Gość ragus Opublikowano 16 lipca 2013 Opublikowano 16 lipca 2013 (edytowane) Premiera już za nami. Skuszony bardzo obiecującymi zwiastunami i świadomością, że saga RPG o Marianie i jego bracie zawsze trzyma poziom, kupiłem odsłonę na 3DS'a. Na razie po godzince przyznam, że banan nie schodzi mi z twarzy. Po pierwsze, gra jest śliczna (czadowo połączono tutaj pseudo trójwymiarowe modele postaci z trójwymiarowym środowiskiem - dzięki temu Mario i reszta, tak jak w starszych odsłonach, ciągle rozbrajają nas co raz to nowymi animacjam)i. Po drugie, muszę pochwalić efekt 3d, który wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Z reguły wyłączam go zawsze na początku każdej gry, a tutaj zrobię wyjątek (obok 3DLanda, KI i Ocariny chyba będzie to kolejna gra, którą przejdę w 3D). Humor oczywiście jest na najwyższym poziomie. Tak samo muzyka, którą skomponowała Shimomura (motyw z walki normalnie nie chce mi wyjść z głowy). System walki to klasyczny M&L. Sprawdza się dobrze i nadal daje satysfakcję. Na razie gra mi się uroczo. Niektórych może odstraszyć duża ilość dialogów, no ale hej - raz, że to RPG, a dwa, że stoją one na wysokim poziomie. W grze faktycznie jest dużo tutoriali, ale jakoś na razie mi nie przeszkadzają, bo są wplecione w zabawne dialogi. Ktoś już gra oprócz mnie? Edytowane 16 lipca 2013 przez ragus Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 17 lipca 2013 Opublikowano 17 lipca 2013 A czy świat jest tak otwarty jak w Superstar Saga? Bo w Partners in Time i Bowsers Inside Story nie podobała mi się liniowość całej eksploracji. W Superstar Saga był otwarty obszar na wzór np Hyrule Field, pełen sekretów, co mi bardzo odpowiadało. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 lipca 2013 Opublikowano 17 lipca 2013 (edytowane) Odpowiem jak wyjdę z 1szej lokacji. Edit: It's like Bowser's Inside Story, but areas are a little bit more open. Edytowane 17 lipca 2013 przez ragus Cytuj
Gipsi 1 Opublikowano 17 lipca 2013 Opublikowano 17 lipca 2013 Ja moją już dostałem kilka dni temu ale dopiero co ukończyłem Paper Mario to muszę trochę odpocząć od mariowo jrpgowego świata :] Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 Zacząłem właśnie grać. Bardzo fajna gra. Grafika przepiękna, ładne 3DS, sporo graficznych smaczków. Rozgrywka jak na razie niczym nie zaskakuje, świat snu jest na razie troszkę nudnawy a cała gra wydaje się być troszkę zbyt liniowa. Ale taki jest trend w tej serii. Geniuszu i świeżości Superstar Saga już chyba nic nie przebije. Co nie zmienia faktu, że w dzisiejszych czasach gier z tak przyjemnym i pomysłowym gameplayem jest coraz mniej. Warto w to zagrać, szczególnie jeśli ktoś nie miał jeszcze styczności z serią. Ciekawe czy będzie w tej grze Bowser, a jeśli tak to w jakiej roli. Zwykle w tej serii i w Paper Mario miał świetne wejścia i kwestie Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 Będzie Bowser [/spoiler Generalnie to najgorsza odsłona serii, miejscami nudna, ale nadal genialna. SSS > BiS > PiT > DTB Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 Te długie "mariowe" dialogi o niczym strasznie mnie denerwują. I tutoriale. Gra ma mnie często za debila. Coś jak Fi z Zeldy:SS. A pamiętam, że w Superstar Saga wszystkie rozmowy i scenki były mega śmieszne i autoironiczne. Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 wszechobecne tutoriale to największy minus DTB przyzwyczaj się do nich, przez następne kilka godzin je będziesz widywał Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 Cholera, mam grę od półtora roku, a jeszcze nie odpaliłem jej ani razu! Muszę w końcu kiedyś się za nią zabrać, bo pamiętam, że za dzieciaka grałem w Super Mario RPG i bardzo mi się podobał. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 22 stycznia 2015 Opublikowano 22 stycznia 2015 Ja mam od kilku miesiecy i tez jeszcze nie odpalilem, ale moze to dlatego, ze nie mam 3DS. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 wszechobecne tutoriale to największy minus DTB przyzwyczaj się do nich, przez następne kilka godzin je będziesz widywałNo właśnie, myślałem, że tylko mnie to wkurza. Gram ponad godzinę, ale te wszędobylskie tutoriale mnie irytują. Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 to poczytasz sobie tutoriale jeszcze dluuuuugo. tutoriale + mocno slaby humor sprawai ze to najgorszy m&l. Paper Jam jest lepszy w obu tych wzgledach, jednak nadal o klase slabszy od kultowej trylogii z GBA/DS Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Brzmi jak Fi ze Skyward Sword =/ Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 27 grudnia 2016 Opublikowano 27 grudnia 2016 Kochani:) mam problem. Piszę z pamięci, ale zaciąłem sie w pewnym momencie. Dopiero co otrzymałem młoteczek i mam chyba zebrać kilka gwiazdek za pomocą specjalnej wyskoczni. Tylko jak skoczyć dalej, przy użyciu młotka? Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 29 grudnia 2016 Opublikowano 29 grudnia 2016 (edytowane) Rayos, help! Masz na mysli te trampoliny ktore trzeba kilka razy mlotkiem uderzyc? Edytowane 29 grudnia 2016 przez Rayos 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 29 grudnia 2016 Opublikowano 29 grudnia 2016 Ta, ale jaki uderzam raz, to jest jakby cutscenka. Dobra zobaczę, jeszcze. Najwyżej oleję grę w tym momencie, bo i tak senerwują ciagle gadki:/ Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 29 grudnia 2016 Opublikowano 29 grudnia 2016 No to nie wiem, jestem w 100% pewien, ze trzeba po prostu walnac mlotkiem wiecej razy. Ale chyba byla jedna, czy dwie trampoliny, ktore wysylaly Cie w kosmos, tj na kolejny ekran mapy i z tym nic nie zrobisz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi