Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

gry są coraz dłuższe

Ja odnosze odwrotne wrazenie

Singiel w FPS'ach może się skrócił, ale każdy FPS ma teraz multi. A tak to mamy wysyp sandboksów gdzie w każdym Assassinie, Batmanie, FC można grać po kilkadziesiąt godzin. No albo w 20 przelecieć główny wątek i odłożyć, ale ze świadomością jak dużo zadań pobocznych się olewa.

Co do platformówek, to podejrzewam, że ich zanik to po prostu wynik rozwoju technologii. To były typowe gry tworzone na słabsze sprzęty, szczególnie te z widokiem z boku. Wraz z rozwojem gier w świecie 3D nieco straciły sens i podejrzewam, że pozostaną marginalną gałęzią.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

No to nie od dzisiaj tak jest, a od 2-3 lat przynajmniej.

Gra dostaje 9/10 to warto w nią zagrać, ale ocena 7/10 to już tragedia, a 5/10 to crap i kijem tego nie tykać. O niższych wartościach nie wspomnę w ogóle. Każdy chce grać w produkcje AAA z ocenami 10/10 (bo tylko takie się liczą). Niektórzy hejtują indyki, że to (pipi), a inni z kolei chcą się wybić i grają tylko w indyki, hejtując gry AAA (spotkałem się z opinią, że powinny wyginąć, bo każda jest taka sama :o)

Gdzie są ludzie, którzy po prostu cieszą się grami? Wszystkimi? Na dowolnie którą platformę? Masakra, żeby takiego człowieka spotkać w sieci.

Oczywiście, bo są takie same. Ślepy by tylko tego nie zauważył. Od momentu wejścia na rynek konsol poprzedniej generacji. Jeden (pipi)a ten sam schemat: shooter lub cover shooter, regeneracja zdrowia, cinematic experience, press X to awesome, zerowe AI, tryliard cutscenki i zabierania kontroli na postacią. Na rynku AAA, nie masz już horrorów, skradanki też się pochowały o przygodowkach już nie wspominając. Platformówki, gdzie są platformówki? Na konsolach Nintendo, a co z resztą? Gdyby nie Indie i nieliczne wyjątki AAA, nie grałbym juź dzisiaj w gry. Jedyną grą AAA, która się naprawdę wyróżniła, była Left4Dead.

W jaki szczególny sposób wyróżniło się Left4Dead? Nie było wcześniej takich shooterów 4-osobowych z masą zombiaków? 

Opublikowano

@MeSser:  Nie chce mi się już rozpisywać. Gra jest po prostu zayebista. (pipi)a  i pomyśleć, że gdyby nie Kottick to nigdy by nie powstała xD.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Nie było na rynku gry z taką AI, gdzie indywidualistów gra tak surowo karała( kto grał i próbował się oddzielić od zespołu, wie o co chodzi).

Opublikowano

@MeSser:  Nie chce mi się już rozpisywać. Gra jest po prostu zayebista. (pipi)a  i pomyśleć, że gdyby nie Kottick to nigdy by nie powstała xD.

Zgoda że jest zayebista, ale z tymi klatkami nie jest tak różowo jak np w Forzie, i tylko do tego aspektu piję.

Opublikowano

Przecież sam przeglądałeś analizę Digital  Foundry. Spadki są tylko w konkretnych zadymach z udziałem wielu graczy jednocześnie. Nigdy nie ma idealnej stabilności bo to niemożliwe.

Opublikowano

Powiedzcie mi czy do xbone można bez problemu podpiąć dysk lub pendrive i instalować tam gierki ? Bo z tego co wiem do ps4 nie każdy pasuje

Opublikowano

Oj nie wiemy. Tutaj zajmujemy się tylko teorią jeżeli chodzi o gry video.

Opublikowano

Wydajne to jest Trine 2, które na PS4 wyciąga 120 fps w full HD, a chyba i tak wygląda lepiej. Titanfail chodzi niewiele lepiej niż Killzone w multi, ale bez v-sync, rozdzielczości i grafiki. Last-genowa gierka na Source rwie ekran przy lażdej zadymie? Bez jaj.

Opublikowano

Kalka coda z robocikami no ale xboty dostały coś czego nie ma na ps4 więc trzeba się podniecać bo jest szansa że kilka osób przez chwilę pomyśli że kupno xbone to dobra inwestycja w gry haha.

Opublikowano

Filmik z  bety Titanfall od DF, pokazuje że gra rzadko kiedy gubi klatki. Budująca wiadomość, choć ciężko wierzyć w ostateczne 900p na premierę.

MEGATONA

Gra w jednej sekundzie ma aż 62 FPS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! #nadkonsola #naddeveloper #nadgra

Czujecie te epickie akcje? Czujecie tego nowego masjasza i powiew swiezosci w postaci mechow? Ta dynamika? Te spocone dlonie skillowych graczy na najlepszym padzie w historii?

Bo ja nie  :( 

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ja musze zagrać pierw, a to dopiero jutro :(

Są w becie dostępne tryby bez botów? Bo dla mnie to mięso armatnie psuje tylko rozgrywkę.

Opublikowano

Nie ma. Zagrasz i zrozumiesz, dlaczego boty nie psują rozgrywki.

Opublikowano

Po filmach to i ja miałem wyebane na grę, ale że skoro jest beta to pomyślałem, że zagram, bo co mi szkodzi? I takim sposobem w dniu premiery wypinam dupsko dla EA, bo gra jest warta tej kasy.

Opublikowano

Filmik z  bety Titanfall od DF, pokazuje że gra rzadko kiedy gubi klatki. Budująca wiadomość, choć ciężko wierzyć w ostateczne 900p na premierę.

MEGATONA

Gra w jednej sekundzie ma aż 62 FPS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! #nadkonsola #naddeveloper #nadgra

Czujecie te epickie akcje? Czujecie tego nowego masjasza i powiew swiezosci w postaci mechow? Ta dynamika? Te spocone dlonie skillowych graczy na najlepszym padzie w historii?

Bo ja nie  :( 

Gra może być za(pipi)ista, jutro może ocenie, jak będzie mi sie chciało windowsa 64bit zainstalować, ale za długo chyba grałem w bad company 2 i nie moge patrzeć jak napierdalaja rakietami w budynki i nic sie nie dzieje.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Ja musze zagrać pierw, a to dopiero jutro :(

Są w becie dostępne tryby bez botów? Bo dla mnie to mięso armatnie psuje tylko rozgrywkę.

Jest tryb tylko z tytanami.

Opublikowano

12 graczy startuje w tytanach. Wygrywa drużyna, której tytan jako ostatni przeżyje.

Chyba, bo jeszcze w to nie grałem.

Opublikowano

6/10 już po trailerach widać

Model jazdy słaby, a jestem ekspertem i nawet po filmikach z jutjuba widać ze słabizna dla mnie takie mocne 4/10

Opublikowano

Crysis nudny? Tam idziesz gdzie chcesz i robisz co chcesz, od Ciebie zależy jak sobie "ustawisz" zabawę. Potrzeba trochę wyobraźni. Jedynka była świetna pod tym względem i dawała mnóstwo możliwości. Przeszedłem ze trzy razy i z wywieszonym jęzorem grałem w Warhead. Też IMO świetne. Dwójka i trójka już mi tak nie przypasowały (ale dwójka miała świetny klimat tego miasta).

Właśnie dla mnie pierwsza połowa Crysisa 1 była bardzo dobra (8/10). Z kolei druga połowa (z naciskiem na

statek obcych i lotniskowiec

ze znacznie mniejsza swobodą, słabymi lokacjami i

alienami

to dla mnie totalna porażka (3/10).

Swoją drogą ze wszystkiech Battlefieldów na PS3 w które grałem (BC, BC2 i BF3) to właśnie pierwszy BC miał dla mnie najlepszego singla, głównie dzięki odmienności (duża swoboda).

BC2 to już prawie kopia CoD'a (singiel), choć nadal lepiej. BF3 w sinlgu to padaka (3/10).

Opublikowano

Gry 7/10 sa slabe? Dzisiaj kazda produkcja musi dostawac 10/10?

Czyli 10/10 swietna

9/10 sredniak

8 i nizej/chyostwo

Wytłumaczmy to botom.

1-3 gra nie warta zaczynania

4- gra do dupy, ale z przebłyskami i zmarnowanym potencjałem

5 - słaby przeciętniak

6 - gra ok i tylko ok. Ot można np. wypożyczyć i mieć umiarkowaną satysfakcję

7 - tytuł dobry 

8 - tytuł bardzo dobry

9 - zaj.ebista gierka

10-/10 i 10/10 - ideał, gra-ikona, ośmieliłeś się dać 6 szmato?!

Przykłady gier na 10- i 10: Tekken 3 (1998), Metal Gear Solid (1998), Final Fantasy 7 (1997), Zeldy z N64, Goldeneye, MGS3: Subsistence, God Of War 2, GTA: San Andreas, GTA V, RDR, TLOU, BioShock 1

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Zapomniałeś o Vice City, ale ogólnie zgadzam się bardzo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.