Opublikowano 20 stycznia 201411 l Dialogi to podstawa w przygodówkach, chyba że piszemy o takich niedialogowych Godny polecenia jest też The Dig, cud, miód i orzeszki.
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Autor Mam tak , że gdy dialogów jest o wiele więcej od zagadek to już mi się nudzi. O, The Dig to muszę zagrać. Edytowane 20 stycznia 201411 l przez Sibian
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Eh, gdyby jeszcze mi PC nie padł jakiś czas temu ... O The Dig nigdy nie słyszałam, ale po przeczytaniu opisów zapowiada się miodnie. Kolejny powód oprócz TES Online do zakupienia nowego sprzętu.
Opublikowano 21 stycznia 201411 l The Dig pójdzie na kalkulatorze, albo na telefonie/tablecie/ps2 na SCUMMVM. Tak właściwie to na SCUMMVM można już odpalić Neverhood kolejna świetna przygodówka, kto nie grał niech się nie przyznaje. Edytowane 21 stycznia 201411 l przez Andreal
Opublikowano 21 stycznia 201411 l Nigdy się nie bawiłem w Scummvm, czy mam szukać Neverhooda specjalnie pod Scummvm?
Opublikowano 21 stycznia 201411 l http://pl.wikipedia.org/wiki/ScummVM O rany to jest genialne! Dzięki Andreal! To teraz jakieś szybkie porady dla nooba, bo nie wiem z czym to się je. Na Androidzie będzie działać? A już doczytałam, że tak. I jak zainstaluje program to muszę kupić grę w wersji elektronicznej czy jak (bo nie chcę piracić)? Edytowane 21 stycznia 201411 l przez Neverwhere
Opublikowano 21 stycznia 201411 l Jeśli dobrze rozumiem - kopiujesz określone pliki z płyty/dyskietek do folderu i wybierasz folder gdzieś w ScummVM. http://wiki.scummvm.org/index.php/Datafiles Mogę się mylić, chyba jedyny raz gdy z tego korzystałem, to było Beneath A Steel Sky z GOGa (chyba z tego korzystali żeby zapewnić kompatybilność z nowymi systemami), ale już domyślnie skonfigurowane. Nawiasem mówiąc: też warto obadać, a jest za darmo właśnie na GOGu. Edytowane 21 stycznia 201411 l przez Accoun
Opublikowano 21 stycznia 201411 l Tak jak Accou napisał, kopiuje się wybrane pliki do wybranego katalogu w scummvm, po odpaleniu programu wybieramy ścieżkę do gry i tyle, sposób postępowania jest ładnie opisany na stronie. Gry z goga też działają, poza tym ludzie od SCUMMVM współpracują z gogiem. Dziwne, że są osoby, które SCUMMVM nie znają... Co do androida, wystarczy zainstalować program z google play. Jeżeli zaś chodzi o gry, mogą to być stare zbiory lub wersje cyfrowe tutułów. Sporo gier jest dostępnych również za darmo na stronach gog i scummvm. Ze swojej strony scummvm testowałem na iOS, Androidzie, PS2 i PC. Edytowane 21 stycznia 201411 l przez Andreal
Opublikowano 21 stycznia 201411 l Autor Czasem tylko jeśli gra jest na kilku płytach trzeba zmieniać nazwę plików voices na voices1, voices2 itd, w innym przypadku nadpisuje i są problemy.
Opublikowano 10 czerwca 201410 l jaram sie+ mam nadzieje, że ta współpraca zaowocuje w przyszłości sequelem psychonauts.
Opublikowano 12 czerwca 201410 l Super wiadomość. Grim Fandango przez trójwymiar zestarzało się nieciekawie, a każdy powinien zagrać w chyba najlepszą przygodówkę w historii i ukoronowanie mistrzowskiej formy LA w latach 90tych. jaram sie+ mam nadzieje, że ta współpraca zaowocuje w przyszłości sequelem psychonauts. Wolałbym sequel Full Throttle