Skocz do zawartości

Wii U - temat dla zielonych w.... temacie

PIKeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

lepiej niech nie kombinują z padletem bo będzie taka sama lipa, jak z dotykowymi poziomami w Rayman Legends, które zamiast bawić, wku..iały mnie nieprzeciętnie. Według mnie, Padlet najlepiej sprawdza się jako mapa, menu, remote play. Oczywiście fajne pomysły jak np w Zombi U są naprawdę mile widziane i pokazuję, że jeśli developer pomyśli, to może coś fajnego z tego padleta wykrzesać. Testem czy z padleta można wydobyć ukryty potencjał, będzie nowy Fatal Frame.

Sent from my Brain

Edytowane przez kazuyoshi
Gość DonSterydo
Opublikowano

W czerwcu do Nintendo Select wchodzi Super Mario Galaxy 2 i ciekaw jestem czy w związku z ofensywą nowego dystrybutora będzie można bez spiny kupić nówkę za ok. 100 zł.

Opublikowano

Mogę kupić MK8 i dostać darmową grę nie mając konsoli? Na 3ds można tak zrobić bo kod na maila przychodził.

WiiU predzej czy pozniej kupie, a darmowa gra się przyda.

Opublikowano (edytowane)

Czy jest sens zwracać uwagę na długość gwarancji? Np. Ultima ma w opisie 12 miesięcy, a inne sklepy jak Best-Play czy Electronic Dreams mają w opisie 24 miesiące. Zestawy te same, czyli bundle Wii U Premium + Mario Kart. Ultima ma o 100 zł taniej, więc czy jest sens płacić więcej?

Konsole od Nintendo są dobrze wykonane, mój 3DS kupiony w Amazon śmiga bez zająknięcia, myślę że Wii U też powinno działać bezproblemowo.

Czekam jeszcze na E3, bo na zakup Wii U jestem na 90% zdecydowany. Mario Kart 8 + Zelda WW HD za darmo i mam co rozbić do końca 2014.

Edytowane przez Kris77
Opublikowano

Pewnie jest tak, że producent daje gwarancję na 12 miesięcy. A kolejne 12 miesięcy daje sklep za niezgodność towaru z umową sprzedaży. Tak jest np ze sprzętami Apple w UE. Zresztą prawo unijne nakazuje wręcz 24-miesięczną gwarancję na nową elektronikę.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Dokładnie w Polsce z racji tego, że jesteśmy w UE jest nakaz, że na każdy sprzęt elektroniczny musi być 24 m-ce gwarancji. Nawet jak producent daje 12 to sklep musi Ci zagwarantować następne 12 miesięcy gwarancji.

Gość Maiden
Opublikowano

OK - skumulowałem trochę kodów z pudełek, a nie mam jeszcze profilu onlinowego na Wii U.
Czy Nintendo Club działa w PL? 

A jeżeli nie, to jak skorzystać z tych kodów? Rejestrować się na inny kraj? 

Opublikowano

Z tego co wiem to i tak do Polski nie wysyłają. Ogólnie to europejski klub Nintendo jest do dupy w porównaniu z tym USA. Tam normalnie można sobie wybrać gry z eshopu np. super metroid,a nie jak w Europie magnesy na lodówke lub soundtrack z gry.

Wychodzi na to,że kody są (pipi) warte.Do tego trzeba ich mieć jakąś astronomiczną ilość(jedna gra daje 250 gwiazdek,a głupi zeszyt z mario kosztuje 3500 :/ ). Nie rejestruję konsoli,bo liczę dla Wii u na podobną promocję co 3d land dla 3ds'a.

Gość Maiden
Opublikowano

Czyli radzisz czekać z tymi kodami? Co z promocją związaną z Mario Kart 8? 

Opublikowano

Czyli radzisz czekać z tymi kodami? Co z promocją związaną z Mario Kart 8?

No jak zarejestrujesz np na brytyjskiej stronie Ninny to kod na gierkę dostajesz od razu prawie (można pobrać na konto z każdego regionu, w tym PL), na pl trzeba czekać.

Opublikowano

Soban a powiedz mi jak na UK zarejestrować te MK8, podałem ten pin, musiałem, założyć całe członkostwo. Przeszedłem cały proces. Mają mi odesłać na mail potwierdzenie konta. Musiałem odp. na milion pytań związanych ze mną a o grę się nie zapytali jaką chcę :/

Opublikowano

Jak już masz zarejestrowanego MK8 to najlepiej kliknij na ten (pipi)itny baner/reklamę z MK8 i darmową grą gratis (był chyba na głównej stronie). Powinno od razu przekierowac do wyboru gry (oczywiście musisz być zalogowany).

Wysłane z Tapatalka

• Plusik 1
Opublikowano

Jak ściągam grę to jak zacznę grać online ściąganie się samo zatrzyma ? Bo nie mogę znaleźć opcji manulanego wstrzymania pobierania, a jedynie delete

Opublikowano (edytowane)

Witam jako przyszły posiadacz wii u który nie gral w większość gier z wii mam kilka pytań.

1. Xenoblade gdzie to dostać w normalnej cenie? Czy da rade wygodnie w to grać wiilotem z nunchackiem?

2. Last story warto czy nie? Stać mnie na razie na jednego jrpg i zakladam że xenoblade> last story.

3. Chce przejsc trylogie metroid i tu te same pytania co przy xenoblade. Daje rade sterowanie wiilotem i gdzie kupić?

4. Czy wersje ntsc gier z wii odpalą się na europejskim wii u?

5. Pytanie bonusowe: nigdy nie grałem w monster hunter czy wersja ultimate z wii u to dobry punkt startu? Czy gra w to ktoś z forum online?

Dzięki za wszystkie odpowiedzi obiecuje dać plusy jak wrócę wieczorem do domu:)

Edytowane przez blantman
Gość DonSterydo
Opublikowano

Xenoblade nie dostaniesz w normalnej cenie - co najmniej 250-300 zł trzeba dać.

Opublikowano

2. Z tego co mi wiadomo to warto. Wymieniłeś w zasadzie dwa najlepsze jRPGi na Wii.

3. Sterowanie wiilotem jest spoko. Musisz mieć też nunchuka, inaczej nie zagrasz. Kupisz na aukcjach. Niestety ceny to kosmos. 250zł i wzwyż.

4. Nie. Tylko pal. ((pipi)a blokada regionalna)

Wysłane z Tapatalka

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jezu, te ceny Xenoblade. o_O Możesz sprawdzić na eBayu, ale wyrwać grę poniżej 200zł w dobrym stanie będzie trudno. Co do sterowania - osobiście grałem na classic controllerze, ale są osoby twierdzące, że wiilot+nunchuk sprawdza się lepiej, bo możesz biegać i wybierać komendy jednocześnie. Jeśli nie możesz kupić/nie chcesz XB, to The Last Story jest w porządku, tyłka wg mnie nie urywa, ale przyjemnie się gra. Z jRPG-ów godnych odnotowania jest jeszcze Pandora's Tower (ceny też mogą być wysokie) i podobno Opoona.

Edytowane przez Enkidou
  • Plusik 1
Opublikowano

Ja gram w Monster Huntera 3.

To moja pierwsza poważna część,bo na psp przez kamerę nie dało się grać i mogę powiedzieć,że nie jest to jakieś mega uber skomplikowane,a satysfakcja z zabicia potwora po długiej walce jest bezcenna.

• Plusik 1
Opublikowano

No to na razie skupie się na grach z wii u bo jak patrzę na ceny gier z wii to mi ręce opadają.

Plan taki mam. Wii u z mario kart. Do mario kart z promocji albo pikimini albo monster hunter. Obowiązkowo game pad pro i mario 3d world. To już będzie 1600 zł styknie. Nie będę kupował rpg za 300 zł :P z gier na wii przynajmniej obie zeldy i mario galaxy są tanie a i wiilot z nunchackiem na allegro można wyrwac za grosze to i wiem co w lato sobie sprawie:) jak by jakiś uzytkownik pozyczyl mi xenoblade do przejścia to niech da mi znać na pw. Będę mógł coś pożyczyć w zamian lub odpalić jakąś część wartości gry:).

Opublikowano

ok sorry za post pod postem ale

konsola zapłacona i zamówiona dorwałem też tanie pikmin 3 oraz na allegro pro pad oraz mario 3d world. Teraz pytanie jaką bonusową grę lepiej brać wonderful 101 czy monster hunter ? Zelde kiedyś kupie w pudełku :).  Osoby które grały w obie niech się wypowiedzą ?