Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Widze że w Empiku i w Komputroniku ( Poznań ) gierka już jest dostępna ! Także jade przed pracą i o 22 zaczynam giercowanie :DDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Jakie ceny w Empiku i Komputroniku (sklep stacjonarny)? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Ale wczoraj pogralem. Skyhold zdobylem po jakis 15h i moge robic questy po specjalizacje polecam jednak nie bladzic tak jak ja tylko robic main story zeby zdobyc ta za(pipi)ista twierdze, ktora jest OLBRZYMIA. Na ten moment swietna gra. Jedyny minus to interfejs, ktory moim zdaniem jest jednym z najgorszych jakie widzialem w grach w ogole. I usmialem sie wczoraj jak spotkalem trenera do specjalizacji Rift Mage. Genialny dialog Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Ja jeszcze nie dotarłem do tego, za dużo sprawdzania, czytania codexu i rozmów w Haven, dopiero co w Hinterlands jestem. No, ale gram na zmianę z dziewczyną, więc mniej czasu mam Jeśli gra nie obniży swojego poziomu w przeciągu 80-90 godzin gry. To będzie zdecydowanie mój GOTY. Mam dziwne wrażenie, że szybko zabiorę się też za drugie przejście.Co do interfesu zgoda, jest mało intuicyjny. Szczególnie inventory zwalone (sam interfejs bitwy jest dla mnie dobry)Btw.Solas kojarzy mi się z wychudzonym Imhotepem z Mummy i Mummy Returns Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 (edytowane) Powiedzcie mi jak jest z tym otwartym światem. Ogromne ale jednak zamknięte lokacje które wybieramy z poziomu mapy czy coś na wzór Skyrima? Edytowane 19 Listopada 2014 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Pierwsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Jaka ta gra jest wspaniała. Pograłem dziś 4,5 h . Jestem zachwycony!!! Przy okazji krótka historia: Dziś w pracy miałem spotkanie z Managerami projektów w mojej firmie. Okazało się że jest projekt który trzeba zrobić między 22-23 grudnia. Szef potrzebował ochotnika co z urlopu zrezygnuje. Zgłosiłem się aby zapunktowac u szefa. Szef wtedy stwierdził że mogę sobie wziąć wcześniej te 2 dni kiedy chcę dopóki jest kilku pracowników. No to ja zaproponowałem jutro i pojutrze Ten teges to od jutra do niedzieli zamieniam się w no life'a Dziś już jestem padnięty i idę spać P.S. Ta czcionka jest zdecydowanie za mała albo ja mam naprawdę kiepski wzrok Szkoda że w opcjach DA nie można powiększyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Jakie ceny w Empiku i Komputroniku (sklep stacjonarny)? Empik 229, a komputronik 219, ale niestety do tego drugiego mialem za daleko nie zdarzyłbym do pracy, wiec... Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 (edytowane) Pogralem juz ok. 12 godzin i poki co nawet mi sie podoba. Poza designem postaci cala reszta w nowym dziele Bioware jest dosc dobra, jednak elementy RPG sa ostro rozmyte na rzecz ulatwien dla lamusow ... odnawiajace sie potiony, markery gdzie isc przy KAZDYM quescie, brak zarzadzania atrybutami postaci etc. Mimo to, mozna sie dobrze bawic z tym tytulem, swiat jest spory, klimat bardzo dobry, historia zapowiada sie interesujaco, czego wiecej chciec - w skrocie, jest to chyba pierwszy sensowny rpg na current geny. Edytowane 19 Listopada 2014 przez Bansai Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Czy ktoś poza mną ma kłopoty z czcionką na ps4. Strasznie mała i choć mam 50 calowy tv to musiałem się przesunąć do telewizora na 1,5 m:) czcionka pomyślana o komputerach i nie skaluje się dla większych tv Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Pogralem juz ok. 12 godzin i poki co nawet mi sie podoba. Poza designem postaci cala reszta w nowym dziele Bioware jest dosc dobra, jednak elementy RPG sa ostro rozmyte na rzecz ulatwien dla lamusow ... odnawiajace sie potiony, markery gdzie isc przy KAZDYM quescie, brak zarzadzania atrybutami postaci etc. Mimo to, mozna sie dobrze bawic z tym tytulem, swiat jest spory, klimat bardzo dobry, historia zapowiada sie interesujaco, czego wiecej chciec - w skrocie, jest to chyba pierwszy sensowny rpg na current geny. Troche lipa z tymi atrybutami postaci A jak tam z itemami? Jest czego zbierac dla naszej druzyny? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Kazdemu mozesz stworzyc/znalezc/kupic zbroje, helm, bron i akcesoria (2 pierscienie, pas i amulet). Zbroje mozna dodatkowo customizowac poprzez tworzenie modow na rece/nogi. Bronie tez maja chyba, ze 3 sloty na dodatki. Mozna sobie porzezbic troche. Aha i jeszcze sa runy, i potiony/granaty ktore mozna ulepszac. Na ten moment mam ponad 20h, a i tak zostalo mi jeszcze kilka questow do zrobienia w Hinterlands. Prawie skonczylem eksplorowac Storm Coast, i zabieram sie za mokradla. Miejscowek takich wielkich jest chyba 8 czy 10, wiec naprawde jest co robic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Tylko nie zapominaj dodac, ze zbroje etc to po prostu reskin tego co dostajemy na samym poczatku, bardzo mi sie to nie podoba, non stop nosze te sama zbroje tylko statystyki sie polepszaja. Wszystko przez ten glupi system craftingu, co mi z tego ze sobie zrobie innego buty do armora skoro glowna zbroja to 2 modele max na klase Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 No to kaszana :3 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 To dziwne, bo ja do maga nosilem juz 3 rozne typy zbroi, a w kolejce do stworzenia widzialem kolejne dwa nowe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) No ja odkrylem wlasnie 3 rodzaj na wojownika, wyglada identycznie jak poprzednie 2, tylko plaszcz na to jeszcze zaklada XD Tragedia pod tym wzgledem, liczylem na jakas poprawie po DA II w kwestii roznorodnosci ekwipunku.@haven Ale gra sama w sobie dobra, jak masz EA Access to od razu bier dla przetestowania, jestem niemalze pewien ze bedziesz chcial wiecej po tych 6 godzinach. Edytowane 20 Listopada 2014 przez Bansai Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) No ja gram wojownikiem i też na ilość nie narzekam, a jestem w fabule za wami na pewno. Dobrze, że Keep powstało, fajnie było uszłyszeć od Leliany, że czeka na skończenie konfliktu, abu wrócić do Grey Wardena. Zresztą takich smaczków jest więcej. Edytowane 20 Listopada 2014 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 A na konsolach nie mając konta w origin moge zapomnieć o tym dragonagekeep?Swoją droga troche lipa,że nie mozna importowac save'a,bo z poprzednimi odsłonami na siłe sie meczylem tylko po to żeby decyzje przeszly dalej. Jeszcze jedno pytanie:Jeżeli DA 2 byl dla mnie niczym guano,DA:O uważam za slaby/przecietny(dodatek do niego jest lepszy niż podstawka) to mam tutaj czego szukac czy raczej tytuł nie dla mnie?Glownie chodzi o fabule,dialogi,postaci,decyzje(konsekwencje)bo przyznam ze nie jestem fanem tego uniwersum. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 To jest po prostu dobre RPG w klimatach fantasy. Jak ci to nie pasuje to nikt nic nie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Bansai ja mialem preorder Gra powinna mi przyjsc dzisiaj ale pogram dopiero na weekend. BTW ladnie tak klamac kolege ze sa tylko dwie zbroje? :3 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Pewnie jakbym wczesniej nie ogral trylogii ME czy Wiedźmina 2 moglbym spojrzec bardziej poblażliwie na DA:O,a w RPG-ach dla mnie najwazniejsze sa te elementy ktore wymienilem w poscie wczesniej. Może inaczej spytam,czy ktoś kto ogrywa teraz inkwizycje jest w stanie powiedzieć,że jest to najlepsza odsłona?(nie patrzac na elementy walki) Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Po 7h pod rząd mówię że jest to najlepsza odsłona. Gdyby nie kobieta moja to bym grał dalej:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Blantman, Ty ogrywasz wszystko jak leci! Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Po 7h pod rząd mówię że jest to najlepsza odsłona. Gdyby nie kobieta moja to bym grał dalej:) Mam tak samo, grałbym dalej, ale teraz kolej dziewczyny. Piękne są niektóre widoczki (wodospad na jeziorem, ruina strażnicy etc.). Widać, że dużo lokacji była ręcznie robiona. Oby ta odsłona sprzedała się na tyle, aby powstała kolejna część. Fajnie byłoby zwiedzić Nevarrę razem z Necropolis, całe Free Marches czy Tevinter. W dodatku pewnie na podrasowanym silniku i bez wersji last-genowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Dla mnie jedynka dalej pozostaje niezagrozona jako najlepsza odslona. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi