Gość suteq Opublikowano 7 października 2013 Opublikowano 7 października 2013 Chyba wybiorę się w piątek, chociaż to nie imax, ale jak widziałem trailer w 3D to te 3D było w końcu dobre. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 9 października 2013 Opublikowano 9 października 2013 Film kosztował 100 mln i już w pierwszy tydzień zarobił 98 mln widać film w którym brak rozpryskującego się mózgu o ekran co minutę nadal może się sprzedać Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 9 października 2013 Opublikowano 9 października 2013 (edytowane) Ten film ma podobny chwyt marketingowy, który wzniósł w niespodziewane wyżyny box office'u "Avatara": że trzeba na niego iść do kina. W epoce torrentów to najlepsze, co można mieć, żeby ludzi do kina ściągnąć. "Grawitacja w 2D to 20% prawdziwego doświadczenia", mówi reżyser w wywiadach. Młodzież ma kasę i słyszy coś takiego - kurde, jak na to do kina trza iść, nie ma innej opcji, irański dramat socjologiczny obczaję w domu. Podobno to jeden z filmów typu Pina, Jaskinia Za... aj, nie to miejsce, jak Avatar, że 3D zaiste jest elementem filmu i warto. Niestety w tym wypadku, Wro to miasto kin studyjnych, co nie. W weekend będę w Wawie i już nie mogę się doczekać płacenia za bilet IMAX 3D w weekend, szczerze mówiąc nie wiem, czy nawet najlepszy hollywoodzki film roku zaspokoi oczekiwania po czymś takim. Edytowane 10 października 2013 przez ogqozo Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 9 października 2013 Autor Opublikowano 9 października 2013 Film kosztował 100 mln i już w pierwszy tydzień zarobił 98 mln widać film w którym brak rozpryskującego się mózgu o ekran co minutę nadal może się sprzedać W Avatarze żaden mózg się nie rozpryskał i patrz. W Tajtanicu też nie. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 9 października 2013 Opublikowano 9 października 2013 Znowu 3D only? Co za glupota. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 9 października 2013 Opublikowano 9 października 2013 No wiesz, trudno, żeby film kręcony kamerami 3D nie był only 3D. Lepsze to niż pseudo 3D w większości obecnych filmów gdzie film 2D jest konwertowany i potem wychodzi taka papka na obrazie jak w WWZ. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 W Multikinie widzę seanse 2D. Ale tu chodzi o wizualny onanizm, to 3D i IMAX najlepiej. Cytuj
erix 303 Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 ja uwazam , ze bez sensu isc na to w 2d. pewnie bym usnal. ogolnie co do narzekania na 3d , to na mysl przychodzi mi avatar , chyba nikt nie powie ze woli go w 2 wymiarach ? Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 Avatar to tylko dla 3D bo fabuła prosta jak budowa cepa, Titanic to inna sprawa bo to był po prostu fenomen, fenomen Leo i Keity Cytuj
Gość Opublikowano 12 października 2013 Opublikowano 12 października 2013 Jeszcze nie byłem na seansie, wybieram się jutro, ale serio ten film zbiera dychy za to że jest osom w 3D ? Bez jaj, bo przestanę wierzyć w Internet. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 12 października 2013 Opublikowano 12 października 2013 Nie tylko za doznania 3D, ale nie będę pisał, bo w sumie to lekkie spoile i warto do tego dojść samemu. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 13 października 2013 Opublikowano 13 października 2013 Film mega... fabula srednia, ale nie o to chodzi. Wgniata w fotel od samego poczatku zdjeciami i proba bycia realistycznym. Przez caly film robilem zdjecia pamieciowe i porownywalem z cala moja amatorska wiedza o kosmosie... efekt iscie kosmiczny. To trzeba zobaczyc w kinie w 3d na duzym ekranie. Oczywiscie bledow jest sporo i to czyste science fiction ale i tak jest uber. Cytuj
Gość Opublikowano 13 października 2013 Opublikowano 13 października 2013 8/10 bardzo dobry blockbuster z aspiracjami, ale żebym osikał majtki z podniety to raczej nie. Film broni się i bez 3D, ale pewnie w IMAXach fajniej by się to oglądało. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 14 października 2013 Opublikowano 14 października 2013 To w tym filmie są jakieś efekty 3d? :x ( nie imax) Cytuj
Gość suteq Opublikowano 14 października 2013 Opublikowano 14 października 2013 (edytowane) Tak i to ponoć świetne. Widziałem trailer w zwykłym 3D i mną pozamiatał. Edytowane 14 października 2013 przez suteq Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 Tak i to ponoć świetne. Widziałem trailer w zwykłym 3D i mną pozamiatał. Dziwne. Gadałem z osobą, która była na tym i narzekała, że gdyby wiedziala ze tyle tam efektu 3d to by zaoszczedzila kase i poszla na 2d Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 pewnie tym malkontentem był Milan Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 16 października 2013 Opublikowano 16 października 2013 Bylem w imaxie. (pipi)a jak to teraz do zwyklego kina chodzic? Ten obraz i dzwiek oO Cytuj
Gość Opublikowano 16 października 2013 Opublikowano 16 października 2013 A jak sam film? Tak oczekiwana premiera, a mało kto wyraził swoją choćby pobieżną opinię o filmie. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 16 października 2013 Opublikowano 16 października 2013 Nie wiem czy po imaxie moja opinia bedzie obiektywna ;-) Jest dobrze, ale wydaje mi sie ze to jeden z tych filmow co lepiej zobaczyc w kinie, bo na kompie dupy nie urwie. Tylko dwoje aktorow, a pozniej jeden ale jakos fabula idzie do przodu i nudy nie ma. Podobal mi sie motyw jak sandra w koncu dotarla na stacje kosmiczna i ta pierwsza scena co przybrala poze jak dziecko w łonie, nawet pepowina byla ;-) takze w sumie od tego momentu bylo mozna sadzic ze przezyje, bo jakby narodzila sie na nowo. Swietna sprawa. Calosc dobrze sie oglada, efekty urywaja dupe. Fantastyczne udzwiekowienie i muza. Dziwna sprawa z ta gasnica na koniec, wydaje mi sie to troche naciagane i watpie czy by przeszlo w real life ;-). Imax 8/10 Film 7/10 Cytuj
erix 303 Opublikowano 16 października 2013 Opublikowano 16 października 2013 (edytowane) Jedyna scena która mi nie podeszła to ta z hauczeniem(szczekaniem?) psa Edytowane 16 października 2013 przez erix Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 17 października 2013 Opublikowano 17 października 2013 (edytowane) Przecież to Łajka do niej nadawała z zaświatów Mi się film bardzo podobał, mimo że byłem w zwykłym Multikinie, ale miałem nadzieję na śmierć na koniec, żeby Sandrę jakiś odłamek meteorytu pjerdolnął, albo aligator nogę odgryzł Jak dla mnie 9/10. Nie dlatego, że to jakiś wzniosły film, który odmienił moje życie. Po prostu w swojej kategorii jest majstersztykiem, wizualnym arcydziełem i jako kino rozrywkowe dostałem wszystkiego czego chciałem. Po wyjściu z kina byłem bardzo zadowolony i to wystarczy. Edytowane 17 października 2013 przez Q-Jot Cytuj
Gość Opublikowano 18 października 2013 Opublikowano 18 października 2013 Mi się film bardzo podobał, mimo że byłem w zwykłym Multikinie, ale miałem nadzieję na śmierć na koniec, żeby Sandrę jakiś odłamek meteorytu pjerdolnął, albo aligator nogę odgryzł niespecjalnie będę bronił scenariusza, ale jakoś tak dziwnie się utarło, że jak film o podobnym przebiegu wydarzeń nie zakończy się śmiercią bohatera, to z zasady czujemy się lekko zawiedzeni. Wystarczy wejść do tematu o serialach, żeby poczytać spusty jakie to za(pipi)iste, kiedy jeden z bohaterów umiera w tragicznych okolicznościach (jak już jest to podane w formie cliffhangera to mamy spust do potęgi), bo wtedy serial staje się z reguły ambitny i kultowy. Tak jakby to dodawało filmowi jakości. Nie, żebym odnosił to tylko do ciebie, bo mi też w kinie przemknęło przez myśl "fajnie jakby się teraz zjarała/utopiła w tej kapsule". Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 18 października 2013 Opublikowano 18 października 2013 (edytowane) Fajnie sie to ogladalo mimo, ze chyba kazdy myslal, ze bedzie to w miare realny i prawdopodobny film. Edytowane 18 października 2013 przez Jaczes Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 18 października 2013 Opublikowano 18 października 2013 Czyli Apollo 13 przez kolejne tysiąclecie może bez strachu legitymować się tytułem "najlepszego fimu katastroficznego w przestrzeni kosmicznej oraz górnych partiach atmosfery"? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi