Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Najpierw teksty, że 1080p właściwie nie robi różnicy, a później się okazuje, że 720p odpycha od tv. Dosłownie :rofl:

Rozglądanie się po tv lepiej przemilczeć, bo to wierutna bzdura. Jeśli ktoś z odległości dwóch metrów nie ogarnia wzrokiem ekranu szerokiego na ~1 metr, to powinien biegusiem lecieć do okulisty, bo ma mocno upośledzone pole widzenia.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Ludzie, wy poważnie mówicie że wzrok siada od oglądania TV z 2metrów? :D Powinni kina pozamykać, tam proporocje są podobne!

Wzrok to wam siądzie prędzej od czytania książek przy słabej nocnej lampce a nie od nowoczesnych ostrych jak żyleta tv, ogarnijcie siebie albo swoje babcie.

Opublikowano

to zmieniam temat na update Xboxa ktory pogorsza tekstury...

http://www.dualshockers.com/2014/02/16/the-removal-of-the-hated-xbox-one-sharpening-filter-comes-at-the-price-of-texture-detail/

The filter seems to either have been replaced by a soft blur filter, or the removal of the sharpening indirectly causes a blurring effect, and the consequence is that the textures of the games affected actually lose in detail.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Recenzenci dostają swoje kopie Thiefa. Koleś z IGN napisał tweeta:

Thief:

1080p/30 PS4
900p/30 XB1

Jasnym jest, że oni wszyscy po prostu nie potrafią wykorzystac ukrytej mocy w chmurze, DDR3 oraz przeciętnej karcie graficznej.

Opublikowano

Thief:

1080p/30 PS4

900p/30 XB1

Jasnym jest, że oni wszyscy po prostu nie potrafią wykorzystac ukrytej mocy w chmurze, DDR3 oraz przeciętnej karcie graficznej.

No co zrobisz, skopali sterowniki 

Opublikowano

Thief:

1080p/30 PS4

900p/30 XB1

To pomiędzy 1080p/30

a 900p/30 jest jakies 10-15% różnicy tak jak Daddy pisał

Opublikowano

ja w życiu nie napisałem, że nie widać różnicy między 720p, a full hd i nie do tego piłem. na telewizorach 80 cali też będziecie grali z odległości 2m ? xD

Opublikowano

ja w życiu nie napisałem, że nie widać różnicy między 720p, a full hd i nie do tego piłem. na telewizorach 80 cali też będziecie grali z odległości 2m ? xD

około 3-3,5m przy 80 calach

Opublikowano

3onsri.jpg

4vhshn.jpg

zgadywac, który obrazek jest z X360, a który z Xbone, lol. 500 DOLCUFF.

Opublikowano

Ja się tylko zastanawiam jak Wy wszyscy biedacy mogliście grać na PS2. Najgorsza konsola z całej trójki, tylko 32 MB RAM-u były, nie było shaderów i innych cudacznych rzeczy na których każdy tutaj się zna, a jednak wszyscy dali radę grać.

Opublikowano

Ja się tylko zastanawiam jak Wy wszyscy biedacy mogliście grać na PS2. Najgorsza konsola z całej trójki, tylko 32 MB RAM-u były, nie było shaderów i innych cudacznych rzeczy na których każdy tutaj się zna, a jednak wszyscy dali radę grać.

Proste, PS2 miało najlepsze gry. Jeśli Xbone będzie miał też takie killery tylko u siebie, to przeżyję nawet mniejsze rozdzielczości niż 720p.

Opublikowano

3onsri.jpg

4vhshn.jpg

zgadywac, który obrazek jest z X360, a który z Xbone, lol. 500 DOLCUFF.

1 - XO

2 - X360

Opublikowano

No to może warto zaczekać, aż jakieś gry się wreszcie pojawią, bo tym patrzeniem na tekstury i rozdzielczości to rzygam, serio. Wielce dumni konsolowcy, co chwytają pada i mają na wszystko wyje,bane, a tyle analiz sprzętowych, programowych i technicznych szczegółów nie widziałem przez całe swoją karierę blacharza rozpoczętą po pierwszej komunii świętej :/.

Opublikowano

Gram na 42 calach i optymalna odległość dla mnie to 3,5 m. 2 metry jedynie do oglądania filmów Full HD.

Opublikowano

Nie będzie na PS4 żadnego kompromisu przy 1080p, a 720p. Architektura GPU pozwala na osiągnięcie 1080p bez specjalnego wysiłku i mogę się założyć, że nawet za 4 lata wszystkie gry na PS4 dalej będą w 1080p. Poziom do jakiego EWENTUALNIE mogą zjechać to 900p, ale 720p na tej konsoli nigdy nie zobaczymy.

Co za bzdura.

Opublikowano

No to może warto zaczekać, aż jakieś gry się wreszcie pojawią

Czekałem całą generację i się nie doczekałem. Kasa poszła na handheldy i PC, podczas gdy last-gena (PS3) kupie dopiero na premierę Persona 5, bo nadal nie widzę tam nic dla siebie.

Ech, przez Was naszła mnie ochota by odkurzyć poczciwego PS2.

Opublikowano

jzh94g.jpg

Opublikowano

No to może warto zaczekać, aż jakieś gry się wreszcie pojawią, bo tym patrzeniem na tekstury i rozdzielczości to rzygam, serio. Wielce dumni konsolowcy, co chwytają pada i mają na wszystko wyje,bane, a tyle analiz sprzętowych, programowych i technicznych szczegółów nie widziałem przez całe swoją karierę blacharza rozpoczętą po pierwszej komunii świętej :confused:.

W przypadku xbox one nie ma sensu liczyć na wypasione exy lepszych od ps4 skoro microsoft w porównaniu do sony nie posiada praktycznie liczących sie wewnętrznych studiów developerskich oprócz turn 10 i 343 industires. 

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Nie będzie na PS4 żadnego kompromisu przy 1080p, a 720p. Architektura GPU pozwala na osiągnięcie 1080p bez specjalnego wysiłku i mogę się założyć, że nawet za 4 lata wszystkie gry na PS4 dalej będą w 1080p. Poziom do jakiego EWENTUALNIE mogą zjechać to 900p, ale 720p na tej konsoli nigdy nie zobaczymy.

Co za bzdura.

Nie znasz się to nie pisz, chyba że Cię boli, że MGSV jest w 720p, a Thief w 900p i coś nie można na tym Xbonie osiągnąć upragnionego 1080p.

Opublikowano

O przepraszam znawco. Chyba po prostu zakładasz, że gry dzisiaj i za 4 lata będą wyglądać tak samo, dlatego myślisz że 1080p będzie zawsze.

Jak ci nayebią efektów, modeli, lepszych tekstur et cetera to myślisz że rozdziałki nie będą ciąć? Już to robią przy Orderze, a marketing Sony już im wmówił że to przez wizję artystyczną.

Opublikowano

Maciomaniak sadzac po nicku jestes mlody i mozesz nie pamietac ale cuda o ukrytych mocach obiecuja co generacje. Pamietam beke jak to niby pierwsza generacja gier na ps3 wykorzystywala zekomo 1rdzen cella, killzone2 trzy, i co dopiero bedzie jak zaczna wykorzystywac osiem. albo kity z emotion engine z ps2 jaki to niby ten uklad graficzny jest hiper super. To ze ps4 jest tak podobne w arcitekturze do pc ma plusy i minusy - szybciej wg mnie ta generacja osiagnie swoj max graficzny i nie jedna, nie dwie a wiele gier na tej konsoli bedzie musialo smigac w 720p. W skaczacy nie trzymajacy stalej wartosci framerate tez moze nie wierszysz? to najszybciej za pewne odczujemy. Wyjatkiem moga byc exy od sony, one z reguly(choc sa niechlubne wyjatki) zawsze technicznie sa bardzo dobre

Opublikowano

Mazzeo, raven, Donsterydo, kiedy wreszcie zrozumiecie że xbox one to g.ówno a microsoft ch.uj ? 

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Może dlatego mogliśmy grać bo była kilkanaście razy mocniejsza niż poprzednik (PSX) i  nie było mowy o telewizorach LCD o wysokiej rozdzielczości ?

Tym tropem to można zapytać się jak się grało na NES ?

Prawda jest taka, że obecnie standardem są TV Full HD (jak kogoś nie stać na taki sprzęt to sorry granie to jednak za drogie hobby dla nieego lub czas poprosić rodziców o wyższe kieszonkowe), często o ekranach  40 + więc gry nowej (obecnej) generacji powinny być w natywnej rozdzielczości 1080p i każde odstępstwo od tego jest moim zdaniem strasznie słabe, a próby tłumaczenia tego jeszcze bardziej.

Tak czytając ostatnie kilka stron to jeżeli chodzi o Xboxa i jego "obrońców" to mam wrażenie że:

1) używają monitorów 24 cali ?

2) granie w 1080p na nowych konsolach w obecnych czasach  i przy obecnych TV oraz nowych sprzętach to taki se bajer

3) Xbox ma bardziej zróżnicowane exy

4) sterowniki do dupy

5) siedzą 5 m od TV

yyyyyyyyyyy

Edytowane przez balon

Opublikowano

To jak, można się zakładać o te gry 720p na ps4 czy nie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.