django 549 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Hej, Z racji tego, że forum PC nam troszeczkę odżyło pomyśleliśmy, że warto byłoby uakutalnić troszeczkę strukturę tej kafelkowej przystani. Pierwszą, i myślę że największą, zmianą bedzie przeniesienie zawartości subforum "Games" to ogólnego forum PC (i zlikwidowanie 'Games'). Obecne tematy w ogólnym trafiły by do uaktualnionych 'Software' oraz 'Hardware'. Ujednolici nam to strukturę (tak samo jest w PS3, PS4, XO itd.). I co dalej? W sumie wychodzimy z tym pytaniem do was bo wiadomo, że forum rewolucji nie potrzebuje, ale małe przemeblowanie zawsze sie przyda. Jak na obecną chwilę innych pomysłów nie mamy więc jeżeli wpadliście na coś co wspomoże piecowy kącik - piszcie. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 IMO propozycja bardzo dobra, nie mam nic do dodania. Mam inne pytanie, bo trochę bałem się zakładać nowe tematy: co z grami, które są/były tylko na PC, ale w końcu wybierają się na konsole (jak Rogue Legacy, Binding of Isaac, Spelunky itd.)? Wrzucać to do multiplatform czy raczej zostać tutaj? Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 (edytowane) Mam pytanie. Czy poważnie trzeba się trzymać tych bzdurnych wytycznych dot. newsów? Link + cytat. Proponuję odpiąć temat GRY ONLINE NA PC. On umarł i nie spada na dół, bo jest przypięty. Przypiąć za to proponuję "Tak zwane Indie". Edytowane 21 sierpnia 2013 przez Shankor Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 (edytowane) zmienic nazwe portalu na PC extreme a tak powazniej to moze by sie przydalo dodac do profilu uzytkownikow opcje by mogli wpisac swoj steam id tak jak moge obecnie psn id i xbox gamer tag? bo co wyjdzie talki torchlight 2 czy inny co-op to mamy spam kto nie ma jakiego steam id <-------chodzi mi o to Edytowane 22 sierpnia 2013 przez Gattz Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 (edytowane) Tak jak jest teraz jest ok. Zmiany na sile, ale przezyje. Z tym steam id dobry pomysl. Edytowane 22 sierpnia 2013 przez Guernica Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Też bardzo propsuję Steam ID. Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 dodałem Steam id. zerknijcie czy dobrze działa, możecie dodać itd. jak coś to dajcie znać. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Zrobiłeś literówkę w podpisie do Steam id Twój identyfikatow w Steam. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 (edytowane) Software i Gry razem? To jak będzie wyglądał przykładowy Page forum? - Battlefield 4 - Linux dla tępych - Crysis 3 - Foobar czy Winamp - The Sims 4 - Indie - Windows 8 (kupa czy nie) - Dragon Age: Inquisitor - Problem z WIndowsem (no shit?) - Coś tam coś tam pendrive - Baldur's Gate: Enchanced Eidition - Witcher 3 - Pierdu-Pierdu - Antywirus - C++ etc? Bo jak na mój gust to jest to zapowiedź burdelu a nie 'nowego porządku' Na PC jest znacznie większa różnica niz w przypadku konsol. Tam sa gry... i OS jako software - u nas trochę więcej jest stuffu. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem Edytowane 22 sierpnia 2013 przez Kazuun Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Nie: Obecne tematy w ogólnym trafiły by do uaktualnionych 'Software' oraz 'Hardware'. Ujednolici nam to strukturę (tak samo jest w PS3, PS4, XO itd.) Czyli te Windowsy itp. do software a np. Sixaxis i "Games for Windows" do np. hardware. Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 a tematy z grami pójdą na pierwszą stronę. tak samo jest teraz w działach X0, PS3 itd. wchodzisz w dział i pierwsze co widzisz to tematy z grami. soft i hard się posprząta i będą jako subfora. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Ahym.... no dobra - przeżyję Cytuj
