Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Sprzedaż konsol z zeszłego tygodnia:

3DS-logo.png     141,550

PS4-logo.png     140,308

PS3-logo.png      59,176

XOne-logo.png      53,670

PSV-logo.png      37,113

WiiU-logo.png      36,033

X360-logo.png      29,507

PSP-logo.png      16,169

Wii-logo.png       3,064

returnoftheking.jpg

vgchartzzz <rzyg> niemniej to oznacza 60 procent marketshare'u PS4 i to bez premiery w Japonii... DOMINACJA NA MIARĘ

PS2?????////

wlasnie o tym mowie. Jeden z wielu gownianych developerów które ma sony.

Który jeszcze jest gówniany? Bo co do Guerilli to się zgadzam.

Edytowane przez Figaro

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

wlasnie o tym mowie. Jeden z wielu gownianych developerów które ma sony.

Skilla może mają ale jakoś to się nie przenosi na ogólną jakość ich gier. Ostatni dobry KZ to był 2 i Liberation. KZ3 to kaszana, a SF z tego co widzę to też gierka do kupienia za 50zeta.

Opublikowano

czekanie na nowe ip od guerilla to jak czekanie na sequel knacka.

Wjedź z takim zdaniem do tematu o (pipi)ku. Z 2-3 typów zlinczuje Ciebie momentalnie za takie herezje!!!

ciężko to nawet nazwac herezjami, to po prostu opinia gry kogoś, kto w nią nie grał xD

2/10 od cda i psxe wystarczy. Ale nie, pewno skrzywdzili giereczke sony, nie dostrzegli magii. Z reszta sam nie grales wiec przestan pajaciwac.

Opublikowano
2/10 od cda i psxe wystarczy. Ale nie, pewno skrzywdzili giereczke sony, nie dostrzegli magii. Z reszta sam nie grales wiec przestan pajaciwac.

no dokładnie, sam nie grałem więc nie piszę że gra gó.wno lub mesjasz... sam może się do tego zastosuj? tak w ogóle to wolę opinię na forum niż śmiesznego CDA i PE, thanks.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Pod koniec miesiąca dostaję wypłatę i kupuję next gena. Co wybrać? Obydwie konsole mają zalety i wady.

PS4

plusy: lepiej wyglądające multiplatformy, polska dystrybucja

minusy: beznadziejna jakość wykonania, konsola jest droższa niż jej wartość nominalna

XOne

plusy: świetna jakość wykonania, genialny pad, lepsze gry na tą chwilę

minusy: gorzej wykonane multiplatformy, brak polskiej dystrybucji

Koniec końców i tak kupię obydwa sprzęty, pytanie co kupić na dzień dzisiejszy. Wydaje mi się, że lepszym wyborem jest XOne. PS4 wydaje mi się niedopracowana sprzętowo, są ogromne problemy z jakością. W przypadku XOne takich problemów nie ma. Exów nie ma i tu i tu, więc kwestia jest pogrania w kilka multiplatform. Jest aż tak znacząca różnica pomiędzy konsolami pod tym względem?

Nie chodzi mi o wojenki, bo i tak kupię obydwie konsole. Chodzi mi o rozsądny wybór

Z racji tego iż szykuje się powrót dominacji sony podobny jak za czasów ps2 to lepszym wyborem w tej chwili jest ps4. Jeśli microsoft nie poprawi sprzedaży xbox one to niedługo developerzy third party zaczną tworzyć exy na PS4. Microsoft na e3 na 100% zapowie wersje xbox one bez kinecta za 400$ albo po prostu obniży cene zestawu.  Xboxa one też planuje kupić dla halo ale gdy konsola stanieje do 300 $.

kiszony w formie   :)

To samo chyba pisał o ps3 że na koniec sprzeda się podobnie do ps2, teraz czekamy na ps4 w 150mln i XO/WiiU po 30mln.

W tym roku pewnie ps4 będzie miało więcej exów. Śmieszne jest gadanie o exach na xbox one skoro microsoft w porównaniu z sony praktycznie nie ma developerów first party. Jedynym ich sposobem jest kupowanie exów u third party developerów - Titanfall, Dead Rising 3, Ryse, Total Overdose.

?

sony chyba teraz nie ma więcej first party  :sweat:  

A co jest złego w robieniu gier u zewnętrznych deweloperów ? dzięki temu mamy: mass effect, gears of war, pgr, forze horizon, alan wake, itd.

Oczywiście sony tego nie robi - resistance, ratchet, heavy rain, heavenly sword, beyond, the order, itd.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano
I jakie to są exy w zapowiedziach? Cokolwiek poza QB, które nie wiadomo kiedy wyjdzie i z którego nikt nie widział choćby grama gameplayu? Za kilka dni sam Order 1886 zmiażdży te zapowiedzi. m$ już się praktycznie wypstrykał, a Sony nawet nie pokazało gier od najlepszych devów.

Iras wyjdź z tej piwnicy bo około 5g gameplayu z QB od dłuższego czasu buszuje po internecie, po za tym m$ też nie pokazał Ci wszystkiego więc skończ to gadanie i przestań się zachowywać jakbyś zjadł wszystkie rozumu świata, bo piszesz ewidentnie pod siebie. Zobaczymy co się będzie działo na E3 EOT

Opublikowano

o tak, opinia januszow sony z dzialu ps4 gdzie pisali o najlepszej platformowce od czasów crasha pewno są wiecej warte.

ehh, nudzisz już :(

Który deweloper od Sony jest jeszcze gówniany? A kto ostatnio stworzył symulator wycierania się ręcznikiem?

QD chyba nie należy do Sony ;p

Opublikowano

o tak, opinia januszow sony z dzialu ps4 gdzie pisali o najlepszej platformowce od czasów crasha pewno są wiecej warte.

ehh, nudzisz już :(

Który deweloper od Sony jest jeszcze gówniany? A kto ostatnio stworzył symulator wycierania się ręcznikiem?

QD chyba nie należy do Sony ;p

To mało istotne. Tworzą "gry" tylko na PS, a Sony się tego nie wstydzi.

Opublikowano

Sony niby rozbudowalo swoje studia, niby GG czy SM moga pracowac jak dwoma tytulami jednoczesnie ale jakos tak to sie powoli wszystko odbywa ze naprawde PS4 sprawia wrazenie konsoli bez gier. Nawet takie The Order uktywane jest jakby to miala byc jakas wielka rewolucja a wyjdzie kopia GoWa bez coopa i multi z czarnymi pasami  :confused:

Bez gier, bez gier, ileż ja takich herezji nasłuchałem się już wcześniej. A jaka konsola ma gry ? Xbone ? Tam też każdy tytuł jest co najwyżej dobry, a reszta śmiga w 720, co jest po prostu żałosne. Nikt nie wywali nagle 10 exów na pierwszy rok, bo to się zwyczajnie nie opłaca. Teraz Infamous, potem Drive Club, a koniec roku maksymalnie dwie gry, pierwszą The Order, na drugą poczekamy. Jeżeli ktoś chce gry, niech kupi next gena za dwa lata, niezależnie jakiego.

Opublikowano

quantic dream, ludziki od starhawka, ludziki od twisted metal, ci od all stara, tworcy socoma i maga, sony Japan, guerilla, insomniac - lista pastuchow.

nie od sony,

nie grałeś w starhawka,

nie graleś w twisted metal,

twórcy socoma prawda, ale nie żyją,

sony japan - żartujesz?

guerilla prawda,

insomniac third party

Opublikowano

Ja grałem i żałuje, że musiałem.

Opublikowano

quantic dream, ludziki od starhawka, ludziki od twisted metal, ci od all stara, tworcy socoma i maga, sony Japan, guerilla, insomniac - lista pastuchow.

Co ci Quantic Dream przeszkadza ? To, że nie robią kolejnej gry-filmu w uniwersum Halo ? Starhawk nie wyszedł, ale Warhawk to jedno z lepszych gier multi ostatniej generacji, do dziś ludzie w to grają. Z Insomniac również pojechałeś, jedynie Resistance 3 im nie wyszedł, a Ratchet to świetna gra. Jedynie gdzie Sony nie powinno dawać kasy, to kolejny Twisted Metal i Socom, te gry na start zapowiadały się słabo, reszta to loteria.

Opublikowano

Quanitc Dream żartujesz ? 

Ja wiem, że zaślepienie itp ale słabe studio to takie co np robi gry na 5/10 itp. a nie Fahrenheit czy Heavy Rain.

Ja właśnie dzięki takim studiom mam w grach różnorodność. Dla mnie HR to po TLoU i GTAV  gra nr 3 ostatniej generacji (no może na róni z Mario Galaxy i Donkey Kong Returns)

Edytowane przez balon

Opublikowano

Heavy Rain ich nie jarał, ale już przy Ryse mieli mokro w gaciach. Takie już te Xbotki hipokrytki są.

Opublikowano

Jedynie Resistance 3 im nie wyszedł? Ja bym powiedział, że jedynie Resistance 3 im wyszedł :P No i A Crack in Time.

Co do listy Maza: twórcy Starhawk, Twisted Metal i od PSABR już z Sony nie współpracują ;)

Opublikowano

Ehh jak dobrze, że są ludzie z innym zdaniem, bo bym nigdy w Fahrenheit i Heavy Rain nie zagrał ;(

Szczurek, Resistance 1 i 2 były naprawdę spoko, w dwójce single bardzo mi się spodobał, geenralnie druga część była bardzo rozbudowana.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Dla mnie HR to dobra produkcja która wymaga odpowiedniego podejścia, skończyłem dwa razy i nie żałowałem żadnej chwili spędzonej z tym tytułem. 

Opublikowano

sony Japan to ci od knacka. I tokyo jungle.

quantic dream powinno zostać rozwiązane a cage pisać scenariusze do sitcomow.

Nie ma to jak nowy scenariusz do Halo albo Gears of War z płaczącym Domem, ah te emocje...

Opublikowano

Jedynie Resistance 3 im nie wyszedł? Ja bym powiedział, że jedynie Resistance 3 im wyszedł :P

Lol, fest gust musisz mieć skoro ten średniak ci się podobał.

Najlepszy klimat miała pierwsza odsłona, za to dwójka miała całkiem spoko ending. W trójce to tylko się za głowę mogłem złapać widząc niektóre debilizmy. Choć początek Res3 był bardzo obiecujący.

Co się tyczy Tokyo Jungle to ponoć fajna gierka. Fakt, że nie strzelają i gra się zwierzakami pewnie wielu zawiódł i spowodował, że gierka syf :(

Edytowane przez Paliodor

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.