Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Gran Turismo 6 wyszlo ile, 5 miesiecy od zapowiedzi? Podobnie FM5. Nawet pochwalam takie postepowanie, nienawidze gdy ktos zapowiada (pipi)a.ne logo z ewentualnie parominutowa prezentacja, a sama gra w praktyce nie istnieje i trzeba czekac 10 lat na wyjscie.

Dokładnie. Zapowiedź pół roku przed premierą i tyle.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Gran Turismo 6 wyszlo ile, 5 miesiecy od zapowiedzi? Podobnie FM5. Nawet pochwalam takie postepowanie, nienawidze gdy ktos zapowiada (pipi)a.ne logo z ewentualnie parominutowa prezentacja, a sama gra w praktyce nie istnieje i trzeba czekac 10 lat na wyjscie.

To nie sluzy dobrze marketingowi, to sluzy tylko dobrze graczom.
Opublikowano

uncharted wyjdzie w tym roku, dlubie nad nim team od u3 wiec od premiery drake deception mieli sporo czasu. Mimo wszystko ja dalej czekam na nowy projekt od duetu Bruce Straley & Neil Druckmann bo to oni w tej branzy robia roznice

Opublikowano

(pipi)a piszesz o dc czy the order ze nie maja daty premiery a takiego gejlo 2 hd czy Horizon 2 nawet na ten 2014 nie zapowiedzieli. QB też nie ma daty premiery. Cały mazz.

Czytaj łaskawie ze zrozumieniem. Exact piszę że żadna z gier nie ma dat premier, ale na PS4 jest to samo, mimo wszystko QB i Halo 2 Anniversary jest pewne na 99%. Horizon z resztą też po tym odkryciu na fejsie.

QB i halo pewne na 99% spoko. Powiedzm i jeszcze na ile procent jest pewnie The Order i może jeszcze nowy Uncharted, bo o nim też coś przebąkiwano o premierze na 2014 rok.

Opublikowano

To nie sluzy dobrze marketingowi, to sluzy tylko dobrze graczom.
No nie wiem, Asasyny czy CoDy sa zapowiadane pol roku przed i maja sie swietnie. Januszy zacheci raczej reklama widniejaca pare dni, tygodni przed premiera, a nie jakies prezentacje na targach.

Biorac pod uwage ze team Druckmanna nawet nie zdecydowal jeszcze nad czym chce pracowac (wiec pewnie ich gra wyjdzie gdzies w 2017), na miejscu Sony przesunalbym Uncharted raczej na 2015, 3 lata bez jakiejkolwiek produkcji od niby najwiekszego asa w rekawie japoncow niezbyt sie widzi.

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Nawet pochwalam takie postepowanie, nienawidze gdy ktos zapowiada (pipi)a.ne logo z ewentualnie parominutowa prezentacja, a sama gra w praktyce nie istnieje i trzeba czekac 10 lat na wyjscie.

Last guardian i Final Fantasy Versus, gry dla których kupiłem ps3 :banana:

Opublikowano

To teraz kupisz PS4 i będziesz kolejnym zadowolonym klientem :D

Opublikowano

Jakie Halo? Jaki Horizon? Boty tak bardzo oderwało od rzeczywistości, że same sobie gry zapowiadają?! :woot:

I fajnie się czyta o "zaskakująco dobrym Killer Instinct" od bota, który wczoraj za podobnie oceniane Beyond kazał Cage'owi studio zamykać.

No w tym roku bedzie albo Halo 2 Anniversary albo Halo 5. Sonyptycy nie mysla i uwalaja Halo 2 na ten rok by wygrac lineupem,  jednoczesnie podmieniajac je na Halo 5. Klap logic.

Wygrywanie kotletami? Bez jaj, przecież to jest "argument" na poziomie Planetside 2.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

Nawet pochwalam takie postepowanie, nienawidze gdy ktos zapowiada (pipi)a.ne logo z ewentualnie parominutowa prezentacja, a sama gra w praktyce nie istnieje i trzeba czekac 10 lat na wyjscie.

Last guardian i Final Fantasy Versus, gry dla których kupiłem ps3 :banana:

Albo ostatni rodzyn : MGSV. Kupe zwiastunow, sporo gameplayu, jakies porownania wersji na konsole, wiadomo nawet w jakiej rozdzialce smigaja a sama gra ma wyjsc...pod koniec 2015 (co i tak nie jest pewne). A zapowiadana byla chyba nawet jeszcze w 2012. Beka.

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

a ja powiem tak, konsole zawsze kupuje DLA GIER

jeśli chodzi o nextgeny to dziele gry na 3 kategorie:

1. gry które mam w (pipi)e, i pewnie bym ich nie kupił nawet na konsole którą posiadam , i jak narazie to jest 99% nextgenowych gier

2. gry które mnie kuszą/zachęcają/namawiają - do kupna nextgena, i jak narazie to jest MGS5, deep down i the order (ale ponieważ w tej chwili niewiele o nich wiadomo to są właśnie w tej kategorii

3. gry które mnie ZMUSZAJĄ  do kupna nextgena, czyli gry ktroe mnie tak podniecają że jestem w statnie wdyać blisko 2000zł żeby w nie zagrać, i w tej chwili takich gier jest ZERO. byc może obecnie zapowiedziane gry wejdą do 3 kategoerii ale jak narazie jest to wątpliwe, deep down brzmi fajnie ale ma kilka poważnych wad, o the order nic w sumie nie wiadomo)

mam nadzieje że w 2014 przynajmniej zostaną zapowiedziane gry z 3 kategorii

Opublikowano

@Ficuś

Wierzysz, że Sony (pipi).nie dwie gry AAA obok siebie tej jesieni czyli TO i U? No chyba nie. U na 99% to 2015 z naciskiem na jesień chociaż nie zdziwiłbym się gdyby wyszło wiosną.

Ja tam czekam na zapowiedź RDR 2 i biegnę po konsolę.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Uncharted w tym roku nie wyjdzie na pewno (zapewne uderzy w 2015 razem z produkcjami Santa Monica Studio i Guerilla Games), ale trzy duże exy spokojnie wystarczą, zwłaszcza, że u konkurencji póki co nie zapowiedzieli nic.

Opublikowano

Zresztą wystarczy spojrzeć w jaki sposób to Uncharted zostało zapowiedziane. Zero jakichkolwiek, nawet najbardziej podstawowych informacji, nawet nie ma tytułu gry. Sony chciało coś zapowiedzieć na tym ich meetingu, większość projektów dopiero w powijakach, padło akurat na to.

Opublikowano

Chyba nie chcecie by gry takie jak Uncharted zostały wydawane naprędce, byleby doprawić marketingiem, walnąć ekstra reklamę, rozsiać po sieci bullshoty i patrzeć jak masy kupują niedopracowany produkt, który będzie patchowany przez pół roku. Wystarczy, że już jeden gigant tak robi.

Także dajmy im pracować, ND nie zwykło partolić roboty, więc cierpliwości ;)

Opublikowano

(pipi)a piszesz o dc czy the order ze nie maja daty premiery a takiego gejlo 2 hd czy Horizon 2 nawet na ten 2014 nie zapowiedzieli. QB też nie ma daty premiery. Cały mazz.

no wiadomo, Halo 2, Horizon 2 nawet nie zapowiedziany i wszystko wyjdzie w 2014 roku, za to Order nawet nie wiadomo czy uderzy 2014 wiec wiadomo który deal lepszy <ok>

Wystarczy trochę pomyślunku klapie, coś pokroju 2+2

Trudno nie spodziewać się Halo 2 Anniversary w listopadzie.

Bardziej mówiłem o Horizon.

Order bankowo jest hajpowany na jesien tego roku, co nie zmienia faktu ze tytuly od Sony w 2014 tylka nie urywaja ani nie ma ich zbyt wiele. Pewnie niektorzy sie jeszcze ludza, ze Uncharted zadebiutuje w niedalekiej przyszlosci - szczerze mowiac nie zdziwilbym sie gdyby trafilo na polki dopiero pod koniec 2015 roku.

Ja się nie zdziwię jak właśnie Uncharted wyjdzie w tym roku, a The Order nie.

Nie ma szans. Ordera tworzą od kilku lat, jakoś od 2011 roku.

Opublikowano

Uncharted prawdopodobnie też tworzą od premiery U3. Ew. zaczęli na początku 2012.

Opublikowano

Figaro, Horizon 2 po tym wycieku od Ultimy GTR na fejsbuku jest też bardzo prawdopodobne. A Halo 2 Anniversary jak ma wyjść to w listopadzie, nie wcześniej nie później.

Opublikowano

Dlaczego premiera Horizon 2 na koniec 2014 jest bardzo prawdopodobna:

- Pierwsza część odniosła sukces tak w zakresie powszechnego odbioru jak i komercyjny,

- Forza 6 wyjdzie w 2015 r., a MS nie wyda dwóch gier wyścigowych w tym samym roku, więc jeśli nie 2014, to następny wolny termin to koniec 2016 r.,

- Horizon korzysta z wielu (drogich w opracowaniu) assetów Forza Motorsport i dlatego nie potrzebuje 3-4 letniego cyklu produkcyjnego. 

Opublikowano

Harmonix i Hidden Path (CS:GO, Defense Grid) zapowiedzieli nowego arenowego FPSa... muzycznego FPSa. Nazywa się "Chroma" i wygląda trochę jak Tron 2.0 na kwasie. :o

HARMONIX ANNOUNCES INNOVATIVE MUSIC-DRIVEN FIRST-PERSON SHOOTER, CHROMA!

LIMITED CLOSED ALPHA REGISTRATION NOW OPEN

Cambridge, MA – February 17th, 2014 – Today, Award-winning developer Harmonix announced an original free-to-play, music-driven, first-person, multiplayer shooter for PC - Chroma™. Developed in partnership with Hidden Path Entertainment (Counter-Strike: Global Offensive, Defense Grid: The Awakening), Chroma completely reimagines the classic Arena FPS formula, infusing fast-paced shooter action with music-driven gameplay.

"Chroma has been a dream project of mine for some time," said Harmonix co-founder and CEO Alex Rigopulos. "Watching the teams at Harmonix and Hidden Path begin to bring this vision to life has been tremendously exciting. We're also thrilled to release an alpha version of this game and to evolve it in collaboration with our players. We can't wait to hear what people think of this new approach to both first-person shooters and music games."

Chroma is an all-new entry into PC Game development for the team behind cultural phenomena including Rock Band and Dance Central. With technology powered by Unreal and a partnership with experienced shooter developers Hidden Path, Chroma aims high, even in its alpha release.

"Truly new experiences in video games are very rare," says Mark Terrano, Chief Creative Officer/Founder of Hidden Path Entertainment. "At Hidden Path Entertainment we were delighted to help Harmonix realize their dream of a musical shooter, and are looking forward to the next step – seeing it continue to evolve with the energy, input and creativity from the game community!"

Harmonix has begun accepting applications for a limited Closed Alpha. Parti(pipi)ants will get an early look at Chroma while it's still in development, and will be able to give feedback to help shape the game! Interested players can register at http://alpha.chroma.com.

Be sure to check out the Chroma announcement trailer at {URL}!

Key game features:

• Music-driven FPS gameplay – Music matters. Chroma features innovative first-person shooter mechanics that tie the game's soundtrack directly to combat, traversal, and more.

• Music is your weapon – Unleash streams of sound and music with your arsenal and bring the musical landscape to life in battle! From deep wobbling bass to the crunch of an electric guitar, crushing metal drums to poppy synths, choose a weapon load-out that reflects your musical tastes and personal style and take your sounds into battle.

• Band together – Your team is your band: Join up with your friends and battle for glory.. Master multiple classes, each with their own unique musical gameplay mechanics and perks, and lead your team to victory.

• Conquer shifting terrain – "Change Ups" at major musical moments dramatically alter the landscape of the battlefield in real time both physically and strategically, raising sniper towers, adding cover, and more in sync with the music.

• Free-to-play, but not "pay-to-win" – Free to jump in and play with deep customization, but smartly designed to preserve a fun and fair experience for all players.

Chroma will be available free-to-play on PC via Valve's Steam platform in 2014. For more information and updates, head to http://www.chromagame.com, follow @ChromaOfficial on Twitter, and at http://www.facebook.com/ChromaOfficial on Facebook!

chroma-3.jpg?w=400&h=225

chroma-4.jpg?w=400&h=225

#fangirling

Wiem. Tylko na PC, a PC w tym temacie nikogo. Ale pomysł jest szalony i jestem ciekaw, jak wyjdzie...

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Chciałem napisać, że nie wiedziałem na którą konsolę się zdecydować, więc zamówiłem obydwie. Na PS4 wezmę Shadow Fail, a na Xboxa Tomb Raidera, Forzę 5

Opublikowano

Opublikowano

Chciałem napisać, że nie wiedziałem na którą konsolę się zdecydować, więc zamówiłem obydwie. Na PS4 wezmę Shadow Fail, a na Xboxa Tomb Raidera, Forzę 5

Larę weź na PS4, lepiej chodzi.

Opublikowano

Z tego co widziałem na digital foundry to płynność jest na podobnym poziomie. A jednak pad z XO lepiej mi leży niż ten do PS4

Opublikowano

Greg to żeś wybrał z tą Larą. Bierz ją na PS4 albo zamiast niej Ryse.

Opublikowano

Z tego co widziałem na digital foundry to płynność jest na podobnym poziomie. A jednak pad z XO lepiej mi leży niż ten do PS4

30 fpsów vs. 50-60 fpsów. Bierz na PS4.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.