Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

No beka straszna

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

No, wszystkie innowacyjne rozwiazania micro jak krew w piach. 

Opublikowano

nie beka, tylko zal, ze tacy idioci pracowali przy tworzeniu tej konsoli, dodając do tego (pipi)owy marketing, PR nie dziw się, ze niektórzy kpia z MS. 

Edytowane przez easye

Opublikowano

No właśnie pokpili sprawę, bo projektowali ten sprzęt pod całkowicie cyfrową dystrybucję + połączenie z netem i rozwiązania ze streamowaniem rozgrywki z chmury (nie wiem czy chcieli przyszłościowo do tego podejść czy jak), ale za wcześnie na takie bajery. Ludzie to cholernie zhejtowali, Microsoft się w porę ogarnął, ale konstrukcji konsoli już nie zmienił, więc ostatnim tchnieniem podkręcił procesor + taktowanie karty graficznej. To wiele nie dało, a w ogólnym rozrachunku konsola musi teraz rezygnować z planowanych wcześniej bajerów, by w jakikolwiek sposób gonić PS4 (pod względem mocy).

Zaraz wywalą Kinecta, co będzie kolejnym przykładem na s(pipi)ą kampanię marketingową i projekt konsoli, a jeżeli dłużej potrwa ta cała nagonka, to Microsoft następcy Xboxa One już nie wypuści...

Opublikowano

Tym bardziej to śmieszy biorąc pod uwagę jaką kapuchę M$ natrzepał na sprzedaży konsol i abo do Live'a.

No ale pewnie wyszli  z założenia, że gracze mają już tak rozjechane dupska, że i ten większy kaliber też obsłużą bez zająknięcia. A tu proszę coś nie wypaliło XD

Opublikowano

Mnie ciekawi co innego plotki mowia ze xo bez kinekta bedzoe za 400 $ a wczesniej mowili ze kinekt kosztuje tyle co konsola. Wiec bez niego powinna kosztowac ok 250 $ a nie 400

Zwłaszcza ze jest slabsza od ps4

Opublikowano

Nie ma co sie oszukiwać MS popełnił podobny błąd co swego czasu Sony, byli przekonani że cokolwiek nie zrobią to ludzie którzy zainwestowali w x360 pójdą za nimi w ogień. Mnie poki co trzymają głownie exy bo nie wyobrażam sobie nie zagrania w halo, qb czy fh2

Ps4 pewnie ponownie zakupie jak sie bardziej rozkręci bo to bdb sprzęt

Opublikowano

Dokładnie szkoda mi sonoklapkow którzy oszukują samych siebie mówiąc jaki ten knack jest cudowny i jakie świetne maja zniszczalne otoczenie w killzone

Grałeś w Knacka?

Knack jest ledwo średniakiem i w to chyba nikt nie wątpi?

Grałeś w Knacka?

Widzę naczelny obrońca Knacka, bo na gafie wyczytał parę pochlebnych opinii. Ryse też dostawał mimo wszystko sporo pochwał, czemu o niego tak nie walczysz? ;)

Opublikowano

Powinni rozdawać te konsole za symboliczną złotówkę i kosić na abonamentach i akcesoriach. Imo im szybciej rozbudują bazę użytkowników tym lepiej. 

Opublikowano

Ja bardzo, bardzo prosze nie wprowadzac ludzi w blad z tym knackiem. Ta gra jest gorzej niz slaba.

Opublikowano

Tym samym pokażą, że już sami nie wierzą w priorytetowość wykorzystywania w grach Kinecta. Miało być jak z Wii, że gry są robione uwzględniając mocno lub całkowicie kontroler ruchowy, a teraz wyjdzie że w sumie MS nie potrafił wymusić tego na twórcach i sam kapituluje. Tylko że wtedy osoby które kupiły pierwsze egzemplarze mogą poczuć się nieco wycyckani, bo to sprowadzi Kinecta 2.0 do roli poprzednika, czyli w sumie "zabaweczki do skakania".

Jeśli MS nie wyjdzie z tego morza nieudolności, to inwestorzy w końcu się wkurzą i przestaną lubić Xboxa, który sypie im drobnicą do portfeli, zamiast milionów z przyzwyczajenia. I to będzie koniec Xboxa.

Opublikowano

Tutaj jest dobre porównanie Titanfall w wersji na PC i na Xboxa One.

http://www.dualshockers.com/2014/02/14/titanfall-beta-xbox-one-vs-pc-max-settings-direct-feed-screenshot-comparison-pc-wins-but-not-by-much/

Odpalcie sobie screeny z jednego i drugiego i przeskakujcie pomiędzy na kartach.

Tragedia, jak ten Titanfall wygląda na konsoli, ciekaw jestem jak będzie na Xboxie 360.

Opublikowano

Jeśli chodzi o wojnę dotyczącą line-upu to widzę to tak - wszystkie multiplatformy na X1 już dla mnie nie istnieją jako gry, bo lepiej będzie w nie zagrać na PS4 (chyba, że coś się jeszcze zmieni w wykorzystywaniu mocy X1, ale wątpię). Nawet MGS Ground Zeroes wygląda lepiej - "Kupcie wersję na PS4, nie Xboksa One" - cytat jednego z dziennikarzy. I nie sa to tak małe różnice jak w 7 generacji. Przy wyborze konsoli więc już nie chodzi tylko o eksy.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Pewnie na X360 jakiejś ogromnej różnicy w grafie nie powinno być. Nawet po screenach z wersji PC na max ustawieniach nie ma się czym ekscytować.

Opublikowano

Od początku było mówione że na pc lepiej kupić, na padzie podobno się gra elegancko. Nextgen hihi.

Opublikowano

Jeśli chodzi o wojnę dotyczącą line-upu to widzę to tak - wszystkie multiplatformy na X1 już dla mnie nie istnieją jako gry, bo lepiej będzie w nie zagrać na PS4 (chyba, że coś się jeszcze zmieni w wykorzystywaniu mocy X1, ale wątpię). Nawet MGS Ground Zeroes wygląda lepiej - "Kupcie wersję na PS4, nie Xboksa One" - cytat jednego z dziennikarzy. I nie sa to tak małe różnice jak w 7 generacji. Przy wyborze konsoli więc już nie chodzi tylko o eksy.

No sytuacja jest odwrotna jak przy poprzedniej generacji.

Tam warto było mieć PS3 dla exów, a X360 dla reszty. Tu warto mieć PS4 do wszystkiego, a Xboxa One dla exów. Sam Kojima powiedział, że Ground Zeroes lepiej kupić na PS4 ;)

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

http://www.dualshockers.com/2014/02/14/titanfall-beta-xbox-one-vs-pc-max-settings-direct-feed-screenshot-comparison-pc-wins-but-not-by-much/

Odpalcie sobie screeny z jednego i drugiego i przeskakujcie pomiędzy na kartach.

Tragedia, jak ten Titanfall wygląda na konsoli, ciekaw jestem jak będzie na Xboxie 360.

Juz nie przesadzaj, że taka tragedia. Zacznijmy od tego, ze i na PC i na X'ach ta gra nie powala graficznie. Wiadomo,ze na PC to bedzie ladniejsze, ale róznica też nie jest jakas znaczna.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

No sytuacja jest odwrotna jak przy poprzedniej generacji.

Tam warto było mieć PS3 dla exów,

Dla multiplatform też, bo różnice w większości przypadków nie były wielkie i trzeba było się przyjrzeć (prócz kilku wyjątków w postaci Mafii 2 czy Bayonety). Wtedy nie było mowy, by jedna gra działała od drugiej z dwa razy większym frameratem czy rozdziałką większą o 40%.

Opublikowano

Beka z microsoftu tym bardziej że w styczniu Wiu sprzedało się na świecie lepiej od Xboxa Ona  :teehee:

Opublikowano

najbardziej jestem ciekaw jak będzie wyglądał na PS4... a w sumie tyle tam świetnych exów, że kolejnego hiciora do multi nie potrzeba

Edytowane przez Lokomotywa

Opublikowano

http://wiadomosci.wp.pl/kat,128994,title,Anders-Breivik-grozi-strajkiem-glodowym,wid,16409135,wiadomosc.html

Anders Breivik, odbywający karę 21 lat więzienia za zabicie 77 osób, zagroził strajkiem głodowym, jeżeli nie dostanie lepszych gier na Playstation.

Breivik napisał, że żąda zamiany Playstation 2 na Playstation 3 oraz możliwości samodzielnego wyboru gier na konsolę. Chce także podniesienia tygodniowego kieszonkowego - obecnie dostaje 300 koron (ok. 150 zł), ale twierdzi, że nie wystarcza mu to na znaczki pocztowe.

A gdyby dostał PS4? Pewno wyglądałby tak.

tumblr_mhs0kuwJWp1s59t30o1_500.gif

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

aż tak ogromnej różnicy pomiędzy pc i XO nie ma, głównie sie rzucają w oczy ząbki na XO

ale wielkiej różnicy nie ma dlatego że ta gra kompletnie nie wygląda nextgenowo!

na większości tych screenów (i na gameplayach) wygląda jak "całkiem ładna" past genowa gra, nawet nie ma startu do najładniejszych gier z poprzedniej generacji, a co dopiero żeby mówić o wyglądzie godnym nextgena

co to ma być do cholery?

Opublikowano

No pokpili sprawę z tą grafą przeokrutnie. Kpina, że ta gra na Xboxie One nie działa w 1080p... To po prostu kpina.

btw. nie chodziło mi o wysokość różnicy między PC i Xboxem One, a o ogólny wygląd gry i na konsoli i na PC. Do*ebałem się do edycji konsolowej, bo ciężko mi uwierzyć, by gra z 2014 mogła tak wyglądać na sprzęcie 8x mocniejszym od Xboxa 360. Devsi spieprzyli sprawę solidnie i gdyby nie gameplay, to dawno by ich pozwalniano.

Opublikowano

Respawn to cieniasy jeśli chodzi o stronę techniczną gry póki co. Może to się zmieni z sequelem. Może też wybór Source'a jako szkielet silnika to też nie był dobry pomysł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.