Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Dlaczego z poziomu PC nie mogę wejść ani do sklepu ani obadać listę znajomków którzy grają? japoński szrot.

e? Sklepik Sony, forumek psuje linki  i uprzedając - możesz kupić i ustawić kolejkowanie by konsola sama pobrała co chcesz.

no albo to prowo

Edytowane przez Musiol

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Tylko ten ****** ex4ct potrafi porownac modele fur z current gena z nextgenowymi i powiedziec ze te pierwsze wygladaja lepiej. Chory gosciu.

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

Jakie czasy, że kupuje się konsole ale i tak wszystkie opcje powinny być dostępne na PC który jest odwiecznym rywalem konsol.

Opublikowano

Soul - do ciebie nie pisałem, to raz. Jak zaczynasz wypowiedź od "gram milion bilion lat i znam się najlepiej", to ciężko cię wziąć na poważnie, to dwa.

Zresztą ja nie dyskutowałem o jakości Knacka, jakakolwiek by ona nie była, tylko o rzucaniu wyrażeń w stylu "powinno być za darmo, bo mi się nie podoba". A potem będzie zdziwienie, że developerzy w obecnych czasach nie robią platformówek i że studia upadają.

Opublikowano

Niby racja, ale jak bylo mowione, ze ta zalosna podrobka smash bros na PS3 powinna byc gra z PSS za 30zl to takie samo bylo pjerdolenie, a wyszlo jak wyszlo.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Wroce jeszcze na moment do dyskusji na temat słabych exow Xbox One.

Nie będę się powtarzal o Drive Club, który poki co prezentuje się gorzej niż Forza Horizon, ale odkad mloce na Wii zaczalem przegladac nadchodzące platformowki.

http://www.youtube.com/watch?v=QfzLCFVICdA&feature=player_embedded 

To kolejna nextgenowa gra która powinna być rozdawana za darmo, bądź za 30 zl w PS Store.

Nam znudziło już sie powtarzanie ze DriveClub bylo ukonczone w 35% na prezentacji zreszta bylo tak napisane w narozniku gry.

Jak to jest,że w przypadku nadchodzących gier na PS3/4 ,które nie porywają grafiką,zawsze się mówi"to wersja Pre-alpha...to nieukończony kod, to wersja ukończona w 35 %....", natomiast w przypadku nadchodzących gier na xboxa, gdy dopatrzy się jakiś graficznych baboli, lub tnacej animacji mówi się "ale porażka, co to ma być....to ma być next gen...?"

Opublikowano

Akurat evolution najwięcej poprawek robi na końcu, tak było z motorstormem. Nie bronię gry, bo dla mnie i tak zapowiada się super.

Opublikowano

hmmm lipa, nie tego chce od next gena, może i bym w to pograł ale nie dałbym za to 200 pln+

A czego oczekujesz od next-gena?

Opublikowano

Innowacji, detali, smaczków, 1080p/60fps, nie koniecznie super wy(pipi)anej grafy a większej integracji z otoczeniem, brak przenikania i dziwnych animacji postaci. 

To tak w skrócie, wszystkie bolączki tej generacji. 

Opublikowano

No ok, tylko co można ocenić w Knacku z tego co teraz pokazali, biorąc pod uwagę czego oczekujesz. Nie żebym bronił tej gry, na ten moment ja nie oceniam żadnej produkcji, bo na E3 nie mieli najnowszych dem, a w ciągu 3-4 miesięcy można zdziałać cuda (za sprawy graficzne, optymalizację bierze się na samym końcu).

Opublikowano

Wiem, oceniłem jedynie ten filmik na którym nic nie ma, czepić się można dosłownie wszystkiego.

I wątpię aby lepsza grafa i optymalizacja coś tu pomogły przynajmniej jeżeli chodzi o mnie.

Taki Ratchet od samego początku miał to coś, a tu hę no sorry to już nie te lata.....

No to poczekasz pewnie jeszcze lata  ;) 

To szkoda, bo skoro konsole są dużo lepsze więcej potrafią więcej mogą przeliczyć to w czym problem ? 

Wiem, że na to potrzeba czasu, mam nadzieję, że część Devów jednak zaprezentują nam jakieś nex genowe smaczki, jak choćby pierwszy AC który dał to mega chodzenie między ludźmi i bieganie po budynkach, miało jakieś tam swoje wady lecz mam nadzieje, że next genowy AC będzie na tip top pod tym względem.

A co do evo studio to moim zdaniem jest to jedynie dobry dev, DC też pewno będzie dobre zupełnie jak cała seria MS, lecz czegoś jej brakowało dobycia czymś lepszym IMO.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Innowacji, detali, smaczków, 1080p/60fps, nie koniecznie super wy(pipi)anej grafy a większej integracji z otoczeniem, brak przenikania i dziwnych animacji postaci. 

To tak w skrócie, wszystkie bolączki tej generacji. 

Możesz się rozczarować bo zapewne wyglądać to będzie tak :

Brak Innowacji,  być może  więcej detali, smaczków, od święta 1080p/60fps, nie koniecznie super wy(pipi)ana grafa , praktycznie brak integracji z otoczeniem, pełno przenikania i dziwnych animacji postaci. 

To tak w skrócie, wszystkie bolączki tej generacji nadal w większości pozostaną.

Mam nadzieje że jednak się mylę :sweat:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Wiem, że wszystkiego nie dostane ale chociaż małą część :D

Opublikowano

Jeśli konsumenci zaczaili by kręcić nosem i wymagać to wtedy pewnie dostali byśmy wszystko o czym wspominasz ale że jest jak jest to cóż pozostaje mieć nadzieje i cieszyć się z każdego nawet najmniejszego postępu w tych aspektach.

Opublikowano

Parę devów już teraz udowodniło, że jak się chce to można. 

Także ja tam jestem dobrej myśli. 

Opublikowano

mega chodzenie między ludźmi i bieganie po budynkach

no tak, kontekstowe animacje, fajnie, ale gameplayowo, to było uproszczone pod casuala, podobnie model starć. to są te innowacje ?

Opublikowano

Tylko ten ****** ex4ct potrafi porownac modele fur z current gena z nextgenowymi i powiedziec ze te pierwsze wygladaja lepiej. Chory gosciu.

cytuj mnie

I na przyszłość zamiast pi.erdolić głupoty mów konkrety, bo pośmiać to się mogę z Twojej twarzy nie podając konkretów.

Powiedz mi proszę w czym ten model jest gorszy

Ahrweiler+-+Town+Squarep.jpg

od tego

1017605_584959054860339_287611472_n.jpg

Nie mówimy o oświetleniu, pytam co jest tutaj na aventadorze lepiej wykonane czego nie ma na Camaro z GT5

Nie rozmawiamy o 1080p o 60fps bo to nie tego dotyczy rozmowa,nie mówimy o dynamicznym oświetleniu a mówimy o modelach.

Modelach które Mazeo stwierdził że są lepsze od tych w GT5.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

A kogo obchodzi photomode? Serio wierzysz, że FM5 nie będzie miała lepszych modeli pojazdów niż gt5 podczas wyścigów? 

Opublikowano

A kogo obchodzi photomode? Serio wierzysz, że FM5 nie będzie miała lepszych modeli pojazdów niż gt5 podczas wyścigów? 

Będą tak dobre jak te w GT5 + świetne oświetlenie i detal typu faktura lakieru a do tego wysoka rozdzielczośc wystarczy żeby graficznie zdeklasyfikować wszystkie wyścigi na rynku łącznie z DriveClubem.

Ale jeśli porównamy jakość wykonania modeli tylko i wyłącznie to różnic wiekszych nie będzie, i tylko o tym mówie.To ze inni to bagatelizują bo to betony to już inna kwestia.

Zresztą Andrew powiedział że chodziło mu o Forze 4 no a w porównaniu Forzy 4 i Premium samochodów z GT5 to nawet nie ma szans.

Opublikowano

ile jest tras i aut w forzie 4 i horizon ? tak żeby porównać do nowych tras z gt5 i furek premium ? 

Opublikowano

Dla ścisłości co do modeli premium z GT5 vs FM4 i FM5...

AutoVista w FM4 i modele z FM5 (przynajmniej te z photo mode i tego nowego ForzaVista,k ogólnie FM5 ma mieć modele z AV z FM4 + reszta aut w grze będzie podciągnięta do tego poziomu) to przede wszystkim znacznie więcej polygonów niż GT5 (teoretycznie w GT6 ten problem częściowo powinna rozwiazać ta tesselacja.. ale w demku GT Academy jej nie ma, chcoiaż model Nissana 370 Z i tak ma zauważalnie więcej polygonów niż w GT5, z kolei Leaf wygląda identycznie). FM5 ma dodatkowo tekstury w wysokiej rozdzielczości (w tym takie oddające np. fakturę lekko porysowanego aluminum, czy shader odpowiadający za wygląd lakieru). GT5 ma za to świetnie odwzorowane lampy pojazdów (z fakturą szkła/plastiku), czego brakuej w innych grach (z tego co widać w FM5 nadal tego nie ma).

Samo oświetlenie akurat w FM5 w FV vs GT5 Photo Travel to jeden grzyb.

Podczas gry z kolei to akurat GT5 ma znacznie bardziej zaawansowane oświetlenie niż FM4 i FM5 (jednak z racji tego, że jest na PS3 to kosztem dosyć niskiej rozdzielczości cieni i problemów z frameratem).

Tak poza tym.. to (pipi) no chyba wypadałoby aby gra na konsoli nowej generacji wyglądała lepiej? No i pozornie wygląda. Szkoda tylko, że robi to w prosty sposób a technicznie nadal jest zacofana (piszę tylko o grafice).

e: Z tymi odwzorowaniem lamp to widać to chociażby na tym Camaro kilka postów wyżej. Nie jest to zwykła płaska tekstura, jak w 99% innych gier (wyjątek to NFS od Criterion, gdzie też jest to całkiem przyzwoicie wykonane).

Edytowane przez Emet

Opublikowano

eX4cT_PL, dokładnie rozumiem o co Ci chodzi. Sek w tym, ze dla wielu graczy grafa to caloksztalt. Sam osobiście nie zwracam uwagi na to cale "zacofanie", skoro auta mogę odroznic golym okiem,jade po prześlicznej trasie gdzie mogę podziwiac fotorealistyczna architekturę. Jak jeszcze calosc chodzi w 60 klatkach i rozdzielczości 1080p to niczego więcej do szczęścia mi nie potrzeba. Naprawde średnio interesuje mnie photo mode i autovista i który shader wygląda lepiej w danej grze na zbliżeniu, zwłaszcza gdy odpalam karierę. W GT czar "ladnej" gry pryska w 5 minut niestety.

Gran_Turismo_5_h_ssliche_Standard_Autos_

Coś takiego nie powinno mieć w ogóle miejsca na PS3!

Sa tez auta standard, które nie wywoluja uśmiechu politowania i wygladaja naprawdę dobrze:

http://www.eurogamer.net/videos/gran-turismo-5-premium-vs-standard-cars

Widac można bylo się postarać i tak je porzygotować. Dlaczego przez 6 lat nie zdołali zrobić tras z PS2 od nowa ? 6 lat i przemieszali sliczna grafikę z totalna kupa. Jak slysze jeszcze ich rozwazania nad portem na PS4, zamiast w końcu wziąć się do roboty to krew mnie zalewa.

ile jest tras i aut w forzie 4 i horizon ? tak żeby porównać do nowych tras z gt5 i furek premium ? 

GT5 to koło 200premium +800standard, FORZA około 500 (niech będzie, że na poziomie rownym/zbliżonym do premium)
Tras nie pamiętam dokładnie, ale mniej więcej tyle samo jest w obu, z ta roznica, ze w FORZA wszystkie prezentują jakiś poziom, a w GT znowu co jakiś czas mamy mini koszmarek wyciagniety z PS2:

forza4gran_258449b.jpg

Dodatkowo do Forzy bezprzerwy dodwali paczki z furami więc jest ich teraz więcej (tyle że to DLC)

Horizon trudno określić, bo to freeroaming z przeogromną mapą, środowiskiem i wieloma wariacjami danej trasy.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.