Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

robaczku, ale póki co wiecej exow jest na xbox one i zapowiedziane exy sa bardziej zróżnicowane niż te na ps4, no ale co ty możesz wiedzieć klapki na oczach

Ale jakie exy karaluszku? Zapowiedziane w 2010 na Kinecta Ryse, którego teraz wstydzą się sami twórcy? Klepany na 360 Dead Rising bez grafiki? Wykastrowana z połowy zawartości Forza? Bijatyka w odcinkach, która nie ma nawet story? A może Crimson Dragon i LocoCycle? Czy naprawdę ktoś rozsądny widzi sens w kupowaniu nowej konsoli za dwa klocki dla tych kilku średniej jakości exów, które m$ cynicznie przerzucił z 360-tki? Przecież z takimi grami na tv nawet nie poczuje, że kupił next-gena.

I jakie to są exy w zapowiedziach? Cokolwiek poza QB, które nie wiadomo kiedy wyjdzie i z którego nikt nie widział choćby grama gameplayu? Za kilka dni sam Order 1886 zmiażdży te zapowiedzi. m$ już się praktycznie wypstrykał, a Sony nawet nie pokazało gier od najlepszych devów.

Mylisz sie, xbox one jak i pad jest duzo lepiej i z lepszych jakosciowo plastikow wykonany.

A jakieś argumenty? Bezpośrednie porównania czy coś?

When it comes to build quality, there are no burning issues with either consoles, as far as can be determined at this stage. 

Having said that, the Xbox One does feel a little cheaper than the PS4. In particular, we noticed that the front panel next to the disc drive on the Xbox One is a little bit loose. We don’t think it’s going to fall off any time soon, but if you give it a wobble, it’s noticeable.

http://www.nowgamer.com/features/2168345/ps4_vs_xbox_one_console_design_review.html

Do tego polecam teardowny obu konsol na ifixit, żeby zobaczyć, jak są składane i nie pisać więcej głupot.

Edytowane przez Iras

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

robaczku, ale póki co wiecej exow jest na xbox one i zapowiedziane exy sa bardziej zróżnicowane niż te na ps4, no ale co ty możesz wiedzieć klapki na oczach

Ale jakie exy karaluszku? Zapowiedziane w 2010 na Kinecta Ryse, którego teraz wstydzą się sami twórcy? Klepany na 360 Dead Rising bez grafiki? Wykastrowana z połowy zawartości Forza? Bijatyka w odcinkach, która nie ma nawet story? A może Crimson Dragon i LocoCycle? Czy naprawdę ktoś rozsądny widzi sens w kupowaniu nowej konsoli za dwa klocki dla tych kilku średniej jakości exów, które m$ cynicznie przerzucił z 360-tki? Przecież z takimi grami na tv nawet nie poczuje, że kupił next-gena.

Dobra, to teraz wymień eksy na PS4.

Opublikowano

Co do wygody pada to kwestia gustu, ja wole ulozenie gałek z dualshocka. Co do jakosci wykonania to ta nieszczesna guma jest (pipi)owq i nie ma co sie spierac, mam nadzieje ze to poprawia.

Opublikowano

Ktoś tu napisał o większej różnorodności exów na Xone. Czy naprawdę ktoś myśli patrząc na obecną generację oraz miłość MS do strzelania i multi, że przebiją różnirodnością eksy sony?

No chyba, że bierzecie pod uwagę mityczne indyki AAA.

Opublikowano

Co do wygody pada to kwestia gustu, ja wole ulozenie gałek z dualshocka. Co do jakosci wykonania to ta nieszczesna guma jest (pipi)owq i nie ma co sie spierac, mam nadzieje ze to poprawia.

Już poprawili, a właściwie nie było co poprawiać, bo wystarczyło z*ebać podwykonawcę za spieprzenie pewnej partii padów z premierowego rzutu. Sam mam konsolę z dostawy w połowie stycznia, na jednym padzie przegrane grubo ponad 100h i ani śladu zużycia.

Ktoś tu napisał o większej różnorodności exów na Xone. Czy naprawdę ktoś myśli patrząc na obecną generację oraz miłość MS do strzelania i multi, że przebiją różnirodnością eksy sony?

Indykami AAA to raczej Sony dobije m$, bo na X1 takich zapowiedzi jak Transistor nie widziałem.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

Pod koniec miesiąca dostaję wypłatę i kupuję next gena. Co wybrać? Obydwie konsole mają zalety i wady.

