Skocz do zawartości

Wii U - temat dla zielonych w.... temacie

PIKeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak wygląda emulacja gier z Wii? Wszystkie działają bez problemu? Jak z jakością obrazu? Da się grać na telewizorze LCD, czy piksele wypalają oczy?

Wszystko śmiga aż miło, tylko pamiętaj, że potrzebujesz wiilota i sensor bara (padlet też styknie.)

Da się grać bez problemu, a jak coś to zawsze możesz odpalić obraz na padlecie i grać na dużo mniejszym ekranie np w łóżku :potter:

Opublikowano (edytowane)

Tylko wtedy i tak musisz grać na wiilocie mimo wyświetlania obrazu na padlecie. Wyjątkiem jest Xenoblade, Pandora's Tower oraz Sin&Punishment, gdyż wersje do ściągnięcia z eShopu w pełni obsługują padleta i możesz grać na małym ekranie bez dodatkowych padów.

I w taki właśnie sposób polecam zapoznać się z Xenoblade.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Właśnie miałem się was pytać do czegoś jest potrzebny sensor bar? Do ktorych gierek? Bo w zasadzie decyzja padla i kupuje podobny zestaw jak kolega wyzej czyli biala konsolka i gry w pudlach oraz wiilot i teraz pytanie co jeszcze mi bedzie potrzebne zeby grac w te konkretniejsze tytuly z wii (jak juz dorwe jakies gry w pudlach w sensownych cenach)

Opublikowano

Właśnie miałem się was pytać do czegoś jest potrzebny sensor bar? Do ktorych gierek? Bo w zasadzie decyzja padla i kupuje podobny zestaw jak kolega wyzej czyli biala konsolka i gry w pudlach oraz wiilot i teraz pytanie co jeszcze mi bedzie potrzebne zeby grac w te konkretniejsze tytuly z wii (jak juz dorwe jakies gry w pudlach w sensownych cenach)

do tych ktore wymagaja wiilota, czyli w zasadzie zadna gra na Wii U, bo wiilote jest opcjonalnym gadżetem :) to glownie o wsteczna kompatybilnosc z wii chodzi

musisz dokupic nunchucka (gruche) i to w zasadzie wystarczy, mozesz co najwyzej pokusic sie jeszcze o classic controllera/classic controllera pro, ale to juz nie jest wymagane

Opublikowano

No to spoko w sumie a czy pro controller z wii u dziala na grach z wii uzywajacych classic controlera?

Opublikowano (edytowane)

Nie, z wyjątkiem tych, które:

a)są na eShopie

b)obsługiwały na Wii classic controller

Czyli Xenoblade, Sin&Punishment i Pandora's Tower.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Jakby co, ten zestaw co ja zakupiłem posiada sensor bar i Wii Remote z Motion Plus.

@Rayos

Do gier z Wii potrzeba tylko Wii Remote? Grucha jest opcjonalna? Przynajmniej tak wyczytałem z menu konsoli, że sam Wii Remote styknie (oprócz sensor bara/lub bara w padlecie)/

Opublikowano (edytowane)

Jakby co, ten zestaw co ja zakupiłem posiada sensor bar i Wii Remote z Motion Plus.

@Rayos

Do gier z Wii potrzeba tylko Wii Remote? Grucha jest opcjonalna? Przynajmniej tak wyczytałem z menu konsoli, że sam Wii Remote styknie (oprócz sensor bara/lub bara w padlecie)/

większość powaznych gier wymaga gruchy, np zeldy, super mario galaxy 1/2, itd itp. Grucha to IMO zakup obowiązkowy.

W niektóre gry jak np new super mario bros wii, czy donkey kong country returns zagrasz samym pilotem

Edytowane przez Rayos
Opublikowano

Wiilot sam się wyłącza po kilku minutach więc się o to nie martw. Z tego co pamiętam jak szybko l lekko wciśniesz przycisk power na wiilocie to on się wyłączy nie wyłączając konsoli (pamiętam że sam Wiilota jakoś w ten sposób wyłączałem). 

Opublikowano (edytowane)

Chyba nic ciekawego :P

Ja mam pytanie z tym Nintendo Club. Przy zakupie 3DSa zrobiłem sobie konto i je połączyłem z Club Nintendo (zdobywając z 700 gwiazdek). Teraz przy posiadaniu Wii U zrobiłem na konsoli inne konto (chociaż uzywajac tego samego maila...) i teraz trochę się pomieszałem - bo chciałem to zużyć na grę z VC na Wii U. Widzę jakieś łączenie kont NC z NiD, ale nie czaję.

Czyli muszę zrobić drugie konto na Wii U, ale tym razem używając tego z 3DSa? Da się tak?

<confused>

Edytowane przez Figaro
Opublikowano

Konsole są dodawane do 1 konta na CN ale jak założyłes 2 do WiiU to na 2 masz gwiazdki za WiiU więc to się nie łączy.

Gry są przypisane do konsoli nie do konta na CN. Na tym koncie masz listę tylko zakupionych nic więcej.

Nie, założyłem 1 konto CN. Połączyłem je z NiD, które mam na 3DSie bodajże. Teraz mam Wii U i tam założylem nowe konto (na konsoli).