Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

No tak, ale to już kwestia wyboru TV, a nie konsoli. Na plaźmie wszystko będzie wyglądać nieziemsko (nawet rachunki za prąd), ale różnica między konsolami będzie jednakowa.

W historii konsol, to nie ich moc wygrywała, lecz gry i marketing. Hm, kwestia jest taka że w przypadku PS4 wszystko jest akurat na korzyść produktu Sony. Ale o ile bebechy raczej zostaną te same, o tyle jest szansa że MS zmieni przynajmniej politykę. Co prawda mam wątpliwości co do tego, ale przesądzanie obecnie losu XO to trochę za wcześnie ;)

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Na plaźmie wszystko będzie wyglądać nieziemsko

Nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz.

Opublikowano

Ja pierdziele,mgs 1080p i 60fps na nadkonsoli i jutro trailer nowego ip,a zaraz infamous

Ms znowu dostaje 3 potezne ciosy,jak dlugo xboty to wytrzymaja.Lzy leca,ale stoja twardo.

Maja przeciez mechy ktore sa exem ale nie sa exem.
Opublikowano

Bo to jest naistotniejsze, kto jak daleko siedzi od ekranu, cnie Bronx?

Edytowane przez easye

Opublikowano

jeśli tego nie wiesz to tak, ma to bardzo duże znaczenie. możesz czuć się uświadomiony.

Opublikowano

Ja (pipi)e, no to chyba siedzac bliżej różnice w rozdzielczosci łatwiejsze zobaczyc, więc co Ci w dyskusji nieodpowiada?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dobra pogubilem sie ... easye o co ci chodzi ?

EDIT: dobra, juz wiem ;P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

jeśli tylko do sprawdzenia rodziałki to ok, ale jeśli tak grasz na co dzień  to grubo

Opublikowano

woda z hydrantu

Opublikowano

536d1185639847-lcd-32-czy-37-hdtv_dist2.

Nie znają? Oczywiście dla botów przy 46 calach odpowiednia odległość to blisko 3 metry.

Opublikowano

jeśli tylko do sprawdzenia rodziałki to ok, ale jeśli tak grasz na co dzień to grubo

Jakie znaczenie ma czy w grę fullHd gram 2-3 czy 7 m od telewizora, oprócz samej odleglosci?

Edit:już na górze masz odp.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie znają? Oczywiście dla botów przy 46 calach odpowiednia odległość to blisko 3 metry.

Może jak stracisz wzrok to przestaniesz tutaj w końcu postować. Miłego grania z takiej odległości.

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

I tak oto dochodzimy do sedna - od 1080p w PS4 oślepniemy, a xbone po prostu dba o zdrowie graczy :ph34r:

Opublikowano

Sam sprawdziłem, ze siedzenie dalej niż 2 metry przy 1080p i TV 52" mija sie z celem... W FIFE znacznie lepiej grać z odległości 2 metrów niż 3 czy 4. To juz te czasy, kiedy TV z takich odległości przy takiej rozdzielczości nie psują wzroku jak TV CRT.

Opublikowano

Kur.wa grałem na 46" i minimum to jest 3 metry od takiego TV(a zdarzało się i granie 4m od TV i było wszystko bardzo spoko np. w fifie). Jak ktoś siedzi 2m to pozdrawiam jego oczy. Już nie wspomnę, że przy takich 3m lepiej ogarniam ekran niż przy <2. Tak samo w kinie, nie siada się na pierwszych rzędach tylko na środku sali, bo to najlepsze miejsca. Dlaczego? Domyślcie się sami. :)

A Iras wstawił tabelkę w ogóle nie czytając info gdzie wyraźnie jest napisane, że to odległość dla widza, aby mógł dostrzec WSZYSTKIE detale na ekranie. Serio normalnego gracza obchodzą jakieś krzaczki czy źdźbła trawy gdzieś pod murkiem? Nie sądzę. Skupia się i tak na środku ekranu.

W fifie będziesz kur.wa oglądał ludziki na trybunach? lulzy

Edytowane przez suteq

Opublikowano

nie wiem, ja nie wyobrażam sobie grania na 46 calach (o większym nie wspomnę) z odległości 2 metrów. dla mnie przy 40 calach 3 metry to minimum, ale optymalnie to ok czterech. bliżej po prostu obraz jest dla mnie zbyt duży, a gry w 720p wyglądają po prostu słabo.

suteq - dokładnie o to mi chodziło i przykład z kinem bardzo trafiony

Edytowane przez 44bronx

Opublikowano

Sorry, ale kino to nie pokój, siedząc w pierwszym rzędzie nie idzie ogarnąć całego ekranu, ja bym to porównał nie do dwóch metrów, ale do pół metra przed 47 calowym TV, przy dwóch metrach spokojnie ogarnia się cały telewizor.

Kwestia oswojenia, jak pisałem, gram z odległości dwóch metrów, głowa mnie nie boli, oczy się nie męczą, a wzrok dalej idealny. Jeszcze tydzień temu miałem 32 cale i teraz mając 47 widzę różnicę tylko na plus, grając z takiej samej odległości. Nie wyobrażam sobie grać z 4 metrów, stanowczo za daleko.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

ja tam gram 1-1.5 metra od 46 calowego i też żyje (chociaż widze pixele)

Opublikowano

Nie będzie na PS4 żadnego kompromisu przy 1080p, a 720p. Architektura GPU pozwala na osiągnięcie 1080p bez specjalnego wysiłku i mogę się założyć, że nawet za 4 lata wszystkie gry na PS4 dalej będą w 1080p. Poziom do jakiego EWENTUALNIE mogą zjechać to 900p, ale 720p na tej konsoli nigdy nie zobaczymy.

Gotów jestem postawić na to swoją konsolę i wszystkie gry, jeżeli za 4 lata będzie inaczej.

ale tu nie chodzi o moc konsoli, tylko o kaprys deweloperów, oni decydują w jakiej rozdziałce będzie gra chodzić

Opublikowano

tu nie chodzi o psucie wzroku tylko sam fakt, że musisz się ''rozglądać po telewizorze'', żeby zobaczyć np pasek życia który jest u góry ekranu. nie czaję tego, tym bardziej że gry w 720p na 40 calach z bliska wyglądają jak góvno, nawet z dobrym aliasingiem. ale jak ktoś ma słaby wzrok no to może musi siedzieć 2m od 46 cali, nie wiem.

Opublikowano

55 cale jakieś 2m od tv, ale tylko przy materiałach w hd.

Opublikowano

trzeba tez dodać, że zależy na co patrzymy, bo film na dużym tv nawet z bardzo bliska wygląda dobrze, ale gry z current genów już zdecydowanie nie.

Opublikowano

Naprawdę ktoś musi głową kręcić aby zobaczyć pasek zdrowia ?

Może tak, telewizor 47 mam od tygodnia, wcześniej 32. Jak dla mnie, wszystko jest na plus, ale mówię tu głównie o grach Full HD, w killzone nie mam problemów z ogarnięciem ekranu, tak samo Fifa itp. Ale jak grałem w TLOU ostatnio, to ząbki zaczęły mi przeszkadzać, dyskomfortu nie było, grało się dobrze, ale widać było słabe elementy, których na 32 nie dostrzegałem. Tylko, że teraz widzę za(pipi)iste elementy w Killzone, których także nie widziałem na 32. Dlatego gardzę 720p na nowej generacji, dla mnie to jakaś kpina jest i nie kupię Xboxa, jeżeli standardem będzie 720, a nie 1080 ( chyba, że 343 wyda świetne Halo :D )

Dużo też zależy od warunków w jakich gramy. W totalnie ciemnym pokoju, wzrok zawsze szybciej będzie się męczyć, więc stosuję podświetlenie ledowe za telewizorem, dodaje 100% do za(pipi)istości, a i jest po prostu przyjemniej. Do tego, jeżeli ktoś ma słaby wzrok, to wiadomo, że szybciej się zmęczy. Ale jak pisałem, 20 lat grania, wzrok mam ciągle bardzo dobry i mogę grać cały dzień bez zmęczenia.

Edytowane przez Moldar

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.