Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Proszę o podsumowanie ilu w pierwszej 10 jest klapów i botów.

1zlvpf9.jpg

1. xbot

2. nintendofag/klapek

3. xbot

4. neutral

5.  xbot/klapek

6. klapek

7. xbot

8. xbot

9. xbot

10. klapek

11. xbot

12. xbot

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Jak Microsoft poniesie porażkę lub odsprzeda prawa marki Xbox, to tylko wypada się cieszyć, bo firma która chciała wprowadzić zakaz sprzedaży używanych gier, ciągłe podłączenie do sieci i kilka innych idiotyzmów, niech łaskawie (pipi) z tego rynku.

Yeti a myślałeś w ten sposób (chociaż watpię :) ze m$ chciał wprowadzić mega rewolucję jak Sony za czasów psx wsadzając do konsoli napęd cd ktory wtedy był mało powszechnym formatem. Ja mowię tylko swoje zdanie ze gdyby micro wprowadzil drm ale gry na x Liverpool kosztowałyby powiedzmy te 120 zł na premierę to czemu nie.moze z czasem by popuscili restrykcje i dali możliwość sprzedaży gry wiesz tak teraz sie zastanówcie czy za parenascie lat cyfrowa dystrybucja była by bardzo wygodna przystępna itd. Moim zdaniem za mocno pojechali z tym restrykcjami bo gdyby dali możliwość odsprzedaży gier to ponowna aktywacją powinna kosztować 20,30, zł a nie 140 czy 180. Generalnie jestem zdania ze mogłabyc to rewolucja ale nie tak ostro jak oni to chcieli wprowadzić

Sorry za edycje ale nie ogarniam na iPadzie :)

Edytowane przez tomci23

Opublikowano

Ja wciaz nie rozumiem czemu mnie do klapkow wkladacie, osoba ktora posiadala do tej pory PS3/X360 i WiiU w jednym momencie.

Osoba ktora twierdzi ze X360 jest lepsza konsola tylko z gorszymi exami(ale to akorat kwestia gustu), osoba ktora twierdzi ze Forza Horizon to obok The Last of Us najlepsze co mnie spotkalo na poprzedniej generacji.

Opublikowano

Generalnie jestem zdania ze mogłabyc to rewolucja ale nie tak ostro jak oni to chcieli wprowadzić

W jaki sposób postrzegasz to jako rewolucję? To jak postrzegasz PlayStation Now? 

Ja wciaz nie rozumiem czemu mnie do klapkow wkladacie, osoba ktora posiadala do tej pory PS3/X360 i WiiU w jednym momencie.

Osoba ktora twierdzi ze X360 jest lepsza konsola tylko z gorszymi exami(ale to akorat kwestia gustu), osoba ktora twierdzi ze Forza Horizon to obok The Last of Us najlepsze co mnie spotkalo na poprzedniej generacji.

Tutaj zostajesz klapkiem tylko dlatego, że napiszesz coś złego o Xboxie One, a nie daj boże, że Ci się nie podoba. 

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

każdy kto nie wychwala xbone jest klapkiem, musisz sie z tym pogodzic.

Opublikowano

Wprowadzenie CD, a DMR to jak wprowadzenie klimy do auta, a w drugim przypadku ściągnięcie z niego opon.

Jeżeli wprowadziliby DMR i ceny gier byłyby na poziomie tych z pc, to jestem na tak. Osobiście 99% moich gier to nówki z folii, nie sprzedaje i kupuje używek, więc ten DMR i tak by mnie nie dotknął, ale wiem, że masa graczy robi inaczej i takie ograniczenia są mega nie fair.

Opublikowano

Wyszła plotka, że Amazon kupił Xboxa :o. Ciekawe.

Nie było by to głupie. Już nawet studio kupili

Jakie studio?

Byly tez plotki o konsoli Amazonu z Androidem...widac ze Amazon jest chetny na rynek konsol..ciekawe tylko jaka droge wybiora I czy wniosal cos nowego/nowe standardy

Opublikowano

Też raczej kupuje nówki ale często pożyczam gry a tego już bym nie mógł robić gdyby nie nasze kochane sony <3

Opublikowano

Gościu, bajdurzysz o 10-20%, nie chcesz przyznać nawet takiej oczywistości jak to, że AC4, czy COD: Ghosts, albo BF4 działają w wyższej rozdziałce na PS4, nie potrafisz też zauważyć faktu, że gry na wyłączność dla Xboxa One chodzą w znacznie niższych rozdzielczościach pomimo oczekiwań. Jedynie Forza 5 się wybija, ale wiele osób już wrzucały screeny które pokazują, że ta gra nie powala graficznie i jest jedynie rozwinięciem Forzy 4, a już wiele straciła od buildu na E3.

Edit: no właśnie, Tomb Raider, nadchodzący MGS i Thief to kolejne dobre przykłady. inFamous: SS działa na PS4 w 1080p, a Titanfall na Xboxie One ma 792p - gry na wyłączność tu i tu (gdzie pierwsza z nich to otwarty świat, a druga to zamknięte mapki z bitmapami w tle). 

Już wiele plotek wypłynęło, że Watch_Dogs na Xboxie One śmiga w 720p, a na PS4 w 1080p. Nawet ten tweet jest bardzo wymowny: 

“Wait till Watch_Dogs :). PC>>PS4>>>>Xbox One>>>>>WiiU,” tweeted Rasheed (via GamingBolt).

Dobrych argumentów i przykładów dałeś tak dużo jak exów ps4...oh wait

Czyli co, 4 gry co wyszły z 15-30(?) to prawie każda ?  pocieszne sonyboty <3  

Porównanie bety TF do infmaous, serio czytam takie pierdolenie tutaj ?  ale już o 60fps vs 30fps cisza, chłopie Locoycle 1080p/60fps  a The Order crap niższa rozdziałka i to w marnych 30fpsach. 

FM5 zyskała dużo w porównaniu do wersji z E3 prawdziwe porównania były już tu przerabiane, fail za failem.

XO w lutym dostał nowe SDK które dużo daje.

btw. co do tych tabelek z aktywnością w CW to na 7tabelek nigdy nie byłem w pierwszej 10tce., więc bez masturbacji boty :) 

Opublikowano

15-30 :woot: A boty to przynajmniej do dziesięciu potrafią liczyć?

Opublikowano

Daddiemu trzeba przyznać jedno, za każdy razem gdy czyta się jego posty człowiek zastanawia się czy to tak nieudolny trolling, czy porażenie mózgowe.

Opublikowano

Ignorujcie tego Daddyego już, pliiis.

Jakie studio?

Double Helix.

Opublikowano

Za(pipi)ista rozbieżność - 15-30, to jak 10-20% - żadna różnica. 

Forza 5 zyskała tak dużo jak płaska publiczność, gorsze refleksy świetlne, niższej jakości tekstury, dym w 2D czy gorszą geometrię samochodów. No faktycznie, to dużo. 

Nowe SDK które wyszły w lutym i nikt pojęcia nie ma co dają, bo żadna gra ich jeszcze nie wykorzystuje. No ale dużo dają. Bo muszą.

Fuck, sam się zastanawiam czy to taki nieudolny trolling czy coś znacznie gorszego...

chłopie Locoycle 1080p/60fps  a The Order crap niższa rozdziałka i to w marnych 30fpsach. 

Dobra, przeczytałem to i wiem, że to trolling. 

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Porównanie bety TF do infmaous, serio czytam takie pierdolenie tutaj ?

ale już o 60fps vs 30fps cisza,

To samo można powiedzieć o rozdziałce. 1080p vs 729p ( czy plotkowane końcowe 900, mam nadzieję że dadzą radę )

Jeśli chodzi o reztę, do tej pory wszystkie negatywne rewelacje odnośnie X1 potwierdzają się. Przykre, ale prawdziwe.

Edit - jak się zastanowić, PS4 też to dotyczy.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

1080p/60fps na Xboxie One. To jest argument przeciwko The Order w badziewnym 800p (1080p według twórców) i 30 fpsach. PS4 przegrało generację. 

Opublikowano

Odnośnie Titanfalla, to grafika w tej grze w mojej ocenie nie jest krytykowana za rozdzielczość czy ogólne walory, ale głównie za to jak mocno odstaje wersja na X1 od wersji na uber blachę, choć i tam są narzekania.

No sorry, ale jak się postawi obok siebie dwa screeny to różnica jest widoczna od razu. Już wiele razy pisałem że wydanie tej gry na PC to błędna, defensywna taktyka MS, a giga failem jest fakt że wychodzą jednocześnie. Zamiast napędzić klientów exclusivem, gracze X1 dostają gorszą wersję. A powinno być odwrotnie.

Jak to pisał Yeti, na PC 1080, na X1 Też Będzie Dobrze. Zupełnie niepotrzebnie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Panowie prawda jest taka ze w tej generacji ps4 i x1 dostaną świetne tytuły. Ja na pewno x1 kupie i na bank będzie to prędzej jak myślałem

Opublikowano

Odnośnie Titanfalla, to grafika w tej grze w mojej ocenie nie jest krytykowana za rozdzielczość czy ogólne walory, ale głównie za to jak mocno odstaje wersja na X1 od wersji na uber blachę, choć i tam są narzekania.

No sorry, ale jak się postawi obok siebie dwa screeny to różnica jest widoczna od razu. Już wiele razy pisałem że wydanie tej gry na PC to błędna, defensywna taktyka MS, a giga failem jest fakt że wychodzą jednocześnie. Zamiast napędzić klientów exclusivem, gracze X1 dostają gorszą wersję. A powinno być odwrotnie.

Odnoszę wrażenie, że target tej produkcji niestety nie zwraca uwagi czy ta gra działa w 1080p czy 792p i jak wygląda.

Opublikowano

Odnoszę wrażenie, że target tej produkcji niestety nie zwraca uwagi czy ta gra działa w 1080p czy 792p i jak wygląda.

No i bardzo dobrze,bo grafika w fpsach nie jest az taka wazna.Dzisiaj sporo osob o tym zapomina.Kod sieciowy gry jest jedna z najwazniejszych rzeczy,nie tam jakies palmy,falujace morza itp

Dzisiaj mamy takie kwiatki jak giniecie za sciaana.hedy z dupy jak w BF4..Ale panie jak ta gra ladnie wyglada!

Opublikowano

No przyznać im trzeba z tym Titanfallem, ale grafika tam schodzi kompletnie na drugi plan. Nie mogę się doczekać, żeby go odpalić, ale nie mam kodu kurcze, nie dostałem :/

Niemniej pewno kupię...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.