Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

M$ popełnił ten sam błąd co Sony przy projektowaniu ps3.Byli pewni swego po sukcesie x360 do tego mieli inna wizje na x1 drm itd.Wszyscy wiemy jak sie sprawy potoczyły i na ostatni moment musieli zmienić politykę.Moim zdaniem jak teraz x1 ma problemy z 1080 to dalej nic sie nie zmieni.Pozostaje tylko nadzieja ze wewnętrzne studia M$ bedą dostarczać gry w 1080/60.Zastanawia mnie jedno dlaczego np acti nie moze podciągnąć rozdziałki w ghost chyba nie jest to aż tyle pracy skoro na ps4 juz to maja w fullhd

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

I to to jest ten mityczne ex X, który ma pomóc wystrzelić sprzedaż Wii U? Tę jNawalankę mającą rodziców na PS2 nie wypada zestawiać z drugim Wieśkiem, żeby białowłosego nie obrażać, że o nadchodzącej trójce nie wspomnę. No ale ponoć Wii U to najlepszy "next-gen", bo ma największej exów, czytaj: Mariany, Donkeya, Zeldę z GameCube'a i LEGO :P

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Nie. To jest ten mityczny ex, który jest sequelem najlepszego jRPG odchodzącej generacji. A co to ma wspólnego z wieskiem, no nie wiem.

jRPG nie będące FF/DQ, które ma napędzać sprzedaż. Dobre dobre, dawaj dalej.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

u mnie jest konsole wars PS 3 vs PS 4 dla odmiany ;) ciągle biję się z myślami co wybrać kutwa :D w domu tylko xbox 360, pograłbym sobie w exy PS 3 ale z drugiej strony wiem, że jeśli teraz zarobilem dobre pieniadze w UK i stac mnie na PS 4 to w przyszlosci moze byc roznie :)

Opublikowano

Tu fakt, beznadziejnie pokpili sprawę z brakiem szybkiego ramu do takiej karty graficznej, ale z drugiej strony siedzi tam odpowiednik Radeona 7770, karty za 350 zł :P

Tak czy siak, GDRR5>>>>>DDR3 w każdym calu. 

iobegmcRaNGwS.gif

http://www.hardware.fr/focus/76/amd-radeon-hd-7750-ddr3-test-cape-verde-etouffe.html

Nawet w słabszych GPU w laptopach dedykowane GDDR5 daje przyrosty rzędu kilkudziesięciu procent w porównaniu do współdzielonego DDR3. Podsumowując mamy już 50% różnicy w mocy obliczeniowej GPU i 30-40% wynikające z zastosowanych pamięci. Czy ESRAM może zniwelować taką przepaść? Tylko w minimalnym stopniu i pod warunkiem, że devom będzie chciało się z niego korzystać.

M$ popełnił ten sam błąd co Sony przy projektowaniu ps3.

PS3 jest świetną konsolą - bardziej skomplikowaną, słabszą w pewnych elementach, dużo mocniejszą w innych, ale przede wszystkim świetną. Sony w pierwszych latach zgubiła kiepska polityka. m$ ma i kiepską politykę, i kiepską konsolę.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

I to to jest ten mityczne ex X, który ma pomóc wystrzelić sprzedaż Wii U? Tę jNawalankę mającą rodziców na PS2 nie wypada zestawiać z drugim Wieśkiem, żeby białowłosego nie obrażać, że o nadchodzącej trójce nie wspomnę. No ale ponoć Wii U to najlepszy "next-gen", bo ma największej exów, czytaj: Mariany, Donkeya, Zeldę z GameCube'a i LEGO :P

Fajne to wygląda.

I znowu te tabelki? :(

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

u mnie jest konsole wars PS 3 vs PS 4 dla odmiany ;) ciągle biję się z myślami co wybrać kutwa :D w domu tylko xbox 360, pograłbym sobie w exy PS 3 ale z drugiej strony wiem, że jeśli teraz zarobilem dobre pieniadze w UK i stac mnie na PS 4 to w przyszlosci moze byc roznie :)

Masz do wyboru konsolę z grami i konsolę bez gier.

Opublikowano

Jako, że CW6 już się kończy, czas na podsumowanie, kto ile wojuje.

Na podium stoi MaZZeo, brawa dla największego obrońcy MS w tej edycji, który zdeklasował konkurencje (Figaro coś tam działał, ale bez powodzenia). Co warte odnotowania, to zmniejszona aktywność dotychczasowego króla CW, DonSterydo.

1zlvpf9.png

I małe przypomnienie jak to wyglądało w poprzednich edycjach.

Jak by tak zebrać twoje posty z CW5 + z tego tematu + z tematu o nowych konsolach (Bo tu chodzi o całokształt jakbyś jeszcze nie kumał)

Taka tam ciekawostka, kto najbardziej wojuje w Wojnach Konsol.

20z48sh.png

W tym roku walczę z Donem o arcymistrzowstwo ! ^^

easye, z Donem może wygrałeś, ale konkurencja była zbyt silna :)

Don i Daddy zapadli się pod ziemie po e3 na ładnych kilka tygodni, stąd taki słaby wynik. Po kolejnych targach to już chyba nigdy nie wrócą.

Opublikowano

Chciałbym zobaczyć jak Amazon wydaje 20 mld $ żeby kupić segment Xbox'a. Mało prawdopodobne.

Jeśli ktoś właśnie miałby coś takiego zrobic, to właśnie Amazon.

Sęk w tym, że za taką ilość gotówki można zbudować samemu wszystko od podstaw i to wedle własnych upodobań. Xbox przynosi kilkaset mln $ zysku rocznie, ile by zajęło czasu by Amazon wyszedł na zakupie na zero - 12-15 lat?

Dlatego uważam, że to bardzo mało prawdopodobne.

I nie oszukujmy się - MS będzie musiał wypić sporo piwa prędzej czy później i jakoś odkręcić ten bałagan, a to zawsze nie podoba się inwestorom.

Można zbudować samemu wszystko od podstaw, ale ile to zajmie i czy na pewno będzie tańsze ? Stworzenie teamów, podpisanie umów, marketing konsoli i gier, itp itd. To praca na lata.

A tak to przyjdą na gotowe.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

PS3 jest świetną konsolą - bardziej skomplikowaną, słabszą w pewnych elementach, dużo mocniejszą w innych, ale przede wszystkim świetną. Sony w pierwszych latach zgubiła kiepska polityka. m$ ma i kiepską politykę, i kiepską konsolę.

Zgadzam sie z Tobą w 100% jeśli chodzi o ps3.Ja kupiłem swoją pierwsza ps3 w dzień premiery w uk z grami resi1,F1,ridgeracer 6 i motorstorm.Pamietam jak dziś ze jak odpaliłem res1 to zadałem sobie pytanie za co oni wołają ponad 400 funa. Następna gra jaka kupiłem był warhawk gra typowo pod multi (nawet headset jabry był w pudełku z gra) a jak chciałeś sie komunikować z kimś to trzeba było lewa galke wciskać paranoja :)

Edytowane przez tomci23

Opublikowano

Proszę o podsumowanie ilu w pierwszej 10 jest klapów i botów.

Opublikowano

Jako, że CW6 już się kończy, czas na podsumowanie, kto ile wojuje.

Na podium stoi MaZZeo, brawa dla największego obrońcy MS w tej edycji, który zdeklasował konkurencje (Figaro coś tam działał, ale bez powodzenia). Co warte odnotowania, to zmniejszona aktywność dotychczasowego króla CW, DonSterydo.

1zlvpf9.png

I małe przypomnienie jak to wyglądało w poprzednich edycjach.

Jak by tak zebrać twoje posty z CW5 + z tego tematu + z tematu o nowych konsolach (Bo tu chodzi o całokształt jakbyś jeszcze nie kumał)

Taka tam ciekawostka, kto najbardziej wojuje w Wojnach Konsol.

20z48sh.png

W tym roku walczę z Donem o arcymistrzowstwo ! ^^

easye, z Donem może wygrałeś, ale konkurencja była zbyt silna :)

Don i Daddy zapadli się pod ziemie po e3 na ładnych kilka tygodni, stąd taki słaby wynik. Po kolejnych targach to już chyba nigdy nie wrócą.
Dokladnie, Don i Daddy wyparowali a MaZZeo przez chwile mial nawet podjarke PS4ka, to byl moment w ktorym M$ twierdzil ze DRM bedzie always online itd. wtedy blasterki sie nie liczyly, ryse czy dead rising byly kiepskie a killer instinct byl smieszny z taka iloscia postaci. M$ pod wplywem konkurencji sie nawrocil i MaZZeo wtedy tez juz bronil XO.

Tak tylko mowie bo czasem fajnie sie z chorągiewek też pośmiać.

Opublikowano

Przyznam, że jako weteran CW, i aktywista Prawda Patrol, muszę powiedzieć że sytuacja taka nie śniła mi się chyba w najpiękniejszych snach ;) Jeszcze niedawno sam z garską uświadomionych, walczyłem o prawdę, starając się pokazać złą drogę jaką obrał MS, i że jest od tego wyjście które zaczyna się na "P" i kończy na "N". MS był cwany, rzucał bowiem czasami marchewkę do domu latających sztyletów, więc tkwiący w nim posiadacze MS łapali ją i cieszyli się z tego jak dzieci. Dziś jednak nawet marchewki MS skąpi, propaganda się popsuła, i do ludzi w końcu dotarło. CW obecnie jest zdominowane przez Playstation. Świat gier jest szczęśliwszy, ludzie są szczęśliwsi i ja jestem szczęśliwszy że to szczęście się tak rozlało.

Teraz tylko cierpliwość jest wymagana, dajmy się tej machinie rozkręcić, opanujmy apetyt który został tak rozbudzony odchodzącą generacją i tytułami takimi jak TLOU ;)

Opublikowano

Mendrek Sony chyba cie analne skrzywdzilo albo uszczesliwilo :)

Opublikowano

Nie wiem jaką masz definicję "analnego doświadczenia", ale jeśli miałoby ono wyglądać tak jak to obdarowało ludzi swoim dobrem Sony, to w sumie przestalibyśmy się rozmnażać ;)

Opublikowano

xbot

klapek/nintendofag

byle nie Sony

klapek

klapek

klapek

xbot

xbot

blacharz

monster hunter, steampunk i wąsy

xbot

koneser

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Sorki, ale nie jestem w temacie. Moglibyście mi powiedzieć skąd się wziął temat kupna xboxa przez amazon ? Jakieś plotki nowe, amazon coś mówił w tym temacie albo micro, że chce sprzedać xboxa ?

Opublikowano

Nie wiem jaką masz definicję "analnego doświadczenia", ale jeśli miałoby ono wyglądać tak jak to obdarowało ludzi swoim dobrem Sony, to w sumie przestalibyśmy się rozmnażać ;)

Po ilu latach od premiery ps3 kupiłeś konsole?

Opublikowano

Sorki, ale nie jestem w temacie. Moglibyście mi powiedzieć skąd się wziął temat kupna xboxa przez amazon ? Jakieś plotki nowe, amazon coś mówił w tym temacie albo micro, że chce sprzedać xboxa ?

Przecież masz link i newsa w tym temacie, dwie czy trzy strony temu. 

Opublikowano

Rzeczywiście, musiałem to przeoczyć. Jestem poza Polską i średnio u mnie z dostępem do neta, więc przeoczyłem parę ostatnich stron tematu.

Co do kupna działu xboxa przez amazon, ja w to nie wierzę. Xone sprzedaje się coraz gorzej i tylko naprawdę porządne exy uratują tą konsolę. Jeżeli tak dalej pójdzie to następca łoniaka wyjdzie szybciej niż myślimy (za 3 albo 4 lata) albo w ogóle (no chyba, że jakoś magicznie zacznie się sprzedawać o wiele lepiej).

Opublikowano

Trzeba być sonybotem żyjącym w alternatywnej rzeczywistości bu głosić takie bzdury z 10-20% urosło do 50% xD

Hahaha, on naprawdę w to wierzy, a może to niewiedza. W sumie niech tak zostanie, bo chłopak po odkryciu prawdy jeszcze targnie się na swoje życie.

Xone to niewypał, jeżeli Microsoft nie wywali kinecta i nie obniży ceny, to może jakąś walkę nawiążą, ale będzie bardzo trudno. GPU w tej konsoli to jakiś śmiech, gorsze CPU, RAM, już na starcie problemy z rozdzielczością i klatkami. Nie wiem w jaki sposób wygrają tą generacje, chyba tylko i wyłącznie poprzez kupno GTA i CoD.

Sony z PS3 popełniło kilka poważnych błędów, konsola była bardzo droga, pojawiła się rok później i była trudna w pisaniu gier. Obecnie wszystko przemawia na korzyść Japończyków, cena, moc, pisanie gier jest podobno bardzo podobne na oby sprzętach, które wystartowały w tym samym czasie. Sprzedaż, mimo, że Xone obecnie oferuje większą ilość gier również na korzyść PS4 i to w takich bastionach Microsoftu jak UK i USA. Serio, nie widzę przyszłości dla tej konsoli, skończy tak samo jak Saturn, N64 czy DC, różnica jest taka, że tamte konsole nie były bublami technologicznymi (no może oprócz pierwszej) i były dość dobrze przemyślane.

Jak Microsoft poniesie porażkę lub odsprzeda prawa marki Xbox, to tylko wypada się cieszyć, bo firma która chciała wprowadzić zakaz sprzedaży używanych gier, ciągłe podłączenie do sieci i kilka innych idiotyzmów, niech łaskawie (pipi) z tego rynku.

PS. Sutek, pisze czemu twoim zdaniem U3 nie jest skillowy.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

xbot

klapek/nintendofag

blacharz/xbot

klapek

klapek

klapek

xbot

xbot

blacharz

monster hunter, steampunk i wąsy

xbot

koneser

Ale ja też mam Nintendo w swoim serduszku. Uwielbiam wszystko, co nie jest od Sony.

Opublikowano

Yeti, jeszcze się zdziwisz. Mówimy o MS, a oni potrafią szybko reagowac. Mają pieniądze i sposoby by się odbic, kiedy Sony nie bardzo. Niemniej mam wrażenie, że marka Xbox powoli słabnie, sam nie wiem czemu. Ale kto wie, może TitanFall będzie dla X1 tym samym, co Halo 1 dla oryginalnego Xboxa.

btw luty a PS4 dalej ciężko znalezc ;]

ps4stockfeb2014wxk7h.png

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Wyszła plotka, że Amazon kupił Xboxa :o. Ciekawe.

Nie było by to głupie. Już nawet studio kupili

Opublikowano

Jak w grudniu sam GameStop miał zapotrzebowanie na 2,3 mln konsol, to długo jeszcze będą problemy z dostępnością PS4 w USA ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.