Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde ja to bym bez zastanowienia sie tam wkręcił gdybym tylko nie mieszkał tak daleko od wawy. I tak jestem świeżo po studiach a roboty w zawodzie to ani widu ani słychu a gry to ja moge katować to upadłego ;p

Opublikowano
  W dniu 16.12.2016 o 11:44, Di napisał(a):

W dniu 16.12.2016 o 11:15, sosnaa napisał(a):

ile taki tester zarabia?

da się z tego wyżyć w stolicy?

za gówniarza wydawało się, że to praca marzenie, grasz w gierki i jeszcze ci za to płacą.

U nas od stycznia będzie 12-16 zł za godzinę na umowę zlecenie (mamy też stanowiska dla testerów na umowę o pracę, ale wymagają one doświadczenia i wiedzy). Zdarza się, że ludzie przeprowadzają się do Warszawy, żeby u nas pracować, więc da się wyżyć :).

Tak jak jest w artykule, rozrastamy się (planujemy dwukrotnie zwiększyć nasz zespół testerski), a to pociąga za sobą szanse na dalszy rozwój :). Siedzę tutaj już 5 lat i naprawdę nie żałuję - fajne doświadczenie, znajomości, portfolio. No i są też takie smaczki jak np. znajomość jakiejś gry czy nawet konsoli na długo przed premierą (oczywiście wszystko w ramach NDA).

I naprawdę na zwykłego testera nie potrzeba żadnego wcześniejszego doświadczenia? Wiadomo, że byłoby mile widziane, ale chodzi mi o całkowitego nowicjusza w testowaniu. Bo jak przeglądam oferty to 95% z nich wymaga co najmniej trzymiesięcznego doświadczenia. Ja rozumiem, że ktoś z doświadczeniem jest lepszy dla firmy, ale imo warto szkolić też nowych testerów. 

Nie wiem kiedy zamierzacie zwiększyć zapotrzebowanie, ale jeśli to będzie w okolicach czerwca-lipca 2017 to na pewno się zgłoszę. :) 

Opublikowano (edytowane)

@suteq

Możesz się zgłosić wcześniej i jeśli wszystko pójdzie dobrze, to po prostu będziemy myśleli o terminie :). Nie musi być tak, że przychodzisz tak, żebyśmy na drugi dzień Cię zatrudnili.

Nie wymagamy doświadczenia w testowaniu, ale wymagamy znajomości gier (teoria + praktyka).

@_Be_

Netto.

Edytowane przez Di
Opublikowano

Nie no wiadomo, że nie wysyła się zgłoszenia w ostatniej chwili. Aplikować będę znacznie wcześniej o ile dalej będzie prowadzona rekrutacja. :)

Opublikowano
  W dniu 16.12.2016 o 16:51, suteq napisał(a):

Nie no wiadomo, że nie wysyła się zgłoszenia w ostatniej chwili. Aplikować będę znacznie wcześniej o ile dalej będzie prowadzona rekrutacja. :)

Rekrutację prowadzimy cały czas :).

Opublikowano

Czyli płacicie od stycznia od 1920 do 2560zł netto na pełnym etacie. Trochę smiech na sali.

Opublikowano (edytowane)

Ja się pochwale, że zostałem zatrudniony do firmy, która testuje gry i wysyła łatki do programistów nowych buildów gry. Pierwszego dnia zostałem przydzielony do teamu LEAGUE OF LEGENDS.

Zwolniłem się pierwszego dnia jak pomyślałem, że mam grać w tego raka i jeszcze go testować. A płacili 1500zł netto, umowa zlecenie i yebiesz od 6-14 na pełen etat :dafuq:

Edytowane przez oFi
Opublikowano

Jeszcze miałem do wyboru Angry Birds na komórki.

Szkoda, że nie dostałem wtedy posady tłumacza, bo bym siedział z teamem co pisał teksty inglish do dodatku krew i wino :banderas:

Opublikowano

Swoją drogą, skończyłem ostatnio Ori i w creditsach pojawia się zespół testerów- same polskie nazwiska. 

Dostawać hajs za ogrywanie takiego majstersztyku...

No ale mechanik nie może liczyć na wymienianie oleju na zmianę w Ferrari i Lambo, a chirurg plastyczny na ciągłe modelowanie cycków gwiazd Holywoodu.

Opublikowano
  W dniu 16.12.2016 o 18:26, _Be_ napisał(a):

Czyli płacicie od stycznia od 1920 do 2560zł netto na pełnym etacie. Trochę smiech na sali.

To mało jak za stanowisko które nie wymaga za bardzo doświadczenia/skilli/wykształcenia?

Chyba lepsza alternatywa niż bieganie do biedry, a jakaś tam ścieżka kariery jest.

Opublikowano
  W dniu 22.12.2016 o 18:48, gkihdghdhj napisał(a):

Swoją drogą, skończyłem ostatnio Ori i w creditsach pojawia się zespół testerów- same polskie nazwiska. 

Dostawać hajs za ogrywanie takiego majstersztyku...

No ale mechanik nie może liczyć na wymienianie oleju na zmianę w Ferrari i Lambo, a chirurg plastyczny na ciągłe modelowanie cycków gwiazd Holywoodu.

Uwielbiam ludzi ktorzy myla pojecie testowania z ogrywaniem :banderas:

Nogdy w zyciu bym nie chcial byc testerem gier

Opublikowano
  W dniu 23.12.2016 o 08:20, ping napisał(a):

To mało jak za stanowisko które nie wymaga za bardzo doświadczenia/skilli/wykształcenia?

Chyba lepsza alternatywa niż bieganie do biedry, a jakaś tam ścieżka kariery jest.

Zgadzam się z zerowym doświadczeniem chcesz mieć pensje 3k na rękę ?  W każdym zawodzie chyba tak jest (poza medycyną czy farmacją) że zarobki rosną wraz z doświadczeniem. Ja zaczynałem od stażu za 1200 zł i tak pół roku spędziłem :D 

Opublikowano
  W dniu 23.12.2016 o 08:20, ping napisał(a):

Może jak mieszkasz u mamy to może być prawie wystarczająco.

Opublikowano

Wiadomo, są wyjątki, ale wśród testerów spotkasz najczęściej młode osoby mieszkające z rodzicami/wynajmujące pokoje. Pracownicy gastronomii, punktów usługowych i tak dalej to też często młode osoby, które są w stanie wyżyć nawet za 1500zł.

Gdybym miał 19 lat i był bez doświadczenia, to pewnie prędzej poleciałbym testować gry wideo, zamiast użerać się z ludźmi w mniej wdzięcznej pracy. Robiłem kiedyś w gastronomii przez całe trzy miechy bo potrzebowałem jakiejkolwiek pracy, pensja 1606zł 37 groszy za pełen etat*, wynajmowany pokój - jakoś żyłem.

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Kolego ja pracowałem za 7.30/h na cały etat wychodziło może 1300złotych na ręke na umowe zlecenie, ale proszę nie rozmawiajmy o patologii. Płaca 11zł/h na rękę w Warszawie to jak plucie w twarz tym ludziom zwłaszcza, że w głupiej burgerowni można dostać 15zł/h i umowe o pracę. 

Opublikowano
  W dniu 23.12.2016 o 12:20, _Be_ napisał(a):

Kolego ja pracowałem za 7.30/h na cały etat wychodziło może 1300złotych na ręke na umowe zlecenie, ale proszę nie rozmawiajmy o patologii. Płaca 11zł/h na rękę w Warszawie to jak plucie w twarz tym ludziom zwłaszcza, że w głupiej burgerowni można dostać 15zł/h i umowe o pracę. 

Tu się zgodzę. Wróciłem ze skandynawii i przeprowadziłem się do wawy. Niestety Wawa i reszta polski niczym się nie różni bo podejście do biznesu to samo. 

Opublikowano
  W dniu 23.12.2016 o 12:20, _Be_ napisał(a):

Praca w burgerowni jak każda inna niema co jej deprecjonować , ważne ze sie coś robi a nie sępi na social.
Opublikowano

A czy ktoś deprecjonuje prace w burgerowni? Ktoś musi tam pracować więc powinnien dostawać ludzki hajs, który pozwala na egzystencje a nie pier.dolenie, że beka nic nie umiesz więc masz tutaj 4zł/h