Skocz do zawartości

Wii U - temat dla zielonych w.... temacie

PIKeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi w sumie bardziej chodzi o sklep Nintendo. Planuję kupić te mapy z obu dlc do Mario Kart 8. Cenę mam w funtach. Nie będę powiązywał karty kredytowej że sklepem Nintendo. Kupię zdrapki. I nie wiem ogólnie jak się za to zabrać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ok, zauwazylem ze sporo sie zmienilo na Wii U od jej ostatniego pobytu w Narnii u mnie w domu, takze pytanie, oplaca sie juz ustawiac swoje konto na PL, czy moze dalej na UK mozna kupic wiecej ciekawych rzeczy?

Opublikowano (edytowane)

Ok, zauwazylem ze sporo sie zmienilo na Wii U od jej ostatniego pobytu w Narnii u mnie w domu, takze pytanie, oplaca sie juz ustawiac swoje konto na PL, czy moze dalej na UK mozna kupic wiecej ciekawych rzeczy?

Ja mam na pl i nie narzekam wszystko jest Edytowane przez blantman
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Potwierdzam, wszystko co jest na polskim eShopie jest brane z UK wersji więc nic Cię nie ominie (wiem sprawdzałem). Obecnie jedyny zestaw z Wiilotem to właśnie z Wii U Party i NintendoLand ale często gęsto jest pełen zestaw wiiremote plus, nunchuk, sensor bar za 200/250zł (kwestia okresu wyszukiwania). 

Edytowane przez chrno-x
  • Plusik 1
Opublikowano

Basic packi z Wii Party U i NintendoLand mają remote plus i sensor bar :)

To dobrze mi cos switalo, przegladalem te zestawy dzis.

Wiilot wystarczy do grania w mario kart? Bo szukam najtanszej opcji zeby pograc w 4 osoby na splicie, konsola z padletem, wiilotem i mam drugi jeszcze z wii, plus dokupic pro controller i mozna grac.

Gość ragus
Opublikowano

Starczy. Grałem i było spoko. Nawet w 3d world się na nim dobrze gra.

Opublikowano

Basic packi z Wii Party U i NintendoLand mają remote plus i sensor bar :)

To dobrze mi cos switalo, przegladalem te zestawy dzis.

Wiilot wystarczy do grania w mario kart? Bo szukam najtanszej opcji zeby pograc w 4 osoby na splicie, konsola z padletem, wiilotem i mam drugi jeszcze z wii, plus dokupic pro controller i mozna grac.

Mozna spokojnie. Najtaniej wychodzi chyba kupic uzywke Wii z 2 wiilotami i potem sprzedac sama konsole, ewentualnie jak nie masz i bedziesz potrzebowal to pro controller i namierzyc gdzies wiilota jednego, ale uwazaj na podróbki, mnóstwo tego wszedzie.

Gość ragus
Opublikowano

No ja kupiłem pierwszego lepszego samsunga 32GB i paczki do Xeno mam już ściągnięte - konsola bez problemu wykryła tego pendrajwa.

Opublikowano (edytowane)

penek musi być kompatybilny z USB 2.0 i ogólnie nic więcej nie potrzeba. W przypadku dysków potrzebujesz odpowiedni kabelek przypominający literkę Y gdzie podpinasz dwa wtyki pod USB aby zasilić dysk (aczkolwiek możesz trafić na niekompatybilnego). Jeśli mowa o większych dyskach to bez zewnętrznego zasilania się nie obejdzie. Ja nabyłem penka Sandisk 64GB (w przyszłym roku ma wyjść Bloodstained, Yooka-Layle i Little Devil's Inside więc im nie odpuszczę a będą to tylko cyfry) i jestem happy.

Edytowane przez chrno-x
Opublikowano (edytowane)

A mi właśnie pendrive nie działa i nie wiem, co jest. Podobno nie polecają pamięci Flash i może trafiłem akurat na egzemplarz, który nie podołał. Przy ściąganiu czegoś z eshopu mam zawsze błąd z takim czerwonym X i informację, że "data is corrupted". A nie bardzo już mi się to wszystko po ściągnięciu paczek do Xeno mieści.

A, no właśnie. Może po prostu przerzucę sobie te paczki tam.

Edytowane przez Elanczewski
Opublikowano

Ostatnio zamówiłem sobie Pro Controler do Wii U, i w związku z tym mam pytanko, czy można go również ładować poprzez podłączenie do PC tak jak pady do PS3 i PS4, czy tylko po przez Wii U?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Będę za parę dni nowym posiadaczem używanej konsoli wii u z grą mario kart 8, gra jest już wgrana na konsoli, jest to tylko wersja cyfrowa i jest ona zapewne juz pobrana na innym koncie (czy mógł ją pobrać i zagrać w nią bez zakładania konta?)

wiec mam parę pytań

1 Czy ta gra jest przypisana do konta , czy będę ją mógł odpalać na swoim koncie?
2 Czy grę można skopiować na pendrive, wii u sformatować i wtedy wgrać grę ponownie z pendrive na wii u i grac już ale na swoim koncie?  będzie wtedy działać?
3 Gry cyfrowe są przypisane do konta? czy do konsoli ?

Opublikowano

@Extrimer

1. Gra jest przypisana do konsoli. Usuń konta starego użytkownika i załóż swoje.

2. Nie musisz formatować konsoli aby gra dalej śmigała, wystarczy abyś założył swoje konto, poprzestawiał na swoje dane w eShopie i usunął konto które było w systemie. Proste. Możesz mieć i 100 kont i na każdym odpalisz daną grę. Niestety jak będziesz chciał opchać konsolę zanim nie wprowadzą nowego systemu w życie to stracisz wszystko co kupiłeś. 

Opublikowano

No taka jest dodawana do czarnych wii u. Ale w gruncie rzeczy, po co Ci? Na stacji dokującej i tak tylko leży i się ładuje, nie możesz grac jak gamepad na niej siedzi (tzn możesz ale powodzenia z komfortem). Nie lepiej kupić pojemniejszą baterię, albo po prostu grać na kablu? 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Tak, na allegro czasem też są i trochę taniej tylko że pewnie używane. Wiesz że łatwiej będzie Ci grać podłączając kabel do gamepada niż do stacji w której musi stać?

EDIT: Rayos był szybszy :rayos:

Edytowane przez czapa
  • Plusik 1