Kukles 8 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 Ja też mam pytanie do Was. Czy da się ustawić tak żeby ten tablet nie włączał się automatycznie z konsolą? Mam Pro controller i głównie tylko jego używam. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 29 lipca 2014 Opublikowano 29 lipca 2014 Z tego co wiem to nie da się, można tylko wygasić ekran. Ja też czasami chcę pograć bez padleta i wtedy przenoszę go daleko od konsoli by nie było zasięgu to się nie włącza Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 1 sierpnia 2014 Opublikowano 1 sierpnia 2014 Z tego co wiem to nie da się, można tylko wygasić ekran. Ja też czasami chcę pograć bez padleta i wtedy przenoszę go daleko od konsoli by nie było zasięgu to się nie włącza Nie lepiej zwyczajnie wyciągnąc akumulatorek? O.o czy jest jakaś magiczna plomba którą by się zerwało? Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 3 sierpnia 2014 Opublikowano 3 sierpnia 2014 czy ten padlet jest potrzebny? jeśli mam grę która korzysta z wii remote to czy mogę włączyć/wyłączyć konsolę, operować po menu i uruchamiać gry tym kontrolerem? Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 3 sierpnia 2014 Opublikowano 3 sierpnia 2014 Tak, niedawno wyszła łatka która umożliwia pełną kontrolę nad konsolą wiilotem i pro controllerem. 2 Cytuj
wjehu 253 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Główne konto mam na UK ... Zakładam drugie na PL. Kupuje na nim (PL) np. zapowiedziane dwa DLC do MK8 i kilka tutułów w promocji (stare Mariany, Kirbi itp) Pytanie: Czy cały zakupiony stuff (z konta PL) będzie działał na głównym koncie UK ? Cytuj
Septh 0 Opublikowano 5 września 2014 Opublikowano 5 września 2014 Witam, Kilka dni temu zakupiłem na niemieckim Amazonie konsolę Wii U. Mam pytania odnośnie gier/akcesoriów, które nie do końca wyjaśniła lektura tego topicu oraz topicu ogólnego. Kupiłem konsolę, by nadrobić zaległości z Zeldą/Marianami oraz dla gierek ruchowych, do grania z żoną. Z grami dla siebie nie mam problemu, wiem co mnie interesuje. Gorzej z tymi ruchowymi - co polecacie? Ruchówki to głównie z Wii poprzedniego będą jak rozumiem? Czy wychodzą nadal jakieś tego typu gry na Wii U? Chodzi mi o jakieś sportówki, tenisy, czy cokolwiek fun to play we dwójkę. Drugie pytanie dotyczy akcesoriów. Jak rozumiem, do gier z Wii potrzebuje kompletu Wiilot + Nunchuck. Kupować dwa komplety wiilot+nunchuck, czy wystarczy jeden komplet, a dla drugiego gracza sam wiilot? Na allegro głównie są dostępne zamienniki - jedyny komplet jaki znalazłem to ten http://allegro.pl/kontroler-remote-plus-i-nunchuk-controller-wii-u-i4561328503.html , zawierający również jakąś kamerkę/czujnik - czy to ta sama, co w zestawie z konsolą Premium? Z góry dzięki za pomoc, pozdro:) Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 5 września 2014 Opublikowano 5 września 2014 Masz kilka ruchowych gier na Wii U co używają Wii akcesoria, Zawsze lepiej mieć dwa komplety Wiilot + Nunchuck, ale nie musisz kupować ich jako jeden komplet, możesz osobno do pasowac, i tak to jest sensor bar w tym zestawie co zapodałeś który jest z konsola premium Cytuj
Xord 50 Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 Mam pytanie jak odświeżyć quick start by pojawił się kolejny tytuł bo z gier w jakie grałem mam tylko SM3DW a teraz w Pikmin 3 gram i nie mogę jej startować z tego trybu ( brak ikonki)? Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 Sprawa wyglada tak... znajomy kupil miesiac temu Wii U. Wszystko cacy... 40h w super mario 3d world. I nagle zaczely pojawiac sie problemy z czytaniem plyty. Doszlo do tego, ze po wsadzeniu plyty do konsoli pisze, ze invalid disc. Dodatkowo Donkey Kong niby sie odpala, ale po ekranie startowym pojawia sie problem z czytaniem plyty. Mowie uwalony laser pewnie... dobrze, ze jest gwarancja. Zadzwonilismy do Nintendo, jest gwarancja jest ok. Ale zanim konsole wyslalismy to wzielismy moje 2 gry ktore mam (Pikmin 3 i Super Mario Bros Wii U) i one bez problemu dzialaja na jego konsoli. Sprawdzilem jego gry na mojej konsoli i te same bledy... tak wiec wychodzi, ze jego dwie gry sa uwalone. Dziwna sprawa skoro 3d world 40h mozna bylo przegrac. Obie plyty DK i 3d World maja drobne rysy (2-3) ale nic powaznego... w porownaniu do niektorych moich plyty z 360 to bym powiedzial, ze nowki. Tak zadzwonilismy ponownie do Ninny i oni, zeby im wyslac konsole i gry... i oni naprawia. Ale myslimy, ze po cholere wysylac system, jak on dziala... chyba, ze system by psul plyty Co radzicie? Cytuj
MichAelis 5 617 Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 Raczej niemożliwe ze OBIE gry (płyty) nie działały od fabryki. Zresztą piszesz ze ograli 40h w mariana. A Twoje giery działają. Wg mnie konsola robi cos z plytami, wyślijcie konsole i gry(mariana i DK). Z zaznaczeniem, że inne raczej działają. Jeszcze inaczej, czy u Ciebie dzialaja ich gry? Cytuj
Karas 433 Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 (edytowane) Jeszcze inaczej, czy u Ciebie dzialaja ich gry? Przecież napisał ... Sprawdzilem jego gry na mojej konsoli i te same bledy... tak wiec wychodzi, ze jego dwie gry sa uwalone. Co do samej sytuacji to cholera wie czy faktycznie miał pecha i zakupił dwie z(pipi)ane sztuki czy faktycznie to konsola je z(pipi)ała. Dla świętego spokoju proponuje odesłać konsole z gierkami , niech to serwis sprawdzi Edytowane 6 września 2014 przez Karas Cytuj
SMGT 5 Opublikowano 8 września 2014 Opublikowano 8 września 2014 Mam pytanie jak odświeżyć quick start by pojawił się kolejny tytuł bo z gier w jakie grałem mam tylko SM3DW a teraz w Pikmin 3 gram i nie mogę jej startować z tego trybu ( brak ikonki)? W quick start są ostatnio odpalane gry. Musisz wejść do menu tradycyjnym sposobem odpalić Pikminy 3 i powinny pojawić się następnym razem w QS. Jeżeli tak się nie stało to nie wiem. Cytuj
morciba 14 Opublikowano 10 września 2014 Opublikowano 10 września 2014 Gorzej z tymi ruchowymi - co polecacie? Ruchówki to głównie z Wii poprzedniego będą jak rozumiem? Podstawa to Wii Sport i Wii Sport Resort. Możesz też spróbować jakieś Party Games: seria z Raymanem albo Mario Party, ewentualnie Mario&Sonic Olympic i Winter Games. Mario Kart też dobrze działa z żoną na dzielonym ekranie. Z "poważniejszych" sportowych był Grand Slam Tennis, Virtua Tennis, Top Spin (nie pamiętam jak tam wyglądało sterowanie), Tiger Woods. Nie polecam natomiast sportów zespołowych ze sterowaniem ruchowym - NBA i NHL - źle to działa. Jedynie PES na Wii daje radę, tylko trzeba dużo cierpliwości do opanowania tego sterowania, ale satysfakcja gwarantowana :-) Z "poważnych" gier ruchowych mogę polecić właściwie tylko dwie gry: Red Steel 2 i Zelda Skyward Sword. Oprócz tego bardzo dobrze gra się w fps-y na wiilocie, ale tam ruchu wiele nie ma. Cytuj
Septh 0 Opublikowano 14 września 2014 Opublikowano 14 września 2014 Wielkie dzięki za odpowiedzi. W takim razie dokupuje 2 komplety Willot + Nunchuck, dobiore do tego jakiegos wii sport resorta, moze wii fita z deska i pulsometrem. Do wspolnego cisniecia we 2jke dobiore jeszcze Mario Galaxy 2 oraz Super Mario Bros:) Pozdro:) Cytuj
morciba 14 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Wielkie dzięki za odpowiedzi. W takim razie dokupuje 2 komplety Willot + Nunchuck, dobiore do tego jakiegos wii sport resorta, moze wii fita z deska i pulsometrem. Do wspolnego cisniecia we 2jke dobiore jeszcze Mario Galaxy 2 oraz Super Mario Bros:) Pozdro:) Kilka wskazówek: 1. Wii fita odradzam - dość szybko się nudzi, a nie ma za bardzo innych gier wykorzystujących balance boarda. 2. Mario Galaxy to nie jest gra dla dwóch graczy. 3. Co do wiilota - pamiętaj, żeby to była wersja wiiremote plus bo nie pograsz we wszystkie gry, chociaż nie wiem czy można jeszcze kupić stare wiiloty (bez plusa). Cytuj
sowacz_ 5 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Wielkie dzięki za odpowiedzi. W takim razie dokupuje 2 komplety Willot + Nunchuck, dobiore do tego jakiegos wii sport resorta, moze wii fita z deska i pulsometrem. Do wspolnego cisniecia we 2jke dobiore jeszcze Mario Galaxy 2 oraz Super Mario Bros:) Pozdro:) Zamiast sport resorta może warto wziąć nowo wydane Wii Sport Club: http://www.nintendo.com/games/detail/23dwBGv7QCFrP08BKcqDpsq-6hxvaaTB Trochę odświeżona wersja gry z Wii. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Wszystkie obecnie sprzedawane wiiloty są w wersji plus. Te "zwykłe" krążą tylko na aukcjach i są dużo tańsze. Cytuj
Septh 0 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 Jeszcze raz dzięki - szczególnie za odradzenie wii fita, bo ten zestaw to stosunkowo duzy wydatek (ponad 300). Z obecnie dostepnych Mario tylko New Super Mario Bros / Super Mario 3d World mają co-opa? Bo Galaxy pisaliście ma tylko single (i tak zamierzam łyknąć). Rzeczywiście, wiiloty tylko w wersji plus widziałem, używanych chce uniknąć, podobnie jak zamienników z allegro. Pozdro Cytuj
saptis 620 Opublikowano 16 września 2014 Opublikowano 16 września 2014 (edytowane) Tak - New Super Mario Bros U i Super Mario 3D World maja tryb kooperacji do 4 osob, NSMB U nawet 5 bo jedna "gra" na gamepadzie i "pomaga". Co do obydwu gier to mysle, ze mozna spokojnie grac rowniez zwyklym Wii Lotem - bez Plusa, ale w 3D World wymagany do grania jest rowniez analog natomiast w NSMB U nie jest on obslugiwany. Edytowane 16 września 2014 przez saptis Cytuj
morciba 14 Opublikowano 16 września 2014 Opublikowano 16 września 2014 W Galaxy teoretycznie jest opcja dla dwóch graczy, ale rola jednego z nich sprowadza się tylko do celowania willotem w kryształy. Bez sensu :-) ale w singlu ta gra to mistrzostwo świata. Jeśli lubisz platformówki co-op to masz jeszcze do wyboru Donkey Konga, albo dwie części Kirby z Wii. Cytuj
Jarek64 3 Opublikowano 17 września 2014 Opublikowano 17 września 2014 W Mario Galaxy mozna grać w dwie osoby. Drugim wiilotem możesz unicestwić przeciwników, przytrzymać niektore przeszkadzajki, zbierać monety i bonusy. Pomaga to BARDZO w trudniejszych etapach gry. Ja tak na przykład pomagalem przechodzić grę mojemu 7 letniemu synowi. W 3DWorld gruszka nie jest wymagana do grania, można grać tylko wiilotem. Co do Wii Fit to polecam wersję Wii Fit U z krokomierzem, jest dużo fajniejsza niż zwykla wersja z Wii. No i Wii Sport Club. Jest dużo lepszy niż wersja z Wii - graficznie i dzięki dodaniu multiplayera online. Wiiloty proponuję kupić używane na allegro bo to spory wydatek, chyba że chcesz nowe. Oryginalne są w zasadzie nie do zdarcia. Ostatnio kupilem komplet w bdb stanie za 110 zł. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 17 września 2014 Opublikowano 17 września 2014 W 3DWorld gruszka nie jest wymagana do grania, można grać tylko wiilotem. Nie wiedzialem - myslalem, ze tylko w NSMB U gra sie bez analoga. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi