Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Kurde rzeczywiście świetny coop ma journey xD

Mazz zagramy ?xD

hahahahah, dobrze ze sie juz pozbylem ps3

nie wierze w  to co widze, etap błądzenia w u3 po pustyni był ciekawszy niz ten gameplay.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

journey jest super, chu.ja się tam znacie

Opublikowano

widzę, że xboty wpierw śmieją się z przechodzenia gier na yt, a potem sami to praktykują, obiektywnie oceniając, o dziwo, exa z ps3 :P

Opublikowano

Ja tam gralem w Journey i mnie randomowe dałny, ktore dolaczaly tylko irytowaly. No ale MEGA COOP KUR.WY !!!

Opublikowano

Nintendo przejmie Atlusa?

Kiedy świat obiegła wieść o rozsypującym się Atlusie, jęk bólu fanów był bardzo słyszalny - wszak firma ta jest odpowiedzialna za wiele świetnych gier.

Tymczasem krążą plotki, że kandydatem numer jeden do akwizycji dorobku producenta jest wydawca dobrze nam znany. Mowa o Nintendo.

Serwis International Digital Times na bazie kilku faktów opublikował raport sugerujący, że Nintendo jest bardzo blisko przejęcia Atlusa. Po pierwsze - ostatnimi czasy relacje obu firm były bardzo ciepłe.

Choć Atlus tworzył gry na wiele platform, w ostatnim okresie najbliżej współpracował właśnie z Nintendo.

Są z tym związane m.in. łączone wzajemnie promocje Shin Megami Tensei IV i nowego Fire Emblem, a także prace nad crossoverem Shin Megami Tensei X Fire Emblem na Wii U, która to gra byłaby drugim w historii romansem dwóch silnych marek Nintendo i zewnętrznej firmy (po sportowych grach z Mario i Sonikiem). 

Najgroźniejszym rywalem Nintendo byłoby Sony. Jak słusznie wskazał autor raportu, Square Enix miałoby z Atlusem mniej zróżnicowany wachlarz developerów, do Capcomu i Konami portfolio Atlusa nieszczególnie pasuje, zaś Microsoft i inni zachodni wydawcy nie wydają się zainteresowani.

http://www.cdaction.pl/news-33766/nintendo-przejmie-atlusa.html

Było by ciekawie jeśli rzeczywiście Big N lub Sony przejęło Atlusa :woot:

Opublikowano

Posilkowanie sie Journey w temacie "gry z fajna kooperacja" jest maks ZALEM. To nawet pod trolling nie podchodzi...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ja tam gralem w Journey i mnie randomowe dałny, ktore dolaczaly tylko irytowaly. No ale MEGA COOP KUR.WY !!!

No tak, w końcu to nie jest bolączka każdego online coopa, tylko Journey ;o

Opublikowano

Jak już sypiemy tymi newsami, to jeszcze jeden ode mnie.

Ostatnie 5 minut gry na Xbox One będzie na bieżąco zapamiętywane przez konsolę. W przypadku PS4 mówi się o aż 15 minutach.

Microsoft potwierdził, że konsola Xbox One będzie na bieżąco zapamiętywała ostatnie 5 minut rozgrywki. Po włączeniu pauzy będzie można pięciominutowy plik zapisać, a następnie edytować, bądź też w całości umieścić w sieci. 

Przewidziano także rozwiązanie dla osób grających w sieci, które nie mogą pozwolić sobie na pauzowanie gry w celu zapisania nagrania. Wtedy wystarczy poinformować konsolę głosowym komunikatem "Xbox, record that" (nie wiem, jak z komunikatami w rodzimym języku), a ostatnie 30 sekund gry z automatu trafi na dysk konsoli. W sam raz, by całemu światu pokazać, jakiego mamy skilla w Call of Duty po sieci. 

A co u konkurencji słychać? Nic oficjalnego. Przebąkiwano coś o 15 minutach nagrywania, ale Neil Brown, szef europejskiego oddziału Sony sam stwierdził, że może się skończyć ostatecznie na 7 minutach. Zawsze to kolejna cyferka, która będzie ładniej wyglądała przy zestawieniu obu konsol. 

Obie konsole będą miały także możliwość nadawania transmisji z gry na żywo, co w praktyce powinno umożliwić nagrywanie dowolnie długich wycinków rozgrywki.

Tym razem źródłem Gamezilla.  

Jak widać Sony też obiecuje gruszki na wierzbie. Zamiast piętnastu minut siedem? No cóż, akcja marketingowa z tym kwadransem. Ale tak naprawdę, kto tego będzie używał?  :sorcerer:

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

Nie chodzilo o paralitykow, tylko o sam fakt dolaczania sie kogokolwiek. Zreszta jak gram co-opa to nie gram z randomami, a z tego co pamietam to w Journey nie mozna nikogo do co-opa zaprosic.

Opublikowano

Jak widać Sony też obiecuje gruszki na wierzbie. Zamiast piętnastu minut siedem? No cóż, akcja marketingowa z tym kwadransem. Ale tak naprawdę, kto tego będzie używał?  :sorcerer:

To jest akurat niezła funkcja, niewiele gier na to pozwala (z tej generacji kojarzę tylko Just Cause 2), a tak to będzie można zapisać fragment z każdej gry.

Opublikowano

Nie chodzilo o paralitykow, tylko o sam fakt dolaczania sie kogokolwiek. Zreszta jak gram co-opa to nie gram z randomami, a z tego co pamietam to w Journey nie mozna nikogo do co-opa zaprosic.

Gdyby się dało zapraszać, to trofea do zdobycia byłyby bardzo łatwe. ;)

To jest akurat niezła funkcja, niewiele gier na to pozwala (z tej generacji kojarzę tylko Just Cause 2), a tak to będzie można zapisać fragment z każdej gry.

Ale po co?

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

zeby wrzucac poradniki, trudniejsze achivmenty prosto na YT, najlepsze akcje z gier sportowych itp.

Opublikowano

zeby wrzucac poradniki, trudniejsze achivmenty prosto na YT, najlepsze akcje z gier sportowych itp.

Podałeś fajne przykłady. Ale czy ktoś "normalny" będzie z tego korzystał? ;]

EDIT: Dobra, powiem inaczej. Jest to fajny bajer, ale dla mnie mógłby nie istnieć.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

No szczególnie będzie to fajna akcja do gier sportowych pikne akcje z NBA 2k czy Fifek :)

Nie raz NBA 2k w lidze chciało się nagrać dla innych jakąś dobrą akcję ale trzeba było w trakcie meczu zrobić pauzę, nagrać replay, poprzedzony masą ustawień , potem go odpalić na lipnym serwerze 2K w tragicznej rozdzielczości itp.

Opublikowano

dzieci i smutni ludzie maja czas na takie rzeczy.

Opublikowano

A na co mi puszczanie materiału LIVE przez parę minut, jak nagrywanie rozgrywki na PS4 nie będzie miało ograniczeń czasowych.

Opublikowano

a skad wiesz jak gry beda rozwiazane. w takim HALO zapisywane sa ostatnie mecze w calosci na dysku, w kazdej chwili mozesz wrocic i zapisac odpowiedni fragment. w FIFE podobnie moze bedzie to dzialac, wiec...

ja 3/4 czasu spedzam z FIFA, niby mozna zapisywac filmy na serwerach EA, ale wolalbym po prostu na swoim kanale YT.

Podobnie jak najlepsze akcje w HALO 4 - super gdybym mogl zapisac akcje, gdzie sam wybijam druzyne przeciwnikow itp.

Gram duzo w multi po prostu, smutni ludzie jaraja sie coopem w Journey...

Edytowane przez easye

Opublikowano

No ja akurat w jedyną grę jaką gram on line to NBA 2K, z znajomymi robiliśmy ligi. W sumie to dzieckiem nie jestem, smutny też nie. Ba nawet pomiędzy gierkami w tym NBA 2k miałem czas na zarobienie na dom i samochody z salonu więc jeszcze musi być chyba inna kategoria...

edit:

:thumbsup:   POLACZEK

Edytowane przez balon

Opublikowano

ja 3/4 czasu spedzam z FIFA, niby mozna zapisywac filmy na serwerach EA, ale wolalbym po prostu na swoim kanale YT.

Gram duzo w multi po prostu, smutni ludzie jaraja sie coopem w Journey...

Ktoś inny powie, że ludzie którzy grają w FIFE godzinami zamiast na realnym boisku są smutni ;] A nikt tu nie jest smutny, publikowanie swych ciekawych wyczynów, wychwycenie jakiegoś nietypowego buga, co w tym w ogóle smutnego? Dziwni wy jesteście.

Opublikowano

3/4 czasu zwiazanego z grami nie oznacza, ze ktos ma czas godzinami siedziec przy konsoli. Poza tym jasne - wystarczy pomyslec troche. Czasami debilna kontuzja przeszkadza na gre w pile.

No i Ludwes - Ciebie to czasami czytac sie nie da. Dla Ciebie mogloby nie istniec - grywasz w ogole w jakas gre online, bo jeszcze pare stron temu miales sporo do powiedzenia na temat multiplayera, a teraz piszesz jak typowy singleplayerowy gracz.

Edytowane przez easye

Opublikowano

dokladnie. Wystarczy pomyslec troche. Czasami debilna kontuzja przeszkadza na gre w pile.

No i Ludwes - Ciebie to czasami czytac sie nie da. Dla Ciebie mogloby nie istniec - grywasz w ogole w jakas gre online, bo jeszczepare stron temu miales sporo do powiedzenia na temat multiplayera, a teraz piszesz jak typowy singleplayerowy gracz.

Podaj przykłady.

Opublikowano

A na Xone sobie na Twitchu poszaleje a na PS4 nie :< 

A tak wracając do tych 5 minut,  gracze (Sonoklapy) zrobią burdę na necie i M$ pierdyknie 20 m a co!

Edytowane przez Soul

Opublikowano

A na Xone sobie na Twitchu poszaleje a na PS4 nie :< 

A tak wracając do tych 5 minut,  gracze (Sonoklapy) zrobią burdę na necie i M$ pierdyknie 20 m a co!

Dlaczego na PS4 nie? 

Opublikowano

Najlepsze akcje w Fifie, multifragi w FPSach w multi? Edycja i skrecanie fragmovie to nie brzmi fajnie?

Opublikowano

Ludwes - nie chce mi sie 30 stron wertowac , ale chodzi mi o dyskusje Xbox 1 / PS2, temat o multiplayerze w Gearsach 3 / Uncharted, GT/Forza, HALO. Twierdzisz ze to srednie exy, a wychodzi na to, ze sam multiplayer srednio Cie interesuje.

I czy to nie Ty nie kojarzyles zadnej gry z Xbox'a 1 ?

W statusach tez czesto spamujesz "Xbotami", zastanawiasz sie jak mozna jarac sie Titanfallem, a jakim FPSem jarasz sie Ty ?

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.