Andreal 2 123 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 Dialogi to podstawa w przygodówkach, chyba że piszemy o takich niedialogowych Godny polecenia jest też The Dig, cud, miód i orzeszki. Cytuj
Sibian 154 Opublikowano 20 stycznia 2014 Autor Opublikowano 20 stycznia 2014 (edytowane) Mam tak , że gdy dialogów jest o wiele więcej od zagadek to już mi się nudzi. O, The Dig to muszę zagrać. Edytowane 20 stycznia 2014 przez Sibian Cytuj
Neverwhere 19 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 Eh, gdyby jeszcze mi PC nie padł jakiś czas temu ... O The Dig nigdy nie słyszałam, ale po przeczytaniu opisów zapowiada się miodnie. Kolejny powód oprócz TES Online do zakupienia nowego sprzętu. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 (edytowane) The Dig pójdzie na kalkulatorze, albo na telefonie/tablecie/ps2 na SCUMMVM. Tak właściwie to na SCUMMVM można już odpalić Neverhood kolejna świetna przygodówka, kto nie grał niech się nie przyznaje. Edytowane 21 stycznia 2014 przez Andreal Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Nigdy się nie bawiłem w Scummvm, czy mam szukać Neverhooda specjalnie pod Scummvm? Cytuj
Neverwhere 19 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 (edytowane) http://pl.wikipedia.org/wiki/ScummVM O rany to jest genialne! Dzięki Andreal! To teraz jakieś szybkie porady dla nooba, bo nie wiem z czym to się je. Na Androidzie będzie działać? A już doczytałam, że tak. I jak zainstaluje program to muszę kupić grę w wersji elektronicznej czy jak (bo nie chcę piracić)? Edytowane 21 stycznia 2014 przez Neverwhere Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 (edytowane) Jeśli dobrze rozumiem - kopiujesz określone pliki z płyty/dyskietek do folderu i wybierasz folder gdzieś w ScummVM. http://wiki.scummvm.org/index.php/Datafiles Mogę się mylić, chyba jedyny raz gdy z tego korzystałem, to było Beneath A Steel Sky z GOGa (chyba z tego korzystali żeby zapewnić kompatybilność z nowymi systemami), ale już domyślnie skonfigurowane. Nawiasem mówiąc: też warto obadać, a jest za darmo właśnie na GOGu. Edytowane 21 stycznia 2014 przez Accoun Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 (edytowane) Tak jak Accou napisał, kopiuje się wybrane pliki do wybranego katalogu w scummvm, po odpaleniu programu wybieramy ścieżkę do gry i tyle, sposób postępowania jest ładnie opisany na stronie. Gry z goga też działają, poza tym ludzie od SCUMMVM współpracują z gogiem. Dziwne, że są osoby, które SCUMMVM nie znają... Co do androida, wystarczy zainstalować program z google play. Jeżeli zaś chodzi o gry, mogą to być stare zbiory lub wersje cyfrowe tutułów. Sporo gier jest dostępnych również za darmo na stronach gog i scummvm. Ze swojej strony scummvm testowałem na iOS, Androidzie, PS2 i PC. Edytowane 21 stycznia 2014 przez Andreal Cytuj
Sibian 154 Opublikowano 21 stycznia 2014 Autor Opublikowano 21 stycznia 2014 Czasem tylko jeśli gra jest na kilku płytach trzeba zmieniać nazwę plików voices na voices1, voices2 itd, w innym przypadku nadpisuje i są problemy. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 10 czerwca 2014 Opublikowano 10 czerwca 2014 jaram sie+ mam nadzieje, że ta współpraca zaowocuje w przyszłości sequelem psychonauts. 1 Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 12 czerwca 2014 Opublikowano 12 czerwca 2014 Super wiadomość. Grim Fandango przez trójwymiar zestarzało się nieciekawie, a każdy powinien zagrać w chyba najlepszą przygodówkę w historii i ukoronowanie mistrzowskiej formy LA w latach 90tych. jaram sie+ mam nadzieje, że ta współpraca zaowocuje w przyszłości sequelem psychonauts. Wolałbym sequel Full Throttle Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi