Godot 416 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Yyyy, a najeżdżasz kursorem na odpowiednią opcję? Cytuj Odnośnik do komentarza
vishen 0 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Hah, no to się raczej rozumie samo przez się A raczej próbuję najeżdżać, bo tak jak mówię, oba pola wyboru mam zaznaczone na niebiesko i... nic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Czy można gamepada ładować za pomocą zwykłej ładowarki USB z telefonu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 nie, posiada swoje własne unikalne wejście na ładowarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Ale mam ten kabelek USB do gamepada. I od razu drugie pytanie - sensor bar z Wii zadziała na WiiU? Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez Hum Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 jaki kabelek na pewno mówisz o gamepadzie, a nie o pro controllerze przypadkiem? bo nie ma (chyba) żadnego oryginalnego kabelka USB do gamepada Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Czy mogę tym kablem bezpiecznie ładować w zwykłej ładowarce, lub np. podpinając pod jakiekolwiek wejście usb? Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez Hum Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 A to nie wiem, niech się wypowie ktoś kto się zna. Ale według mnie możesz ładować, ale to zajmie w cholerę dużo czasu, nie bez powodu do Gamepada jest dołączany osobny, spory zasilacz do ładowania Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 424 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Możesz podpiąć pod każde inne usb i ładować w ładowarce masz odpowiednie napięcie. Ja korzystam z przejściówki usb ładowarka dorzuconej do tabletu i nie ma problemów. edit sensor bar z wii działa Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez Dante 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Hah, no to się raczej rozumie samo przez się A raczej próbuję najeżdżać, bo tak jak mówię, oba pola wyboru mam zaznaczone na niebiesko i... nic. Musisz mieć kursor na ekranie, taką łapkę. Jak nie masz to znaczy, że masz coś niepodłączone, np. sensor bar Cytuj Odnośnik do komentarza
vishen 0 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Nie widzę kursora Remote Plus. Remote działa, przyciski, kursora na telewizorze nie widzę, tylko jak wchodzę w opcje grania wyłącznie na gamepadzie. Nie wiem czy sensor bar jest prawidłowo podłączony, tzn skalibrowany i podłączony jest, Remore Plus działa, ALE... na ekranie kalibracji czułości Remote widzę jedynie czarny kwadrat, tam powinno chyba coś być pokazującego jakieś grafiki, żeby prawidłowo sobie ustawić kalibrację. Nie wiem co mam zrobić, nadal nie mogę prawidłowo włączyć grania na telewizorze, bo nie widzę kursora Kursor od Pro Controller działa normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza
czapa 651 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) a w dobrą stronę masz ustawiony sensor bar? Może podociskaj też kable z tyłu. Pomachaj wiilotem może załapie, ogólnie powinna być taka rączka Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez czapa Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Czy da się jakoś zmienić język funkcji pilota tv w gamepadzie? Mimo ustawionego angielskiego w dashu konsoli wszystkie opcje po naduszeniu "TV" na gamepadzie wyświetlane są po szwabskiemu. E: już nieważne, wystarczyło ustawić na nowo angielski i wtedy zmieniło język w gamepadzie. Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez Hum Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 @vishen W przypadku kalibracji na czarnym tle to powinieneś mieć dwie kropki ukazane (powinny się poruszać w przeciwnym kierunku niż majtasz wiilotem). jeżeli masz cały czarny ekran to znaczy że może być jeden/kilka problemów: 1) Sensor bar nie odbiera z kamerki od wiilota sygnału. 2) Uszkodzony jest czujnik a raczej kamerka w Wiilocie. 3) Za sensor barem lub za Tobą (ew. obok Ciebie) masz ustawiony mocny punkt emitujący podczerwień. Może to być lampka biurkowa, lampa led (główne światło w pokoju), grzejnik. Wszelkie tego typu ustrojstwa zakłócają pracę oby dwóch urządzeń. Pytanie czy masz oryginalnego Wii lota czy kupiłeś nędzną podróbkę? Jeżeli jest to na pewno oryginał to po prostu na spokojnie zrób format konsoli "(jeżeli nie wiążę się to z utratą gier/dodatków), odłącz i podłącz każdy kabel na nowo no i sprawdź czy właśnie nie ma niczego co może zakłócać komunikację między wiilotem a sensor barem. Polecam Ci po raz kolejny przeczytać instrukcję obsługi, ja w ten sposób usunąłem każdy aspekt powodujący wszelakie zakłócenia i nie było mowy o jakichkolwiek problemach w jakiejkolwiek grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Kwestia voice chatu na WiiU. Czy do tego wystarczy mic, który jest w gamepadzie, czy też trzeba mieć jakiś dodatkowy headset z mikrofonem podpięty do gamepada? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Kwestia voice chatu na Wii U: NIE MA VOICE CHATU. Niektóre gierki np. Mario Kart 8 umożliwiają gadanie w lobby przed wyścigami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Czyli w takim Splatoonie nie można sobie urządzać beki w trakcie meczyków? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 nie można, pozostaje TS albo Skype Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Trochę kupa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Ano. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 No nic, dzięki za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Nie ma sprawy przyjacielu złoty Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Taka sytuacja. Chciałem dziś trochę online polatać w Splatoonie, ewentualnie pościgać trochę w MK, ale za każdym razem, przy w zasadzie każdym meczu i wyścigu wywalało mi błąd lub problem z siecią i zwyczajnie wyrzucało z gry. Nadmienię tylko, że takich problemów z XO oraz innym sprzętami korzystającymi z wifi obecnie nie mam. Sieć też w żaden sposób nie była obciążona, gdy grałem. Zastanawia mnie, czy może to być spowodowane ustawieniem konsoli - na rogu szafki rtv, obok konsoli (która leży na płasko) jest odtwarzacz BR w takiej jakby blaszanej obudowie, zaraz obok niego stoi Tv, ale żadne z nich nie korzysta z wifi. Czy te wciśnięcie konsoli oraz bliskość innych sprzętów może to być powodem tych problemów? Kiedyś w miejscu WiiU stał X360 i nie zauważyłem takich cyrków... no ale on stał pionowo. Generalnie jakoś mi tam nie zależy zbytnio na tym online więc się nie spinam - Nintendo to głównie singiel i kanapowe multi, no ale fajnie jakby jednak wszystko śmigało. Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez Hum Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 W MK8 Cię wywalało? W splatoonie kicki to była kiedyś norma, nie wiem jak teraz, ale MK8 zawsze był tip top Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 No może nie tak uporczywie jak w splatoonie, ale też dwa, trzy razy wyrzuciło. Przestawiłem konsole i odpalam mk8, może będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi