Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Takie gadanie,ze plej nie ma gier jest śmieszne.Co wy gracie na tym xboxie? Prawie każda multiplatforma odstaje od ps4.Jesli ktoś nie lubi samochodówek to w co ma grać? Ryse? Dead rising? Bijatyke? Ja w samego bfa4 mam przegrane 100h myślę,nie licząc fify,kz i jakimś tam po(pipi)ek.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

No tak, ale teoretycznie więcej gatunków jest obecnych na te chwilę na Xboxie One. Jest bijatyka, są wyścigi, jest gra TPP, teraz w marcu Titanfall - FPS, dodatkowo Ryse, to korytarzyk, ale reżyserowany. Taki slasher. W sumie - dla osoby, która lubi gry i chce ogólnie pograć w zróżnicowane produkcje - Xbox One będzie lepszym wyborem.

Opublikowano

ładne oko, ciekawe kiedy doczekamy tego w grach

Opublikowano

Takie gadanie,ze plej nie ma gier jest śmieszne.Co wy gracie na tym xboxie? Prawie każda multiplatforma odstaje od ps4.Jesli ktoś nie lubi samochodówek to w co ma grać? Ryse? Dead rising? Bijatyke? Ja w samego bfa4 mam przegrane 100h myślę,nie licząc fify,kz i jakimś tam po(pipi)ek.

pierw 50% a teraz prawie każda muliplatforma, sonybociarnia dostarcza  :D

Opublikowano

nie no - przecież jak MS jeszcze sprzeda swoja marke 3 miesiącu po starcie konsoli, to w ogole będzie FAIL.

Opublikowano

pierw 50% a teraz prawie każda muliplatforma, sonybociarnia dostarcza   :D

Czego dostarcza? Ty dostarczasz bo pojęcia nie masz o czym piszesz.

Opublikowano

Realna różnica między Xboxem One, a PS4 wynosi ~33% (biorąc pod uwagę całościową wydajność). Patrząc jedynie na GPU, ta różnica wzrasta aż do ~56%. PS4 ma wydajność rzędu 1,84 TFLOPs, a Xbox One ma 1,18 TFLOPs (miałby 1,31, ale 10% zarezerwowane jest dla Kinecta).

Realna różnica jest większa, bo jedyny dostaje łomot na każdym polu. Procesor niby taki sam, ale system zabiera jeden rdzeń więcej, śmieciowy ram z marketowych laptopów, który nie nadaje się do grafiki, trudniejsze programowanie, etc., etc.

Knacka ignorują, bo crap (choć zagrywają się w Ryse), o kilku grach free 2 play w ogóle nie słyszeli, cyfraki przestały być istotne i tak dalej, to im się wydaje, że na pleja nie ma gier. Multiplatformy? Jak się ciśnie na monitorze 19-24 cale, to żadnego odstawania nie widać.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

Realna różnica między Xboxem One, a PS4 wynosi ~33% (biorąc pod uwagę całościową wydajność). Patrząc jedynie na GPU, ta różnica wzrasta aż do ~56%. PS4 ma wydajność rzędu 1,84 TFLOPs, a Xbox One ma 1,18 TFLOPs (miałby 1,31, ale 10% zarezerwowane jest dla Kinecta).

Realna różnica jest większa, bo jedyny dostaje łomot na każdym polu. Procesor niby taki sam, ale system zabiera jeden rdzeń więcej, śmieciowy ram z marketowych laptopów, który nie nadaje się do grafiki, trudniejsze programowanie, etc., etc.

Bierz pod uwagę, że procesor w Xboxie One ma (oficjalnie) wyższe taktowanie o 150 MHz, co podobno trochę daje przy zamkniętej architekturze (chociaż ile faktycznie, to pojęcia nie mam). RAM jest normalny, żaden tam śmieciowy, w każdym kompie siedzą kości DDR3, nic w nich niezwykłego, a jednocześnie to dalej dobre jednostki. To PS4 ma za(pipi)isty RAM, który jest faktycznie świetnym rozwiązaniem. Z trudniejszym programowaniem się zgodzę ;)

Realna różnica jednak zależna będzie wyłącznie od developerów i studiów first-party które pokażą, na co stać te sprzęty.

Opublikowano

pierw 50% a teraz prawie każda muliplatforma, sonybociarnia dostarcza   :D

Czego dostarcza? Ty dostarczasz bo pojęcia nie masz o czym piszesz.

Prawie każda, czyli 90-95% mutliplatform, wypisz mi te gry które są lepsze na ps4 tylko bez różnic typu 4fps czy liść na palmie, bo to dobre dla ludków jak emot.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Chciałbym zobaczyć jak Amazon wydaje 20 mld $ żeby kupić segment Xbox'a. Mało prawdopodobne.

Opublikowano

Prawie każda, czyli 90-95% mutliplatform, wypisz mi te gry które są lepsze na ps4 tylko bez różnic typu 4fps czy liść na palmie, bo to dobre dla ludków jak emot.

Assassin's Creed 4, Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts, Tomb Raider: Definitive Edition

nadchodzący Thief i MGS.

Nawet plotki o Watch Dogs jakis czas temu wyplynely, ze po grze juz widac spore roznice i ze na pewno beda przy premierze.

Malo, patrzac na fakt, ze mamy pare gier na krzyz na rynku ?

Juz pomijam fakt, ze nawet exy na One chodza w 720 i 30 klatkach...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Gościu, bajdurzysz o 10-20%, nie chcesz przyznać nawet takiej oczywistości jak to, że AC4, czy COD: Ghosts, albo BF4 działają w wyższej rozdziałce na PS4, nie potrafisz też zauważyć faktu, że gry na wyłączność dla Xboxa One chodzą w znacznie niższych rozdzielczościach pomimo oczekiwań. Jedynie Forza 5 się wybija, ale wiele osób już wrzucały screeny które pokazują, że ta gra nie powala graficznie i jest jedynie rozwinięciem Forzy 4, a już wiele straciła od buildu na E3.

Edit: no właśnie, Tomb Raider, nadchodzący MGS i Thief to kolejne dobre przykłady. inFamous: SS działa na PS4 w 1080p, a Titanfall na Xboxie One ma 792p - gry na wyłączność tu i tu (gdzie pierwsza z nich to otwarty świat, a druga to zamknięte mapki z bitmapami w tle). 

Już wiele plotek wypłynęło, że Watch_Dogs na Xboxie One śmiga w 720p, a na PS4 w 1080p. Nawet ten tweet jest bardzo wymowny: 

“Wait till Watch_Dogs :). PC>>PS4>>>>Xbox One>>>>>WiiU,” tweeted Rasheed (via GamingBolt).

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Jako, że CW6 już się kończy, czas na podsumowanie, kto ile wojuje.

Na podium stoi MaZZeo, brawa dla największego obrońcy MS w tej edycji, który zdeklasował konkurencje (Figaro coś tam działał, ale bez powodzenia). Co warte odnotowania, to zmniejszona aktywność dotychczasowego króla CW, DonSterydo.

1zlvpf9.png

I małe przypomnienie jak to wyglądało w poprzednich edycjach.

Jak by tak zebrać twoje posty z CW5 + z tego tematu + z tematu o nowych konsolach (Bo tu chodzi o całokształt jakbyś jeszcze nie kumał)

Taka tam ciekawostka, kto najbardziej wojuje w Wojnach Konsol.

20z48sh.png

W tym roku walczę z Donem o arcymistrzowstwo ! ^^

easye, z Donem może wygrałeś, ale konkurencja była zbyt silna :)

Opublikowano

Chciałbym zobaczyć jak Amazon wydaje 20 mld $ żeby kupić segment Xbox'a. Mało prawdopodobne.

Jeśli ktoś właśnie miałby coś takiego zrobic, to właśnie Amazon.

Opublikowano

lol, że też się załapałem

Opublikowano

Bierz pod uwagę, że procesor w Xboxie One ma (oficjalnie) wyższe taktowanie o 150 MHz

Nie biorę, bo tego nie wiadomo. Wiadomo natomiast, że w jednordzeniowym benchmarku procesor PS4 osiągnął lepszy wynik:

http://www.cinemablend.com/games/PS4-CPU-More-Powerful-Than-Xbox-One-CPU-According-Benchmark-Test-61203.html

RAM jest normalny, żaden tam śmieciowy, w każdym kompie siedzą kości DDR3, nic w nich niezwykłego, a jednocześnie to dalej dobre jednostki.

Owszem, śmieciowy. DDR3 jest wykorzystywane jako pamięć systemowa, ale do generowania nowoczesnej grafiki w wysokiej rozdzielczości praktycznie się nie nadaje. X1 jest jak te marketowe laptopy z ogromną ilością współdzielonej, całkowicie bezużytecznej pamięci.

A teraz jedziemy z multiplatformami dla tatuśka:

- Battlefield 4 - 900p vs 720p, lepszy framerate;

- CoD Ghost - 1080p vs 720p;

- Tomb Raider - framerate i trochę pomniejszych różnic;

- Assassin's Creed 4 - 1080p vs 900p;

- Need for Speed - HBAO, DOF (takie różnice to i tak sukces jedynego);

Wg plotek za moment do resolutiongate dołączą Thief, MGS, Watch_Dogs i zapewne wiele innych. Reszta to tylko mało wymagające tytuły jak LEGO czy FIFA.

Opublikowano

Bierz pod uwagę, że procesor w Xboxie One ma (oficjalnie) wyższe taktowanie o 150 MHz

Nie biorę, bo tego nie wiadomo. Wiadomo natomiast, że w jednordzeniowym benchmarku procesor PS4 osiągnął lepszy wynik:

http://www.cinemablend.com/games/PS4-CPU-More-Powerful-Than-Xbox-One-CPU-According-Benchmark-Test-61203.html

RAM jest normalny, żaden tam śmieciowy, w każdym kompie siedzą kości DDR3, nic w nich niezwykłego, a jednocześnie to dalej dobre jednostki.

Owszem, śmieciowy. DDR3 jest wykorzystywane jako pamięć systemowa, ale do generowania nowoczesnej grafiki w wysokiej rozdzielczości praktycznie się nie nadaje. X1 jest jak te marketowe laptopy z ogromną ilością współdzielonej, całkowicie bezużytecznej pamięci.

Tu fakt, beznadziejnie pokpili sprawę z brakiem szybkiego ramu do takiej karty graficznej, ale z drugiej strony siedzi tam odpowiednik Radeona 7770, karty za 350 zł :P 

Tak czy siak, GDRR5>>>>>DDR3 w każdym calu. 

Opublikowano

Sęk w tym, że za taką ilość gotówki można zbudować samemu wszystko od podstaw i to wedle własnych upodobań. Xbox przynosi kilkaset mln $ zysku rocznie, ile by zajęło czasu by Amazon wyszedł na zakupie na zero - 12-15 lat?

Dlatego uważam, że to bardzo mało prawdopodobne.

Opublikowano

A teraz jedziemy z multiplatformami dla tatuśka:

- Battlefield 4 - 900p vs 720p, lepszy framerate;

- CoD Ghost - 1080p vs 720p;

- Tomb Raider - framerate i trochę pomniejszych różnic;

- Assassin's Creed 4 - 1080p vs 900p;

- Need for Speed - HBAO, DOF (takie różnice to i tak sukces jedynego);

Wg plotek za moment do resolutiongate dołączą Thief, MGS, Watch_Dogs i zapewne wiele innych. Reszta to tylko mało wymagające tytuły jak LEGO czy FIFA.

masz swiadomosc ze jestes paliwem dla daddiego?

Daddy nie jest głupi, on wszystko to wie, jest tylko zenujacy bo jara go pisanie (pipi)  w tym temacie i aktywowanie tabelek i porownan przez innych.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Sęk w tym, że za taką ilość gotówki można zbudować samemu wszystko od podstaw i to wedle własnych upodobań. Xbox przynosi kilkaset mln $ zysku rocznie, ile by zajęło czasu by Amazon wyszedł na zakupie na zero - 12-15 lat?

Dlatego uważam, że to bardzo mało prawdopodobne.

Może chcą ich IP i świadomosc marki i tą całą technologię. Kto tam wie.

Opublikowano

Przeciez Micro dba I szanuje graczy wiec napewno Xboxa nie sprzeda. Nie to co korporacyjna pijawka Sony ktora padnie za 2 lata

Opublikowano

Zapomnieliscie dodac ze nadchodzacy Sniper Elite tez bedzie lepszy na PS4

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Microsoft szanuje nie tylko graczy ale i swoich developerów co widać na przykładzie Bungie, Lionhead, Bizarre, Rare....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.