Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

I co po titanfall? Na ps3 jeszcze kilka dobrych gier ma wyjść.

world of tanks, trials fusion, max, fable anniversary, project spark i kilka innych gier, to jeśli chodzi o 1 połową 2014 a co na młodszym o rok ps3 ?

World of Tanks, Fable Anniversary czy Trials Fusion to faktycznie wspaniałe gry. Szczególnie ta pierwsza...

A gdzie twój XO skoro tyle na nim wspaniałych gier?

U kumpla mendrka.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

daddy, przestań tu pisac, bo się ciebie czytac nie da.

Opublikowano

Za(pipi)ista rozbieżność - 15-30, to jak 10-20% - żadna różnica.

Forza 5 zyskała tak dużo jak płaska publiczność, gorsze refleksy świetlne, niższej jakości tekstury, dym w 2D czy gorszą geometrię samochodów. No faktycznie, to dużo.

Nowe SDK które wyszły w lutym i nikt pojęcia nie ma co dają, bo żadna gra ich jeszcze nie wykorzystuje. No ale dużo dają. Bo muszą.

Fuck, sam się zastanawiam czy to taki nieudolny trolling czy coś znacznie gorszego...

chłopie Locoycle 1080p/60fps a The Order crap niższa rozdziałka i to w marnych 30fpsach.

Dobra, przeczytałem to i wiem, że to trolling.
Nie chce mi się sprawdzać ile dokładnie multiplatform wyszło ale to tak samo jak ''prawie każda gra'' i kończy się na 4. O nowym SDK wypowiadali się kolesie od sniper elite, coś słabo siedzisz w tym temacie.

Ty tez slabiutko sledzisz bo Ci sami tworcy powiedzieli ze Sniler Elite wyglada lepiej na PS4.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dobra wyłożyłem 50zł za Sibiana i jest święty spokój teraz pytanie ile chcecie za Daddyego i jakaś zniżka jakby sutka doliczyć?

Opublikowano

Dobra wyłożyłem 50zł za Sibiana i jest święty spokój teraz pytanie ile chcecie za Daddyego i jakaś zniżka jakby sutka doliczyć?

Wykorzystałeś już dzienny limit pozytywnych głosów reputacji.

:/

Opublikowano

world of tanks, trials fusion, max, fable anniversary, project spark i kilka innych gier, to jeśli chodzi o 1 połową 2014 a co na młodszym o rok ps3 ? 

Parę Talesów, Persona 5, Atelier niedługo jakiś nowy wychodzi, FFX/X-2, Dynasty Warrios jakiś, Yakuza Ishin, Drakengard 3 (wyczuwam cichego hita u fanów). No i jeszcze Witch and the hundreds soldiers od NIS. Parę innych na pewno by się znalazło.

no super, faktycznie bez wiki nie dowiem się co to za krzaki i nie jest to support sony a raczej gry wydawane na ps3 dzięki popularności konsoli w KKW no ale spoko.

Są jakieś gry za którymi stoi sony/lub bardziej dla zachodnich graczy ? Jak wspierają swoją konsole w 8 roku życia ? tyle było płaczu jaki to MS zły a x360 ma się dobrze.

Opublikowano

jeżeli Final Fantasy musiałeś sprawdzac na wiki to pozdro dla ciebie.

Opublikowano

Parę Talesów, Persona 5, Atelier niedługo jakiś nowy wychodzi, FFX/X-2, Dynasty Warrios jakiś, Yakuza Ishin, Drakengard 3 (wyczuwam cichego hita u fanów). No i jeszcze Witch and the hundreds soldiers od NIS. Parę innych na pewno by się znalazło.

no super, faktycznie bez wiki nie dowiem się co to za krzaki i nie jest to support sony a raczej gry wydawane na ps3 dzięki popularności konsoli w KKW no ale spoko.

Są jakieś gry za którymi stoi sony/lub bardziej dla zachodnich graczy ? Jak wspierają swoją konsole w 8 roku życia ? tyle było płaczu jaki to MS zły a x360 ma się dobrze.

dla mnie jako gracza to nie jest ważne, ważne jest tylko to, że te gry faktycznie wychodzą.

Opublikowano

Nie, cała para poszła na PS4.

Jeden Titanfall na 360 to też nie jest szał ciał.

Opublikowano

A Persona 5 z lepszą trawą nie wyjdzie czasem na x360?