django 549 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Autor Opublikowano 22 sierpnia 2013 Mam inne pytanie, bo trochę bałem się zakładać nowe tematy: co z grami, które są/były tylko na PC, ale w końcu wybierają się na konsole (jak Rogue Legacy, Binding of Isaac, Spelunky itd.)? Wrzucać to do multiplatform czy raczej zostać tutaj? Hmm tak naprawde wedlug uznania. Jezeli gra najpierw wychodzi na PC to nie ma problemu zeby zrobic o niej temat. W przypadku ew. konwersji nic nie bedzie przenoszone gdyz, podobnie jak z multiplatformami, uznalismy, ze PC jednak rzadzi sie swoimi prawami. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Na plus dodanie Steam id w profilu.Może by tak przypiąć "Gry za darmo na pc" i "Tak zwane indie"? Oba tematy dość popularne i ciągle na czasie więc może nie byłby to taki zły pomysł. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Z drobnostek proponowałbym zmienić nazwę tematu "GOG, Impulse i inne" na coś bardziej sugerującego platformy/sklepy cyfrowej dystrybucji inne niż Steam. Jestem za przypięciem tematu o Indie. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 np. na Tanie gry z dystybuscji elektronicznej Cytuj
django 549 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Autor Opublikowano 22 sierpnia 2013 Odpiąłem "Gry onilne", ale nadal sie zastanawiam nad przypinamiem innych. Nie lepiej zredukowac do minimum liczbe tematow przypietych? W tej chwili po odpaleniu 'Games' ponad polowa tematow widocznych jest przyklejonych. Troche nie spoko IMO, ale jak cos to nie ma sprawy. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 IMO... Zostawić: Steam GOG, Impulse (tylko nad zmianą nazwy się zastanawiam - albo żeby chociaż Impulse zastąpić jakimś GMG czy nawet Originem) Newsy Przypiąć: Indie (dajmy indykom szanse, szczególnie jeśli własnych tematów nie mają) Odpiąć: Pierdu-pierdu (jak sama nazwa wskazuje...) Co męczycie na kompie (temat i tak do spamu, a jak ktoś napisze coś więcej to pretensje, że zły topic) Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 (edytowane) W przypadku ew. konwersji nic nie bedzie przenoszone gdyz, podobnie jak z multiplatformami, uznalismy, ze PC jednak rzadzi sie swoimi prawami. \o/ Co do "Impulsów i innych" można by przemianować na szeroko pojęte "Digital Deals" (tylko co wtedy z jakimiś promocjami typu Biedronka, CDP.PL albo muve gdzie w promocji jest wersja box) czy coś i styka. Bo tak to co chwila ktoś będzie wyskakiwał Czemu nie "Origin?". Czemu "GMG?" Bo jedno jest większe od drugiego, bo ktoś tam nie lubi clienta danego sklepu etc.. a tak to mamy prostą, klarowną nazwę która nikogo nie wywyższa, nikogo nie pomija i każdy będzie happy. Poza tym, ja bym zostawił przypięty jeden topic do 'spamu' ala "Pierdu-pierdu" bo potem ludzie zaczną tworzyć nowe topici wrzucając jeden link czy coś, albo zaczną jechać offtopami w już istniejących. Wszak "Pierdu-pierdu" nie wzięło się z nudów a, w pewnym sensie, z potrzeby. Edytowane 22 sierpnia 2013 przez Kazuun Cytuj
Gość suteq Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Może temat po prostu nazwać "Tanie granie" ? Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 (edytowane) Też bym zostawił pierdu pierdu, lepiej jak jest jeden temat do ogólnej dyskusji i lekkiego spamu niż pełno mniejszych na parę postów. Edytowane 22 sierpnia 2013 przez Paliodor Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Też lubię pierdu-pierdu . "Digital Deals" to dobra nazwa tematu. Albo po prostu "Sklepy inne niż Steam" czy coś w ten deseń. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Może temat po prostu nazwać "Tanie granie" ? Albo "Torrent" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi