Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Titanfall w 1080p i 60fps - Gameplay z PC oczywiście

Angel City .MP4 (1.31 GB)

Fracture .MP4 (1.51 GB)

Oczywiście od razu widać , że jest 60 ale, ogrom dropów czy nawet czasem stutteringu wprost niewyobrażalny. Jeśli tego nie poprawią to naprawdę będzie beka, ponieważ oprawa bardzo przeciętna, sterylna o wiele gorsza niż w filmie zaprezentowanym dawno temu w 1080/60 nagranym wtedy na PC udającym XO. Może to jednak te ograniczenie bety ? A sam gameplay nawet jeszcze bardziej mi się spodobał, mniej "wariacki" niż sądziłem. z kumplami na TS-ie będzie fura zabawy. Chcę zagrać w końcu jakieś nowe multi ( nawet jeśli i tak trochę odtwórcze ) , z premedytacją olewając/omijając tasiemce Cody i BF-y.

Edytowane przez Sibian

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 742 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Tylko przeciętny Xbot nie ma tak wypranego mózgu, że jak chce zagrać w jakąś grę, to woli stękać na forach "czemu nie ma na konsoli X,Y,Z??! :(" i jak normalny człowiek kupuje dany sprzęt.

Ale wiadomo, xboty to plebs i ich stać, a szlachtę z PS3 z komunii i lampką wina Złoty Kielich najwidoczniej nie stać, efektem czego jest czekanie kilka lat na mannę z nieba, heh.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Narzekanie na brak dobrej gry ze sprzętu konkurencji > pjerdolenie z czystej zawiści i braku argumentów. 

Opublikowano

Narzekanie na brak dobrej gry ze sprzętu konkurencji > pjerdolenie z czystej zawiści i braku argumentów. 

Tak, tak. Najlepiej płakać i stękać 8 lat, a później się jeszcze mianem prawdziwego gracza nazywać kisząc się z jednym sprzętem, a istnienie gier niezależnych odkryć w 2014 roku przy zakupie PS4 za drobne zabunkrowane w materacu, heh.

Nieraz jak czytam posty posiadaczy konsol Sony to mam wrażenie jakby pakt z diabłem podpisali, a przy próbie dotknięcia innego sprzętu miało im palce oderwać.

Opublikowano

w przeciwieństwie do klapków piszących latami "szkoda że nie ma tego na PS3".

Bo co bardziej ogarnięte klapki nie pie*dolą jakie to choojowe są must hewy na iksboksa - w odróżnieniu od najbardziej niepełnosprawnych mentalnie botów disujących gierki, które najczęściej znają co najwyżej z Jutjub  - a potrafią docenić konkurencję.

Przykład shitsormu najbardziej upośledzonych botów z metacritic:

LBP 1 wg krytyków gra na 95/100. Wg graczy 6.7/10

LBP 2 - gra już nie tak rewolucyjna jak poprzedniczka: 91/100 od krytyków. 8.7 od graczy! Jakim cudem?

Uncharted 2:

96/100 i 8.7 od graczy, gdzie na 105 recenzji... 105 jest pozytywnych. 0 neutralnych i 0 negatywnych.

W temacie CW to "kapiszony/ dno i wodorosty". <ok>

Dyskusja o multi GoW to krytyka klapków oglądających grę co najwyżej na YT. Za to pełna profesjonalna opinia zwolennika MS. Po niespełna 2 godzinach na serwerze Naughty Dog. Guess who?

I to Wy się nabijacie z Yano.  :ninja:

Ale co mam ci odpowiedzieć? jak się nie ma gearsów na swoim sprzęcie to się gra w jakieś uncharted, jak się nie ma halo to się zadowolić trzeba killzone czy resistance.

Jak X360 nie miał dobrych odpowiedników gier jak TLOU, infamous czy god of war to wziąłem PS3 i ograłem - typowy sonoklap by nadal stękał "czemu nie ma na moim sprzęcie", bo jak bartezoo już wcześniej zauważył - przeważnie taki klapek ma nasrane w bani i boi się albo wstydzi grać na sprzęcie nie od Sony.

Potem człowiek czyta po raz milionowy coś w stylu "fajna gra, ale dla jednego tytułu nie będę kupował X360" - standard 7 lat tamtej generacji.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Tylko przeciętny Xbot nie ma tak wypranego mózgu, że jak chce zagrać w jakąś grę, to woli stękać na forach "czemu nie ma na konsoli X,Y,Z??! :(" i jak normalny człowiek kupuje dany sprzęt.

Ale wiadomo, xboty to plebs i ich stać, a szlachtę z PS3 z komunii i lampką wina Złoty Kielich najwidoczniej nie stać, efektem czego jest czekanie kilka lat na mannę z nieba, heh.

przeciętny xbot w polsce kupuje zabawke za półtora kafla, bo chce pograć w GRE. bo nie ma wypranego mózgu. dobrze wiedzieć. 

Opublikowano

może kogoś to zainteresuje: porównanie 720p i 792p w sytuacji, kiedy obie rozdziałki są podbijane do 1080p

720p

ibjjYpd1rflviV.png

792p

iezi5MclKTcjD.png

i dla porównania natywne 1080p

ilXqJ3p70Lcfv.png

Szczerze mówiąc, różnica między nimi jest marginalna.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

przeciętny xbot w polsce kupuje zabawke za półtora kafla, bo chce pograć w GRE. bo nie ma wypranego mózgu. dobrze wiedzieć. 

Coś w tym dziwnego? Nie o to chodzi w tym hobby by kupować sprzęty, gry jak najszybciej, kiedy są najatrakcyjniejsze?

Pewno lepszym rozwiązaniem jest szlachta Sony, co to czekała 3 lata do 2010 aż z poziomu 3 milionów złotych PS3 stanieje do normalnej ceny i dopiero wtedy zakup ta?

Slimka za złotówkę z promocji na abonament Play, PS+ i wymiany na gametrade - przeciętny posiadacz PS3 w tym kraju w pigułce, zapewne entuzjasta gier jak Mendrek.

Opublikowano

Tak, tak. Najlepiej płakać i stękać 8 lat, a później się jeszcze mianem prawdziwego gracza nazywać kisząc się z jednym sprzętem, a istnienie gier niezależnych odkryć w 2014 roku przy zakupie PS4 za drobne zabunkrowane w materacu, heh.

Nieraz jak czytam posty posiadaczy konsol Sony to mam wrażenie jakby pakt z diabłem podpisali, a przy próbie dotknięcia innego sprzętu miało im palce oderwać.

oho, teraz definiowanie prawdziwego gracza przez posiadanie wiele różnych pudełek do grania. kolejna bomba po chwaleniu się listą gier na półce. to kiedy zacząłeś się wogóle grami interesować ? przy zeszłej generacji ? 

Opublikowano

"marginalna" - zależy dla kogo :)

Opublikowano

A masz ty oczy?

Opublikowano

oho, teraz definiowanie prawdziwego gracza przez posiadanie wiele różnych pudełek do grania. kolejna bomba po chwaleniu się listą gier na półce. to kiedy zacząłeś się wogóle grami interesować ? przy zeszłej generacji ? 

Ty się lepiej Kazup nie odzywaj, jeszcze pamiętam jak pisałeś, że arkejdy to w sumie nie mają startu do AAA bo jedyną styczność jaką miałeś to na PS3 z #2hourExperience.

Ale tekstami typu "od kiedy ty grasz" to rzucasz na lewo i prawo, a sam widziałeś tyle co czubek własnego nosa.

Opublikowano

A masz ty oczy?

No mam, ostatni jest najmniej zblurowany.

Między 1080p a 792p jest większa różnica niż między 720p a 792p. Ale tu nawet oczu nie trzeba mieć wystarczy sobie pomnożyć i wyjdzie różnica w pikselach spora.

Opublikowano

o kurde, ale różnica między 720p a 1080p. zawsze miałem w pupie rozdziałkę, ale tutaj boli strasznie oczy.

jak fajnie - i zupełnie niechcący, ot tak, spontanicznie - że na PS4 99 procent gier jest w tej rozdziałce.

Opublikowano

o kurde, ale różnica między 720p a 1080p. zawsze miałem w pupie rozdziałkę, ale tutaj boli strasznie oczy.

Co za obłuda.

Różnica będzie mocniej widoczna jak się przyglądasz z bliska i analizujesz. W rzeczywistości, 2 metry od TV nie jest to tak widoczne. W zasadzie rozróżnić 720p i 1080p byłby problem.

Mówię to z perspektywy casuala, a takich jest najwięcej. Ja widzę różnicę od razu. W TV i samej konsoli masz jeszcze skalery i inne upiększacze.

Opublikowano

@ Don

Chciałbym przypomnieć że mieszkamy w Polsce. Gdzie większości z nas po odliczeniu resztek z miesięcznej pensji zostaje co najwyżej na jedną nową gierkę za 219 + 15 za przesyłkę. Jeśli dana platforma oferuje mi max 10 naprawdę wartych uwagi tytułów (IMO Gearsy 1-3, Alan Wake, Halo 3, 4, remake 1 i 2. I to w sumie koniec) + dymanie co miesiąc za możliwość grania w nie poza single player, to chyba oczywiste że wybierę Jedną platformę. 

Dlatego właśnie zazdroszczenie must hewów z obojętnie jakiej konkurencji > granie w SD > opinia Mendrka > disy na hiciory konkurencji w stylu "(pipi) Panie".

@ MaZZeo

Ale co mam ci odpowiedzieć? jak się nie ma gearsów na swoim sprzęcie to się gra w jakieś uncharted, jak się nie ma halo to się zadowolić trzeba killzone czy resistance.

A co jeśli U2, KZ2, TLOU, GT6 itp. to są zwyczajnie równie dobre gry?

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

No dobra, Xbox One ma Titanfall (który jest na PC i X360) - spoko. PS4 ma inFamous: Second Son (który jest jedynie na PS4). Różnica? O tyle, że patrząc na jakość graficzną Titanfall na Xboxa One, ile konsol zejdzie, żeby pograć w niego, kiedy w niemal identycznych detalach będzie można odpalić ten tytuł na X360?

inFamous, przypuszczam, może przyciagnąć wielu chętnych do PS4 (mam też dwóch znajomych, którzy chcą PS4 w bundle'u z SS). Myślę, że to lepszy deal.

Inna sprawa, że jakie gry oficjalnie zapowiedziano na Xboxa One? Ja mam w głowie tylko Sunset Ovedrive, które jest wielką niewiadomą. Co jeszcze? Halo 5? Pewno Q4 2015, co dalej? Gears of War? 2016? Co dalej? Która konsola jest #stillwaiting?

Śmieszy mnie czasem, że Xboty mają taką zdolność do koloryzowania. Dla nich na PlayStation nigdy nie będzie w co grać.

Zaraz zaczną się wykręcać, że przecież mają lepsze tytuły startowe (w odpowiedzi na to, że nie ma żadnych ciekawych zapowiedzi na ten rok).

Opublikowano

Między 1080p a 792p jest większa różnica niż między 720p a 792p.

No właśnie dokładnie to chciałem pokazać. Chyba się po prostu nie zrozumieliśmy.

Opublikowano

Nie jestem rekinem finansjery, ale z tego co wiem, to w każdym okresie można sprzęt tanio kupić i później sprzedać odzyskując kasę. Gier też nikt nikomu nie każe trzymać, więc też można sprzedawać, wymieniać i grać za grosze.

Opublikowano

Ty się lepiej Kazup nie odzywaj, jeszcze pamiętam jak pisałeś, że arkejdy to w sumie nie mają startu do AAA bo jedyną styczność jaką miałeś to na PS3 z #2hourExperience.

Ale tekstami typu "od kiedy ty grasz" to rzucasz na lewo i prawo, a sam widziałeś tyle co czubek własnego nosa.

mam się nie odzywasz, bo napisałem, że arkejdy nie mają startu do AAA ? no nie napisałem tak. no i troche dłuższy experience miałem. w samo dead nation tłukłem 30 pare godzin. no i wtedy też przypomniałem, że gry arkejd nie zaczęły się wraz z xbox live. to kiedy zacząłeś bawić się grami ? ile widziałeś ?  

Opublikowano

Między 1080p a 792p jest większa różnica niż między 720p a 792p.

No właśnie dokładnie to chciałem pokazać. Chyba się po prostu nie zrozumieliśmy.

No mi też coś nie pasowało, ale wolałem odpisać ;)

Opublikowano

Zresztą ja czekam do E3 i wtedy będzie można jasno doprecyzować, która firma ma lepszy line-up i w jaki sposób pokieruje potencjałem swojego produktu na najbliższy rok. Aż umieram z ciekawości, co pokaże i Sony i Microsoft.

Opublikowano

mam się nie odzywasz, bo napisałem, że arkejdy nie mają startu do AAA ? no nie napisałem tak. no i troche dłuższy experience miałem. w samo dead nation tłukłem 30 pare godzin. no i wtedy też przypomniałem, że gry arkejd nie zaczęły się wraz z xbox live. to kiedy zacząłeś bawić się grami ? ile widziałeś ?  

Któraś wariacja Atari, chyba 2600 - coś jeszcze chcesz wiedzieć, może rozmiar sandała?

I nie kłam bo pisałeś. Teraz się śmiesznie wykręcasz.

Opublikowano

Jakie "kilka", bo poza Titanfall na aż rok eksluzywności, coś o tych "kilku" nie słyszymy by ktoś się z was nad nimi spuszczał w temacie? 

E:

Kinect Sports Rivals also 1080p...

Kinect Sports Rivals also

Kinect Sports Rivals

Dobra nie ważne. :D

Widać że z braku gier na ps4 i utracie exów ps3 ostro namieszało się w umysłach sonybociarni, tyle przegrać   :)

a KSR wygląda nieźle:

https://www.youtube.com/watch?v=rW3OjZiTb-4

a to że jest to gra pod kinecta to co innego, zmarnowanie Rare.

Nie no; GOTY 2014 jak w mordę szczelił. Tytuł odkryty na CW dzięki postowi jednego użytkownika. Zazdroszczę tego machania ręcami. Tyle wygrać.

<kolejny_ironiczny_gif>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.