Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

O przepraszam znawco. Chyba po prostu zakładasz, że gry dzisiaj i za 4 lata będą wyglądać tak samo, dlatego myślisz że 1080p będzie zawsze.

Jak ci nayebią efektów, modeli, lepszych tekstur et cetera to myślisz że rozdziałki nie będą ciąć? Już to robią przy Orderze, a marketing Sony już im wmówił że to przez wizję artystyczną.

W 7 generacji było tak samo, ale rozdziałka poniżej 720p schodziła bardzo rzadko. Halo 3 nie działało w 720p (tylko w 1152×640) a Halo 4 już tak. W czwórce też "nayebali efektów, modeli, lepszych tekstur et cetera".

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

To jak, można się zakładać o te gry 720p na ps4 czy nie?

Bardziej jak coś o 900p ale i to już będzie słabe i będę pierwszy co będzie to krytykował.

Opublikowano

@up

Resistance 3 czy Alan Wake działały w 576p, część multiplatform na PS3 w 640p, więc wiesz, to żadna reguła. Dodajmy do tego, że na start PS3 chyba starało się wydawać duże gry w 1080p, z czego bardzo szybko zrezygnowano. Trend był raczej spadkowy

Widzę, że analogia z PS2 była ciężka do zrozumienia, więc zapytam inaczej: jak mogliście grać w PES, Burnout, THPS, GTA, RE4 i inne muliplatformy mająć świadomość, że gracie w najbrzydszą wersję? Wiecie, bez shaderów, z bardziej rozmytymi teksturkami itd.

Opublikowano

@up

Resistance 3 czy Alan Wake działały w 576p, część multiplatform na PS3 w 640p, więc wiesz, to żadna reguła. Dodajmy do tego, że na start PS3 chyba starało się wydawać duże gry w 1080p, z czego bardzo szybko zrezygnowano. Trend był raczej spadkowy

Widzę, że analogia z PS2 była ciężka do zrozumienia, więc zapytam inaczej: jak mogliście grać w PES, Burnout, THPS, GTA, RE4 i inne muliplatformy mająć świadomość, że gracie w najbrzydszą wersję? Wiecie, bez shaderów, z bardziej rozmytymi teksturkami itd.

Tak jak to robili mając PS3 i wiedząc, że na tańszym X360 wszystko wygląda/działa lepiej.

Opublikowano

@up

Naprawdę na moim Curtisie 15 cali, który kupiłem uwaga w 96 r za odszkodowanie ze złamanej łapy nie zobaczył bym żadnej różnicy, bo i tak wszystko było rozciapane itp.

Co innego obecnie na mojej kozackiej Bravi z serii HX  400 mhz Montion Flow ;)

edit: Steryd niestety miałem też x360 i ogrywałem tam ładniejsze multiplatformy taki jak Mafia II czy ME3, ojej.

Edytowane przez balon

Opublikowano

Podobno Witcher 3 jest w 720p na Xbonie i 900p na PS4 (choc ponoc z PS4 walczą o 1080p).

A i Watch Dogs niby chodzi w 900p na Xbone i 1080p na PS4.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ludzie, są inne czasy - to już nie jest era PS2 czy PS3 kiedy architektura nie była tak zaawansowana jak teraz. Są wszelkie podstawy ku temu by sądzić, że na PS4 gier w 720p nie będzie. Poza tym mówię, nie ma potrzeby się o to spierać, bo zobaczymy jak będzie za 3-4 lata. Odszczekam każde słowo jeżeli okaże się inaczej...

A to, że jestem młody nie ma nic do rzeczy. Nie jestem głupi i wiem, jak wyglądały sprzętowo wszystkie konsole i na co mogły sobie pozwolić... I widzę jakie jest PS4. Nie ma sensu się o to spinać, nie przekonam Was, więc po prostu poczekajmy i sami się przekonacie.

Opublikowano

Niech już zostawią to 900p, płynną animację, jakiś tam AA i będzie git. Pierwszy rok już pokazuje, że nawet ta mocniejsza konsola ma problem z 1080p (przy zachowaniu tej samej jakości grafiki), a dalej lepiej raczej nie będzie.

Widzę jednak, że jeszcze ostało się kilku zawodników wierzących w ukrytą moc. Kolejny raz ta sam historia (wiem, wiem ,tym razem będzie inaczej, chociaż początki są gorsze niż poprzednio...)

Opublikowano

Podobno Witcher 3 jest w 720p na Xbonie i 900p na PS4 (choc ponoc z PS4 walczą o 1080p).

A i Watch Dogs niby chodzi w 900p na Xbone i 1080p na PS4.

Link czy to tylko Twoje domysly?

Opublikowano

Nom, podobno bo miałem taki sen :P

Twitter shinobiego, czasem słyszy różne rzeczy.

Opublikowano

Jak czytam ludków którzy piszą że 30fps w Thiefie na PS4 to z powodu zrównania do poziomu XONE to się zastanawiam gdzie oni mają łby.

albo to

I think it's pretty clear Sony designed the PS4 around achieving 1080p @60fps.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

uwaga xboty

a ja powiem że prawdopodobnie zobaczymy gry na ps4 które będą w 720

ale to i tak pikuś, bo to jest tylko prawdopodobieństwo że "może gdzieś kiedyś"

a tymczasem na XO od początku generacji gry są w 720

przecież nawet między ps3 a 360 różnice w grafice multiplatfrom były znacznie mniejsze a i tak xoboty się brandzlowały do tych drobnych różnic, teraz mimo że mamy początek generacji to róznice między ps4 a XO są znacznie wyraźniejsze, w dodatku cena konsoli jest o 400zł mniejsza, a mimo to xboty nadal pyskują?

zastanówcie sie nad sobą! nie idźcie tą drogą!

Opublikowano

Ale śmieszny temat.

Opublikowano

c42d1fc933c3.png

Polecam na jutro, bo po dzisiejszych informacjach prezentacja The Order 1886 może kompletnie dobić.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

iBKehHpgg8Yym.gif

Opublikowano

Poza podłożem zgadzam się w 100 %. Model Snejka kopiuj wklej.

Also wielkie brawa dla redaktorów PSSsite za niepodpisanie które screeny pochodzą z której konsoli.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nadzieja umiera ostatnia Mazz. Od początku było wiadomo(po podaniu specyfikacji), że PS4 będzie mocniejsze od XO, tak jak to, że będą problemy z utrzymaniem jakości multiplatform (już na starcie) nawet na PS4 na poziomie PC. Kropka. Ten temat wygląda obecnie tak: X720, PS4 900, ale jest szansa na 1080. Co będzie dalej? Stale 1080, bo jeszcze nie ogarnęli prostej architektury?

Opublikowano

Przecież MGS V będzie w 1080 na PS4.

Opublikowano

Nadzieja umiera ostatnia Mazz. Od początku było wiadomo(po podaniu specyfikacji), że PS4 będzie mocniejsze od XO, tak jak to, że będą problemy z utrzymaniem jakości multiplatform (już na starcie) nawet na PS4 na poziomie PC. Kropka. Ten temat wygląda obecnie tak: X720, PS4 900, ale jest szansa na 1080. Co będzie dalej? Stale 1080, bo jeszcze nie ogarnęli prostej architektury?

No ale 900p jest na razie tylko w 1 grze na ps4, reszta w 1080p.

Opublikowano

Nie wiem do czego się odnosisz pajgi, ale chodzi mi o to że trzeba być kretynem by zakładac że PS4 to konsola stworzona do 60fps. Ale marketing Sony wszystko swoim wyznawcom wmówi.

Opublikowano

PS4 900, bo JEDNA gra chodzi w 900p. Na dodatek jest to gra w 60 fps, klepana na pięciu platformach i na żadnej z nich niedopracowana.

Postarajcie się odrobinę bardziej :down:

Nie wiem do czego się odnosisz pajgi, ale chodzi mi o to że trzeba być kretynem by zakładac że PS4 to konsola stworzona do 60fps. Ale marketing Sony wszystko swoim wyznawcom wmówi.

Konsola jak najbardziej stworzona do 60 fps, bo pozwala wyświetlać zaawansowaną grafikę w 1080p60. Developer nawet na trzech tytanach mógłby wybrać 30 fps, ale konsola jest na tyle mocna, że pozwala osiągać 60 fps developerom, którzy chcą i w grach, które tego wymagają. Za trudne dla bota?

Edytowane przez Iras

Opublikowano

Wiem Mazz, właśnie do tego się odnosilem.

A ile tych gierek wyszło do tej pory? Wyglądają tak samo jak na PC i chodzą tak samo? Gdybyśmy mieli do czynienia z poziomem grafiki jak na PC i 1080p to byłaby inna sprawa.

Opublikowano

Na PS3 gry miały działać w 120fps  :teehee:

Edytowane przez ssxx1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.