PS4

plusy: lepiej wyglądające multiplatformy, polska dystrybucja

minusy: beznadziejna jakość wykonania, konsola jest droższa niż jej wartość nominalna

XOne

plusy: świetna jakość wykonania, genialny pad, lepsze gry na tą chwilę

minusy: gorzej wykonane multiplatformy, brak polskiej dystrybucji

Koniec końców i tak kupię obydwa sprzęty, pytanie co kupić na dzień dzisiejszy. Wydaje mi się, że lepszym wyborem jest XOne. PS4 wydaje mi się niedopracowana sprzętowo, są ogromne problemy z jakością. W przypadku XOne takich problemów nie ma. Exów nie ma i tu i tu, więc kwestia jest pogrania w kilka multiplatform. Jest aż tak znacząca różnica pomiędzy konsolami pod tym względem?

Nie chodzi mi o wojenki, bo i tak kupię obydwie konsole. Chodzi mi o rozsądny wybór

Ale po co Ci teraz decydować? Gier póki co i tak nie ma. Nową konsolę warto będzie brać, jak wyjdzie Wiedźmin 3 i to całe Evolve, czyli gry od podstaw szykowane pod nowe sprzęty. A i sprawa dotycząca płynności i rozdzielczości by się bardziej wyklarowała.

Edytowane przez Marian446

Opublikowano

Bierzemy pod uwagę to co zostało zapowiedziane, ale jak chcesz to możemy powróżyć z fusów

koniec końców zgadzam sie ze to Sony bedzie miało wiecej exow ale poki co jest inaczej

Edytowane przez kubson

Opublikowano

W tym roku pewnie ps4 będzie miało więcej exów. Śmieszne jest gadanie o exach na xbox one skoro microsoft w porównaniu z sony praktycznie nie ma developerów first party. Jedynym ich sposobem jest kupowanie exów u third party developerów - Titanfall, Dead Rising 3, Ryse, Total Overdose. Ktoś mógłby zrobić listę exów PS4 i Xbox One na ten rok. 

281731kumedium.jpg

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Bierzemy pod uwagę to co zostało zapowiedziane, ale jak chcesz to możemy powróżyć z fusów

koniec końców zgadzam sie ze to Sony bedzie miało wiecej exow ale poki co jest inaczej[/quote

No ale co masz wyścigi Drive Club, sandboxa Infamous, uncharted, Order. Co takiego bardziej zróżnicowanego ma MS?

Żeby nie było kupię go jak każdą konsolę i ogram exy ale biorąc pod uwagę politykę MS i zapowiedzi to nie wiem jak można być przekonanym że niby taka większa różnorodność będzie na nowym klocku. Trochę mi to pachnie fanbojstwem...

Opublikowano

No ale tu mówimy o zapowiedzianych jak narazie a nie zapowiedzianych na 2014, pomijając fakt że całkiem możliwe że w/w trójka wyjdzie w tym roku. Ja się będę bardzo cieszył bo jest szansa na kozackie gry.

Opublikowano

Ktoś mi przypomni datę premiery Quantum Break? Albo Halo? Albo Gearsków?

Opublikowano

Ale na co wy chcecie się licytować ? na ex'y które nie mają nawet przybliżonej daty premiery i wyjdą w tym roku lub też i nie ? Jedynymi pewnymi ex'ami na ten moment są Titanfall i Infamous :whistling:

Opublikowano
No ale co masz wyścigi Drive Club, sandboxa Infamous, uncharted, Order. Co takiego bardziej zróżnicowanego ma MS?

no masz wyścigi Forza, sandboxa Dead Rising, Ryse i bijatykę Killer Instinct, a zaraz Titanfall. brakuje tylko rewolucyjnego platformera na miarę "Knacka".

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

No ale mówimy ponoć o zapowiedzianych tytułach a nie już będących na rynku. Z drugiej strony ja nie twoerdzę, że Sony ma na chwilę obecną jakieś bardziej zróżnicowane gry ale tak samo MS.

Kubson chyba napisał, że takie bardziej zróżnicowane exya zapowiedziane MS to odpowiedziałem.

Dodając do tego historię to pewno Sony jednak znowu zapoda więcej gatunków.

Co do najlepszej pkatformówki od lat Knack to na szczęście mam WiiU do platformówek więc nie musiałem się nim jeszcze rozkoszować. Będzie cebulą w plusie to sprawdzę.

