Wilk_Zly 960 Opublikowano 2 października 2021 Opublikowano 2 października 2021 W dniu 11.03.2021 o 15:25, Wilk_Zly napisał: Szanowni, Co sądzicie o projektorach laserowych o krótkim/pionowym rzucie? Dzięki! No i chyba się zdecyduję na Samsung Premiere LST9. Trafiłem dobrą promocję i strasznie kusi. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 2 października 2021 Opublikowano 2 października 2021 5 godzin temu, Wilk_Zly napisał: No i chyba się zdecyduję na Samsung Premiere LST9. Trafiłem dobrą promocję i strasznie kusi. Minus jest taki że to DLP. Teraz gdybym miał zmieniać Epsona to szedłbym tylko w coś JVC Dila. Cytuj
Wilk_Zly 960 Opublikowano 3 października 2021 Opublikowano 3 października 2021 Całe życie użytkowałem LCD, ale ten Samsung ma bardzo dobre oponie. O efekcie tęczy też nie może być już mowy. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 3 października 2021 Opublikowano 3 października 2021 4 godziny temu, Wilk_Zly napisał: Całe życie użytkowałem LCD, ale ten Samsung ma bardzo dobre oponie. O efekcie tęczy też nie może być już mowy. Tęcza to zależy od użytkownika, nie każdy to widzi, lepiej przetestuj na sobie przed zakupem bo możesz się niemiło zaskoczyć a czemu nie JVC ? przecież w tej cenie żaden DLP nie dorówna jakością obrazu, bo już samym kontrastem i czernią odstają, taka technologia. Cytuj
Wilk_Zly 960 Opublikowano 3 października 2021 Opublikowano 3 października 2021 Potrójny laser w nim siedzi - nie ma tego efektu. Cytuj
alb84 943 Opublikowano 3 października 2021 Opublikowano 3 października 2021 Niewiedza czasem bywa zbawienna, człowiek czyta, szuka itp i później najgorsze co można zrobić to próbować dostrzec ten niepożądany ficzer. Wtedy już jest za późno, nie da się odzobaczyć. Tak było u mnie, ale to starsza technologia. Tego się trzymaj Wilku, nie ma tego efektu i basta Cytuj
Wilk_Zly 960 Opublikowano 3 października 2021 Opublikowano 3 października 2021 39 minut temu, alb84 napisał: Niewiedza czasem bywa zbawienna, człowiek czyta, szuka itp i później najgorsze co można zrobić to próbować dostrzec ten niepożądany ficzer. Wtedy już jest za późno, nie da się odzobaczyć. Tak było u mnie, ale to starsza technologia. Tego się trzymaj Wilku, nie ma tego efektu i basta Zawsze można oddać 1 Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 3 października 2021 Opublikowano 3 października 2021 Czy LG nie produkuje lepszych w tym segmencie cenowym? Kiedys mieli fajny model taki co sie stawia pionowo, jak masz xboxa to bys mogl jeden na drugim postawic i by przynajmniej nie zagracalo Cytuj
Wilk_Zly 960 Opublikowano 4 października 2021 Opublikowano 4 października 2021 To inny model, klasyczny projektor. LG ma fajny UST (HU85LA), ale mogę kupić Samsunga w tej samej cenie. A w recenzjach wypada znacznie lepiej. Cytuj
Wilk_Zly 960 Opublikowano 5 października 2021 Opublikowano 5 października 2021 W dniu 3.10.2021 o 14:55, alb84 napisał: Niewiedza czasem bywa zbawienna, człowiek czyta, szuka itp i później najgorsze co można zrobić to próbować dostrzec ten niepożądany ficzer. Wtedy już jest za późno, nie da się odzobaczyć. Tak było u mnie, ale to starsza technologia. Tego się trzymaj Wilku, nie ma tego efektu i basta Od 06:30: Czyli tęczy nie ma :)! Cytuj
alb84 943 Opublikowano 5 października 2021 Opublikowano 5 października 2021 O Cię chuj, ładny sprzęcik! Też mam short throw, ale takie leganckie pudełko to jest mały deal breaker panie. Ile to daje cali z takiej ultra short odległości? Fajny, cena też fajna to i nie ma wyjścia, wszystko musi być tip top. Gratki, miłego użytkowania! Cytuj
Wilk_Zly 960 Opublikowano 5 października 2021 Opublikowano 5 października 2021 130'. Co do ceny to będę w stanie go nabyć o 30 proc. mniej względem wyjściowej - zobaczymy, chyba się skuszę :P. Cytuj
