Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

wracajac jeszcze do MGS - to roznice miedzy nextgenami a pastgenami sa dla mnie naprawde male...

Para poszła w 60 FPS (jeśli faktycznie jest bo ja tam Kojimie na słowo nie wierzę), a jak wiadomo 2x większy framerate zżera bardzo dużo mocy obliczeniowej. 1080p i 60 FPS na PS4 to i tak bardzo dobrze jak na początek nowej generacji. Z czasem przyjdzie optymalizacja i dojdą dodatkowe fajerwerki.

Ja tak jak Ins jaram się 60 FPS bo bardzo mało gier jest w tym standardzie. Dla mnie w większości gier, które są w 60 FPS różnica jest kolosalna i widzę to już od pierwszych sekund gry (może poza CoD'em gdzie tych 50-60 FPS nigdy nie widziałem) dlatego mi to robi różnicę.

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

bedzie jedna wielka roznica - obraz bedzie OSTRY - zagrajcie(albo i nie grajcie bo gra to zenada) w pesa 2014 na ps3 - calosc powered by fox engine - wykonanie postaci(te ktore laskawie konami wymodelowalo) czy efekty swietlne to mistrzostwo swiata ale calosc jest skapana takim blurem i rozmazanymi teksturami ze glowa mala.

Opublikowano

Te zdjęcia porównawcze z pastgenów powinni rozciągnąć do wielkości tych z PS4 bo przecież na TV w letterboksie wyświetlać tego nie będzie i wtedy najlepiej byłoby widać różnicę na korzyść PS4. Na tych mniejszych obrazkach, to wersje PS3/X360 wypadają nawet bardzo korzystnie względem PS4.

masz gif w 1080p:

Day_PS4_PS3.gif

jak widać, PS3 to rozmazana paćka, czyli jak wszystkie multiplatformy na tę konsolę

Edytowane przez Lokomotywa

Opublikowano

Na screenach, jeszcze takiej śmiesznej wielkości, różnice są minimalne, dopiero jak odpalimy to na tv będziemy mieli pełen obraz jak to rzeczywiście wygląda. Jeżeli sami dziennikarze widzą znaczącą różnice między PS4, a Xone, to co dopiero między nową, a starą generacją.

Opublikowano

Te zdjęcia porównawcze z pastgenów powinni rozciągnąć do wielkości tych z PS4 bo przecież na TV w letterboksie wyświetlać tego nie będzie i wtedy najlepiej byłoby widać różnicę na korzyść PS4. Na tych mniejszych obrazkach, to wersje PS3/X360 wypadają nawet bardzo korzystnie względem PS4.

masz gif w 1080p:

Day_PS4_PS3.gif

No i o to chodzi + że na PS4 ma być 2x płynniejsza animacja. W trakcie samej gry komfort na PS4 będzie nieporównywalnie lepszy.

Opublikowano

Bez kitu, naprawdę mam nadzieję, że to ciągle coś ze sterownikami jest, bo osobiście nie kupię konsoli, gdzie większość gier działa w 720p, dla mnie to nie akceptowalne. Jak z czasem i w PS4 będą zaniżać rozdzielczość, to będzie to mega fail, niech ktoś wymaga minimum powiedzmy 900p, bo 720 to już stanowczo za mało.

Opublikowano

ale zaczekajcie - bo az nie chce mi sie wierzyc. Na 360tce bedzie gra skalowana do 1080 ?

a na Xbox One - nie...?

Opublikowano

No z tą większą ilością exów dla X360 to ktoś pojechał po całości. Chyba że liczymy gry z XLA.

Console Wars co kilkaset stron przeżywa zdziwinie, kiedy ilościowo się okazuje, że X360 > PS3 (oczywiście licząc XBLA, bo niby (pipi)a dlaczego nie). Już ze dwa razy to odkrywano i było wielkie zdziwienie.

Nie liczenie biblioteki XBLA jest komiczne, no ale PS3 nie miało tam nigdy zbyt wiele, to trzeba fabrykować takie listy gdzie PS3>X360  :)

No a teraz to beka gdy Sonyklapki liczą indyki przy exach na PS4.

Beka, bo kiedy na X360 świetne indie gry albo wychodziły NAJPIERW na XBLA, albo równocześnie PC/X360, to PS4 (przypominam, przepotężna nadkonosla 1080p #4theplayers) dostaje porty indyków, które na PC już dawno w bundlach za $1 były. XBLA miało ogromne znaczenie dla indyków, ogromne. No ale oczywiście indyki #nikogo, tylko AAA.

Opublikowano

Moldar - Sony już jakiś czas temu ogłaszało, że zależy im by każdy developer trzymał się rozdzielczości 1080p na PS4 i konfiguracja GPU bezproblemowo na to pozwala ;) Myślę, że nie masz się o co martwić. Oprócz skopanego BF4 (w 900p), do tej pory każda gra na PS4 działa w 1080p i zapowiedziane zresztą też ;)

Dobra, nie liczę The Order, bo tam jest 1920x800, ale to przez format obrazu.

Opublikowano

Czy jakis posiadacz Xbox One moglby mi napisac, ktore wyowluja tyle flamu - AC4, COD, BF4, DR3 i inne - sa skalowane na One do 1080, czy wsywietlaja sie w 720p ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czy jakis posiadacz Xbox One moglby mi napisac, ktore wyowluja tyle flamu - AC4, COD, BF4, DR3 i inne - sa skalowane na One do 1080, czy wsywietlaja sie w 720p ?

Wszystkie są upscalowane tak jak na X360.

Opublikowano

Moldar - Sony już jakiś czas temu ogłaszało, że zależy im by każdy developer trzymał się rozdzielczości 1080p na PS4 i konfiguracja GPU bezproblemowo na to pozwala ;) Myślę, że nie masz się o co martwić. Oprócz skopanego BF4 (w 900p), do tej pory każda gra na PS4 działa w 1080p i zapowiedziane zresztą też ;)

uwierz mi ze za pare lat zjada z rozdzielczoscia, szczegolnie w multiplatformach, tak samo jak z frameratem - jak devi dochodza do momentu gdzie brakuje mocy to w pierwszej kolejnosci tna fpsy i rozdzialke

Opublikowano

Czyli ten caly flame 1080 vs 720 (upscalowane do 1080) mozna sobie w dupe wsadzic, bo roznice sa pewnie prawie nie do wychwycenia.

Opublikowano

uwierz mi ze za pare lat zjada z rozdzielczoscia, szczegolnie w multiplatformach, tak samo jak z frameratem - jak devi dochodza do momentu gdzie brakuje mocy to w pierwszej kolejnosci tna fpsy i rozdzialke

Rozdzielczość może nie - na past genach raczej tendencja była odwrotna do wyciągania 720p z niższych rozdziałek, ale FPS'y zaczną ciąć i to bardzo szybko.

Opublikowano

Tylko co będzie np. za 4 lata ? Grafika pójdzie mocno do przodu i albo kompromis, za(pipi)iste tekstury ale 720, albo średnie tekstury i 1080. Boję się, że deweloperzy wybiorą pierwszą opcję, a ja wolę Full Hd, bo to bardzo wiele zmienia, wszyscy już prawie mamy natywną rozdzielczość 1920x1080, 720 wygląda tak sobie. Ostatnio kupiłem telewizor 47 cali i takie TLOU wygląda super, ale 720 bije po oczach, nie wyobrażam sobie na nowych konsolach grać w takiej rozdzielczości i nie wiem jak to przełykają posiadacze Xboxa.

easye

Różnice widać, nigdy to nie zastąpi natywnej rozdzielczości.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Czyli ten caly flame 1080 vs 720 (upscalowane do 1080) mozna sobie w dupe wsadzic, bo roznice sa pewnie prawie nie do wychwycenia.

Wut ? xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Chyba nie wiesz na jakiej zasadzie to dziala.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

No nie. Jest sporo gier, które chodzą na X360 w 720p i są upscalowane do 1080p, ale nie wygląda to jak natywne 1080p :P Co innego 900p upscalowane do 1080p - tu faktycznie może być ciężej zauważyć różnicę, ale w przypadku 720p już tak nie jest.

Opublikowano

Nie będzie na PS4 żadnego kompromisu przy 1080p, a 720p. Architektura GPU pozwala na osiągnięcie 1080p bez specjalnego wysiłku i mogę się założyć, że nawet za 4 lata wszystkie gry na PS4 dalej będą w 1080p. Poziom do jakiego EWENTUALNIE mogą zjechać to 900p, ale 720p na tej konsoli nigdy nie zobaczymy.

Gotów jestem postawić na to swoją konsolę i wszystkie gry, jeżeli za 4 lata będzie inaczej.

Opublikowano

Wszystko jest upscalowane, no bo czemu nie. Nawet jak odpalisz emulator GBA na PC, to możesz powiedzieć, że upscale'ujesz Golden Suna do 1080p.

Opublikowano

Nie będzie na PS4 żadnego kompromisu przy 1080p, a 720p. Architektura GPU pozwala na osiągnięcie 1080p bez specjalnego wysiłku i mogę się założyć, że nawet za 4 lata wszystkie gry na PS4 dalej będą w 1080p. Poziom do jakiego EWENTUALNIE mogą zjechać to 900p, ale 720p na tej konsoli nigdy nie zobaczymy.

Gotów jestem postawić na to swoją konsolę i wszystkie gry, jeżeli za 4 lata będzie inaczej.

zakład?moge ci juz na pw wyslac dane do przesylki

Opublikowano

Prosze bardzo - jak za 4 lata jakaś duża gra AAA będzie w 720p na PS4, to wysyłam Ci swoją konsolę ;) Jeśli jednak nie, to stawiasz mi kratę browarów ;) Wystarczy, żeby się ucieszyć z wygranej.

Edytowane przez Maciomaniak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.