Skocz do zawartości

Sezon 4 - A Storm of Swords, part 2 / A Feast For Crows & A Dance With Dragons, part 1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pomimo, że wynik pojedynku był strasznie przewidywalny (nawet sama walka dość typowa - przez większość walki wydaje się, że zwycięstwo jest w kieszeni, a potem nagle w ostatniej sekundzie zmiana o 180 stopni), to jednak emocje były i żal mi się zrobiło tego pajaca.

W sumie dość przewidywalny stał się Martin z tą swoją "nieprzewidywalnością".

P.S. Też przez chwilę myśleliście, że on tą włócznią zestrzeli kogoś ze sceny, zwłaszcza w momencie jak się pytał "kto ci wydał ten rozkaz"? To byłby dopiero zwrot akcji!

Edytowane przez MBeniek
Opublikowano (edytowane)

P.S. Też przez chwilę myśleliście, że on tą włócznią zestrzeli kogoś ze sceny, zwłaszcza w momencie jak się pytał "kto ci wydał ten rozkaz"? To byłby dopiero zwrot akcji!

Tak właśnie sądziłem przez chwilę ( , że Tywin zarwie ) co uśpiło moją czujność na coś bardziej oczywistego. Bez rozważania i ckliwych gadek, szast prast i bohatera nie ma. Jak w życiu. Czegoś takiego, często się nie widuje. Większe mindfucki w drodze, to była tylko drobna przystawka.

Edytowane przez Szatanek
Opublikowano

Czytając książke, wynik walki mnie zaskoczył, chyba nawet bardziej niż los Eddara Starka. Może nie nastawiałem się tak na to, że wszystko skończy się odwrotnie niż można przepuszczać.
Opublikowano (edytowane)

Teraz dopiero spojrzałem na nazwę tematu- jak dużo Dance With Dragons obejmuje sezon? Czy to znaczy, że widzieliśmy już prawie wszystko co zostało napisane i niedługo Martin będzie musiał zapierniczać z tematem, żeby uciekac serialowi?

Edytowane przez Mordechay
Opublikowano

W niektórych wątkach jest jeszcze strasznie dużo do pokazania, a w niektórych praktycznie dobijamy już do końcówki "Tańca ze Smokami". Generalnie sporo się jeszcze wydarzy i na pewno nie będziemy się nudzić, ale też trochę mnie martwi to, że tak szybko to idzie.

Z drugiej strony, może faktycznie będzie tak jak ktoś napisał: w pewnym momencie historia pójdzie swoją drogą? Trochę jak w Fullmetal Alchemist: anime wyszło kiedy manga nie była ukończona, i niektórzy mówią, że historia w nim przedstawiona jest nawet lepsza.

Opublikowano

Jedynce co pewne to to , ze Martin nie zdazy.

A jak rozegraja wstrzymanie produkcji/alternatywna historie/Martina dajacego insight scenarzystom przed ksiazkami to sie dopiero zobaczy, chociaz na pewno juz dawno nad tym problemem w HBO mysleli i maja pewnie rozpracowany jakis plan.

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie jestem trochę podkurzony. Sądziłem , że z książką "Uczta dla Wron" w końcu dotrę na dziewicze tereny, a tutaj się okazuje , że niektóre wątki w serialu już nasrane aż do Tańca. 

A tak w ogóle zakończenie serialu prawdopodobnie w 7 sezonie możliwe , że będzie podobne do książki która wyjdzie nawet później ( Martin wtajemniczył ekipę jak mniej więcej ma to wyglądać ). To byłoby słabe. Ujrzeć zakończenie w serialu, przed książką.

Edytowane przez Szatanek