Bansai 11 198 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 (edytowane) Przez to jalowe pieprzenie o zukach martwilem sie ze do pojedynku nie dojdzie w tym odcinku. Co do jego rezultatu, do teraz mam na twarzy usmiech politowania, tak debilnej smierci dawno nie widzialem, a szkoda, bo postac Oberyna mi sie podobala Edytowane 2 czerwca 2014 przez Bansai Cytuj
selene 3 368 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 Mocny odcinek. Walka pozamiatała, wciąż mam ciary. I wątek Baelisha bardzo spoko. Cytuj
Mani 696 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 Generalnie myślałem ze walka będzie dluzsza. Patrzę ze juz 50 minuta leci Odcinek liczy 52 zaczynam się zastanawiać czy w tym odcinku będzie tylko opening walki a rozwinięcie w kolejnym ale 2 minuty później juz wiem ze walka rozwala łeb. Tak wogole zostały 2 odcinki do końca sezonu. Czaicie?! 2 odcinki!! I znowu rok czekania? Kogoś porąbało i to zdrowo. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 Dowaliliście się do tej sceny z żukami jak jehowy do furtki. Świetna parabola, coś jak dialog Gandalfa z Pipem przed oblężeniem Minas Tirith tylko mnie patetyczny. Ten sezon będę pamiętał z 3 rzeczy- wedrowki Ogara z Aryą, pojedynku Oberyna i wlasnie rozmow w lochu. A no tak, byla jeszcze smierc Joffreya, na ktora zareagowalem "meh". Z dedykacją dla malkontentów https://www.youtube.com/watch?v=XAOzMs9HbWg Moje przewidywania odnośnie rozwiązania kwestii głowy Tyriona Scena jak przy ścięciu Neda Starka, Tyrion strzela sarkazmem w ostatnich chwilach życia, nagle przylatuje Dracarys i BOOM przenosimy się na północ do Castle Black Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 (edytowane) odcinek 9/10 głównie dzięki świetnemu, bądź co bądź zaskakującemu finałowi . Wylatujące zęby i ogólna masakra ( mózg i te sprawy ) i oczywiście jeden punkt do oceny za to, że rozebrali kolejną aktorkę Edytowane 2 czerwca 2014 przez chris85 Cytuj
Gość Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 (edytowane) Dobrze, że nic nie jadłem. W sumie wynik był dosyć przewidywalny wyobrażałem sobie, że umrą w śmiertelnym uścisku, jednocześnie przekują się mieczami czy coś, ale takiego gore... no dobra, to Gra więc tego też mogłem się jednak spodziewać... . Spoko się oglądało, jak zwykle krew i stal. Nie spodziewam się niczego pouczającego czy skłaniającego do przemyśleń po tym serialu, tylko serio mogliby już zabić tego gluta z brodą. Edytowane 2 czerwca 2014 przez Gość Cytuj
Szatanek 116 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 (edytowane) @Bansai A co byś chciał? Tego co w 99% przypadków występuje w filmach w podobnej sytuacji ? Na wojnie około 18% Amerykanów zginęło od broni kolegów. Często w sytuacjach gdzie sądzili, że już wygrywają. "Głupia", "niepotrzebna" śmierć to coś bardziej realnego i chętnie widzianego w kinie niż większość "epickich" gówien serwowanych przez Hollywood. Edytowane 2 czerwca 2014 przez Szatanek Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 no dobra, ale i tak szkoda, że pudzian zabił legolasa Cytuj
Gość Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 No wiadomo chyba każdy polubił tego biseksa Cytuj
selene 3 368 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 Ale i tak najlepszą sceną odcinka jest: 3 Cytuj
Observer 10 528 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 (edytowane) Ale i tak najlepszą sceną odcinka jest: Ten serial ma tyle dobrych scen na odcinek, ze spokojnie mogliby to rozciągnąć na 24 odcinki w sezonie, a dalej by był najintensywniejszym serialem obecnie lecącym w tv. Edytowane 2 czerwca 2014 przez Observer Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 2 czerwca 2014 Opublikowano 2 czerwca 2014 (edytowane) odcinek fajny chociaż liczyłem na dłuższą walke, no ale przynamniej było intensywnie chociaż .. co do walki: śmierć rzeczywiście głupia. tak łatwo wygrał a zamiast sie upewnić to tańczył na około i błaznował chyba bym wolał gdyby ten finał (mózg rozjebany) miał miejsce w trakcie walki, albo wręcz przed nią - tzn gdy chudy machał dzidą na pokaz na samym początku, było by widowiskowo gdyby wtedy odrazu oberwał i sie kończyło, też było by z przytupem a powód porażki (skakanie na około) był serio głupi i troche zepsuł finał, do ostatniej sekundy myślałem że chudy wyciągnie np nóż zza pasa i wbije dużemu w głowe, wygrywając ale tracąc oczy i zęby, to też by było mocne i nieco bardziej sprawiedliwe, w znaczeniu mniej uwłaczjąca przegrana, bo obecnie to gość wygrał z palcem w (pipi)e a na koniec dał ciała, jakoś ta dysproporcja na szali zwycięztwa mnie mierzi chociaż było i tak fajnie Edytowane 2 czerwca 2014 przez Yano Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 SPOILERY, JAK NIE WIDZIAŁEŚ NAJNOWSZEGO ODCINKA, TO JESTEŚ LESZCZEM I WYPIER/DALAJ Z TEGO TEMATU Nie no, cygan zachowywał się jak idiota w czasie tej walki, więc dobrze, że skończyło się tak, a nie inaczej. Solówa miała odpowiednią długość, nie widzę sensu, żeby te wygibasy w akompaniamencie nawoływań do skruchy trwały dłużej. Tylko ciekawe co jeżeli Góra jednak nie przeżyje, bo wtedy zagadnienie kto zabił kogo pierwszy wysuwa się na pierwszy plan. Trzeba przeczytać FAQ trial by combat. Dialog o żuczkach taki trochę tarantinowski, jak najbardziej na plus. Ale odcinek i tak wygrała Arya. Lord Friendzone ;[ Cytuj
Gość Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Pierwszy zabił Góra, wskazują na to kawałki mózgu Oberyna walające się po ziemi. Sam zdechł chwilę później. Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Góra jeszcze nie zdechł 2 Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 (edytowane) Ale jaki to jest spoiler?? Przecież to była ostatnia scena i raptem kilka kadrów, z których jeszcze nie wynika, że smiertelnie ranny gosciu, który zmiażdżył drugiemu łeb wyzionął ducha lol! Edytowane 3 czerwca 2014 przez ornit Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 (edytowane) Góre zabije trucizna, zabił swojego przeciwnika pierwszy. drobny spoiler z ksiazki odnosnie wyniku walki. Edytowane 3 czerwca 2014 przez Guernica Cytuj
Texz 670 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 4chan kolejny raz zje*ał mi finał tego odcinka. Dziękuję Wam nieznajomi. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Czy szykuje nam się spór na miarę starwarsowego "Kto strzelił pierwszy? Greedo czy Han?". Góra dostał soczystego staba w bębeni i się położył pierwszy. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 a nie liczy się kto pierwszy zaliczył zgona? dlatego tyrion dostał taki wyrok a nie inny? przecież nie może być meksykański pat Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 (edytowane) Wobec kontrowersii powinni zażądzić dogrywkę między samymi zainteresowanymi Tyrion vs Cersei. Walka na sztućce, do pierwszej krwi. Menstruacyjnej. Edytowane 3 czerwca 2014 przez Tokar 1 Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 odcinek fajny chociaż liczyłem na dłuższą walke, no ale przynamniej było intensywnie chociaż .. co do walki: śmierć rzeczywiście głupia. tak łatwo wygrał a zamiast sie upewnić to tańczył na około i błaznował chyba bym wolał gdyby ten finał (mózg rozjebany) miał miejsce w trakcie walki, albo wręcz przed nią - tzn gdy chudy machał dzidą na pokaz na samym początku, było by widowiskowo gdyby wtedy odrazu oberwał i sie kończyło, też było by z przytupem a powód porażki (skakanie na około) był serio głupi i troche zepsuł finał, do ostatniej sekundy myślałem że chudy wyciągnie np nóż zza pasa i wbije dużemu w głowe, wygrywając ale tracąc oczy i zęby, to też by było mocne i nieco bardziej sprawiedliwe, w znaczeniu mniej uwłaczjąca przegrana, bo obecnie to gość wygrał z palcem w (pipi)e a na koniec dał ciała, jakoś ta dysproporcja na szali zwycięztwa mnie mierzi chociaż było i tak fajnie A z kim Wam się skojarzył styl jego walki? Bo mnie definitywnie https://www.youtube.com/watch?v=NmVdWA7mUbw <3 Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 3 czerwca 2014 Autor Opublikowano 3 czerwca 2014 Ale i tak najlepszą sceną odcinka jest: Najlepszą sceną odcinka była scena nad rzeką i kto twierdzi inaczej ten pedau. Missandei <3 1 Cytuj
selene 3 368 Opublikowano 3 czerwca 2014 Opublikowano 3 czerwca 2014 Dla ciekawskich, koniec walki w książce wygląda tak: więc tym bardziej myślę, że w serialu rozwiązali tę scenę świetnie. No ale pewnie część fanów wolałaby, żeby walka wyglądała tak: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi