Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba wybiorę się w piątek, chociaż to nie imax, ale jak widziałem trailer w 3D to te 3D było w końcu dobre. 

Opublikowano (edytowane)

Ten film ma podobny chwyt marketingowy, który wzniósł w niespodziewane wyżyny box office'u "Avatara": że trzeba na niego iść do kina. W epoce torrentów to najlepsze, co można mieć, żeby ludzi do kina ściągnąć. "Grawitacja w 2D to 20% prawdziwego doświadczenia", mówi reżyser w wywiadach. Młodzież ma kasę i słyszy coś takiego - kurde, jak na to do kina trza iść, nie ma innej opcji, irański dramat socjologiczny obczaję w domu.

Podobno to jeden z filmów typu Pina, Jaskinia Za... aj, nie to miejsce, jak Avatar, że 3D zaiste jest elementem filmu i warto. Niestety w tym wypadku, Wro to miasto kin studyjnych, co nie. W weekend będę w Wawie i już nie mogę się doczekać płacenia za bilet IMAX 3D w weekend, szczerze mówiąc nie wiem, czy nawet najlepszy hollywoodzki film roku zaspokoi oczekiwania po czymś takim.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano
  W dniu 9.10.2013 o 18:33, marekjw2523 napisał(a):

Film kosztował 100 mln i już w pierwszy tydzień zarobił 98 mln :) widać film w którym brak rozpryskującego się mózgu o ekran co minutę nadal może się  sprzedać 

W Avatarze żaden mózg się nie rozpryskał i patrz.

W Tajtanicu też nie.

Opublikowano

No wiesz, trudno, żeby film kręcony kamerami 3D nie był only 3D. Lepsze to niż pseudo 3D w większości obecnych filmów gdzie film 2D jest konwertowany i potem wychodzi taka papka na obrazie jak w WWZ. 

Opublikowano

ja uwazam , ze bez sensu isc na to w 2d. pewnie bym usnal. 

ogolnie co do narzekania na 3d , to na mysl przychodzi mi avatar , chyba nikt nie powie ze woli go w 2 wymiarach  ?

Opublikowano

Jeszcze nie byłem na seansie, wybieram się jutro, ale serio ten film zbiera dychy za to że jest osom w 3D :/ ? Bez jaj, bo przestanę wierzyć w Internet.

Opublikowano

Nie tylko za doznania 3D, ale nie będę pisał, bo w sumie to lekkie spoile i warto do tego dojść samemu. :)

Opublikowano

Film mega... fabula srednia, ale nie o to chodzi. Wgniata w fotel od samego poczatku zdjeciami i proba bycia realistycznym. Przez caly film robilem zdjecia pamieciowe i porownywalem z cala moja amatorska wiedza o kosmosie... efekt iscie kosmiczny. To trzeba zobaczyc w kinie w 3d na duzym ekranie. Oczywiscie bledow jest sporo i to czyste science fiction ale i tak jest uber.

Opublikowano

8/10 bardzo dobry blockbuster z aspiracjami, ale żebym osikał majtki z podniety to raczej nie. Film broni się i bez 3D, ale pewnie w IMAXach fajniej by się to oglądało.

Opublikowano (edytowane)

Tak i to ponoć świetne. 

Widziałem trailer w zwykłym 3D i mną pozamiatał. 

Edytowane przez suteq
Opublikowano

A jak sam film? Tak oczekiwana premiera, a mało kto wyraził swoją choćby pobieżną opinię o filmie.

Opublikowano

Nie wiem czy po imaxie moja opinia bedzie obiektywna ;-)

Jest dobrze, ale wydaje mi sie ze to jeden z tych filmow co lepiej zobaczyc w kinie, bo na kompie dupy nie urwie. Tylko dwoje aktorow, a pozniej

Pokaż ukrytą zawartość

Imax 8/10

Film 7/10

Opublikowano (edytowane)

Przecież to

Pokaż ukrytą zawartość

Mi się film bardzo podobał, mimo że byłem w zwykłym Multikinie, ale miałem nadzieję na

Pokaż ukrytą zawartość

Jak dla mnie 9/10. Nie dlatego, że to jakiś wzniosły film, który odmienił moje życie. Po prostu w swojej kategorii jest majstersztykiem, wizualnym arcydziełem i jako kino rozrywkowe dostałem wszystkiego czego chciałem. Po wyjściu z kina byłem bardzo zadowolony i to wystarczy. 

Edytowane przez Q-Jot
Opublikowano
  W dniu 17.10.2013 o 16:53, Q-Jot napisał(a):

Mi się film bardzo podobał, mimo że byłem w zwykłym Multikinie, ale miałem nadzieję na

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano (edytowane)

Fajnie sie to ogladalo mimo, ze chyba kazdy myslal, ze bedzie to w miare realny i prawdopodobny film.

Edytowane przez Jaczes
Opublikowano

Czyli Apollo 13 przez kolejne tysiąclecie może bez strachu legitymować się tytułem "najlepszego fimu katastroficznego w przestrzeni kosmicznej oraz górnych partiach atmosfery"?