Solider44 0 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 W dniu 29.05.2021 o 22:05, Dalhi napisał: Ostatnio przeglądałem Pepper i wpadła mi oko promocja na projektor Blitzwolf BW-VP6, po uwzględnieniu rabatów 630 zł. Nie mogłem przejść obojętnie . Zamówione we wtorek w środę po południu u mnie. Wymieniłem wentylatory bo wył jak suszarka, ale obraz na gołej ścianie jest ok. Czekam na materiał na ekran od chińczyka to zdam relację jakiej jakości można mieć obraz od za 700 zł w rozmiarze około 80 cali z 2,5 metra. Do gier nie polecam bo czasem gubi klatkę, ale jak sobie przypomnę na jakim sprzęcie zdarzało mi się gierki odpalać to jest naprawdę nieźle. W dniu 29.05.2021 o 22:05, Dalhi napisał: Ostatnio przeglądałem Pepper i wpadła mi oko promocja na projektor Blitzwolf BW-VP6, po uwzględnieniu rabatów 630 zł. Nie mogłem przejść obojętnie . Zamówione we wtorek w środę po południu u mnie. Wymieniłem wentylatory bo wył jak suszarka, ale obraz na gołej ścianie jest ok. Czekam na materiał na ekran od chińczyka to zdam relację jakiej jakości można mieć obraz od za 700 zł w rozmiarze około 80 cali z 2,5 metra. Do gier nie polecam bo czasem gubi klatkę, ale jak sobie przypomnę na jakim sprzęcie zdarzało mi się gierki odpalać to jest naprawdę nieźle. Kolego na jakie wentylatory wymieniłeś? Zmieniło to coś jeśli chodzi o pracę projektora? Cytuj
Dalhi 211 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 9 godzin temu, Solider44 napisał: Kolego na jakie wentylatory wymieniłeś? Zmieniło to coś jeśli chodzi o pracę projektora? To były jakieś Arctic 92mm. Jeden z wentylatorów to turbina więc jest pewne ryzyko że założenie zwykłego w upalny dzień może nie wystarczyć. Dawno nie odpalałem tego projektora, ale pewnie dalej działa. Dzieciakom do oglądania jakiejś bajki rewelacja, sam z niego nie korzystam. Jednak nie bez powodu kosztuje ile kosztuje. Tak btw podejrzewam że do tej pory chińczycy opracowali ciekawsze modele. Masz już ten projektor czy dopiero się rozglądasz? Cytuj
Solider44 0 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 9 godzin temu, Dalhi napisał: To były jakieś Arctic 92mm. Jeden z wentylatorów to turbina więc jest pewne ryzyko że założenie zwykłego w upalny dzień może nie wystarczyć. Dawno nie odpalałem tego projektora, ale pewnie dalej działa. Dzieciakom do oglądania jakiejś bajki rewelacja, sam z niego nie korzystam. Jednak nie bez powodu kosztuje ile kosztuje. Tak btw podejrzewam że do tej pory chińczycy opracowali ciekawsze modele. Masz już ten projektor czy dopiero się rozglądasz? Mam od 1.5roku. Zakupiłem go właśnie dla syna do pokoju jako altenatywa za tv. Za tą cenę uważam, że jest naprawdę ok. Jedyny problem właśnie z pracą. Szczegolnie gdy temperatura jest wyższa, słychać, że wentylatory pracują szybciej j głośniej. Spróbuję to ogarnąć, jeśli nie podołam, będę się rozglądał za innym. Dziękuję kolego za pomoc i odpowiedź Cytuj
Dalhi 211 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Godzinę temu, Solider44 napisał: Jedyny problem właśnie z pracą. Szczegolnie gdy temperatura jest wyższa, słychać, że wentylatory pracują szybciej j głośniej. Spróbuję to ogarnąć, jeśli nie podołam, będę się rozglądał za innym. Dziękuję kolego za pomoc i odpowiedź Tu masz turbinę o dobrych parametrach PF75301B3-A99-B. Cena nie zachęca, ale jak chcesz ciszej to niestety najlepsza opcja. wpychanie tam wentylatora 92, czy 80 mm będzie wymagać ingerencji w obudowę. Z drugim wentylatorem nie ma problemu, wybierzesz sobie cos cichego o wymiarze 92mm na 12v. Regulacji obrotów tam nie ma więc chodzą cały czas na pełnych obrotach. Cytuj
Homelander 2 214 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca Polecilibyście jakiś niedrogi projektor do filmów i okazjonalnego pogrania? Cytuj
funditto 661 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia Czy ktoś z Was testował Samsung The Freestyle poza domem ? Ewentualnie może macie pomysł jaki inny projektor mógłby być wykorzystywany do oglądania filmów poza domem w miejscach gdzie nie ma prądu Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 3 września Opublikowano 3 września W dniu 27.08.2024 o 14:58, funditto napisał(a): Czy ktoś z Was testował Samsung The Freestyle poza domem ? Ewentualnie może macie pomysł jaki inny projektor mógłby być wykorzystywany do oglądania filmów poza domem w miejscach gdzie nie ma prądu ten samsung to tragedia jest, jak bez prądu to xigmi halo+ 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi