Gość DonSterydo Opublikowano 11 grudnia 2014 Opublikowano 11 grudnia 2014 A odłącza się jakoś od napięcia jak jest naładowany na full ? Tak. Kiedy ładuje, to pali się pomarańczowa dioda. Jak się naładuje to gaśnie. 1 Cytuj
morciba 14 Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 No wlasnie to chyba to i ja wiem, chcialbym jakies 100% potwierdzenie Amerykańskie willoty działały mi z europejskim Wii, więc pewnie z WiiU też będą działać. Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 Czy da się jakoś robić screeny w natywnej rozdzielczości w jakiej chodzi gra ? Wind Waker HD chodzi w 1080p, a screeny i tak sa tylko w 720p: Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 Ja nawet nie wiedziałem, że można screeny robić XD Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 15 grudnia 2014 Opublikowano 15 grudnia 2014 Witam. Tak entuzjastycznie piszecie o sprzęcie i grach WiiU, że coraz bardziej rozważam jego zakup. Codziennie odwiedzam temat sprawdzając co nowego heh. Tym mocniej się zastatnawiam, bo wydaje mi się idealnym sprzętem do pogrania z dziewczyną ( uwielbia Zelde - kiedyś miałem GC ), a cała ta "nowa generacja" zalatuje mi PC i trochę mnie odrzuciło. Jak to jest ze wsteczną kompatybilnością? Tylko Wii, czy w gry z GC też się da? I żeby w to pograć trzeba sporo różnych kontrolerów tak? Ktoś mógłby w skrócie opisać? pozdrawiam! Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 15 grudnia 2014 Opublikowano 15 grudnia 2014 Tylko Wii. Jest tez e-shop z gierkami z GBA,NES,SNES itp i powoli dokladaja coraz wiecej retro. Potrzebny napewno bedzie Wiilot, przyda sie tez nunchack. Game controller pro fajny do gier jak bayonetta itp (na gamepadzie tez sie da grac ale jest mniej komfortowo). W niektorych grach jak MK8, smashbros mozna grac roznymi kontrolerami wiec np nie musisz miec 4 controllerow, bo mozesz uzywac przykladowo 2x wii lot, 1x pro controller, 1x gamepad itp. To chyba jedyna obecnie stacjonarna konsola ktora ma prawdziwy "konsolowy" feeling. Ja kupilem i nie zaluje, czuje sie jak kilka lat temu kiedy wkladalem plyte z gra i gralem, bez bycia rozpraszanym przez friend listy, MASOWE WIADOMOSCI NA PSN, achievementy, patche i inne duperele. Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 15 grudnia 2014 Opublikowano 15 grudnia 2014 (edytowane) Kupuj sprząta Wii U - zabawa gwarantowana. Tabletopad obsłuży wszystkie gry na Wii U, do Wii potrzebny jest wimote i grucha, a do bardziej hardkorowych gier jak Bayonetka, najlepiej dokooptować jeszcze Procontrolera. Gacław nietety nie jest wspierany przez Wii U. Może w przyszłości dostaniemy emu albo coś zapodadzą do Virtualnej Konsoli. Edzia: Velius mnie ubiegł Edytowane 15 grudnia 2014 przez kazuyoshi Cytuj
Meser 12 Opublikowano 15 grudnia 2014 Opublikowano 15 grudnia 2014 Witam. Tak entuzjastycznie piszecie o sprzęcie i grach WiiU, że coraz bardziej rozważam jego zakup. Codziennie odwiedzam temat sprawdzając co nowego heh. Tym mocniej się zastatnawiam, bo wydaje mi się idealnym sprzętem do pogrania z dziewczyną ( uwielbia Zelde - kiedyś miałem GC ), a cała ta "nowa generacja" zalatuje mi PC i trochę mnie odrzuciło. Jak to jest ze wsteczną kompatybilnością? Tylko Wii, czy w gry z GC też się da? I żeby w to pograć trzeba sporo różnych kontrolerów tak? Ktoś mógłby w skrócie opisać? pozdrawiam! Miałem taką samą sytuację. Ps4, Xone są dla mnie bezużyteczne bo mam PC. Do gier wspólnego grania z dziewczyną Wii jest idealne.. Co do padów miałem podobny delemat obecnie mam oprócz tabletpada wiilota i pro controllera. W większość gier we dwójkę można grać tabletopad/pro controller ale np. Super Mariu U potrzebuje dwóch "normalnych" padów9pro.wiilot) abo pograć normalnie. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 15 grudnia 2014 Opublikowano 15 grudnia 2014 (edytowane) Wystarczy wcisnąć Home na padzie, następnie wybrać Internet Browser i po lewej jest opcja Wii U Image Share Dzisiaj próbowałem wrzucić fotkę za pomocą tej strony i nie da rady, ani na fejsie ani na tweeterze Po zalogowaniu przekierowuje mnie z powrotem do strony startowej image share i tak w kółko. Nic nie pomaga ani ponowna instalacja apki ani wyczyszczenie cookies na Wii U Jakieś rady? Może najnowszy update coś sknocił? Mógłby ktoś teraz na próbę wrzucić jakieś zdjęcie? Czy problemem może być powiązanie tych stron z PS4? Edytowane 15 grudnia 2014 przez Dobos Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 (edytowane) Wystarczy wcisnąć Home na padzie, następnie wybrać Internet Browser i po lewej jest opcja Wii U Image Share Dzisiaj próbowałem wrzucić fotkę za pomocą tej strony i nie da rady, ani na fejsie ani na tweeterze Po zalogowaniu przekierowuje mnie z powrotem do strony startowej image share i tak w kółko. Nic nie pomaga ani ponowna instalacja apki ani wyczyszczenie cookies na Wii U Jakieś rady? Może najnowszy update coś sknocił? Mógłby ktoś teraz na próbę wrzucić jakieś zdjęcie? Czy problemem może być powiązanie tych stron z PS4? Hmmm troszkę dziwna sprawa, ja wrzucam bezpośrednio na facebooka, który połączony jest też z PS4 i problemu nie ma. Godzinkę temu wrzucałem screena i poszło bez problemu. Edytowane 16 grudnia 2014 przez Ins Cytuj
wjehu 253 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 Mam mały ale dość upierdliwy problem z Pro Controller-em, a mianowicie po włączeniu owego pada "łapka 1" skręca mi samoczynnie w prawy górny róg. Nie jest to wina lewej gałki bo jest ona w 100% funkcjonalna i w żadnej grze nie wykazuje "skręcania" (pad kupiony nówka) . Problem pojawia się tylko w menu Wii U zaraz po włączeniu konsoli... Też tak macie ? Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 Witam. Tak entuzjastycznie piszecie o sprzęcie i grach WiiU, że coraz bardziej rozważam jego zakup. Codziennie odwiedzam temat sprawdzając co nowego heh. Tym mocniej się zastatnawiam, bo wydaje mi się idealnym sprzętem do pogrania z dziewczyną ( uwielbia Zelde - kiedyś miałem GC ), a cała ta "nowa generacja" zalatuje mi PC i trochę mnie odrzuciło. Jak to jest ze wsteczną kompatybilnością? Tylko Wii, czy w gry z GC też się da? I żeby w to pograć trzeba sporo różnych kontrolerów tak? Ktoś mógłby w skrócie opisać? pozdrawiam! Więc tak - oficjalnie Wii U nie obsługuje gier z "GaCława", jednak ukochana scena Homebrew już to obeszła - można grać w gry z GC nawet za pomocą Pro Controllera, pada od PS3 ( sam tak testowałem na WW i Luigi Mansion )... niestety wiąże się to z softmodem vWii ( czyli emulatora-trybu Wii w WiiU ). Cytuj
Gość ragus Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 Mam mały ale dość upierdliwy problem z Pro Controller-em, a mianowicie po włączeniu owego pada "łapka 1" skręca mi samoczynnie w prawy górny róg. Nie jest to wina lewej gałki bo jest ona w 100% funkcjonalna i w żadnej grze nie wykazuje "skręcania" (pad kupiony nówka) . Problem pojawia się tylko w menu Wii U zaraz po włączeniu konsoli... Też tak macie ? Spróbuj zresetować pada. Hold a b + - for five second and it resets Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 18 grudnia 2014 Opublikowano 18 grudnia 2014 Pytanko, czy jesli kupie WiiU to zagram we wszystkie Zeldy poprzez reedycje badz wsteczna kompatybilnosc? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 grudnia 2014 Opublikowano 18 grudnia 2014 (edytowane) Pytanko, czy jesli kupie WiiU to zagram we wszystkie Zeldy poprzez reedycje badz wsteczna kompatybilnosc? Przez virtual console zagrasz w: The Legend of Zelda Zelda II Link to The Past Minish Cap Zagrasz w Twilight Princess z Wii oraz Skyward Sword i zagrasz w Wind Waker HD Nie zagrasz w: Ocarina of Time(N64) Majora's Mask (N64) 4 Swords Adventures (GCN) Links Awakening (GB/wersja DX GBC) Oracle of Ages (GBC) Oracle of Seasons (GBC) Phantom Hourglass (DS) Spirit Tracks (DS) Link Between Worlds (3DS) Pominąłem jakąś? Edytowane 18 grudnia 2014 przez Rayos 1 Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 18 grudnia 2014 Opublikowano 18 grudnia 2014 Czyli lepiej wchlonac Wii z wsteczna kompatybilnoscia wzgledem Gacka. Dzieki Rayos ☺ Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 grudnia 2014 Opublikowano 18 grudnia 2014 Chyba, że zrobisz softmoda i wtedy możesz sobie grać we wszystko na emulatorach. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 grudnia 2014 Opublikowano 18 grudnia 2014 Czyli lepiej wchlonac Wii z wsteczna kompatybilnoscia wzgledem Gacka. Dzieki Rayos ☺ AAaaaa! zapomniałem, możesz jeszcze na Wii U zagrać w Skyward Sworda Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 18 grudnia 2014 Opublikowano 18 grudnia 2014 I nowa zelde z 2015 roku 1 Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 18 grudnia 2014 Opublikowano 18 grudnia 2014 (edytowane) WiiU Eshop- The Legend of Zelda (NES)- Zelda II: The Adventure of Link (NES)- Zelda: A Link to the Past (SNES)- Zelda: Minish Cap (GBA)- Wind Waker HD (Wii U)Przez WiiU mozesz odpalic Wii mode i tam w eshop masz (musisz miec Wii mote + Wii classic controller)- Zelda: Ocarina of Time (N64)- Zelda: Majora's Mask (N64)I potem potrzebujesz 3DS zeby ograc z eshop-a:- Zelda: Oracle of Ages (GBC)- Zelda: Oracles of Seasons (GBC)- Zelda: Link's Awakening DX (GBC)- Zelda: Ocarina of Time 3DS- Zelda: A Link Between Worlds plus to co chlopaki wyzej napisali Edytowane 18 grudnia 2014 przez Labtec Cytuj
Ed Hunter 28 Opublikowano 18 grudnia 2014 Opublikowano 18 grudnia 2014 Przez WiiU mozesz odpalic Wii mode i tam w eshop masz (musisz miec Wii mote + Wii classic controller) - Zelda: Ocarina of Time (N64) - Zelda: Majora's Mask (N64) A jak to zrobić powiedz mi? Bo chyba nie działa już eshop przez wii. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 grudnia 2014 Opublikowano 18 grudnia 2014 Przez WiiU mozesz odpalic Wii mode i tam w eshop masz (musisz miec Wii mote + Wii classic controller) - Zelda: Ocarina of Time (N64) - Zelda: Majora's Mask (N64) O, tego nie wiedziałem, że można odpalić Wii'owskiego eshopa na WiiU Cytuj
Ed Hunter 28 Opublikowano 18 grudnia 2014 Opublikowano 18 grudnia 2014 (edytowane) Przez WiiU mozesz odpalic Wii mode i tam w eshop masz (musisz miec Wii mote + Wii classic controller) - Zelda: Ocarina of Time (N64) - Zelda: Majora's Mask (N64) O, tego nie wiedziałem, że można odpalić Wii'owskiego eshopa na WiiU Mi się nie udało Edytowane 18 grudnia 2014 przez Ed Hunter Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi