI MA.....  To nie do ciebie Soul ofc,  ale dobrze łączy się z twoim postem. ;)

Wiadomo, kwestia gustu. Jak pieniążki będą, to i PS4 na premierę, doczekać się tych next genów nie mogę. Za długo już, oj za długo. BF4 i DriveClub na premierę, taki jest cel :thumbsup:

No chyba, że GG pokaże w końcu MOC nowego KZ, ale obawiam się, że raczej im się to już nie uda.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

The Order jest od zdolnego teamu, ale jak ktos pisze o Quantum Break to jest gadanie, ze poza zwiastunem nic o grze nie wiadomo, choc robia to tworcy jednej z lepszych gier na tej generacji...

Juz ustalilismy na poprzedniej stronie, ze exy to kwestia gustu, jedni kupia PS4 dla Killzona inni Xboxa One dla samego HALO. Mnie osobiscie Infamouse nigdy nie jaral, wiec poza Knackiem, ktorego pewnie nie kupie zostaje tylko Killzone.

Nie zmienia to tez faktu, ze MS zapowiedzial juz 13 tytulow na 2013/2014, a Sony nabralo wody w usta.

Spekulacje i rozwazania Polyphony nad wydaniem GT 6 na PS4 jest szczytem beki tej firmy.

Ale tam to nikogo nie ruchaja ! :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

sam jesteś ruch,any w du,pę, kiedy Sonyboty kupowały konsolę za grubo ponad 1000 zł ja kupiłem sprzęt na którym znaczna większość multiplatform radziła sobie lepiej, a i kilka fajnych eksów się znalazło za 700 zł (nowa konsola + 2 pady + 3 gry, z czego jedna to nowość)

Fajnie, że xboty do dziś wmawiają sobie tą bzdurę, zapominając że efekt działał w dwie strony, a ponadto multiplatformy na PS3 zawierały całe tony ekskluzywnego content'u (od bijatyk po fps-y), a nawet darmowe gry (np. BF1943 dla posiadaczy BF3), i to bez żadnych abonamentów. Na PS3 jest po prostu więcej grania (G-R-A-N-I-A), i widać po zapowiedziach że tradycja ta będzie kontynuowana.

teraz jedynie ostatni rok (na konsoli starszej o rok btw) jest posucha, a Wy się zachowujecie, jakby konsole wyszły w marcu

zapomnieliście już chyba jak zabawne eksy były w pierwszych kilkunastu miesiącach życia PS3, hehe

Jak rozumiem 4 exy odgrzewanych serii to nie jest posucha, tylko musi wyjść 1 ex w roku, to wtedy "jest posucha". Strasznie zaniżone standardy mają te xboty, ale czemu się dziwić - na ich miejscu też bym wiele nie oczekiwał od konsoli.

Opublikowano

Nie mówiłem, że The Order będzie super grą, a tylko gra "zdolnego teamu" właśnie. Po nudnym Alan Wake ( tak nudnym niestety jak dla mnie ), nie mówię, że QB będzie grą złą, zbyt mało było pokazane, aby cokolwiek ocenić. Pomysł jest ciekawy, co wyjdzie, zobaczymy.

Piszesz jakby nikt nie jarał się Halo 60 FPS, a nawet nikt na oczy gry nie widział...  no ale wiadomka, halo, świnta krowa, 10 mln sprzedanych egzemplarzy.

Na przyszłą generację patrzyłbym jednak pod względem ceny jak i możliwości konsoli. Bo powiedzmy sobie szczerze, multiplatformy biją te wszystkie exy na PS4 i Xbox One.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano
Nie zmienia to tez faktu, ze MS zapowiedzial juz 13 tytulow na 2013/2014, a Sony nabralo wody w usta.

Niby tak ale Sony działa na dwa fronty dbając o odchodzącą konsole (chociażby zapowiedź nowego Ratchet'a) jak i o nadchodzącą gdzie już teraz zapowiedzieli parę gierek i kolejne zapowiedzą najpewniej na zbliżających się targach (w końcu rzucili liczbą 20 gierek co nie  :turned: ) . MS ma o tyle łatwiej że kompletnie odciął się od swojej aktualnej konsoli skupiając się na nowej , czas pokaże kto lepiej pod tym względem zadba o swoich klientów.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

no i dzieki temu znowu przez pierwsze lata moga wygrywac generacje.

Poza tym mowili o 20 grach na nowa generacje, a nie 20 exach rozbijajac je na PS3, Vite...

Mendrek - z Toba tematu multiplatform ciagnac nie ma sensu - chocbysmy 100 stron przedyskutowali na 101 napiszesz dokladnie to samo.

Moldar - HALO w przeciwienstwie do Killzona to prawdziwy system seller od lat. Pewnie gdyby zapowiedzieli kontynuacje w pierwszym roku, sytuacja nawet na naszym forum zgola by sie odwrocila co do wyboru konsoli na starcie.

Edytowane przez easye

Opublikowano

no i dzieki temu znowu przez pierwsze lata moga wygrywac generacje.

Poza tym mowili o 20 grach na nowa generacje, a nie 20 exach rozbijajac je na PS3, Vite...

Tyle że mają jeszcze czas (w ciągu roku czy jakoś tak to było ?) by pula zapowiedzianych ex'ów na PS4 osiągnęła tą "magiczną liczbę" 20. Po prostu Sony ze względu na aktualną swoją politykę (zapewnienie porządnego line up odchodzącej konsoli) potrzebuje więcej czasu niż MS który koncentruje się na jednej platformie (czy tak jest lepiej czy też nie zależy czego oczekujesz) dla tego piszę że czas pokaże jak obie firmy w kwestii suportu swoich nowych konsol pod względem ex'ów sobie poradzą.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

sam jesteś ruch,any w du,pę, kiedy Sonyboty kupowały konsolę za grubo ponad 1000 zł ja kupiłem sprzęt na którym znaczna większość multiplatform radziła sobie lepiej, a i kilka fajnych eksów się znalazło za 700 zł (nowa konsola + 2 pady + 3 gry, z czego jedna to nowość)

Fajnie, że xboty do dziś wmawiają sobie tą bzdurę, zapominając że efekt działał w dwie strony, a ponadto multiplatformy na PS3 zawierały całe tony ekskluzywnego content'u (od bijatyk po fps-y), a nawet darmowe gry (np. BF1943 dla posiadaczy BF3), i to bez żadnych abonamentów. Na PS3 jest po prostu więcej grania (G-R-A-N-I-A), i widać po zapowiedziach że tradycja ta będzie kontynuowana.

No wiesz Sony miało przydsze gry, gorsze porty, ktore czesto nie trzymaly 30 fps wiec czym mieli zachecic aby ktokolwiek kupowal wersje na ps3? Placili za dodatkową godzine grania...
Opublikowano

pff, co za pier,dololo

Zapewne tych wszystkich gier z ekskluzywnym kontentem (jak np. Bioshock ze specjalnymi teksturami rodem z 1997 roku) jest tyle, że nawet Mendrkowi wystarczy palców do ich policzenia.

Opublikowano

No właśnie jak ?  A tu co krok widzi się brak exów na PS4, to nic, że na start zapowiedziano 3, a dalej mamy świetnie wyglądają InFamous ( IMO lepiej nawet od KZ ), zapowiedziane The Order od naprawdę zdolnego teamu, no ale exów ni ma Panie, NI MA.....  To nie do ciebie Soul ofc,  ale dobrze łączy się z twoim postem.  ;)

Wiadomo, kwestia gustu. Jak pieniążki będą, to i PS4 na premierę, doczekać się tych next genów nie mogę. Za długo już, oj za długo. BF4 i DriveClub na premierę, taki jest cel  :thumbsup:

No chyba, że GG pokaże w końcu MOC nowego KZ, ale obawiam się, że raczej im się to już nie uda.

Potwierdzam nowy Infamous to póki co najlepiej zapowiadająca się szpila na nowego plejaka, KZ też pewno kupię no bo co innego kupić na start ? DC i Knack mnie nie interesują totalnie. Historia już raz nas nauczyła, że to, że teraz exów mało nie znaczy, że ich nie ma czy, że się nie robią ale przyznać trzeba, że póki co PS4 po lutym nie co usiadło, lecz wiem, że gier nie zabraknie. Choć  jak już nie raz wspominałem na dzień dobry iXone ma więcej do zaoferowania dla mnie, będę miał bijatykę która zapowiada się mega fajnie, będę miał awesom Forze i DR3 jaki by nie był coś w sobie ma i oczywiście długo wyczekiwanego RYSE wierze, w tą grę i czuje, że da radę to w końcu Crytek, jacy by nie byli gry robić potrafią. 

Yeti na (pipi) to wklejasz jak nie mam tam wszystkiego co wyszło na X.....

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Najlepiej zapowiadajacym sie szpilem na PS4 ale i nie tylko jest Wiedzmin 3. Zaden ex na razie z zapowiedzi nie ma do niego startu.

Opublikowano

eX4cT_PL

Jak możesz się zniżać do jego poziom skoro sam już dawno osiągnąłeś dużo niższy ? 

Mówiąc choćby o tym że GT6>FM5 czy pamiętna akcją z goldem jako to by bez niego nie można było nic zrobić na marketplace.

Obu gier jeszcze nie ma ale obie można było zobaczyć w ruchu i sorry nie wiem jakim to trzeba być nie ogarem, że by twierdzić, że GT6>FM5 i jak w ogóle można porównywać pastgena do nextgena. Screeny to się brało pod uwagę jak człowiek żył tylko prasą a teraz w dobie internetu to się gameplayami żyje. 

U2 najlepsze bez dwóch zdań.

Dżizys jakim ty jesteś betonem XD

Widocznie jestem innym typem gracza który oczekuje od gier wyścigowych które skłaniają sie ku realizmowi czegoś więcej niż ładnego kolorowego lakieru,ja przekladam zmienne warunki/pory dnia i sama dynamike jazdy ponad jazde pontonami i siedzenie w autoviscie ktora fakt jest fenomenalna w FM4 ale to tylko dodatkowy upiekszacz dla laików i w tym momencie odnosze wrażenie ze chodzi o Ciebie....

Zreszta i tak wiecej czasu spedzilem w Photomode w GT5 niz w Autoviscie w FM4, na podstawie doswiadczen zdobytych w obu tytulach moge spekulowac o lepszosci GT6 nad FM5 i jesli dalej tego nie rozumiesz to zacznij czytac od poczatku moja odpowiedz na Twoje pie rdolenie glupot, zreszta Ty to spekulujesz nad wyzszoscia swojego slowa nad innym,bo konstruktywnych wypowiedzi nie potrafisz napisać.

Temat golda zostal wyjasniony, pisalem ze zawsze bylem Goldem wiec moglem sie mylic co do Marketplace, wam betonom ciezko to zrozumiec bo na betona trzeba sobie zapracowac min. nigdy prze nigdy nie przyznaniem sie do zadnego bledu.

No ale co tu pisać skoro Next Geny stawiasz ponad dobre gry,wiec ciesz sie LocoRoco czy jak ten syf sie zwie, zapewne lepszy niz byle jaka Arcadowka na current grnach bo Next Gen > Current Gen.

No ale jesli dla was na chwile obecna jedyna tarcza obronna w walce PS3 VS Xbox 360 jest brak cross chatu to jest to tak smieszne jak posiadanie Ferrari i placz ze pali za duzo.

Opublikowano

wyczuwam bardzo duzo zlosci w Twoich postach. obraziles na MS jak Francis, czy co ?

Pamietam, kiedys byl tu taki jeden user - Lons, co obrazil sie na konsole MS tylko dlatego, ze mu ja za piractwo zbanowali. ^^

Od tamtej pory wszystko od MS bylo kupa, a przez swoja krucjate jedynego slusznego wyboru jezus chrystus elektronicznej rozgrywki musial sie pozegnac z naszym forum :(

Czasami mi go brakuje, lubilem przez 7 lat z rzedu czytac to samo i dyskutowac o powrocie krola na tron.

(PES King :teehee: )

Edytowane przez easye

Opublikowano

pff, co za pier,dololo

Zapewne tych wszystkich gier z ekskluzywnym kontentem (jak np. Bioshock ze specjalnymi teksturami rodem z 1997 roku) jest tyle, że nawet Mendrkowi wystarczy palców do ich policzenia.

Czyli ma być więcej niż ludzka dłoń, ok...

Battlefield 3 -> wersja PS3 otrzymała darmową grę Battlefield 1943

Far Cry 3 -> wersja PS3 dostała ekskluzywny dodatek kooperacyjny

Assassin's Creed 3 -> wersja PS3 dostała ekskluzywny 4-epizodowy dodatek

Metal Gear Rising -> wersja PS3 otrzymała ekskluzywne misje VR

Mortal Kombat 2011 -> wersja PS3 otrzymała dodatkową postać, dodatkowe stage fatality, oraz obsługę 3D.

Portal 2 -> wersja PS3 otrzymała ekskluzywne wsparcie Steam i 3D

Need for Speed: The Run -> wersja PS3 miała 7 dodatkowych samochodów

Red Dead Redemtpion -> wersja PS3 miała dodatkowy strój i kryjówkę (side mission)

Saints Row: The Third -> w wersji na PS3 można było ściągnąć darmowo Saints Row 2

SSX -> dodatkowa trasa Mt. Fuji

Joe Danger 2 -> dodatkowy dlc tylko na Playstation 3

Akurat te miałem pod ręką ;)

Ale żeby Cię dobić (choć wiem, że masz bana czasowego za ten ostatni post), to dorzucę jeszcze listę zapowiedzianej ekskluzywności:

Watch Dogs -> http://www.giantbomb.com/watch-dogs/3030-38538/forums/watch-dogs-ps3-to-include-60-minutes-exclusive-gam-1434453/

Mad Max -> http://www.behindgames.com/mad-max-will-contain-exclusive-dlc-for-ps4-and-ps3/

Batman: Arkham Origins -> http://uk.ign.com/articles/2013/06/11/e3-2013-ps3-arkham-origins-will-get-exclusive-dlc

Diablo 3 -> http://www.destructoid.com/diablo-iii-255947.phtml

Assasin's Creed IV: Blag Flag -> http://www.gamespot.com/news/assassins-creed-iv-black-flag-confirmed-getting-exclusive-ps3-content-6404614

I na koniec finisher ->

http://www.examiner.com/article/gta-5-could-receive-exclusive-dlc-on-the-ps3-according-to-report

‘GTA 5’ could receive exclusive DLC on the PS3 according to report (Photos)

There was a time that gamers could only play Grand Theft Auto titles on a Playstation console. According to a report by Attack of the Fanboy on July 11, there is now speculation that Rockstar Games might be showing more exclusive love to Sony system owners as new is now circulating that there might be some form of exclusive DLC heading to Grand Theft Auto V on the Playstation 3.

The report claims that the PS3 might see timed-exclusive add-on content that will allow Playstation 3 players to receive future DLC ahead of Xbox 360 owners. Official word has not come from either Sony or Rockstar Games on this issue, but the two are already collaborating on other exclusive projects such the upcoming GTA 5 Playstation 3 system bundle. Considering the fact that timed-exclusives are a reality in the current gaming market means that this kind of deal between the two wouldn’t be unheard of.

Grand Theft Auto V releases on the Playstation 3 and Xbox 360 on Sept 17. The game has currently only been announced on these currently available systems. If the open-world crime title ever does expand to other platforms, such as PC or next-gen consoles, it will be after the game’s initial launch later this year.

Flawess victory!

Opublikowano

Exact, ale wiesz ze to Andrew napisal ze samochody z GT5 są lepiej wykonane niż w FM5 a ty zaczales pisać o czymś zupełnie innym, ogarniasz?

Jaczes ile godzin sciagales i instalowales patche do GT5? Jak sie jezdzi w karierze autami z PS2? Kierownice masz?

Opublikowano

Przede wszytskim jak sie gra online ?

Tez czesto musisz wychodzic z pokoi bo wziales zla klase samochodu ?

Mendrek - dlugo Ci zajelo szukanie tego posta ? ^^

Rzeczywiscie, wolalbym grac w gorsze wersje gier, bez skalowania do 1080, z plynnoscia rzedu 20fps dla tych wszytskich super dodatkow. :teehee:

dodatkowa misja VR - ktora sie przechodzi w 1 minute. Dodatkowa kryjowka w grze ktora wyglada znacznie gorzej niz na Xboxie 360.

Szkoda, ze w FIFIE 10 i 11 nie dali dodatkowych pilek za brak skalowania do 1080p ^^

przekonales mnie !

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jak sie jezdzi w karierze autami z PS2? Kierownice masz?

E, nie znam się na symulacyjnych ścigałkach, ale jeśli czepiasz się grafiki modelów, to chyba nie dotyczy to ludzi którzy jeżdżą z widokiem znad maski.

Opublikowano

niemalże w kazdym racerze na kierownicy jezdzilem z kabiny :(

Edytowane przez easye

Opublikowano

Exact, ale wiesz ze to Andrew napisal ze samochody z GT5 są lepiej wykonane niż w FM5 a ty zaczales pisać o czymś zupełnie innym, ogarniasz?

Jaczes ile godzin sciagales i instalowales patche do GT5? Jak sie jezdzi w karierze autami z PS2? Kierownice masz?

Zero godzin, mam gt5 academy iksbocie. Nie wiem, jezdze premiumami, ktore sa wykonane 100 razy lepiej niz te balasy z forzy.

Nie mowiac o tym, ze model jazdy jak i trasy sa lata swietlne przed Forza.

Jak tam zmienne warunki pogodowe w forzie?

Jak tam jazda w dzien, ktory zmienia sie powoli w noc?

Najlepiej idz sobie cofnij zakret, bo zle skreciles.

Opublikowano

Hej Mendrek widzisz, przypomniales mi sam ze wiekszosc aut w GT5 nie ma porządnego widoku z kabiny.

Hahahaha czeski widzisz, zaplaciles za ta sama grę wiecej byleby patchy nie sciagac xD reszty nie skomentuje bo to oczywisty trolling, w forzie nigdy nie cofalem bo mam kierownice i byle zakręt nie sprawia mi problemu.Jestes kolejnym który ocenia GT5 przez pryzmat premiumow i trasy do której dorobili pogode, zacznij jezdzic w karierze to ci mnie na zrzednie

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

wyczuwam bardzo duzo zlosci w Twoich postach. obraziles na MS jak Francis, czy co ?

Pamietam, kiedys byl tu taki jeden user - Lons, co obrazil sie na konsole MS tylko dlatego, ze mu ja za piractwo zbanowali. ^^

Od tamtej pory wszystko od MS bylo kupa, a przez swoja krucjate jedynego slusznego wyboru jezus chrystus elektronicznej rozgrywki musial sie pozegnac z naszym forum :(

Czasami mi go brakuje, lubilem przez 7 lat z rzedu czytac to samo i dyskutowac o powrocie krola na tron.

(PES King :teehee: )

M$ nie zrobil mi nic,to przez 4 lata ich konsole mialem jako jedyna, pozniej sprzedalem ja i nabylem PS3,to na niej zobaczylem ile stracilem grajac tylko na Xboxie,pozniej do PS3 dokupilem Xboxa bo wyszedl Horizon, jeden z najprzyjemniejszych Racerow na ta generacje konsol,swieny relax od skillowego GT5 i dretwego FM4,Xboxa obecnie sprzedalem mimo tego ze Good wciaz jest na koncie aktywny,zawiodlem sie ze MS nie planuje zadnej gry pod koniec swojej generacji, i jestem w oczekiwaniu na PS4 bo to na ta konsole zrobilem preordera po swietnych wiadomosciach plynacych z MS, X1 kupie pewnie za rok jak Forza bedzie za 10€ a moze i nowa dadza z wieksza iloscia aspektow ktore naleza sie grze wyscigowej.

Ot cala moja historia current genow.

Opublikowano

haha - model jazdy na galce :D

Trasy lata swietlne przed Forza.

No tak, pewnie zarowno w FOrza jak i GT kariera ledwo liznieta.

Jaczes - jestes kotem xD

pad od PS3 tez jest pewnie juz lata swietlne od tego z Xa ?

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.