Skocz do zawartości

Wii U - temat dla zielonych w.... temacie

PIKeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem, ogrywam Bayonette 1, złapałem na OLX xenoblade z WII za 59 z przesyłką. Poluję na pandora's tower, The last story, dragon questy, metroid trilogy. Gdy odpaliłem nintendoland, to żona spojrzała na mnie z politowaniem, gdybym jeszcze odpalił mario to pewnie by się mnie wyrzekła, aż mi wstyd było przez moment ,że kupiłem wii u i będę grał w jakieś "smerfy".

Pytanie czy da się jakoś wyłączyć ekran pada , bo niepotrzebnie np. przy bayonette pokazuje to samo co na tv przez co szybciej trzeba go ładować.

Super cena za Xenoblade :obama: Niestety dopóki używasz przycisków na padlecie to nie da się wygasić ekranu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mnie zastanawia co N zrobilo nie tak w hardware WiiU od czasu premiery konsola po wlozeniu w menu WiiU gry z Wii lapie mi co jakiś czas no disc dlatego wiem ze to nie jest wina zabrudzenia lasera najczęściej przy wychodzeniu z ustawien, pomaga ponowne wlozenie plytki jednak niekiedy to jest już irytujące. Ma ktoś podobnie??

Edytowane przez Xord
Opublikowano

Moje Wii miało podobnie, tak samo jest z Wii U. To jest wina samego napędu i samych płyt. U mnie jak płyta za długo jest w czytniku nie uruchamiana tylko odpalam różne aplikacje, po czym wychodze do menu to zaraz pojawia mi się informacja "no disc". W przypadku Wii miałem podobnie, konsola nie widziała płyty jak za długo była w czytniku nie uruchamiana. Przestałem się tym przejmować, po prostu nie trzymam teraz płyt w napędzie....

Opublikowano (edytowane)

U mnie zazwyczaj przy wychodzeniu z ustawien ale to tez nie ma reguly ze wyskoczy. 

PS: Jak wlaczyc w Miiverse rysowane posty i dyskusje? Ogolnie mam dostępne tylko ingame i dziennik gry.

Edytowane przez Xord
Opublikowano (edytowane)

Panowie, jest sens inwestować w zestaw premium z konsolą 32GB? Z tego co wiem gry cyfrowe można instalować na pendrajwie czy zewnętrznym hdd (prawda?). Więc może lepiej kupić tańszy zestaw 8GB. W internetach są fajne zestawy z konsolą 8GB i 4 grami. Mario, Luigi, Nintendoland i WiiU Party za około 930 zł. Chyba spoko?

Edytowane przez Emtebe
Opublikowano

Bierz 8gb. Tak jak piszesz, zawsze możesz podpiąć sobie pendrajwa i tam zainstalować gierki.

Opublikowano

Tez sie ciagle nad tym zestawem zastanawiam z drugiej str. czarny lepiej mi pasuje do calosci i ta edycja super mario maker jest przesliczna.

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

ja mam białą 8gb i podłaczyłem dysk 2tb zewnętrzny :cool::lapka:

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

Mam pewien problem na starcie. Mam Nintendo ID, które utworzylem kiedyś na 3DS. Teraz próbuje je dodać do WiiU i mam problem. Wpisuje dane, email, po czym wyskakuje monit o konieczności aktualizacji systemu... Klikam OK po czym ponownie każe podać mi dane Nintendo ID i tak w kółko.

Co jest grane?

Opublikowano (edytowane)

PS. Czy na karcie SD też można instalować gry? Czy tylko na pendrajwie lub zewnętrznym HDD?

Na karcie SD może mieć zapisane tylko save'y z gier na Wii U i Wii (i chyba ew. dodatki) ale samych gier tam niestety nie wrzucisz (sam się smutam bo mam wolną 16GB kartę która byłaby świetnym dodatkiem do pamięci Wii U a tu dupa. Polecam niedrogi 100GB dysk od Samsunga i myślę że Ci w pełni wystarczy jeżeli nie kupujesz pudełkowych gier w wersji cyfrowej ;]

Edytowane przez chrno-x
  • Plusik 1