saptis 620 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 (edytowane) Tak, po aktualizacji mozna obslugiwac konsole Pro Controlerem, ale nadal po wlaczeniu systemu trzeba wylaczac podswietlenie GamePada z menu, kontrolera calkiem wylaczyc sie niestety nie da. Chyba Nintendo nie chce pokazywac, ze konsola moze dzialac normalnie rowniez bez niego bo gracze jeszcze bardziej chcieliby zestawy, w ktorych by go nie bylo. Jedyne wyjscie to chyba wyciagniecie baterii, ale nie probowalem i nie wiem czy konsola nie zglosi braku GamePada po jej wlaczeniu - jesli ktos sprawdzi to dajcie znac bo sam jestem ciekaw. Pro Controllerem mozna normalnie obslugiwac menu, pisac posty na Mii Verse i przegladac sklepik. Edytowane 28 października 2014 przez saptis 1 Cytuj
Kris77 433 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 (edytowane) Jak GamePad jest rozładowany, to wyświetla się informacja że konsola nie może nawiązać z nim łączności. Napis znika i gramy sobie Pro Controllerem. Edytowane 28 października 2014 przez Kris77 Cytuj
saptis 620 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 Czyli mozna - dobrze wiedziec. W GamePadzie bateria z czasem rozladowuje sie sama i to dosyc szybko, nawet gdy wcale go nie wlaczamy wiec troche do kitu. Cytuj
Jarek64 3 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 Bez GameaPada nie wejdziesz w ustawienia konsoli np zmianę rozdzielczości... Cytuj
petergriffin 0 Opublikowano 10 listopada 2014 Opublikowano 10 listopada 2014 Czemu ciągle ktoś pyta o wyłączanie gamepada/granie bez niego? Wydawało mi się, ze to fajny i wygodny sposób sterowania. A tu co chwila ktoś z Was chce go wyeliminować. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 10 listopada 2014 Opublikowano 10 listopada 2014 Nie wyeliminować tylko dać wybór by nie trzeba z niego korzystać. Ja uwielbiam gamepada i dla niego kupiłem konsolę ale jak ktoś chce chwile pograć pro controllerem w taką Bayonettę to włączający się padlet jest irytujący Cytuj
Xord 50 Opublikowano 10 listopada 2014 Opublikowano 10 listopada 2014 A jak to jest z dzieleniem save na więcej niż 1 użytkownika. Na przykład w Mario jak wiadomo są 3 sloty więc każdy gracz ma 3 do wyboru tak? Cytuj
saptis 620 Opublikowano 11 listopada 2014 Opublikowano 11 listopada 2014 (edytowane) Czemu ciągle ktoś pyta o wyłączanie gamepada/granie bez niego? Wydawało mi się, ze to fajny i wygodny sposób sterowania. A tu co chwila ktoś z Was chce go wyeliminować. Nie wyeliminowac tylko wylaczyc. Problem z GamePadem jest taki, ze nawet gdy go nie uzywamy i gramy Pro Controllerem to bateria sie rozladowuje - przynajmniej raz na tydzien trzeba go ladowac i dodam, ze chodzi o baterie 2550mAh. Najgorsze jest to, ze baterii nie da sie tak latwo wyciagnac bo klapka jest przykrecona na dwie srubki, a sama bateria podlaczona kablelkiem z mala wtyczka. Edytowane 11 listopada 2014 przez saptis Cytuj
petergriffin 0 Opublikowano 12 listopada 2014 Opublikowano 12 listopada 2014 Dzięki za odpowiedzi! Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 20 listopada 2014 Opublikowano 20 listopada 2014 Jak wygląda gra w dwie osoby?Jedna osoba gra na padlecie a druga?Da radę na Wiilocie czy trzeba kupić Pro controller? Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 28 listopada 2014 Opublikowano 28 listopada 2014 Czy Remote Plus kupiony w USA dziala na EU Wii U? Cytuj
sowacz_ 5 Opublikowano 28 listopada 2014 Opublikowano 28 listopada 2014 Czy Remote Plus kupiony w USA dziala na EU Wii U? Urządzenia zewnętrzne Nintendo są region free, więc tak, zadziała. Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 30 listopada 2014 Opublikowano 30 listopada 2014 Czy może mi ktoś podpowiedzieć ile figurek amiibo mogę zarejestrować w konsoli? Gdzie się zapisuje sejwy z figurek jeśli można używać tylko jednej? Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 30 listopada 2014 Opublikowano 30 listopada 2014 Ja tez mam jezcze pytanie, na amazon uk jest spoko zestaw ale to wii u 8gb basic. Jest jakas zasadnicza roznica miedzy 32gb a 8gb poza kolorem i pojemnoscia dysku? 200 funtow za remote plus, nintendo land, wii party, super mario 3d oraz mario kart 8 wydaje sie dobra opcja. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 30 listopada 2014 Opublikowano 30 listopada 2014 (edytowane) Nie ma innych różnic, a ten zestaw bym brał w ciemno. Konsola wychodzi z 700 zł. EDYTA: W zestawie 8 Gb nie ma ładowarki do padleta. Edytowane 30 listopada 2014 przez DonSterydo Cytuj
Kris77 433 Opublikowano 30 listopada 2014 Opublikowano 30 listopada 2014 Podstawki do ładowania nie ma, ładowarka sieciowa jest. 1 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 30 listopada 2014 Opublikowano 30 listopada 2014 Chodziło mi o podstawkę Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 30 listopada 2014 Opublikowano 30 listopada 2014 A jak z wielkoscia pamieci, wiem ze 8gb to pewnie bedzie do wykorzystania 3-4 gb, ale zeby nie bylo jak z iphonem ze nagle aktualizacje systemowe coraz wieksze i za jakis czas nawet te 8gb nie starcza na system Dylemat dylemat... Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 30 listopada 2014 Opublikowano 30 listopada 2014 (edytowane) Nie no, na system zawsze starczy, ale na gry z dystrybucji cyfrowej może być ciężko. Ale jakby co to WiiU korzysta z zewnętrznych dysków. Tylko dokup sobie podstawkę do ładowania bo padlet trzyma ok. 3-4h. Jak masz podstawkę, to nie musisz myśleć żeby po każdym użyciu podczepiać do sieci. Sam żałowałem, że nie miałem kasy jak Agito sprzedawało białasy po 800 zł na Allegro. Później niestety same czarnule były już w sklepach. Edytowane 30 listopada 2014 przez DonSterydo Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 30 listopada 2014 Opublikowano 30 listopada 2014 Ok dziekuje za informacje. Jeszcze jedna sprawa, uznajmy ze konczy sie gwarancja na Wii U, sprzet sie psuje i..co teraz? Sa w ogole jakies serwisy w Polsce? Bo objezdzilem kilka sklepow i serwisow i podobno juz malo kto albo nikt sie tym nie zajmuje. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 30 listopada 2014 Opublikowano 30 listopada 2014 Zeby cos od Nintendo sie zepsulo to trzeba miec pecha porownywalnego do bycia w zwiazku z dziewczyna ktora ma uczulenie tylko na twoja sperme Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 30 listopada 2014 Opublikowano 30 listopada 2014 No pytam GDYBY, bo jestem ciekawy. Jak mnie gołąb obsrał to tego samego dnia w Ragnaroku znalazlem w ciagu 15 minut 2 karty abysmall i 1x raydric z szansa 0,02% na drop -.- Cytuj
Kris77 433 Opublikowano 30 listopada 2014 Opublikowano 30 listopada 2014 (edytowane) A jak z wielkoscia pamieci, wiem ze 8gb to pewnie bedzie do wykorzystania 3-4 gb, ale zeby nie bylo jak z iphonem ze nagle aktualizacje systemowe coraz wieksze i za jakis czas nawet te 8gb nie starcza na system Dylemat dylemat... Z 8GB zostaje do Twojej dyspozycji niecałe 3GB. To niewiele. Ja sobie kupiłem białego pena PQI 16 GB nano (wielkość transmitera myszek bezprzewodowych) i mam spokój. Edytowane 30 listopada 2014 przez Kris77 Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 30 listopada 2014 Opublikowano 30 listopada 2014 (edytowane) Jeśli sprzęt się popsuje po gwarancji, to najlepiej sprzedać i kupić nowy. Jest jeszcze jedno rozwiązanie. Wysłać konsole do Niemiec i ichniego serwisu, ale nie polecam, ponoć kasują jak za zboże. W Basicu brak jeszcze podstawek do pionowego postawienia konsoli oraz normalnej podstawki (nie ładującej) na padleta. Premium to imo jedyny słuszny wybór. Choć zestaw przez Ciebie wymieniony, może kusić. Edytowane 30 listopada 2014 przez kazuyoshi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi