Figaro 8 215 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Wg mnie lepiej grać na CRTku. Ale jak jesteś tolerancyjny, to jest spoko. Cytuj
Xord 50 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Ja w gry z poprzedniej konsoli gram na TV ale jestem bardzo tolerancyjny choć nie wyglądają tak źle jak dla mnie. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 A jak wygląda emulacja gier z Wii? Wszystkie działają bez problemu? Jak z jakością obrazu? Da się grać na telewizorze LCD, czy piksele wypalają oczy? Wszystko śmiga aż miło, tylko pamiętaj, że potrzebujesz wiilota i sensor bara (padlet też styknie.) Da się grać bez problemu, a jak coś to zawsze możesz odpalić obraz na padlecie i grać na dużo mniejszym ekranie np w łóżku :potter: Cytuj
Gość ragus Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 (edytowane) Tylko wtedy i tak musisz grać na wiilocie mimo wyświetlania obrazu na padlecie. Wyjątkiem jest Xenoblade, Pandora's Tower oraz Sin&Punishment, gdyż wersje do ściągnięcia z eShopu w pełni obsługują padleta i możesz grać na małym ekranie bez dodatkowych padów. I w taki właśnie sposób polecam zapoznać się z Xenoblade. Edytowane 6 sierpnia 2015 przez ragus Cytuj
Gość Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Właśnie miałem się was pytać do czegoś jest potrzebny sensor bar? Do ktorych gierek? Bo w zasadzie decyzja padla i kupuje podobny zestaw jak kolega wyzej czyli biala konsolka i gry w pudlach oraz wiilot i teraz pytanie co jeszcze mi bedzie potrzebne zeby grac w te konkretniejsze tytuly z wii (jak juz dorwe jakies gry w pudlach w sensownych cenach) Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Właśnie miałem się was pytać do czegoś jest potrzebny sensor bar? Do ktorych gierek? Bo w zasadzie decyzja padla i kupuje podobny zestaw jak kolega wyzej czyli biala konsolka i gry w pudlach oraz wiilot i teraz pytanie co jeszcze mi bedzie potrzebne zeby grac w te konkretniejsze tytuly z wii (jak juz dorwe jakies gry w pudlach w sensownych cenach) do tych ktore wymagaja wiilota, czyli w zasadzie zadna gra na Wii U, bo wiilote jest opcjonalnym gadżetem to glownie o wsteczna kompatybilnosc z wii chodzi musisz dokupic nunchucka (gruche) i to w zasadzie wystarczy, mozesz co najwyzej pokusic sie jeszcze o classic controllera/classic controllera pro, ale to juz nie jest wymagane Cytuj
Gość Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 No to spoko w sumie a czy pro controller z wii u dziala na grach z wii uzywajacych classic controlera? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 (edytowane) Nie, z wyjątkiem tych, które: a)są na eShopie b)obsługiwały na Wii classic controller Czyli Xenoblade, Sin&Punishment i Pandora's Tower. Edytowane 6 sierpnia 2015 przez ragus Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 nie, bo gry z wii (te na plytce) wymagają do działania wiimote'a a classic controllera podpinasz do wiimotea w wejscie gruchy Cytuj
Emtebe 2 542 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Właśnie miałem się was pytać do czegoś jest potrzebny sensor bar? Do ktorych gierek? Bo w zasadzie decyzja padla i kupuje podobny zestaw jak kolega wyzej czyli biala konsolka i gry w pudlach oraz wiilot i teraz pytanie co jeszcze mi bedzie potrzebne zeby grac w te konkretniejsze tytuly z wii (jak juz dorwe jakies gry w pudlach w sensownych cenach) Jakby co, ten zestaw co ja zakupiłem posiada sensor bar i Wii Remote z Motion Plus. @Rayos Do gier z Wii potrzeba tylko Wii Remote? Grucha jest opcjonalna? Przynajmniej tak wyczytałem z menu konsoli, że sam Wii Remote styknie (oprócz sensor bara/lub bara w padlecie)/ Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 (edytowane) Właśnie miałem się was pytać do czegoś jest potrzebny sensor bar? Do ktorych gierek? Bo w zasadzie decyzja padla i kupuje podobny zestaw jak kolega wyzej czyli biala konsolka i gry w pudlach oraz wiilot i teraz pytanie co jeszcze mi bedzie potrzebne zeby grac w te konkretniejsze tytuly z wii (jak juz dorwe jakies gry w pudlach w sensownych cenach) Jakby co, ten zestaw co ja zakupiłem posiada sensor bar i Wii Remote z Motion Plus. @Rayos Do gier z Wii potrzeba tylko Wii Remote? Grucha jest opcjonalna? Przynajmniej tak wyczytałem z menu konsoli, że sam Wii Remote styknie (oprócz sensor bara/lub bara w padlecie)/ większość powaznych gier wymaga gruchy, np zeldy, super mario galaxy 1/2, itd itp. Grucha to IMO zakup obowiązkowy. W niektóre gry jak np new super mario bros wii, czy donkey kong country returns zagrasz samym pilotem Edytowane 6 sierpnia 2015 przez Rayos Cytuj
Emtebe 2 542 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Okej, czyli dorzucam białą gruchę do listy zakupów Cytuj
Emtebe 2 542 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Jak wyłączyć WiiRemote nie wyłączając konsoli? Wciskam czerwony guzik,to nic się nie dzieje. A jak przytrzymam to wyłącza się konsola. Cytuj
Emtebe 2 542 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Bez jaj, poważnie tylko tak się da go wyłączyć? Mam go w etui, nie będę go rozbierał do każdego wyłączenia. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Wiilot sam się wyłącza po kilku minutach więc się o to nie martw. Z tego co pamiętam jak szybko l lekko wciśniesz przycisk power na wiilocie to on się wyłączy nie wyłączając konsoli (pamiętam że sam Wiilota jakoś w ten sposób wyłączałem). Cytuj
Emtebe 2 542 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Dzisiaj zaczęło mi się samo instalować Wii Sport Club i amiibo Touch and Play. Co to za prezenty i czemu same się instalują? Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 (edytowane) Chyba nic ciekawego Ja mam pytanie z tym Nintendo Club. Przy zakupie 3DSa zrobiłem sobie konto i je połączyłem z Club Nintendo (zdobywając z 700 gwiazdek). Teraz przy posiadaniu Wii U zrobiłem na konsoli inne konto (chociaż uzywajac tego samego maila...) i teraz trochę się pomieszałem - bo chciałem to zużyć na grę z VC na Wii U. Widzę jakieś łączenie kont NC z NiD, ale nie czaję. Czyli muszę zrobić drugie konto na Wii U, ale tym razem używając tego z 3DSa? Da się tak? <confused> Edytowane 7 sierpnia 2015 przez Figaro Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Mam gry na swoim koncie. Jest jakaś opcja aby zostawić je na dysku bez zostawiania konta? (zmiana maila itd) Cytuj
Xord 50 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 (edytowane) Raz przypisana konsola nie może być dodane 2 raz do innego konta system nie uzna. Edytowane 7 sierpnia 2015 przez Xord Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Konsole są dodawane do 1 konta na CN ale jak założyłes 2 do WiiU to na 2 masz gwiazdki za WiiU więc to się nie łączy. Gry są przypisane do konsoli nie do konta na CN. Na tym koncie masz listę tylko zakupionych nic więcej. Nie, założyłem 1 konto CN. Połączyłem je z NiD, które mam na 3DSie bodajże. Teraz mam Wii U i tam założylem nowe konto (na konsoli). Cytuj
Xord 50 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Czyli masz 2 NID to konsole zarejestruj na CN nic więcej. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Można nadal połączyć konto CN z NN ID? Bo gwiazdek się już od jakiegoś czasu nie dostaje. Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Można. Kupiłem Superstar Saga Cytuj
Emtebe 2 542 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Można nadal połączyć konto CN z NN ID? Bo gwiazdek się już od jakiegoś czasu nie dostaje. Dostaje. Połączyłem kilka dni temu i wpadło mi 750 gwiazdek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi