Opublikowano 24 lipca 201311 l Nie znalazłem tematu o sklepie extreme ( choć był chyba kiedyś ) to piszę tutaj z zapytaniem: W zeszłym tygodniu zakupiłem w sklepie psx extreme konsolę ps4 ( oczywiście za pobraniem ), jakie są szanse abym ją dostał w dniu premiery ewentulanie do tygodnia po. Pytałem mailowo chłopaków ze sklepu ale do dnia dzisiejszego bez odpowiedzi. Drugie pytanie : za towarek wyszło niecałe 1800 zł, co w przypadku jeżeli okaże się że będzie drożej? Nalisczą większą kwotę czy zamówienie zostanie skasowane i trzeba będzie od nowa zamawiać? Zamówłem też GTA 5, szansa na dostanie w dniu premiery czy mam się starać o miejsce w kolejce do Saturna pod sklepem ? Jak co przenieście temat. Dzięki za odpowiedzi.
Opublikowano 25 lipca 201311 l raz zamówiłem i już tego nie zrobię w tym sklepie, było to mój pierwszy preorder (zamawiałem AC3) i się zawiodłem. wolę iść do sklepu w dniu premiery bo wiem że będę ją miał w dniu premiery.
Opublikowano 25 lipca 201311 l To są trudne pytania, ale mam czas więc coś napisze Była tu niedawno cała drama o tym sklepie, ktoś coś zamówił, nie dostał, nie mógł się skontaktować ze sklepem i zasadniczo była mega siara. A Perez musiał tłumaczyć że ten sklep nie ma nic wspólnego z PPE i czasopismem. Więc w razie czego nie miej pretensji do aktualnego właściciela PE. Nie miałem z tym sklepem problemów (zamawiam tam tylko stare gazetki), ale jak się czyta opinie na necie, to od razu rzuca się w oczy fatalny kontakt z klientem. Sam tego zresztą doświadczyłeś. Czy dostaniemy PS4 w dniu premiery, czy cena będzie taka jak teraz? Obawiam się że tego nie wie nawet samo Sony. Ludzie są napaleni na nowe cacko, zmęczeni ciągnącą się 7 generacją i obawiam się najgorszego. Tzn. że będą cyrki z dostępnością konsoli w mniej cywilizowanych krajach (czyli u nas). Zamówiłem PS4 w dwóch różnych sklepach. czytałem w komentarzach na PPE że niektórzy zamówili w czterech (he he). Ale jak to na prawdę będzie to możemy tylko zgadywać. Kontaktuj się ze sklepem do skutku, dowiedz się co z gwarancją ceny. Z GTAV nie powinno być problemów. Większość sklepów wysyła gierki dzień przed premierą, sklePE pewnie też. Premiera GTAV jest we wtorek, mam nadzieję że będą wysyłać już w piątek. Ze sklepami stacjonarnymi typu Saturn, Empik jest różnie. W niektórych możesz dostać grę przed premierą, w innych w dniu premiery, w jeszcze innych nie wiedzą nic o premierze. Jak masz blisko do takiego sklepu to możesz codziennie sprawdzać czy pojawiło się już GTAV. Ja mam daleko więc zamawiam wszystko z Ultimy i Muve i się nie przejmuje.
Opublikowano 25 lipca 201311 l Zamawiając za pobraniem pomniejszasz swoje szanse na otrzymanie konsoli w dniu premiery.Mi np. Vitę nie wysłali na czas, bo zabrakło.Ale zamówiłem/płaciłem za pobraniem, czyli w pierwszej kolejności realizowali zamówienia z których mieli już kasę (wpłata na konto), a dla tych co zamówili za pobraniem, pisali maila z przeprosinami, że zabrakło towaru. Ech... dostałem koszulkę na otarcie łez. Jak teraz widzę ten paragon z Vity na 1400 zł... to żal mi ją sprzedawać za 2x mniej :confused:. No i jest też jakiś błąd w zamówieniu na stronie, bo nie podliczyło mi punktów czy czegoś tam. Nie polecam, lepiej anuluj preorder. Edytowane 25 lipca 201311 l przez grzybiarz
Opublikowano 25 lipca 201311 l Zamów gdzie indziej, gdzie możesz odebrać osobiście. Na przykład Euro RTV AGD ma cenę 10 zł niższą, niż wszędzie, do tego 150 zł bon na jakieś biuro podróży, czy coś i masz darmową wysyłkę do najbliższego sklepu, w których to na bank w dzień premiery będą chcieli mieć na półkach, bo to duża sieć.
Opublikowano 25 lipca 201311 l ...Euro RTV AGD ma cenę 10 zł niższą, niż wszędzie... No chyba nie W Euro kosztuje 1790, a w Muve 1749. Jeszcze w czerwcu w Muve kosztowalo 1699, a do tego darmowa dostawa do domu.
Opublikowano 25 lipca 201311 l Nie lepiej w dzień premiery pojechać do sklepu, kupić PS4 i wspominać ten dzień, jak przy kupnie każdej poprzedniej konsoli? Nie wyobrażam sobie w taki dzień czekać na kuriera.
Opublikowano 25 lipca 201311 l Większość rzeczy kupuje przez internet ale jeżeli chodzi o konsole to wole sklepy stacjonarne tym bardziej ze to bedzie premiera
Opublikowano 25 lipca 201311 l @Yeti No tak jest najlepiej, ale nie wiadomo jak będą ceny stały w takim Saturnie czy MM, a za sprzęt często wołają tam kosmiczne kwoty.
Opublikowano 25 lipca 201311 l Ale wam zazdroszcze tego cisnienia na ps4. Ja nawet nie pamietam ktorego ma byc premiera GTAV i do dzis 1 trailer ogladalem, zadnych doniesien nie ruszam, nie wiem co dzieje sie z ps4 i jak nowy xbox bedzie sie nazywal.