Nie. Zwłaszcza, że od kiedy iDOLM@STER wyszedł na PS3, Xbox nie ma czego szukać w Japonii. ;)

Opublikowano

Daddy sorry, ale patrząc przez ostatnie 3 lata na X360 i PS3 to bardzo się cieszę, że pozbyłem się X360 na rzecz PS3. X360 jest dla mnie martwy od 2010 roku, gdzie jedyną grą jaką chciałem mocno ograć był AW, wtedy jeszcze niedostępny na PC. Natomiast na PS3 dostałem w roku 2013 jedną z lepszych gier tej generacji TLOU, genialne małe Journey, które stawiam bardzo wysoko w rankingu. Dwie nowe marki, do tego mega udane i zasługujące na swoje oceny/opinie od graczy. A na X360 co? Forza, Girsy i Halo? Sorry, wiem, że te marki się mega sprzedają, ale normalny graczy rzyga już tymi seriami tak samo jak imo strzał w stopę Sony zrobiło z nowym GoWem.

PS3 dla mnie zawsze będzie lepsze pod względem gier exclusive aniżeli X360. MS wypiął się na exy i support gracza HC, dodał kinecta, który jest sukcesem, ale dla normalnych graczy jest on dodatkiem na pół godziny. Gracz kupuje konsolę dla gier, ale skąd te gry skoro MS pozamykał studia? Bieda panie.

Dlatego zawsze Sony>MS pod względem exów, bo Sony inwestuje w studia i nowe marki, a za to mają u mnie zawsze ogromne propsy.

A jak wymieniałeś Loco Cycle przy XBO to je.błem na cyce. Przecież ta gra, o ile można ją tak nazwać to jest jakiś ponury żart.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

No oczywiście, na PS3 to OMG Journey takie zaje,biste, a kiedy przychodzi do X360 to nikt już nie zwraca uwagi, że na XBLA też jest trochę fajnych gierek. I dają trochę więcej zabawy niż trzymanie gałki do przodu przez 2h. Jak ktoś chce widzieć TYLKO GoW, Halo i Forzę to będzie tylko je widział, ale to jest zakrzywianie rzeczywistości. Tak samo bez sensu jak te dziwne smuty "jak kogoś nie interesuje <tu wstaw nielubiany gatunek> to w co ma grać????".

Opublikowano

Raven, ale ja pisałem o latach 2010-2013 i o tym co grałem. Owszem na XBLA są genalne Trialsy(dostepne również na PC) oraz przegenialne Shadow Complex. Natomiast z tego co się orientuję na XBLA jest dużo gierek, które są również na PC. No niestety to jest Microsoft, a on jest również na PC dlatego dużo gier ląduje na PC i generalnie przestają być exami(chvj, że sonyboty i tak tego nie ograją), ale fakt to fakt. 

Poza tym pisałem o swojej sytuacji więc zwyczajnie nic na XBLA mnie nie zaciekawiło aby ograć(mam możliwość pożyczenia konsoli i ogrania jakiś gierek). A Journey miałem za free od Generała Szproty. xD

Opublikowano

No oczywiście, na PS3 to OMG Journey takie zaje,biste, a kiedy przychodzi do X360 to nikt już nie zwraca uwagi, że na XBLA też jest trochę fajnych gierek. I dają trochę więcej zabawy niż trzymanie gałki do przodu przez 2h. Jak ktoś chce widzieć TYLKO GoW, Halo i Forzę to będzie tylko je widział, ale to jest zakrzywianie rzeczywistości. Tak samo bez sensu jak te dziwne smuty "jak kogoś nie interesuje <tu wstaw nielubiany gatunek> to w co ma grać????".

Owszem, na Xbox Live sa tez swietne gry, moja ulubiona to Trials Evolution

Opublikowano

X360 jest dla mnie martwy od 2010 roku, gdzie jedyną grą jaką chciałem mocno ograć był AW, wtedy jeszcze niedostępny na PC.

Dla mnie jest martwy od 1,5 roku i premiery Forzy Horizon. Potem już tylko multiplatformy i doskwierający brak TLOU.

Opublikowano

Dziękuje ci Boże, że urodziłem się sonoklapem.

PS. Wmontować w to jeszcze gry z PSX i PS2... pure epic!!1

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Dziękuje ci Boże, że urodziłem się sonoklapem.

PS. Wmontować w to jeszcze gry z PSX i PS2... pure epic!!1

Dzięki za ten filmik, wydobył ze mnie wiele klapkowych wspomnień. Heavenly Sword nie był taki zły, klimat im naprawdę wyszedł. Przypomniał mi też o Fat Princess w którym grałem godzinami, gdzie jest dwójka? Pokazał też fajne momenty w Uncharted 1, do dziś pamiętam ten zachód słońca. No i Valkyria Chronicles... może to jest właśnie najlepszy ex na PS3? Ciężko mi powiedziec, ale gra pozamiatała. No i dat Motorstorm 2. Kurde to była mocna pozycja i do dziś przepiękna. Grałem w to z kumplem przez dobry rok. I nawet takie głupie wspomnienia jak poznanie fajnej koleżanki arabskiej poprzez betę LBP Karting :P Mówcie co chcecie, jak ktoś jest w stanie przełknąc przestarzałe aspekty PS3, to pod tą ciężką i nieswoją powierzchnią znajdzie się serio świetne gry. Znakomita konsola. A jeszcze tyle exów przede mną. Ciekawe czy PS4 to przebije.

Fajny był ten moment jak wszedł WipeOut HD, szczególnie na słuchawkach :P

Opublikowano

No i Valkyria Chronicles... może to jest właśnie najlepszy ex na PS3?

Jeden z najlepszych na pewno. Szkoda, że Sega potem zmarnowała potencjał kolejnych odsłon wydając je na PSP.

Opublikowano

No i Valkyria Chronicles... może to jest właśnie najlepszy ex na PS3?

Jeden z najlepszych na pewno. Szkoda, że Sega potem zmarnowała potencjał kolejnych odsłon wydając je na PSP.

Kolejne części na PSP przyniosły więcej mamony niż jedynka, podobno. Ja bym chyba krzyknął z radości, gdyby zobaczył nową Valkyrię na PS4 (gra wyglądałaby obłędnie na tym sprzęcie). Już sobie wyobrażam... multiplayer. Wyobraź sobie takie potyczki z jedynki, ale z prawdziwym graczem. Toż to byłby totalny masakrator.

edit: jak się nad tym zastanawiam, to nawet nie tylko online, ale i offline multiplayer by tu zadziałał.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Multi?

Nie dzięki wolę dopakowaną i długą kampanię w singlu niż kolejne multi dodawane na siłę tylko po to by za miesiąc nikt praktycznie w niego nie grał. Lepiej tą kasę i czas poświęcić na dopracowanie singla niż bzdetów.

Opublikowano

Jak tam uważasz. Ja jestem za multiplayerem, gdzie wygrywa ten, kto najlepiej użyje swojej głowy i popisze się taktycznymi umiejętnościami. Plus nie wydaje mi się by kosztowalo to wiele, wystarczy zrobic parę mapek ze skirmisha i wrzuci jakis net code ;p

Zresztą o czym ja myślę, seria jest martwa.

Opublikowano

Zresztą o czym ja myślę, seria jest martwa.

No z tym się niestety zgadzam. Ale to w końcu Sega więc jakoś mnie to nie dziwi.

Opublikowano

Nie dosc ze wlasny swiat to jeszcze zaniki pamieci. Cisniesz swoja grupe spoleczna - niepelnosprawnych i jeszcze jestes z tego dumny.

Tego to jeszcze nigdzie nie bylo. Moze faktycznie koniec dyskusji bo zaraz sie wyda ze grasz w coda na drugim koncie.

No skoro U3 i TLOU nie wymagają skilla, to na pewno boty w nich wymiatają c'nie?

Opublikowano

Ej no, w Valkyrii 2 (w 3 pewnie też) było multi przez ad-hoc. Nawet trochę z kolegą ze studiów grałem. Sprawdzało się IMO dobrze, więc jedyne koszta to te związane z kodem sieciowym (nie trzeba tworzyć contentu tylko pod ten tryb) - a Valkyria to turówka, więc nie powinna być wymagająca pod tym względem.

Opublikowano

No skoro U3 i TLOU nie wymagają skilla, to na pewno boty w nich wymiatają c'nie?

Może i wymagają odrobiny skilla(skoro ja ogarnąłem TLOU snajpą to każdy jest w stanie to zrobić), ale IMO stawianie ich na równi z Q3, UT czy CS 1.6 to obraza dla tego trio. Szczerze to jedynie Halo może być dopisane do naprawdę skillowych gier na obecnej  poprzedniej generacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.