Hum 3 700 Opublikowano 25 marca 2017 Opublikowano 25 marca 2017 (edytowane) Raczej wyciąganie baterii nie przejdzie, bo jednak z padleta też okazjonalnie korzystam. Wyłączanie go w menu synchronizacji pomaga tylko do następnego włączenia konsoli, no ale patrząc jak długie sesje mam z Zelda, plus fakt, że żona też w nią gra - trzeba będzie go wyłączać, lub schować poza zasięg konsoli. Edytowane 25 marca 2017 przez Hum Cytuj
Di 849 Opublikowano 25 marca 2017 Opublikowano 25 marca 2017 Rozładuj Game Pada do zera lub wynieś go gdzieś, żeby konsola nie mogła go znaleźć. O ile dobrze pamiętam, do grania w Wind Wakera odpalałem konsolę, gdy miałem rozładowanego Game Pada. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 25 marca 2017 Opublikowano 25 marca 2017 Podczas włączania konsoli jak na padlecie pojawi się logo Nintendo po prostu przytrzymaj na nim przycisk power 2 Cytuj
S_600 252 Opublikowano 11 kwietnia 2017 Opublikowano 11 kwietnia 2017 Koledzy, sprzedaję Wii U z paroma indykami, jak to było, gry są przypisane do konsoli czy do konta, nie chciałbym się dzielić tym kontem, bo mam je również na 3ds Cytuj
zagroo 4 Opublikowano 16 czerwca 2017 Opublikowano 16 czerwca 2017 Zastanawiam się nad kupnem Wiiu żeby pograć trochę z dziewczyną, aby grać na dwóch jedna osoba może grać na gamepadzie(ten z ekranem) a druga na pro kontrolerze? Cytuj
Gość FunkYoSelf Opublikowano 17 czerwca 2017 Opublikowano 17 czerwca 2017 Zastanawiam się nad kupnem Wiiu żeby pograć trochę z dziewczyną, aby grać na dwóch jedna osoba może grać na gamepadzie(ten z ekranem) a druga na pro kontrolerze? Wszystko zależy od tego w co chcecie grać? Cytuj
zagroo 4 Opublikowano 23 czerwca 2017 Opublikowano 23 czerwca 2017 Głupie pytanie ale czy jest możliwość wyłączenia ekranu na gamepadzie podczas grania na nim? Dwa ekrany mnie trochę denerwują. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 24 czerwca 2017 Opublikowano 24 czerwca 2017 Jest taka możliwość, patrz 5 postów wyżej Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 25 czerwca 2017 Opublikowano 25 czerwca 2017 ale kolega chce wylaczyc ekran padletu podczas grania na nim ;) tego sie nie da zrobic Cytuj
czapa 677 Opublikowano 25 czerwca 2017 Opublikowano 25 czerwca 2017 a w tym sensie to faktycznie nie. Cytuj
zagroo 4 Opublikowano 24 lipca 2017 Opublikowano 24 lipca 2017 (edytowane) Te wszystkie nieoryginalne pady w stylu pro controller będą bezproblemowo działać w grach? Np. W DK: Tropical Freeze nie można grać na tym padzie: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9d/Wii-Classic-Controller-White.jpg/1200px-Wii-Classic-Controller-White.jpg Na wiimocie gra się beznadziejnie bo trzeba co chwilę nim trząść także muszę kupić jakiegoś taniego pada tylko nie wiem czy te fejki będą hulać. Np. Coś takiego: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71qVuvZQQGL._SL1500_.jpg Edytowane 24 lipca 2017 przez zagroo Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 10 grudnia 2017 Opublikowano 10 grudnia 2017 O mam podobne pytanie jak kolega wyżej. Chciałem dokupić Wiilota do WiiU z gruchą. Rozumiem że to jest nieoryginalne: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6824632247 ? I pewnie nie warto i lepiej używane kupić? Czy do Metroida Trilogy i Mario Galaxy potrzebne jest Motion Plus?? Cytuj
_Shaman_ 869 Opublikowano 10 grudnia 2017 Opublikowano 10 grudnia 2017 (edytowane) Godzinę temu, marbel007 napisał: O mam podobne pytanie jak kolega wyżej. Chciałem dokupić Wiilota do WiiU z gruchą. Rozumiem że to jest nieoryginalne: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6824632247 ? I pewnie nie warto i lepiej używane kupić? Czy do Metroida Trilogy i Mario Galaxy potrzebne jest Motion Plus?? Tak jak piszesz, nie warto i lepiej kupić używane (te podróby często mają gorszą precyzję). Metroid i Marian Galaxy nie wykorzystują Motion Plus, zresztą tylko parę gier go obsługuje (Skyward Sword i Red Steel 2 z takich ważniejszych). Edytowane 10 grudnia 2017 przez _Shaman_ 1 Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 15 grudnia 2019 Opublikowano 15 grudnia 2019 Panowie Wiiu jest kompatybilne z grami Gamecube? Nigdy nie posiadałem WIIU i chciałbym ograć kilka gier , które ukazały się tylko na te konsolke plus mam pare gier z WII w backlogu no i pare z Gamecube. Wiem że Wii jest w pełni kompatybilne z GC ale już o WiiU nic nie słyszałem. Wie ktoś jak to wygląda obecnie? Cytuj
philipo 159 Opublikowano 15 grudnia 2019 Opublikowano 15 grudnia 2019 (edytowane) Niestety nie, WiiU jest kompatybilne tylko z grami z Wii. Ponoć na przerobionej konsoli jest taka opcja ale nie zagłębiałem tematu. Edytowane 15 grudnia 2019 przez philipo 1 Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 15 grudnia 2019 Opublikowano 15 grudnia 2019 Na przerobioną konsolę jest Nintendo'który odpala gierki z GC I chodzą tak jak na Wii. Polecam. 1 Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 Ale chodzą normalnie z płytki czy trzeba z ISO kombinować? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 (edytowane) No jako że WiiU nie był robiony z myślą o odpalaniu GCN toteż jego czytnik nie został obdarzony w fizyczną możliwość odczytu minipłytek gcn. Zostaje Nintendont i emulacja iso. Działa to tak samo jak na Wii. Edytowane 16 grudnia 2019 przez Dr.Czekolada Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 A wiiu odpala jakoś romy z nds? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 Da się - dsinject. 1 Cytuj
kamilradom1910 9 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 Odkopię. Nabyłem Wii u. Oczywiście przerobie i mam pytanie.Będę chciał zapoznać sie z biblioteką GC. Pytanie o pada. Lepiej zainwestować w oryginalnego do GC + przejściówka do WiiU czy te GC-podobne ktore wyszły do WiiU do Smash Bros tez beda dobre? Jest jakas roznica w dzialaniu? Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 31 października 2020 Opublikowano 31 października 2020 Nie wiem czy jeszcze ktoś tutaj zagląda ale powiedzcie czy więcej gier niż ZombiU wykorzystuje w podobny sposób kontroler z ekranem? Jako fan zombiaków kiedyś chciałem kupić konsolę właśnie dla tej jednej gry ale ze względu na wysoką cenę zrezygnowałem. Później zagrałem w te Zombi na jakimś innym sprzęcie tosię srogo zawiodłem. Warto jeszcze dla jakiś gier kupić Wii U w 2020 r? Cytuj
funditto 661 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 Z gier, w które grałem i które najlepiej wykorzystywały ekran mogę śmiało polecić: Lego City Undercover (porty na inne konsole nie dają nawet połowy tej radości z grania) - część misji jest oparta o szukanie przedmiotów bądź podsłuchiwanie za pomocą padleta Captain Toad - grałem na WiiU i Switchu i na tym drugim na pro controllerze nie było już takiej precyzji chociaż gra nadal była bardzo dobra Affordable Space Adventures - mały tytuł, który bardzo mocno opierał gameplay na padlecie (poszukaj na yt i sam zobacz jak to działa) Splatoon - uwielbiam obie części tej gry, ale takiej precyzji celowania jak na padlecie już nie będzie chyba nigdy w żadnym shooterze Super Mario Maker - dwójeczka jest lepszą grą, ale samo projektowanie poziomów na WiiU jest rozwiązanie fenomenalnie Kirby’s and The Rainbow Paintbrush - platformówka, w której sterujesz Kirbym tylko za pomocą przesuwania go palcem lub stylusem (ta druga opcja jest dużo precyzyjniejsza) Do tych gier mógłbym też dodać Zeldę Wind Waker HD (TP chyba też) i Xenoblade Chronicles X, w których padlet robił za mapę i w Zeldzie za inventory, a w Xeno za dodatkową grę w grze polegającą na pozyskiwaniu zasobów (w uproszczeniu). W te dwie można by grać bez padleta, ale na pewno utrudniłoby to trochę zabawę 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi