klensi 0 Opublikowano 27 czerwca 2013 Opublikowano 27 czerwca 2013 Witam! Jak uzyskać dźwięk 5.1 w grach? Mam kartę dźwiękową podpiętą do PC (USB) oraz do TV (kabel optyczny), do karty dźwiękowej zestaw głośników 5.1 - filmy z telewizji cyfrowej, które są w 5.1 działają , tak samo filmy puszczane w mkv na pc.. Ale dźwięk w ps3 idzie tylko na 2.0. Próbowałem ustawiać w opcjach dźwięku żeby po HDMI szedł dźwięk 5.1, ale w grach słychać tylko pisk. Próbowałem podpiąć kabel optyczny z karty dźwiękowej do konsoli, ale ta sama sytuacja w grach jak przy hdmi - pisk. Jakieś pomysły? dzięki za odp. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 27 czerwca 2013 Opublikowano 27 czerwca 2013 Najlepiej zadaj to pytanie w tym temacie: http://www.psxextreme.info/topic/51745-naglosnienie-51-i-inne-dla-ps3/ w dziale PS3. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 27 czerwca 2013 Opublikowano 27 czerwca 2013 To ja tylko na szybko odpowiem, we właściwościach dźwięku na Ps3, nie ustawiaj automatycznego wykrywania, a sam zaznacz same z "DTS" i "5.1" w nazwie. Cytuj
klensi 0 Opublikowano 27 czerwca 2013 Autor Opublikowano 27 czerwca 2013 To ja tylko na szybko odpowiem, we właściwościach dźwięku na Ps3, nie ustawiaj automatycznego wykrywania, a sam zaznacz same z "DTS" i "5.1" w nazwie. Ustawiałem ręcznie - słychać tylko pisk w głośnikach... ;/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi