Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Odnoszę wrażenie, że target tej produkcji niestety nie zwraca uwagi czy ta gra działa w 1080p czy 792p i jak wygląda.

Dlaczego ? Rozdzielczość to tylko jeden z  wielu elementów składowych gry. Przed startem next genów każdy chciał 1080p i 60 FPS w każdej grze ( Forza, heh ) a wyszło jak wyszło i ludzie grają dalej.

Ja nie krytykuję TF jako gry, bo swoje cele spełnia znakomicie i trzyma 60 klatek co siłą rzeczy musi mieć odbicie w grafice. PC tego problemu nie ma i w tym cały problem - każdy kto ogarnia temat zamiast kupić X1 po prostu weźmie grę na PC.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

To w takim razie dlaczego na VGC, którego danymi czasem rzucasz, Titanfall na Xone jest obecnie najbardziej preorderowaną grą (tak 4x więcej niż na PC)?

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No tak, ma taniej, lepiej i ładniej. Sam biorę na PC, bo w najbliższym czasie to jedyna gra, która mnie interesuje z zapowiedzianych na Xboxa One. Ale wiele osób woli grać na konsoli. Albo nie ma kompów, które pociągną Titanfall. Albo są przyzwyczajeni do konsol. Cholera wie.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

To w takim razie dlaczego na VGC, którego danymi czasem rzucasz, Titanfall na Xone jest obecnie najbardziej preorderowaną grą (tak 4x więcej niż na PC)?

Typowy klient pewnie nawet nie wie, że wersja na PC istnieje. Ja sam się dowiedziałem o tym kilka dni temu xD

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Typowy klient to pewnie myśli, że wszystkie gry wychodzą na każdy sprzęt.

Opublikowano

Don, dobrze wiesz że tutaj działa taki sam mechanizm jak z końcówki zeszłej generacji, gdzie multiplatformy sprzedawały się x lepiej a były okrojone wobec PC, a ja mówię o pewnej grupie osób wtajemniczonych w temat.

Bodajże ragus pisał ( jak pomyliłem to mea culpa ) że dla TF wziąłby X1 nawet przed PS4, ale że jest jak jest to ogra na PC. O to mi chodzi.

@up - nie, generalnie tak nie myślimy :)

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Za(pipi)ista rozbieżność - 15-30, to jak 10-20% - żadna różnica. 

Forza 5 zyskała tak dużo jak płaska publiczność, gorsze refleksy świetlne, niższej jakości tekstury, dym w 2D czy gorszą geometrię samochodów. No faktycznie, to dużo. 

Nowe SDK które wyszły w lutym i nikt pojęcia nie ma co dają, bo żadna gra ich jeszcze nie wykorzystuje. No ale dużo dają. Bo muszą.

Fuck, sam się zastanawiam czy to taki nieudolny trolling czy coś znacznie gorszego...

chłopie Locoycle 1080p/60fps  a The Order crap niższa rozdziałka i to w marnych 30fpsach. 

Dobra, przeczytałem to i wiem, że to trolling. 

Nie chce mi się sprawdzać ile dokładnie multiplatform wyszło ale to tak samo jak ''prawie każda gra'' i kończy się na 4. O nowym SDK wypowiadali się kolesie od sniper elite, coś słabo siedzisz w tym temacie.

a trolling dobry, dużo wkurwionych sonybotów i o to chodzi.

Wszyscy mówią o TF, wszyscy chcą grać, tylko nie dla PSa kiełbasa.

Najlepsze są sonyboty kamikaze które wpadają do działu szlachty XO walnąć jednego posta że casualowa ujowa gra, jak yeti który udaje że go nie rusza i dzielnie z knackiem pod pachą będzie czekał na Destiny do jesieni, a łzy lecą  :thumbsup: 

Opublikowano

Don, dobrze wiesz że tutaj działa taki sam mechanizm jak z końcówki zeszłej generacji, gdzie multiplatformy sprzedawały się x lepiej a były okrojone wobec PC, a ja mówię o pewnej grupie osób wtajemniczonych w temat.

Bodajże ragus pisał ( jak pomyliłem to mea culpa ) że dla TF wziąłby X1 nawet przed PS4, ale że jest jak jest to ogra na PC. O to mi chodzi.

@up - nie, generalnie tak nie myślimy :)

Tak, gdybym nie miał mocnego PC, to Titanfall byłby mocnym argumentem za zakupem XO.

Opublikowano

XO w lutym dostał nowe SDK które dużo daje.

Dokładnie, od razu rozdziałka w topowym exie z 720p na 792p podskoczyła. Co będzie za dwa lata? 815/na betonowe 60fps i CzarnePaski 1(800)p mogą się schować.

Opublikowano

Tak sobie myślę, że X360 w tym roku (2014, 9 lat po premierze!!111) dostaje kolejny tytuł ze świetnym multi, czyli Titanfall, a na PS3 co? Zamykają serwery wszystkich Resistance [*]. This is living c'nie.

Opublikowano

I co po titanfall? Na ps3 jeszcze kilka dobrych gier ma wyjść.

Opublikowano

Na PS3 ukaże się, poza multiplatformami, za to jeszcze wiele gier z Japonii, na czele - chwalona Persona. Znaj proporcjum, mocium panie.

Opublikowano

2013 rok PS3 -  13 exów i  GOTG aka "Nie dla psa kiełbasa" Last of US vs X360 - 1 ex ze średnią ocen 78%

Opublikowano

Tak myślę, że naprawdę dużo zależy od tego, jak poradzi sobie TitanFall na Xbone. Jak bardzo podrośnie sprzedaż konsoli po premierze? Bo jak nieznacznie, to nie wiem co uratuje tę konsolę do czasu Halo 2 Remake. QB to nowe IP i jakoś nie widzę by stała się system sellerem. SO? Też wątpię. Forza Horizon 1 jakoś wielkiej furory na chartach też nie zrobiła. Nie wiem jak poradził sobie remake jedynki Halo, ale może to dwójka popchnie znaczną ilosc konsol.

Opublikowano

Na PS3 ukaże się, poza multiplatformami, za to jeszcze wiele gier z Japonii, na czele - chwalona Persona. Znaj proporcjum, mocium panie.

No właśnie, jak zwykle te super exy z Japonii, które nadają się jedynie do podbijania liczników eksów, bo nikt w to nie gra. Te exy są tak super i znane, że bez zaglądania na Wikipedię z marszu usłyszałbym pewnie tylko o Ni No Kuni ;/.

Opublikowano

No właśnie, jak zwykle te super exy z Japonii, które nadają się jedynie do podbijania liczników eksów, bo nikt w to nie gra. Te exy są tak super i znane, że bez zaglądania na Wikipedię z marszu usłyszałbym pewnie tylko o Ni No Kuni ;/.

No taki głupi post... od Ciebie? Stac Cię na więcej ;/

Opublikowano

Tak myślę, że naprawdę dużo zależy od tego, jak poradzi sobie TitanFall na Xbone. Jak bardzo podrośnie sprzedaż konsoli po premierze? Bo jak nieznacznie, to nie wiem co uratuje tę konsolę do czasu Halo 2 Remake. QB to nowe IP i jakoś nie widzę by stała się system sellerem. SO? Też wątpię. Forza Horizon 1 jakoś wielkiej furory na chartach też nie zrobiła. Nie wiem jak poradził sobie remake jedynki Halo, ale może to dwójka popchnie znaczną ilosc konsol.

Horizon jak na samochodówkę na jednej platformie to poradziła sobie świetnie - 2 mln w rok.

Opublikowano

Ciężko wymagać od Sony by wspierało PS3 po takim sukcesie PS4. 

Titanfall na X360 jest tak pożadaną grą, że jedyny news o nim to to że jest opóźniony o 2 tygodnie.

Edit - te gry wychodzą także na PS4/Vitę, żeby mnie naziści od czystości exów nie zjedli.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Kiedyś byłeś takim obiektywnym człowiekiem, a teraz byle co i zaraz hejty po Sony. Dla zasady, czy o co chodzi? Od tygodni nie widziałem ani jednego twojego posta w pozytywnym tonie (co przybliża cię do pewnej grupy osób, do których nie chciałbyś być przybliżany) :(

Opublikowano

world of tanks, trials fusion, max, fable anniversary, project spark i kilka innych gier, to jeśli chodzi o 1 połową 2014 a co na młodszym o rok ps3 ? 

Opublikowano

Myśle że posty Kruka to trolling w słusznej sprawie.

Opublikowano

world of tanks, trials fusion, max, fable anniversary, project spark i kilka innych gier, to jeśli chodzi o 1 połową 2014 a co na młodszym o rok ps3 ? 

World of Tanks, Fable Anniversary czy Trials Fusion to faktycznie wspaniałe gry. Szczególnie ta pierwsza...

A gdzie twój XO skoro tyle na nim wspaniałych gier?

Opublikowano

Parę Talesów, Persona 5, Atelier niedługo jakiś nowy wychodzi, FFX/X-2, Dynasty Warrios jakiś, Yakuza Ishin, Drakengard 3 (wyczuwam cichego hita u fanów). No i jeszcze Witch and the hundreds soldiers od NIS. Parę innych na pewno by się znalazło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.