Edytowane przez balon

Opublikowano

MS jak pociagnie dalej takie marki jak Ryse czy Dead Rising (Crytek napewno wyciagnie o wiele wiecej z Xbona a Dead Rising z prawdziwa next genowa grafa moze pozamiatac) i dolozy do tego PGR (chociaz jest Horizon 2) no i GoW, Halo, QB i Fable to robi sie calkiem dobra biblioteka gier. Na kolejnego TitanFalla jako exa bym raczej nie liczyl, jest to zagrywka zlapac gracza 'na teraz'. Inne tytuly jakos nie przychodza mi do glowy, wiadomo ze jest jeszcze Rare i tytuly na Kinecta.

Sony niby rozbudowalo swoje studia, niby GG czy SM moga pracowac jak dwoma tytulami jednoczesnie ale jakos tak to sie powoli wszystko odbywa ze naprawde PS4 sprawia wrazenie konsoli bez gier. Nawet takie The Order uktywane jest jakby to miala byc jakas wielka rewolucja a wyjdzie kopia GoWa bez coopa i multi z czarnymi pasami  :confused:

Opublikowano

Straszne gra bez coopa i multi ! Przykry znak obecnych czasów:(

Opublikowano

Nie mam bladego pojęcia, w jaki sposób niektóre talenty, które się tu wypowiadają, uznają TitanFall za exa na XBone( gra przypominam, wychodzi też na starego klocka i sprzęty master rasy)?

Opublikowano

Ktoś mi przypomni datę premiery Quantum Break? Albo Halo? Albo Gearsków?

aha, bo temat znowu wpadł w najbardziej żałosną fazę, czyli licytowanie się na to, co może kiedyś cośtam będzie

widziałem dyskusję o Ryse, Titanfallu, Forzy itd. to myślałem, że jeszcze choć trochę na ziemii stoimy

to ja myślę, że w takim razie możemy do bardzo dużych atutów PS4 doliczyć jeszcze The Last Guardian, Agent, FF XIII Versus, te gry co roku od początku PS3 są mocnymi pozycjami

Opublikowano

czekanie na nowe ip od guerilla to jak czekanie na sequel knacka.

Wjedź z takim zdaniem do tematu o (pipi)ku. Z 2-3 typów zlinczuje Ciebie momentalnie za takie herezje!!!

Opublikowano

Wjedź z takim zdaniem do tematu o (pipi)ku. Z 2-3 typów zlinczuje Ciebie momentalnie za takie herezje!!!

ciężko to nawet nazwac herezjami, to po prostu opinia gry kogoś, kto w nią nie grał xD

Opublikowano

aha, bo temat znowu wpadł w najbardziej żałosną fazę, czyli licytowanie się na to, co może kiedyś cośtam będzie

widziałem dyskusję o Ryse, Titanfallu, Forzy itd. to myślałem, że jeszcze choć trochę na ziemii stoimy

to ja myślę, że w takim razie możemy do bardzo dużych atutów PS4 doliczyć jeszcze The Last Guardian, Agent, FF XIII Versus, te gry co roku od początku PS3 są mocnymi pozycjami

Sam zacząłeś zadawać głupie pytania o daty premiery. InFamous wychodzi za miesiąc, DriveClub w tym roku to pewniak, a The Order 1886 też celuje w 2014. Co w tym czasie wychodzi na jedynego? Tylko błagam, nie wyskakujcie znów z Titanfallem, bo nie chcę się tak bardzo zniżać i do listy dopisywać Diablo...

MS jak pociagnie dalej takie marki jak Ryse czy Dead Rising (Crytek napewno wyciagnie o wiele wiecej z Xbona a Dead Rising z prawdziwa next genowa grafa moze pozamiatac) i dolozy do tego PGR (chociaz jest Horizon 2) no i GoW, Halo, QB i Fable to robi sie calkiem dobra biblioteka gier. Na kolejnego TitanFalla jako exa bym raczej nie liczyl, jest to zagrywka zlapac gracza 'na teraz'. Inne tytuly jakos nie przychodza mi do glowy, wiadomo ze jest jeszcze Rare i tytuly na Kinecta.

Zamiast bezrefleksyjnie wymieniać marki zastanów się kto ma te tytuły robić. Na Crytek i Capcom nie licz, bo przy kilkudziesięciu milionach PS4 na rynku już ich trochę kasy od m$ do robienia exów nie przekona.

Opublikowano

A nie ma tak? Przecież KZ z części na część coraz bardziej średni jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.