Jakim 1 797 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 Panowie wracają na święta na Ps3. pierwszy zwiastun https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3X2M7USGkgM i kilka screenów 1 Cytuj
Daffy 10 626 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 o lol, szok nie spodziewałem sie ze jeszcze bedzie jakis ratchet na ps3 ciekawe czy pełnoprawna kontynuacja w stylu crack in time i tools of destruction czy jakis potworek do ps store w stylu zalogi q się szykuje Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 Ficuś, powrót do korzeni, czyli czysta kampania singleplayer, żadna tam załogaQ czy A4O: Insomniac wraca do jednej ze swoich klasycznych serii - studio zapowiedziało Ratchet & Clank: Into the Nexus. Gra ukaże się jeszcze w tym roku, wyłącznie na PlayStation 3. Fabuła zręcznościówki rozpocznie się od transportu więźniów. Ratchet i Clank eskortują Vendrę i Neftina Proga do placówki określanej jako Vartax Detention Center, jednak złoczyńcom udaje się uciec. Zadaniem graczy jest więc ponowne ich pojmanie. Jak zapewnia producent Into the Nexus w zapowiedzi serwisu IGN, twórcy zamierzają powrócić do korzeni serii i koncentrują się na kampanii dla pojedynczego gracza. Nie zabraknie szalonych broni, które ulepszymy po zebraniu odpowiedniej liczby śrub. Spotkamy także znane i lubiane postacie z poprzednich odsłon serii. Nowością są poziomy przedstawione w dwóch wymiarach, w których kontrolujemy Clanka. Po przejściu naszpikowanych zagadkami logicznymi etapów odblokujemy dodatkowe lokacje. Jedną z ciekawych, nowych pukawek jest Grav Tether, umożliwiające tworzenie portali, na podobieństwo serii Portal od Valve. Urządzenie przyda się do rozwiązywania zagadek i przemieszczania się po mapach. Inne modele broni są równie pomysłowe: Winterizer zamieni wrogów w śnieżne bałwany, a Vortex Grenade stworzy czarne dziury. Twórcy nie wykluczają konwersji na PlayStation Vita, ale jedynie, jeśli uda się uzyskać odpowiednią jakość na przenośnej konsoli. Wersję PS3 wyceniono na 30 dol. (ok 100 zł). Europejski tytuł gry to Ratchet & Clank: Nexus. http://www.eurogamer.pl/articles/2013-07-11-insomniac-games-zapowiada-ratchet-and-clank-into-the-nexus-tylko-na-ps3 Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 (edytowane) Jeśli chodzi o styl rozgrywki to normalna część w stylu ToD i ACiT, jednak nie jest to raczej w 100% pełnoprawna część. To będzie chyba coś w stylu Quest for Booty, tylko że trochę dłuższe. Ciekawy też jestem czy będzie 60fps.. czy jednak pójdą na łatwiznę i zejdą do 30... (A4O i ten dziadowski Q-Force chodziły w 30fps). e: Może na PS3 (i ew. Vitę) wypuszczą tą mniejszą część a w międzyczasie robią prawdziwą, długą kontynuację na PS4? Przyznam szczerze, że bym nie pogardził (ale 60fps w tej serii było zawsze więc to mus). e2: No chyba, że singiel będzie jednak długi jak zwykle.. a cena taka, a nie inna bo nie będzie multi? Ale.. wątpie w to. Edytowane 11 lipca 2013 przez Emet Cytuj
Daffy 10 626 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 ooo rewelacja a 2d platrofmer już był w jakimś ratchecie z ps2 - qwarkiem się chyba wtedy sterowało i super z vitą, że nie chcą zrobić konwerjsi na odwal - lepiej niech w ogóle jej nie będzie jak mieliby wydać coś podobnego w jakości do full frontal attack Cytuj
xppx 1 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 super info ,powrot do tego co w ratchecie lubie a nie zadne załogi i inne dziadostwa ,i cena jak najbardziej ok Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 (edytowane) Co do długości gry: Originally Posted by jstevenson While it's not as big as A Crack in Time, it's much much larger than Q4B or FFA was. It's pretty meaty. New planets, lots of new weapons, lots of variety and stuff to do. Edytowane 11 lipca 2013 przez MBeniek Cytuj
Daffy 10 626 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 zwiastun super bardzo mi się podoba ta zabawa z zero gravity, ogólnie grafa tez prezentuje się super ja na bank kupuje brakowało mi tego duetu, tych porytych części co ostatnio wyszły nawet nie liczę bo to profanacja serii. Cytuj
Yap 2 795 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 No i już mnie mają. Moje ulubione jajcarskie duo wraca i mam nadzieję, że będzie to gra co najmniej na miarę A Crack in Time. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 Ale zaje.bongo;) Tak samo łykam na premierę mimo czwóreczki pod TV Ogólnie tylko szkoda, że to nie tytuł startowy na PS4, pamiętam jak zniszczył mnie w początkowym życiu PS3 Ratchet ToD. Jak dobrze, że nie mam jeszcze zaczętego Ratcheta 3 z kolekcji HD. Dziś zaczynam... Cytuj
Daffy 10 626 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 Do mnie ToD to najlepszy ratchet z serii na ps3.Piraci i towarzyszący mu motyw muzyczny miażdżą suty gdyby były trofea to bym z chęcią jeszcze raz ToD zaliczył Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 Najlepszy Ratchet ever to Trójka, ktokolwiek uważa inaczej jest sześcioczłonowym taboretem o usposobieniu glonojada roślinnego. 1 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 Ale odetchnąłem, że jest ten Ratchet. Bardzo lubię na święta pograć w jakąś dobrą platformóweczkę. WiiU nie kupuję jeszcze, Tearaway będzie już za pewno skończone, Knack wygląda jak na razie na mega średniaka. Tak więc nowy Ratchet wejdzie aż miło, a szczególnie jego kolorwo-bajeczne levele, które będą się pięknie korelować z choinką i śniegiem za oknem Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 ... a szczególnie jego kolorwo-bajeczne levele, które będą się pięknie korelować z choinką i śniegiem za oknem niby w jaki sposób ? Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 hehe no wiem, że niby nie będą, bo to przeciwieństwa , ale mi zawsze się to jakoś pięknie zgrywa, łączy. Zima, święta, a w tle kolorowa platformóweczka Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 hehe no wiem, że niby nie będą, bo to przeciwieństwa , ale mi zawsze się to jakoś pięknie zgrywa, łączy. Zima, święta, a w tle kolorowa platformóweczka Wiem o czym mówisz ;p Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 hehe no wiem, że niby nie będą, bo to przeciwieństwa , ale mi zawsze się to jakoś pięknie zgrywa, łączy. Zima, święta, a w tle kolorowa platformóweczka niezrozumiałeś [grammar nazi] jak już to powinno być "komponuje" a nie "koreluje" , bo ktoś może pomyśleć, że np podłączając światełka na choince pod ps3, ich barwa będzie zależna od kolorów w raczecie [/grammar nazi]. spoko czepiam się Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 No nie wiem, dla mnie korelacja to zależność. Po prostu kliamat Świąt jest w mojej bani powiązany z kolorową platformówką, kończąc OT tak mówi pierwszy lepszy słownik internetowy " korelować . . . znaczenia:czasownik (1.1) mieć związek, być powiązanym, współzależeć" Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 Ja mam narazie tylko jedno zastrzeżenie, dlaczego zmienili design postaci i teraz każda część to te świecące się, cukierkowate niewiadomo co. Stary design był o wiele lepszy i nadawał ciekawszy klimat. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 hehe no wiem, że niby nie będą, bo to przeciwieństwa , ale mi zawsze się to jakoś pięknie zgrywa, łączy. Zima, święta, a w tle kolorowa platformóweczka niezrozumiałeś nie zrozumiałeś Spoko, czepiam się A zapowiedz dla mnie pokazuje jak Sony szanuje swoich graczy. PS4 przed nami a PS3 zalicza chyba swoj najlepszy rok w tej generacji. 1 Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 Ja mam narazie tylko jedno zastrzeżenie, dlaczego zmienili design postaci i teraz każda część to te świecące się, cukierkowate niewiadomo co. Stary design był o wiele lepszy i nadawał ciekawszy klimat. A czy czasem nie powrócili do starego stylu? Chyba trochę tak. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 Na niektórych ujęciach (chyba dwóch) w zwiastunie może minimalnie widać jakiś tam powrót, ale z tego co narazie pokazali to jest ciągle ten nowy design. Niestety. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 20 lipca 2013 Opublikowano 20 lipca 2013 Ja z tego co zauważyłem wreszcie ktoś tam poszedł po rozum do głowy i zespół kultywuje formułę najlepszych części. Po świetnym Crack in Time czekałem własnie na coś takiego. Cytuj
Karas 433 Opublikowano 20 lipca 2013 Opublikowano 20 lipca 2013 Po świetnym Crack in Time czekałem własnie na coś takiego. Bo to jest kontynuacja właśnie Crack in Time która ma być jednocześnie zwieńczaniem sagi Future Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 20 lipca 2013 Opublikowano 20 lipca 2013 Crack in Time pochłonął mnie bez reszty, zwłaszcza to zwiedzanie galaktyk. Tak samo jak ogromne zróżnicowanie lokacji i garść misji pobocznych w galaktyce. Niby ta sama formula ale kompletnie mi to nie przeszkadzało. Po zagraniu w demo Załogi Q dostałem depresji xD. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi